22 Cărți și videoclipuri Linux pentru administratorul de sistem

Cunoașterea Linux este esenţial pentru orice activitate de administrare a sistemului, middleware, inginer web.


Linux este utilizat aproape peste tot în producție sau într-un mediu care nu produce. Există mii de articole, cărți, instruire video pentru a explora și învăța, dar asta ar fi consumă timp. În schimb, poți urmează una sau două cărți conexe sau instruire online.

Următoarele materiale de învățare acoperă un număr mare de sarcini de administrare Linux incepand la nivelul expertilor. Așadar alege-l pe cel care ți se potrivește.

Carte de bucate pentru administrația Linux

Aveți nevoie de rețete pentru a vă pune în funcțiune cu ecosistemul modern de admin Linux?

Această carte oferă mai mult de 100 dintre ele. Oferă o foaie de parcurs pentru gestionarea tuturor tipurilor de mașini Linux, de la un minuscul Raspberry Pi la un server de producție din Azure Cloud. În paginile sale, veți găsi instrumente și cunoștințe pentru a rezolva problemele de zi cu zi și pentru a înțelege funcționarea interioară a GNU Linux.

Printr-un ghid ușor, împodobit cu anecdote și experiențe, autorul împărtășește vasta sa experiență de inginer în centru de date, învățând cum să instalați și să configurați un sistem. Până la terminarea lecturii, veți obține cunoștințe valoroase despre administrarea Linux.

Curs de depanare Linux

Pe parcursul celor 12 ore și 49 de minute, acest curs video vă va ajuta să înțelegeți depanare Linux de bază și complexă, învățând cu ajutorul unor exemple din viața reală despre cum să gestionați mediul IT al companiei dvs. și să oferiți răspunsuri fără probleme la problemele critice.

Acest curs interactiv oferă sfaturi și tehnici valoroase care ajută la menținerea unei infrastructuri de server Linux cu un timp minim de oprire. Acesta vă ghidează prin cele mai bune practici de soluționare a problemelor și apoi explică tehnici eficiente de diagnostic și de remediere pentru probleme de administrare comune și complexe pe serverele Linux.

Managementul și securitatea serverului Linux

Acest curs durează patru săptămâni și vă ghidează prin principalele sarcini de administrare Linux din perspectiva întreprinderii. Începe prin a privi la ce se folosește Linux în întreprindere, învățându-vă să diferențiați între diferite versiuni Linux.

Apoi explorează configurația Linux și demonstrează utilizarea diferitelor comenzi Linux. După aceea, se scufundă în mecanisme de autentificare și administrare de utilizatori și, în sfârșit, intră în securitate, explicând diferite tehnologii pentru securizarea unui sistem Linux și predarea subiectelor privind controlul accesului.

Cursul face parte din programul de specialitate privind securitatea computerului și managementul sistemelor.

Aflați Linux în 5 zile

Unul dintre cele mai vândute cursuri online de pe Udemy de învățat Linux în 5 zile. Peste 100.000 de studenți înscriși cu 4.5 din 5 evaluări conferă suficientă credibilitate în ceea ce privește cursul.

Jason Cannon, autorul, acoperă diverse subiecte despre gestionarea și administrarea sistemului de operare Linux.

Dacă aveți timp limitat și doriți să înțelegeți cunoștințe despre RHEL, Fedora, OpenSUSE, Slackware, Debian, Ubuntu, etc., acest curs online rapid vă va începe.

Linia de comandă Linux

O linie de comandă Linux completă Introducere de William Shotts este una dintre cele mai vândute cărți Linux.

Dacă doriți sau doriți să obțineți controlul pe Linux folosind terminalul prin GUI, această carte vă va oferi tot ce aveți nevoie ca administrator Linux.

Te poți aștepta să înveți shell, să scrii scripturi shell, să gestionezi sarcinile de zi cu zi folosind instrumente esențiale, etc.

Linux pentru dezvoltatori

În cadrul programului de specializare pentru dezvoltarea de software Open Source de la Coursera, acest curs învață principalele subiecte Linux pentru dezvoltatori. Acesta intenționează să-l facă pe dezvoltator să se simtă confortabil lucrând cu linia de comandă.

