Ce imensă fericire se simte când primim un produs și începem să-l folosim imediat, fără a fi nevoie să citim manuale lungi sau să parcurgem proceduri complicate de configurare, nu?


Ei bine, asta se întâmplă atunci când produsul a fost proiectat cu UX. UX (în caz că nu știați) înseamnă Experiență utilizator. Așadar, pe scurt, un design UX bun încearcă să facă fericit de la bun început utilizatorul unui produs.

În cazul paginilor web sau al aplicațiilor software, un design UX bun face utilizatorul să se simtă confortabil și fericit din momentul în care instalează software-ul sau intră pe site și începe să-l folosească. Designul UX depășește desenarea ecranelor atractive și atrăgătoare. Scopul său este de a facilita utilizatorului să realizeze ceea ce dorește cu produsul software pe care l-am proiectat.

Deși designul UX și designul UI au multe în comun, designul UI este doar o parte a designului UX. O parte importantă, dar nu toate. În UX, există și alte aspecte, cum ar fi capacitatea de utilizare, brandingul, integrarea etc. Dar noi facem o problemă. Nu intenționăm să vă învățăm totul despre designul UX aici – trebuie doar să vă ghidați prin cele mai bune opțiuni pe care trebuie să le învățați. Deci, să începem cu primul lucru pe care trebuie să îl cauți.

# Cele mai bune cursuri online pentru a învăța designul UX

Dacă decideți să mergeți la orice curs de design UX online de unul singur, veți găsi tot felul de lucruri, de la cele lungi care duc luni de viață și vă vor învăța totul, de la istoria designului la cele mai noi instrumente de design, până la cele scurte care arată doar ai bucăți mici ale imaginii mari. Dacă doriți să economisiți timp și să jucați în siguranță, vă sugerăm să începeți să explorați cursurile online pe care le revizuim aici – ele sunt cu siguranță printre cele mai bune.

Proiectare Hack

Dacă îți place să înveți într-un mod relaxat, atunci aceasta este probabil cea mai bună opțiune a ta.

În momentul în care vă conectați Proiectare Hack, veți începe să primiți în căsuța de e-mail o lecție concisă în fiecare săptămână. Lecțiile sunt realizate de designeri mari, cu experiență. Puteți naviga pe listă pentru a vedea dacă găsiți pe cineva, știți. De asemenea, puteți parcurge lecțiile dacă doriți să învățați ceva în special.

Dar dacă nu știți de unde să începeți, există un pachet de 50 de lecții de începători care vă vor lua de mână prin toate elementele de bază, de la „Hello World” pentru a obține primul loc de muncă ca designer. Și cea mai bună parte: este gratuită.

Coursera: Introducere în proiectarea interfeței utilizatorului

Iată un lucru de reținut: așa cum am mai spus, UI este o parte importantă a UX. Diferența dintre ambele discipline este că UI se concentrează pe aspectul vizual al produsului, în timp ce UX acoperă toate interacțiunile dintre produs și utilizatorii săi. Când vorbim despre produse software (în mare parte aplicații și site-uri web), UI are grijă de majoritatea interacțiunilor, de aceea UI este o parte atât de importantă a UX și merită să urmeze un curs doar pentru a afla despre designul UI.

Oferită de Universitatea din Minnesota, cursul de introducere în interfața utilizatorului promite că veți obține o înțelegere la nivel înalt a procesului de proiectare a interfeței cu utilizatorul. Pe lângă faptul că vă învață cum să proiectați interfețe de utilizator, învață și despre utilizabilitate, teoria designului și metode standard pentru industrie pentru a aborda designul unei interfețe de utilizator.

Durează patru săptămâni, cu un număr total de 13 ore de lecții. Are o mulțime de recenzii bune și un rating de 4,7 din 5. Puteți să vă conectați gratuit, iar după finalizarea acestuia, puteți lua și alte cursuri în programul de specializare, cum ar fi Cercetare și proiectare utilizatori, Prototipare și design și Evaluarea interfețelor utilizatorului.

Udemy: Curs profesional Adobe XD

Adobe XD este cel mai popular și utilizat instrument pentru designul UX. În acest curs, veți găsi tot ce trebuie să știți pentru a-l stăpâni ca pe un profesionist. Acesta vă va învăța toate detaliile software-ului și instrumentele și procedurile care fac parte din acesta. Nu este gratuit, dar pentru câțiva dolari, vă oferă 2,5 ore de tutoriale video la cerere, acces pe viață la materialele sale și un certificat de studii.

Cu un rating de 4,2 din cinci, acest curs se adresează tuturor celor care doresc să înceapă proiectarea de interfețe utilizator. Studenții au pus la punct aproximativ două exemple: o aplicație completă cu șase pagini și o interfață de vânzare a site-urilor auto.

