Как бързо и лесно да актуализирате Node.js до последната версия: Ръководството за окончателно

Node.js, като популярна технология с отворен код, винаги се подобрява. Често се актуализират, за да се осигури добра ефективност. Ето как можете да актуализирате Node.js до най-новата версия!


Как да актуализирате Node.js до последната версия

Точно като повечето от другите среди с отворен код, Node.js се превърна в доста бързо развиващ се проект. След почти всеки две седмици има някаква актуализация или другата, за да повиши както сигурността, така и стабилността. Актуализациите не са ограничени само до един клон на версия; те са разпространени сред всички тях.

Има много методи, които можете да използвате, за да актуализирате Node до най-новата версия на различни операционни системи. Така че няма да имате проблеми с получаването на най-новата версия на Node.js.
В следващата статия споменахме най-лесните, но и най-ефективните методи за инсталиране на най-новата версия на Node. Ще покрием Linux, MacOS, и Windows-базирани машини.

Преди да започнете, определете версията на Node.js, която имате. Можете да направите това, като напишете node -v в командния ред.

3 метода за актуализиране на Node.js на Linux машини

Изброихме трите често срещани и най-ефективни начина за актуализиране на възел в операционната система Linux. Препоръчваме метод един поради неговата простота. Ако обаче не можете да отидете с метода на мениджъра на версии на Node, можете да актуализирате или чрез двоични пакети или мениджъри на пакети.

1. Използвайте Node Version Manager

NVM (Node Version Manager), както бе споменато по-рано, е най-добрият начин за актуализиране на Node. За целта ви е необходим компилатор на C ++, пакети от съществено значение за изграждане и libssl-dev. Първо, стартирайте актуализация, за да получите пакетите, като използвате следните команди:

sudo apt-get update
sudo apt – вземете инсталирайте съществено изграждане checkinstall libssl-dev

Ако искате да инсталирате или актуализирате мениджъра на версии на Node, вземете скрипта за инсталиране с cURL:

curl -o- https://raw.githubusercontent.com/creationix/nvm/v0.32.1/install.sh | удрям

Първо, затворете и отворете терминала отново. Можете обаче да проверите дали инсталацията е успешна, като използвате командата -v nvm. Ако всичко работи, тогава командата ще изведе nvm.

След като всичко е настроено, инсталирането на актуализираната версия на Node едва ли представлява никаква трудност. Можете да проверите версията на Node, инсталирана в момента, като напишете nvm ls. Можете също да видите версията, налична за инсталиране с nvm от ls-remote.

Сега изтеглете, компилирайте и след това инсталирайте най-новата версия на Node, като въведете nvm install #. #. #. Не забравяйте, че # тук ще бъде заменено от версията Node, която искате. Можете също да информирате nvm за версията, която искате да използвате във всяка обвивка с nvm употреба #. #. #. Също така, задайте по подразбиране с псевдоним псевдоним псевдоним по подразбиране.

2. Използвайте Package Manager

Вторият най-добър вариант след nvm е мениджърът на пакети. NPM (мениджър на пакети за възел) помага за откриване, споделяне и използване на код. Също така позволява на потребителите да управляват зависимостите. Възелът вече се инсталира с npm; въпреки това, мениджърът се актуализира по-често от Node.

Проверете версията, която имате с npm -v. След това инсталирайте последната npm актуализация, като въведете npm install [Имейл защитен] -гр. За да се уверите, че npm е актуализиран правилно, стартирайте npm -v.

Ще ви е необходим и npm ‘n модул, за да актуализирате Node. Изпълнете следния код, за да изчистите кеша и да инсталирате n заедно с последната версия на Node:

sudo npm кеш чист -f
sudo npm install -g n
судо н стабилна

И накрая, използвайте n най-новата, за да инсталирате най-новата версия. Можете също да получите конкретна версия на Node, като стартирате n #. #. #.

3. Използвайте бинарни пакети

Опитайте всичко възможно да избегнете този маршрут. В краен случай отидете на официалната страница за изтегляне на Node.js. От тук вземете 32-битовия или 64-битов Linux двоичен файл. Тук имате две възможности. Можете да изтеглите двоичния файл от браузър. По-добре е обаче да използвате конзолата. Не забравяйте, че версията на Node ще се промени с излизането на повече актуализации.

wget https://nodejs.org/dist/v6.9.2/node-v6.9.2-linux-x64.tar.xz

Ще ви трябват и xz-utils за разопаковане на файла. Така че, за да инсталирате това, стартирайте кода sudo apt-get install xz-utlis. След това използвайте следния код за инсталиране на двоичния пакет в usr / local:

tar C / usr / local –strip-компоненти 1 -xJf node-v6.9.2-linux.x64.tar.xz

Сега имате както Node, така и npm. Така че, за следващата актуализация, опитайте първо втория метод.

Актуализиране на възел в Windows / MacOS с помощта на инсталатори на Nodejs.org

Страницата за изтегляне на Node.js включва двоични пакети както за MacOS, така и за Windows. Няма нужда да затруднявате живота си. Налични са предварително направени инсталатори, които улесняват процеса: .msi за Windows и .pkg за MacOS. Тези пакети правят инсталацията ефективна и лесна за разбиране.

Просто изтеглете файла и го стартирайте, а съветникът за инсталиране ще се справи с останалото. С всяка изтеглена от вас актуализация по-старите версии на npm и Node ще бъдат заменени с по-новите.

Секция с често задавани въпроси

Какъв е възелът в Node JS?

Node.js е платформа, която е изградена на JavaScript на Google Chrome. Основната му цел е лесно да изгражда бързи, мащабируеми мрежови приложения. Node.js използва неблокиращ, управляван от събития модел, който го прави ефикасен и лек. Поради това той е идеален за приложения в интензивно използване на данни, които работят на различни устройства.

Как да проверя версията JS на Node?

За да проверите версията на възела, инсталирана на вашия компютър, отворете инструмент за команден ред. Можете да използвате Powershell, Command Prompt или всяка друга предпочитана от вас. След като го отворите, въведете node -v. По този начин ще отпечатате номера на версията като v0.10.35.

За какво се използва NS JS?

Основно Node.js се използва за управлявани от събития, не блокиращи сървъри. Това е така, тъй като има едноредова природа. Използва се и за бекенд API услуги, както и за традиционните сайтове. Той обаче е проектиран с помощта на архитектури в реално време и на базата на push.

Как актуализирате NPM?

Ако използвате Mac, използвайте следния код:

sudo npm install -g npm

Можете да актуализирате и остарелите локални пакети, като използвате npm актуализация без проблем. По подобен начин можете да актуализирате остарелите глобални пакети, като използвате npm update -g.

Заключителната дума

И така, сега актуализацията на Вашия възел се извършва. Всъщност актуализирането както на npm, така и на Node е само началото. Ще трябва да актуализирате и другите си пакети, както и зависимостите. Това ще увеличи максимално сигурността и съвместимостта, така че да можете да се насладите на използването на Node!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map