După ce te-ai scufundat în istoria Linux și am explicat ce este Linux, ajunge la separarea kernel-ului Linux de restul sistemului de operare, aducând contribuții la kernel, lucrează cu sistemul de fișiere, utilități de monitorizare etc..

După ce ai luat acest curs, vei stăpâni abilitățile esențiale necesare pentru a lucra cu sistemele Linux zilnic.

Securitate Linux & călire

Ghidul practic se concentrează asupra modului de întărire și securizare a sistemului de operare Linux care acoperă următoarele subiecte.

 • Protejarea Linux împotriva hackerilor
 • Aplicați politicile de parole puternice, politica de îmbătrânire, parola de control
 • SSH & întărirea rețelei
 • Configurație Sudo
 • Securitatea sistemului de fișiere & criptare
 • Configurare firewall
 • Scanare port
 • Și mult mai mult…

Dacă aveți o idee de bază despre Linux și doriți să vă îmbunătățiți abilitățile în materie de securitate, atunci acest curs online ar fi de ajutor.

Conține 4,5 ore de videoclipuri, două articole pe care le puteți accesa oricând, oriunde.

Linux Kernel într-un Nutshell

Gata pentru a te scufunda în nucleul Linux pentru a construi & Configureaza?

Acest Carte GRATUITĂ vă ajută cu următoarele subiecte Kernel.

 • Introducere Kernel și cum să le construim
 • Cum să regăsiți sursa nucleului
 • Cum se instalează kernel-ul și se pornește de la acesta
 • Cum să faceți upgrade & personalizați sâmburele
 • Referință Kernel & utilități utile

Curs complet de formare Linux

Dacă intenționați să vă obțineți jobul de vis anul acesta, acest curs poate fi ceea ce aveți nevoie pentru a atinge acel obiectiv. Te pregătește pentru lumea corporativă și pentru obținerea certificărilor RHCSA (Red Hat Certified System Administrator), RHCE (Red Hat Certified Engineer) și LFCS (Linux Foundation Certified System Administrator). Până la terminarea cursului, veți fi un administrator Linux profesionist, fiind capabil să susțineți examenul EX-200 și să-l aproba.

Cunoștințele dvs. vor include peste 150 de comenzi de administrare a sistemului Linux și o mulțime de soluții pentru depanarea Linux.

Cursul include 29 de ore de video la cerere, 24 de articole, 120 de resurse descărcate, acces pe toată durata de viață la materialele cursului și un certificat de studii. Singurele cerințe sunt o dorință puternică de a învăța și un computer.

Cearșaf

Dacă aveți nevoie de o referință de comandă, această foaie de înșelăciune a liniei de comandă Linux GRATUIT vă va fi la îndemână.

De asemenea, vă puteți referi la postarea mea anterioară pe o foaie de înșelare pentru diverse elemente.

Administrare Linux Bootcamp

Treceți de la începător la expert Bootcamp de administrare Linux. 7,5 ore de videoclipuri la cerere acoperă aproape tot ceea ce ar trebui să știți ca administrator Linux.

Dacă aveți o idee de bază și doriți să vă îmbunătățiți abilitățile pentru a fi expert, atunci acest curs va fi la îndemână.

Certificarea profesională de asistență IT Google

Dacă intenționați să obțineți un loc de muncă în IT pe care să îl susțineți, acest certificat de 5 cursuri te poate pregăti pentru un rol la nivel de intrare într-o companie mică sau la o corporație globală. Angajatorii de top caută profesioniști certificați, astfel încât certificatul Google ar putea fi un atu valoros atunci când solicită un job IT.

Programul de certificare folosește un amestec de prelegeri video, teste și laboratoare hands-on, prin care veți fi introdus în serviciul clienți, administrarea sistemului, securitatea și soluționarea problemelor. Trebuie doar să dedicați aproximativ 5 ore pe săptămână, iar în mai puțin de șase luni, veți putea completa programul.

Noțiuni introductive cu Linux

Pentru a vă simți încrezător atunci când faceți primii pași în lumea administrației Linux, aveți nevoie de un ghid inspirator, cum ar fi David Clinton, profesorul Noțiuni introductive cu Linux. Cursul începe prin a explica cum să găsiți distribuții Linux și software open-source și să lucrați cu ele. În continuare, vă învață să controlați și să optimizați mediul de rulare Linux.

