Cum să creezi un curs online minunat?

Crearea unui curs online pentru educarea oamenilor este una dintre cele mai rapide și mai eficiente metode de a-ți scoate cunoștințele pe piața globală.


În această lume digitală continuă și rapidă, cunoștințele conduc până la capăt – „A face conținut regele”. Pentru a spune într-un alt mod, ar trebui să brainstorm idei alternative. Și evitați să ascundeți cunoștințele din spatele gratiilor.

În fundal, nu este nimic mai impecabil decât să-l poți transforma într-un curs online care generează impact și creează impactul – o opțiune esențială pentru orice antreprenor în devenire..

În acest articol, veți găsi o privire de ansamblu detaliată a etapelor semnificative de creare a cursurilor online.

Deși merită menționat, nu există nicio regulă care să fie pusă la punct într-o manieră cronologică. Dar, ghidul vă oferă o „viziune stratosferică” a reperelor semnificative.

Subiectul perfect

Prima considerație de care trebuie să țineți cont este: „Nu învățați la nivel universitar.” Și, un alt punct esențial de reținut este că extindeți audiențele, talentele sau experiențele acumulate.

Subiectul cursului pe care îl alegeți ar trebui să fie ceva care vă place sau PASSIONAT. În realitate, subiectele de curs ar putea fi orice. Pentru a începe – tehnologia de predare, prepararea mâncărurilor, învățarea să cânte flautul sau predarea redactării.

Imaginați-vă, aveți în minte acest subiect incredibil despre care doriți să debutați ca instructor online. Dar, ai petrecut câteva săptămâni cercetând subiectul. Și, ai descoperit că doar tu ești interesat de asta. În acest caz, cum vă așteptați statisticile de pe tabloul de bord al analitice despre vânzări? O cifră nulă sau zero.

Deci, care va fi următorul pas pentru tine?

Prin toate mijloacele, aici vine necesitatea efectuării unor cercetări de piață intensive.

Ia ajutorul forumurilor. Fără întârziere, vă puteți referi Forum din nișele voastre să săpați mai multe despre valoarea de piață.

Utilizare ‘Quora„Pentru a pune în scenă subiectele despre trendurile fierbinți care se învârt în jurul subiectului principal. Uită-te la instantaneu aici.

Curs online | Cercetări de piațăCurs online-Quora | Cercetări de piață

Având în vedere această imagine, descoperim că oamenii sunt interesați să învețe „chitară acustică sau electrică”. Pentru a sublinia, acest șir are cerere pe piață. Pe scurt, dacă veniți cu un curs de învățare a oamenilor, „Cum să înveți chitara electrică?”, Ar putea fi o nișă profitabilă pentru tine.

În plus, puteți căuta la tendințele Google sau orice instrument de cuvinte cheie consacrat, cum ar fi SEMrush pentru a veni cu ideile de pe piață.

Cercetarea de piață ar trebui să vă ofere două aspecte

 1. Cererea pe piață.
 2. Perspectiva concurentului.

Prin urmare, ar trebui să știți – numărul concurenților este direct proporțional cu statisticile mai mari din curba cererii. Cu toate acestea, nu trebuie să vă adaptați la o idee preconcepută că subiectul dvs. nu va zbura.

În cadrul cercetării, ar trebui să vă concentrați pe trei puncte cheie principale:

 1. Există un zgomot în rândul oamenilor pe această temă?
 2. Oamenii întreabă sau discută pe această temă?
 3. Identificați diferența în ceea ce oferă concurentul.

Dacă răspunsul este „DA” și aveți o idee care este forma dezvoltată a ceea ce este deja disponibil, atunci aveți o idee de curs profitabilă.

Creați module de învățare convingătoare

La fel de important, să-i anunțați pe studenții dumneavoastră despre ceea ce veți oferi exact. Luați în considerare crearea modulului de învățare cu verbe măsurabile. Explicați clar rezultatele învățării. În plus, oferă cursanților câteva idei despre ceea ce pot face după ce au învățat abilitatea.

