Ne légy áldozat – Rejtett kamerát találhat a szállodákban, mellékhelyiségekben stb

Soha nem tehetünk elegendő óvintézkedést, hogy bármilyen helyzetben biztonságban lehessünk.


A mai világban mindig ébernek és figyelmesnek kell lennie, és ezzel növelheti a tudatosságot és a személyes biztonságot. Sajnos nagyon sok olyan esemény történt, amikor egy rejtett kamerát találnak a mellékhelyiségekben, szállodákban, és ez gyakrabban fordul elő, mint valaha.

És ezek a dolgok sok szempontból befolyásolják.

Sérti az adatvédelmet

Egy jó szálloda mindig megteszi a további mérföldet, hogy megvédje vendégének magánéletét, nem számít. Valójában, törvény szerint, ezt kötelező megtenni. A helyiségben rejtett kamera teljesen ettől a szabálytól eltér, és nem kevesebb, mint súlyos bűncselekmény.

Befolyásolja a személyes teret

Nincs semmi rosszabb, mint belépni a szállodai szobába vagy a mellékhelyiségbe, és kémkedni. Természetes, hogy őrizetbe kerülnek olyan helyeken, mint például a szállodák és a fürdőszobák, és egy kamera felkutatása befolyásolja a személyes tereink nagy időt.

Videofelvétel hozzájárulás nélkül

A szállodai szobákban vagy olyan helyeken rejtett kamera, ahol nem kellene lennie, valószínűleg videofelvételeket kíván felvenni viselkedéséről. Bármi legyen is, az élet videóinak rögzítése hozzájárulás nélkül egyenlő fenyegetéssel.

Ezekben a forgatókönyvekben ténylegesen segíthetjük magunkat azáltal, hogy körültekintőbbek vagyunk a környezetünk iránt. Összeállítottam az intelligens termékek ezen listáját, amely segít felismerni, hogy van-e rejtett kamera a közelben.

cserkész

Tökéletes az AirBNB, a szállodák és a WC-k számára, Scout rejtett kamerakereső egy apró eszköz, amely felismerheti az Ön közelében rejtett kamerát. Nem számít, ha ez CCTV vagy szokásos kamera, a Scout LED-alapú technológiája miatt könnyedén megtalálja.

Ez is egyszerűen használható. Ha rejtett kamerát akar felismerni ezzel az eszközzel, kövesse az alábbi lépéseket:

 • Álljon szemben a fényképezőgépnek feltételezett tárgy felé
 • Tartsa a Scout-ot a szemed elõtt, hogy átjuthasson
 • Kapcsolja be a Scout LED-jét
 • Fókuszálja a szemét a nyíláson keresztül a gyanús tárgy felé
 • Ha lát egy vörös fényt ragyog rád, az egy kamera

A doboz tartalmazza az összes szükséges utasítást, ezért ne aggódjon miatta.

Fing

Olyan jó, mint a név, Fing egy érdekes alkalmazás, amely képes keresni a közeli hálózatokat és eszközöket. Mind Androidon, mind IOS-en elérhető. Egy közeli rejtett kamera megtalálásához az alábbi két módszer közül választhat:

 • Vizsgálja meg a rendelkezésre álló WiFi hálózatot a csatlakoztatott eszközök számára
 • Rövid szkennelés közben keressen általános IP-kameraneveket

Mindkét módszer valószínűleg segít a rejtett kamera azonosításában. Ez az alkalmazás teljesen ingyenes, és nyilvánvalóan nagyon hordozható. Nem kell attól tartania, hogy magával hord egy extra eszközt.

Eilimy

Annak a képességének köszönhetően, hogy gyorsan felismerheti a körülvevő eszközöket, Eilimy érzékelő készlet egy másik nagyszerű lehetőség, amelyet figyelembe kell venni. Széles érzékelési tartományával rendelkezik, ami azt jelenti, hogy még ha távol is vagy a rejtett kamerától, mégis képes lesz azonosítani.

Miközben továbbra is hordozható, alapvető fontosságú elemeket tartalmaz, például akkumulátort, USB kábelt, hálózati adaptert, antennákat és teljes tartományú érzékelőket. Ezt az eszközt szállodában, autóban, mellékhelyiségben vagy bárhol használhatja. Mindaddig működik, amíg ép az akkumulátor.

Rejtett kamera detektor App

Ahogy a neve is sugallja, Rejtett kamera detektor egy praktikus alkalmazás. Érdekes funkciókkal rendelkezik, mint például:

 • Rejtett kameralencse-érzékelés
 • Képesség rejtett kamerák megtalálására WiFi, Bluetooth és helyi hálózaton keresztül
 • Vizsgálja a közeli eszközöket
 • Bárhol működik

Bár ez az alkalmazás nagyszerű munkát végez, ez azonban csak iOS-on érhető el. Ez azt jelenti, hogy ha Android-felhasználó, akkor nem fogja tudni használni ezt az alkalmazást. Ebben az esetben választhatja a fent említett Fing alkalmazást, vagy várhat, amíg ez az alkalmazás elérhetővé válik az Android számára.

Spy elleni rejtett kameradetektor

Ez az eszköz költséghatékony, és ugyanakkor hatékony is, ha eljuttatja a szükségest. Széles mozgásképességgel képes felismerni az illegális kémkedő eszközöket, függetlenül attól, hogy kamera, Bluetooth, hangrögzítő vagy vezetékes hangjelző.

Nem csak ezt, hanem Spy elleni rejtett kameradetektor gyorsan felismerheti, hogy az autója mágneses lehallgatóval vagy rejtett kamerával van felszerelve. Ez biztosítja, hogy biztonságban legyen bárhol is. 117 * 56 * 20 mm mérettel, azt mondanám, hogy ez az eszköz nagyon kicsi, ezért hordozható is.

Spy rejtett kamera detektor

Spy rejtett kamera detektor egy iOS alkalmazás, amely manuálisan vagy automatikus módban képes észlelni. Ellenőrizheti a közeli elektronikus eszközöket is, hogy kiderüljön, vajon valami gyanús álcázásban van-e.

Ezen kívül kémprogramokat is felismerhet a Bluetooth és az EMF szkenner funkcióval. Nagyon jó egy alkalmazás számára!

Ennek az alkalmazásnak a letöltéséhez 3,99 GBP kerül, de az árért megéri. Valójában azt hiszem, úgy fogja érezni, hogy az ár sokkal alacsonyabb, mint ami megérdemli.

Következtetés

Bár nem tudjuk ellenőrizni a hírhedt cselekedetek mögött meghúzódó elméket, az éberség és a hangzás e helyzetben segíthetünk magunknak. Íme néhány művelet, amelyet el lehet végezni, ha rejtett kamerát talál:

 • Húzza ki a kamera vezetékét (ha van)
 • Ha esetleg sehol nincs csatlakoztatva, feltétlenül takarja le valamivel
 • Próbáljon bizonyítékként rögzíteni a helyzetet
 • Feltétlenül tájékoztassa a hatóságokat, és igazolás céljából nyújtsa be a fényképeket / videókat
 • Ha a vezetés gyanúsnak tűnik, azonnal hagyja el a helyet

A fenti műveletek végrehajtása legalább egy lépéssel előrehalad az ügyben.

A közelmúltban nagyon sok eset fordult elő, amikor az emberek rejtett kamerákat találtak a szállodai szobákban, amelyek szintén közvetlenül az ágyra irányultak. Remélem, hogy a fentiek segít éberségesebbé válni és kezelni az ilyen helyzeteket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map