Și, în sfârșit, explică modul de utilizare a instanțelor Linux fizice și virtuale pentru a gestiona aplicații de server, precum Apache și Nextcloud.

După ce ați terminat acest curs, veți instala și gestiona sisteme Linux ca un profesionist și veți avea cunoștințele necesare pentru a înțelege ce poate face Linux pentru dvs. și cariera dvs..

Linux Mastery

În exact 11,5 ore, acest curs vă va învăța cum să stăpâniți linia de comandă Linux, chiar dacă nu aveți experiență anterioară. Veți învăța cum să folosiți scripturile Bash și programarea Cron pentru a automatiza sarcini repetitive și pentru a instala și gestiona software-ul open source cu managerii de pachete.

Pe lângă faptul că obțineți o înțelegere completă a Linux, veți avea cunoștințele necesare pentru a opera un computer Linux în întregime de la linia de comandă.

Cursul oferă 11,5 ore de videoclipuri la cerere, trei articole, 14 resurse descărcabile, acces pe viață la materialele de curs și un certificat de studii. Este destinat în primul rând pentru începători, astfel că singura necesitate este să nu aveți experiență cu Linux.

LPI Linux Essentials Certification

Dacă aveți de gând să faceți o carieră în administrarea sistemelor Linux sau pur și simplu doriți să vă extindeți cunoștințele IT, această certificare te-ar putea împinge în direcția corectă. Cursul învață componentele de bază ale sistemului de operare Linux și se asigură că elevii sunt expuși la fiecare dintre obiectivele examenului LPI Linux Essentials.

Acest curs este compus din 5 subiecte majore, care acoperă elementele de bază ale software-ului Linux și open-source, interfața shell și linia de comandă, diferitele versiuni ale Linux și o comparație cu alte sisteme de operare, hardware de bază și cunoștințe de rețea, și securitate și permisiuni. După curs, obțineți un examen de practică și un ghid pentru a vă pregăti pentru examen și pași suplimentari dincolo de obținerea certificării.

Bazele Red Hat Enterprise Linux

Red Hat Enterprise Linux este una dintre cele mai populare distribuții Linux în departamentele IT corporative. Bazele Red Hat Enterprise Linux oferă o introducere de bază a acestui sistem de operare, arătând modul în care este organizat și demonstrând sarcini introductive de administrare.

Cursul oferă o bază solidă pentru stăpânirea Red Hat Enterprise Linux de pe linia de comandă. Învață sarcini operaționale fundamentale, utile atât pentru versiunile desktop cât și pentru sistemele la distanță.

Subiectele abordate includ accesarea liniei de comandă, gestionarea fișierelor, crearea / vizualizarea / editarea fișierelor text, gestionarea utilizatorilor și grupurilor locale Linux, procesele de monitorizare și instalarea și actualizarea software-ului.

Bazele Linux pentru profesioniștii IT

Oamenii universitari Linux bine apreciați dictează multe cursuri Linux. Ei bine, nu este cazul. Bazele Linux pentru profesioniștii IT este dictat de profesioniști IT „mundani”, dornici să își împărtășească experiența în utilizarea celor mai comune comenzi Linux și scrierea unor scripturi shell simple pentru cele mai comune necesități. Lucrul bun despre acest curs este că profesorii și studenții vorbesc practic aceeași limbă.

Cursul este orientat către studenți în informatică sau în tehnologia informației, profesioniști de testare, ingineri software, dezvoltatori de aplicații, ingineri de date, administratori de baze de date, etc. hacking pentru a obține informații utile de depanare din fișierele jurnal.

Tutoriale și proiecte Linux

O colecție de tutoriale gratuite și foarte specifice în administrarea Linux. Acest curs acoperă subiecte precum gestionarea certificatelor SSL pe CentOS Linux și Apache, replicarea MySQL Master-Slave pe Ubuntu, echilibrarea încărcării HTTP și traficul web folosind Nginx și multe altele.

Profesorul, Jason Cannon, este, de asemenea, autorul Linux pentru începători și fondatorul Academiei de Instruire Linux. De-a lungul acestui curs, el împărtășește o parte din experiența sa reală în Linux.