Creați structura perfectă a cursului | Udemy-StructuraCreați structura perfectă a cursului | Udemy-Structura

Obiectivul principal în parcurgerea unei căi de învățare este implicarea studenților. Pentru a le pune împreună, le puteți face o listă de verificare a abilităților pe care trebuie să le aibă și să le poziționați pentru a o atinge – acesta este schița dvs..

Vezi acest ghid strălucit pe crearea unui curs excelent.

Conturul dvs. va evolua pe măsură ce faceți cursul și adăugați prelegeri.

Conținutul cursului

Aceasta este etapa în care transferați oceanul cunoașterii din cap către materializare. Aceasta este cea mai vitală etapă. Pentru început, strângeți toate materialele dvs. de cercetare și combinați-vă cu modulele de învățare și vedeți unde se potrivește cercetarea dvs..

Asta înseamnă, includeți conținutul despre care vă solicită studenții.

Structura modulului și planul de curs

Pentru început, titrați-vă prelegerile. Utilizare coschedule pentru optimizarea corectă a titlurilor. Rețineți, cuvintele cheie pe care doriți să le vizați, în special întrebările cursanților. Luați ajutorul foii de cuvinte cheie și optimizați titlurile în consecință.

De asemenea, începeți să grupați teme și formate similare de conținut precum sfaturi sau cum să faceți lecturi separate și induceți aceste prelegeri în module separate. Legați toate modulele pentru a completa structura cursului.

Metode de livrare a cursurilor

Acum trebuie să decideți formatul de livrare.

Vei alege conținut video, conținut audio, format text?

Vrei să o faci mai interactivă și mai plină de viață? Vrei, iei în considerare includerea exercițiilor fizice, teste sau alte activități?

Asigurați-vă că cursul dvs. ar trebui să asigure o experiență bună a utilizatorului cu imagini vizuale și alte metodologii practice.

Iată câteva sfaturi pentru culori.

Impactul culorilor pentru o cale de învățare mai bună

Pentru a vă ajuta să alegeți culori potrivite, iată trei site-uri web excelente:

Alegeți tipurile de text potrivite …

Luați în considerare evitarea fonturilor decorative și scripturilor pentru diapozitivele dvs. Pur și simplu, face lizibilitatea proastă. În special, alegeți fonturile „serif” sau „sans serif”.

Dacă aveți bugetul, atunci mergeți cu fonturi premium.

Filmare, înregistrare, editare

Ai conturat structura cursului, ai decis formatul, ai scris scenariul sau povestea pentru videoclipul tău. Acum ce?

Aici intervine faza de producție.

Între timp, aceasta este partea amuzantă: accesul la cameră. Pentru a clarifica, există numeroase modalități de livrare a conținutului.

Până în prezent, oamenii își integrează povestea personală a ceea ce i-a determinat să realizeze aceste videoclipuri. Ei caută să găsească o legătură între punctele lor anterioare de durere cu publicul lor și să vină cu soluția în cursul online.

Mai mult, formatul practic de livrare a conținutului este video. Acesta ar putea fi videoclipul „cap de vorbă”, care este atunci când sunteți în filmare. Sau, puteți avea, de asemenea, videoclipuri vorbind despre ecranul verde. Aici fundalul este verde, sau ai putea avea orice în spatele procesului de editare.

Acesta ar putea fi un videoclip interactiv, animații sau doar o imagine de sine stătătoare. De asemenea, puteți configura prezentarea de diapozitive power-point cu conținut audio – o senzație de clasă.

O altă metodă proeminentă este „turnarea ecranului”, care este atunci când înregistrați ecranul computerului – puteți alege să integrați un videoclip de tip webcam mic în colțurile de sus.

Pentru a răspunde scopului de editare, o aplicație software se descurcă bine – Camtasia.  Cu acest lucru imediat, puteți edita videoclipul, puteți repara calitatea sunetului, textele, configurația pop-up și multe altele.

