În mod tradițional, universitățile de nivel mondial au fost accesibile doar studenților cu buzunare profunde și posibilitatea de a se deplasa în apropierea campusului universitar și de a locui acolo atât timp cât a fost nevoie pentru a obține diploma. Dacă vrei să lucrezi pentru a-ți plăti studiile, trebuia să iei în considerare mesele de așteptare într-un restaurant din zonă.


Nu mai.

Datorită platformelor moderne de învățare electronică, universități de top din întreaga lume oferă programe online care costă o fracțiune din prețul omologilor lor din campus și sunt la fel de prestigioase. Aceiași profesori acreditați predau online și pe campus, așa că niciun potențial angajator nu va râde sarcastic atunci când citește despre o diplomă obținută online pe un CV.

Avantajele gradelor online

Cineva ar putea argumenta că clasele tradiționale, offline, sunt mai bune pentru a promova munca în echipă între studenți și că interacțiunea față în față între facultate și elevi este o componentă importantă în învățământul superior. Cei care susțin acest lucru ar putea avea un punct dacă iau în considerare doar studii de artă sau alte domenii în care prezența fizică ar putea face diferența.

Dar în informatică sau tehnologia informației, comunicarea față în față nu este necesară. Dimpotrivă, unii subiecți, cum ar fi cloud computing, dezvoltarea de software sau metode formale în calcul, ar putea beneficia de livrarea pe o platformă interactivă de învățare. Studenții care aleg programe IT online pot utiliza tehnologia pentru a conecta cu facultatea și alți studenți în moduri diverse, realizând experiențe de învățare mai profunde.

Deci, să vorbim despre avantajele gradelor online:

 • Mai ieftin (mult)
 • Programări flexibile
 • La nivel mondial

Nevoie de mai mult?

Luați în considerare alegerea liberă a unei diplome din oricare dintre cele mai bune instituții din lume. Sau, dacă aveți deja o diplomă de licență, luați în considerare alegerea acelui master care vă va ridica cariera. Și salariul tău.

Nici o plimbare în parc, totuși

Dar nu vă încântați încă.

Nu credeți că studiul online înseamnă să vă relaxați în timp ce cunoștințele vă intră magic în cap. Studierea online necesită mult efort, în special pentru a găsi echilibrul potrivit între muncă, studiu, familie și proiecte personale.

Flexibilitatea programului este un mare avantaj, dar trebuie să fii foarte disciplinat pentru a angaja un anumit număr de ore pe săptămână studiilor tale online. Gradele online au aceeași durată ca cele offline. Puteți scurta timpul dacă luați cursuri simultane, dar asta înseamnă mai puțin timp pentru a lucra, a vă odihni sau a fi cu familia.

Si dormi; nu uitați că în cele din urmă va trebui să dormiți.

Deși gradele online sunt mult mai ieftine decât studiile din campus, ele totuși costă sume considerabile de bani, așa că înainte de a decide să mergi pentru o diplomă online, ar trebui să iei în considerare timpul și banii pe care va trebui să îi cheltuiești. Unele platforme de învățare oferă ajutoare financiare, dar numai studenților calificați.

Diplomele de licență online în domeniul IT necesită de obicei un angajament de patru ani pentru studenții înscriși cu normă întreagă. Majoritatea diplomelor de master pot fi finalizate într-un an ca un program accelerat, deși unele pot dura doi sau trei ani pentru a fi finalizate.

Toate diplomele de master în IT permit o creștere a salariului, dar cele asociate cu cele mai mari creșteri sunt majore STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică).

Platforme de studiu online

Platforme precum Coursera, FutureLearn sau edX concentrează ofertele multor universități renumite din diferite părți ale lumii. Diferitele cursuri oferite prin intermediul acestor platforme deschid ușa profesiei de informatică sau ajută la avansarea celor care lucrează deja în domeniul IT.

Gradele online oferite de universitățile de top costă adesea mai puțin de jumătate din costul unui grad echivalent în campus. Diferența de cost, combinată cu capacitatea de a lucra în timp ce studiați, transformă aceste grade în opțiuni viabile pentru a genera un randament rapid al investiției.

Coursera

Coursera oferă o diplomă de licență online în informatică și o gamă completă de programe de master online care acoperă cele mai solicitate domenii din ziua de azi. Scopul său este să lucreze cu cele mai bune universități pentru a proiecta programe de învățare la prețuri accesibile, care să facă gradele mai accesibile tuturor.

Ca exemplu, o diplomă la campus care costă 52.000 USD, costă doar 22.000 USD atunci când este luată online. Aceeași diplomă este eliberată pentru ambele grade.

Dacă sunteți în căutarea unui nivel de licență în tehnologie de nivel mondial, Coursera sugerează licența în știință în informatică de la Universitatea din Londra. Acesta acoperă cele mai tari subiecte tehnologice din zilele noastre, precum învățarea în mașină, AI, știința datelor, calcul fizic, IoT, realitatea virtuală etc..