Cursul include 41 de minute de videoclipuri la cerere, trei articole, patru resurse descărcabile, acces pe viață la materialele cursului și un certificat de studii..

Tutorial Linux

Ryan Chadwick, autorul acest tutorial, îi place să predea Linux studenților. Face asta de mai bine de zece ani. Și unul dintre lucrurile pe care le învață este cum să fie leneș, dar creativ – adică cum să asambleze instrumente pentru a face practic orice, pentru a face computerul să lucreze pentru maestrul său.

După ce ați luat acest tutorial, probabil că nu veți fi un guru Linux, dar veți avea cunoștințele potrivite pentru a ajunge acolo, dacă doriți. Tutorialul oferă o bază în modul de utilizare a terminalului și modul de utilizare a liniei de comandă Linux (Bash). Scopul său este de a îndepărta misterul, complexitatea și starea de oboseală departe de linia de comandă. De asemenea, tutorialul își propune să explice cele mai potrivite cazuri de utilizare pentru linia de comandă și pentru GUI.

Călătorie prin Linux

O călătorie online, textuală și interactivă pe toate tărâmurile Linux. Nu există nicio cale predefinită în această călătorie. Puteți sări direct la subiectele de interes: linie de comandă, permisiuni, procese, pachete, sisteme de fișiere, dispozitive, rețea, depanare etc. Sau, dacă doriți, puteți urma comanda sugerată.

Oricum, în acest site, veți găsi o mulțime de resurse și cunoștințe pentru a stăpâni toate aspectele sistemului de operare Linux. Fiecare subiect este explicat în detaliu, cu exemple practice, iar fiecare lecție are un scurt examen pentru a vă pune cunoștințele la test.

Cursul de bază pentru Linux

O colecție de 55 de videoclipuri YouTube tutorial, variind de la comenzile de bază ale shell-ului Linux pentru începători până la virtualizarea sistemului de operare, securitatea rețelei și alte subiecte specifice pentru administratorii de sistem profesioniști.

Autorul a început să creeze aceste videoclipuri pentru un prieten care dorea să învețe cum să devină un sysadmin Linux. Primele videoclipuri au avut atât de succes încât autorul a extins lista de redare pentru a acoperi o gamă mai largă de subiecte, instrumente, proiecte practice și sfaturi despre carieră..

Videoclipurile caută un echilibru între teorie și practică, încercând să ofere teoria necesară pentru a înțelege sistemul sub comenzi și, la rândul său, să ofere materiale de practică pentru a învăța cum să rezolvi problemele din lumea reală.

Advanced Linux: kernel-ul Linux

Dr. Kevin Dankwardt își ia elevii pentru o scufundare în inima sistemului de operare Linux: nucleul Linux. Acest tutorial oferă cunoștințele necesare pentru a vă familiariza cu nucleul Linux, precum și mecanica de configurare și depanare a acestuia.

Acesta nu este un curs pentru începători, ținând cont că acesta acoperă subiecte avansate, cum ar fi specificația nucleului Linux, procesul de pornire și modulele de kernel încărcabile. De-a lungul lecțiilor, veți practica tehnici pentru configurarea unui nucleu Linux de la zero și descărcarea și căutarea codului sursă al kernelului Linux.

Aproape fiecare capitol este urmat de videoclipuri provocatoare care vă oferă să vă testați abilitățile Linux învățate.

Subiectele includ citirea mesajelor kernelului Linux, citirea și scrierea fișierelor din sistemele de fișiere proc și sysfs, configurarea GRUB, utilizarea parametrilor liniei de comandă a kernelului, debugging, configurarea nivelurilor de rulare etc..

Opțiuni de învățare pentru toate gusturile

În acest moment, ar trebui să aveți o idee clară despre cum să începeți să învățați administrarea Linux, indiferent dacă preferați să citiți cărți, să vizionați videoclipuri, să participați la cursuri sau să citiți pagini web interactive. Dacă lucrați în prezent în IT sau intenționați să începeți o carieră în IT, ar trebui să alegeți una dintre aceste opțiuni și să începeți să învățați imediat administrarea Linux.

ETICHETE:

 • Linux

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map