Software de editare a cursului - Cel mai bun software

În afară de asta, dacă alegeți videoclipuri cu „cap de vorbă”, luați în considerare utilizarea microfoanelor de bună calitate, o cameră DSLR bună și câteva accesorii pentru a adăuga calitatea sunetului precum trepiedele..

Cursuri de vânzare

Există multe modalități de a vă vinde cursurile, dar următoarele sunt două celebre.

 1. Utilizarea LMS (învățare sisteme de gestionare)
 2. Piata de desfacere

Sisteme de management al învățării

Acestea sunt platformele în care vă puteți desfășura modulele de curs online. Nu mai vorbim de asta, face ca partea de promovare să fie mai ușoară prin acoperirea sa globală. Cu toate acestea, ar trebui să fii minuțios în alegerea unei platforme adecvate conforme cu nevoile și bugetul tău.

Crearea cursului online | Invatand sistemul de management

Iată câteva dintre cele mai bune opțiuni LMS bazate pe cloud:

iSpring Aflați

Domenii de activitate:

 • Bancar
 • Spital & Sănătate
 • Resurse umane
 • Tehnologia informației și servicii
 • Cu amănuntul

TalentLMS

Domenii de activitate:

 • Linii aeriene / Aviație
 • Alimente & băuturi
 • Spital & Sănătate
 • Tehnologia informației și servicii
 • Cu amănuntul

Academia LMS

Domenii de activitate:

 • Constructie
 • Divertisment
 • Ospitalitate
 • Cu amănuntul
 • Telecomunicații

Notă specială pentru utilizatorii WordPress – Încerca Thiver ucenic, un plugin WP all-in-one pentru a crea un curs profesionist.

Piata de desfacere

Apoi, din nou, aici sunt cele mai bune opțiuni:

 • Udemy – unul dintre cele mai populare în industria tehnologică.
 • Skillshare – pentru predarea abilităților creative
 • Desktop potrivită – caracteristici all-in-one pentru a personaliza, comercializa, analiza, găzduirea și securitatea
 • Podia – vinde cursuri, învățare de membru sau descărcare digitală
 • Thinkific – peste 36000 de creatori care folosesc deja platforma
 • Coursera – subiecte de top de niște tehnologii precum AI, Cloud Computing, etc.

Setarea prețului perfect

Mai presus de toate, chiar dacă dai cursul autonom sau cursul face parte integrantă a modelului tău de afaceri, trebuie să planifici prețurile.

 • Îl oferiți ca un magnet de plumb gratuit pentru produsul sau serviciul dvs. primar?
 • Este singurul flux de venituri?
 • Sau adaugă ca sucursală fluxul de venituri?

În același timp, veți proiecta formatul cursului dvs., metodologiile de marketing sau USP despre răspunsuri.

Având în vedere acest lucru, puteți proiecta diferite canale de marketing pentru studenții sau urmașii dvs..

În general, nu există nicio regulă grea pentru modelele de stabilire a prețurilor. Depinde doar de USP-ul dvs..

Dar, pentru început, ar trebui să-ți analizați asumarea cu produsele concurente de pe piață. Mai târziu, puteți ajusta intervalul în funcție de USP.

Procesul de lansare

Metodologia de lansare

 • Vei organiza promoții de reducere anticipată a păsărilor?
 • Vei publica reclame?
 • Aveți o listă de pre-comercializare?
 • Considerați parteneriatul cu influențarii?
 • Vei rula un program de afiliere?
 • Cum veți folosi social media?

În plus, există aripi nelimitate la strategiile de marketing pentru lansare. În detaliu, asigurați-vă că aveți un plan de marketing de 12-15 luni pentru cursul dvs. online.

În orice caz, vânzările produsului dvs. sunt direct proporționale cu canalele de marketing.

Aici îl aveți – un model al marilor repere în crearea cursurilor online.

Sperăm, acest model vă oferă o idee detaliată despre cum să implementați sau ce să vă așteptați în procedura de creare a cursului online.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map