După ce obțineți licența, puteți merge pentru un master în știința datelor, inginerie sau tehnologia informației, alegând dintre următoarele.

 • Universitatea de Stat din Arizona,
 • Universidad de Los Andes
 • Universitatea din Illinois din Urbana-Champaign
 • Universitatea din Colorado Boulder
 • Penn Engineering
 • Universitatea din Londra

Gradele online oferite de Coursera încearcă să ajute studenții să investească în educația lor, crescându-și potențialul de câștig odată ce au absolvit. Platforma oferă, de asemenea, ajutor financiar pentru studenții calificați. Pentru a reduce riscul implicat în înscrierea la un program pe termen lung, certificatele de master-track, specializările și cursurile care fac parte din diplome vă permit să începeți să învățați imediat, cu libertatea de a progresa în programul dvs..

Dacă ulterior veți fi admis la programul complet, cursurile pe care le-ați finalizat vă vor servi pentru învățarea gradului.

FutureLearn

Pentru a obține o diplomă online în FutureLearn, mai întâi trebuie să alegeți unul dintre o gamă completă de materii și niveluri, care merg de la certificatele de absolvire la diplomele complete de master. Apoi începi să înveți flexibil online, lucrezi prin programe și câștigi credite pentru gradul tău, oriunde te-ai afla.

Pentru a vă ajuta la cursuri, aveți nevoie doar de un smartphone, o tabletă sau un computer și acces la internet. Pentru a trece evaluările, trebuie să finalizați sarcini online sau să faceți examene în persoană, care vă permit să obțineți feedback și să vă demonstrați înțelegerea.

După ce completați toate programele și treceți toate evaluările, veți obține o diplomă și veți obține o calificare recunoscută internațional. Experiența de învățare în Future Learn implică vizionarea videoclipurilor, citirea articolelor, efectuarea de teste și finalizarea misiunilor online. Vă puteți alătura discuțiilor online și puteți colabora cu colegii din grupurile de studiu virtuale, puteți primi feedback de la educatorii experți și puteți avea acces complet la biblioteca universității, la resursele online și la asistență.

Universitățile care oferă în prezent grade online pe FutureLearn includ următoarele.

 • Universitatea Anglia Ruskin
 • Universitatea Coventry
 • Universitatea Deakin
 • Universitatea Murdoch
 • Universitatea Deschisă
 • Universitatea din Glasgow
 • Universitatea din Newcastle Australia.

În domeniul IT și Informatică, FutureLearn oferă peste 70 de cursuri, care acoperă subiecte precum minarea datelor, robotica, inteligența artificială, cibersecuritatea, fintech, printre multe altele. Prețurile pentru un master sunt în jur de 20.000 USD.

FutureLearn oferă cursuri gratuite de degustare, care fac parte din programele de licență, astfel încât să puteți înțelege modul în care este ca să studiați online pentru o diplomă fără a cheltui bani.

EDX

Această platformă oferă programe de licență accesibile și flexibile, numite MicroBachelors, care costă în medie 166 dolari pe credit. Multe companii ajută la acoperirea costurilor de educație pentru angajații eligibili, astfel încât poate fi vorba chiar de costuri reduse sau deloc costuri. Programele MicroBachelors vă permit să începeți să studiați online și în ritmul propriu, conținutul care este cel mai relevant pentru cariera dvs..

Pentru fiecare credit pe care îl câștigați, primiți un certificat cu care vă puteți arăta realizarea.

Studiile de master la edX costă între 10.000 și 25.000 $. Aceleasi grade, prelevate pe campus, costa intre 40.000 $ si 60.000 $. Studiind un grad online la edX, veți găsi aceeași rigoare ca și când studiați în campus și veți învăța prin sesiuni video în direct, comunicare de la egal la egal și proiecte.

Lista universităților care sunt partenere cu edX pentru predarea diplomelor de master include mai jos.

 • Georgia Tech,
 • Universitatea din Texas din Austin,
 • Universitatea Indiana
 • Universitatea Purdue
 • Universitatea de Stat din Arizona
 • Universitatea Boston.

Diplomele de masterat acoperă subiecte foarte concentrate, cum ar fi analiza afacerilor, sistemele informaționale geografice, informatica medicală, statisticile, știința datelor și finanțele.

Universitate pentru toată lumea

Shai Reshef, președintele Universității Poporului, a spus că oricine are o diplomă de liceu ar putea studia 100% online și să obțină o diplomă acreditată în SUA, fără studii. “UoPeople schimbă învățământul superior de la un privilegiu pentru câțiva să devină un drept de bază, accesibil și accesibil pentru toți”, a declarat președintele Reshef într-o prelegere TED.

Inițiative ca aceasta, împreună cu opțiunile accesibile pe care le creează platformele de învățare online, schimbă dramatic peisajul învățământului superior. Astăzi, companiile pot găsi profesioniștii calificați de care au nevoie oriunde, în loc să încerce să-i prindă pe absolvenții recenți imediat ce trec prin porțile universității, ținându-și diploma în mâini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me