Què és Cloudflare: tot el que cal saber (+ infografia)

Cloudflare és un nom popular a la indústria actual. Anem a conèixer més sobre què es tracta.


Com esdevenir un programador

És important saber què és Cloudflare si estàs de debò sobre la seguretat i l’allotjament del teu lloc web. És una de les empreses més populars que ofereix solucions de seguretat. En aquest article, en sabrem més.

Què és Cloudflare?

Cloudflare és una xarxa de lliurament de contingut, sovint escrita com a CDN. Primer coneixement dels CDN. Es tracta de xarxes responsables del lliurament de contingut.

No serà equivocat afirmar que internet no funcionarà sense un CDN adequat. De fet, utilitzeu CDN cada dia, per accedir al web, obrir el vostre bloc, etc., sense ni tan sols adonar-vos-en.

Els CDN asseguren que podeu accedir a les dades que es troben al web. Això inclou tot, des de contingut escrit com articles de notícies i ressenyes a vídeos a YouTube i altres plataformes. De fet, tota peça de navegació, incloses les plataformes de xarxes socials, implica l’ús de CDNs.

La necessitat de CDNs és força evident. La generació actual impacient no té temps d’esperar que es carregui un lloc web. La majoria dels usuaris deixaran un lloc si es triguen més de 3 segons a carregar-se.

Aquest retard es deu a algunes coses, principalment a la distància física entre vosaltres i al contingut al qual intenteu accedir. Els CDN solucionen aquest buit per garantir que podreu accedir al contingut a una velocitat ràpida, independentment d’allà on s’allotgi.

Com funciona una xarxa de lliurament de contingut?

La tasca d’un CDN és superar el buit que hi ha entre vosaltres i el servidor, però com funciona? El concepte és bastant simple. Funciona mitjançant la tecnologia de caché.

Els CDN copien llocs web i emmagatzemen aquestes còpies a diferents ubicacions internacionals perquè els usuaris puguin arribar-hi sense cap problema.

No cal accedir al servidor principal per navegar per contingut. Podeu arribar al servidor més proper, reduint així el temps necessari per realitzar una connexió. Com a resultat, el lloc web es carrega més ràpid i es garanteix el rendiment.

El caché és una tècnica popular. Gairebé tots els navegadors conserven una memòria cau dels llocs web navegats. La propera vegada que visiti un lloc, el navegador escollirà el fitxer emmagatzemat en memòria cau del vostre equip, reduint així el temps que es triga a carregar una pàgina. Els CDN funcionen de manera similar gràcies als servidors locals.

Coses interessants que heu de saber sobre Cloudflare

Cloudflare és una gran empresa, però no molta gent sap sobre com funciona o de què es tracta. Llançat el 2010 a la molt parlada TechCrunch Conference. Aquesta empresa de San Francisco és un proveïdor de proxy inversa i CDN amb més de 60.000 llocs sota la plataforma.

Aquests són alguns dels seus serveis més interessants:

1. Protecció denegació distribuïda del servei (DDoS): DDoS és un atac de denegació de serveis que utilitza diversos sistemes infectats per assolir un objectiu. L’atac resulta en un atac de DOS i derroca el sistema. La majoria de proveïdors d’allotjament no permeten una bona protecció contra aquests atacs. Pot provocar que el vostre bloc es redueixi. Cloudflare salvaguarda el sistema per evitar aquests atacs mitjançant una combinació de funcions de seguretat incloses captchas.

2. Servei de noms de domini (DNS): Cloudflare gestiona les sol·licituds de DNS per als usuaris d’una xarxa anycast. L’empresa ofereix els millors temps de resposta per aquí i té molta demanda per aquest motiu.

3. Lliurament de contingut: Cloudflare crea versions de contingut en memòria cau i el difon entre un gran nombre de servidors internacionals. Els usuaris poden accedir al servidor que ofereix el temps de resposta més ràpid, és a dir: és el més proper, per assegurar un menor ús de la CPU, millors velocitats i menors requisits d’amplada de banda..

Cloudflare és un nom popular avui en dia i està sent utilitzat per un gran nombre d’empreses com Medium, Yelp, DigitalOcean i Stack Overflow.

Com funciona?

com funciona

Cloudflare funciona com a proxy inversa i se sap que és bastant fiable. Pot semblar molt complicat en paper, però és bastant fàcil d’utilitzar.

Registreu-vos al servei i es guardarà una còpia del vostre lloc web als servidors de Cloudflare, també coneguts com a centres de dades. A continuació, enllaceu el DNS i el vostre lloc serà fàcilment accessible per als usuaris. Els servidors milloren la publicació emmagatzemant contingut als seus centres de dades. Aquests servidors són fiables i també poden manejar trànsit pesat.

No haureu de preocupar-vos d’haver d’emmagatzemar en memòria el lloc cada vegada que feu canvis. El sistema funciona automàticament; tanmateix, es poden trigar aproximadament 24 hores a connectar-se per primera vegada als servidors DNS.

Una altra gran característica de Cloudflare és la seguretat del lloc. Pot bloquejar amenaces basades en diversos factors, com ara llistes negres, reputació i capçaleres HTTP. A part d’això, Cloudflare també pot evitar el correu brossa, aturar els atacs de DDoS i protegir els ports clau contra els pirates informàtics.

Què és el que ofereix Cloudflare

Cloudflare també ofereix l’optimització d’imatges. La seva tecnologia avançada pot reduir la mida del fitxer aproximadament 35% sense afectar la qualitat. A més, també s’assegura que les imatges són optimitzades per a mòbils, millorant així el rendiment i els temps de càrrega generals.

Això és molt important ja que les imatges poden afectar els temps de càrrega de manera molt negativa.

La plataforma fàcil d’utilitzar també és coneguda per més funcions de kickass com IPv6, SPDY, HTTP / 2, certificats SSL dedicats, normes de trànsit, etc. Podeu triar entre diversos plans per triar-ne un que s’adapti millor..

Cloudflare: l’última paraula

Ara que ja sabeu què és Cloudflare, serà fàcil entendre com us pot ajudar. Hi ha diversos CDNs, però Cloudflare és alt gràcies a les seves sorprenents característiques. Protegeix els llocs, és fàcil d’utilitzar i també millora la velocitat.

Tot i que hi ha possibles millores, pot ser encara una idea sàvia provar el pla gratuït per saber de què es tracta. També és molt fàcil actualitzar a un programa de pagament.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map