Învățare LinkedIn: instruire schiță și tutoriale

Schița este, de asemenea, un instrument de design UX foarte popular și Lynda (LinkedIn Training) oferă un curs complet pentru a domina toate caracteristicile sale. Dacă sunteți nou la Lynda, puteți face acest curs gratuit, profitând de luna gratuită pe care compania vă oferă să începeți. După luna inițială gratuită, dacă doriți să continuați cursurile, au și câteva planuri pentru asta.

Cursul are mai multe căi de învățare, cuprinzând un total de 31 de cursuri care acoperă tot ceea ce trebuie să înveți să folosești Sketch, indiferent dacă ești începător, intermediar sau utilizator avansat..

Instruire UX

Când începeți să lucrați ca designer UX, veți fi surprins de ceva cunoscut sub numele de ciclu de dezvoltare software: un proces de lucru delicat care trebuie urmat cu atenție pentru a îndeplini termenele fără a fi nevoie de suprasolicitare. Există metodologii create special pentru a controla ciclul de dezvoltare a software-ului, iar Lean este una dintre ele – una testată și acceptată pe scară largă.

Acest curs nu este vorba despre instrumente sau tehnici de design UX. Este un program de două zile care învață tot ce trebuie să știi să stăpânești procesul de proiectare UX prin Lean, de la cum să conduci interviurile părților interesate până la modul de a face brainstorming și să genereze idei și apoi să pornești schița interfeței..

# Cele mai bune resurse online pentru a învăța designul UX: bloguri & Videoclipuri

Nu tuturor ne place să fim ghidați atunci când dorim să învățăm o nouă abilitate precum designul UX. Unii dintre noi preferă să ne urmăm propriile căi prin mormane de informații haotice, nestructurate publicate pe bloguri, videoclipuri și altele. Dacă aparții acestui grup aventuros, atunci mergi pentru asta. Dar, înainte de a începe, permiteți-mi să vă povestesc despre anumite locuri pe care le-ați putea duce pentru a începe călătoria, pentru a-l face mai plăcut și rodnic.

UX Collective

UX Collective oferă povești curate despre experiența utilizatorului și capacitatea de utilizare. Citind-o, vă veți ține la curent cu evenimentele UX, știri, tendințe, sfaturi & trucuri și instrumente. Există o mulțime de povești care cu siguranță te vor face să gândești „Am fost acolo…” și, de asemenea, multe lucruri care îți vor învăța lecții foarte valoroase.

Design săptămânal: Tutoriale, active, interviuri

Punit Chawla aleargă acest canal cu multe videoclipuri despre UX Design. Este un pic centrat pe Adobe XD, dar are și informații despre alte instrumente și interviuri interesante, cu discuții despre tot felul de subiecte de design. Consultați secțiunea „Sucuri de proiectare”, unde veți găsi analiza și aprecierea utilizatorilor de utilizare populare, împreună cu defectele și punctele lor forte..

Instrumente esențiale pentru designeri UX: Ghid pentru începători

Această postare pe blog încearcă să arunce lumină asupra multitudinii de instrumente disponibile pentru designerii UX. Vorbește despre orice fel de instrument, nu numai instrumente de prototipare, schițare sau filframare. Puteți găsi instrumente pentru a face cercetare și pentru a obține inspirație, instrumente pentru realizarea interviurilor și multe altele.

Site-ul gazdă, CareerFoundry, oferă, de asemenea, multe cursuri despre UX, UI și dezvoltare web, în ​​cazul în care ai nevoie de mai multe opțiuni decât cele pe care vi le-am prezentat înainte.

De ce contează proiectarea

Erin Loechner este autorul De ce contează proiectarea. Este un designer renumit care adoră să-și împărtășească ideile prin intermediul postărilor de pe blog și al prelegerilor. Această postare, în special, vă va învăța o lecție valoroasă – de ce contează designul – dar ar trebui să parcurgeți și alte postări, cel puțin pe cele din categoria de artă / design..

Design for Omanind este un blog activ cu mii de cititori, așa că citind-l, nu veți învăța numai din ideile lui Erin, ci din numeroasele comentarii, locurile cititorilor, la care răspunde întotdeauna Erin.

# Cele mai bune cărți pentru a învăța designul UX

Cărți? Cine citește cărți atunci când există atât de mult conținut în cursuri online, videoclipuri și bloguri, nu? Gresit.

Mulți oameni folosesc în continuare cărțile ca instrument de învățare, deoarece sunt ușor să le iei cu tine și să învețe în ritmul tău, în timp ce ești într-o călătorie lungă sau ori de câte ori ai timp să citești. Există o mulțime de materiale de învățare grozave în cărți scrise de experți de renume în designul UX. Și o să vă spunem despre cele pe care ar trebui să le citiți, chiar dacă urmați un curs sau urmăriți videoclipuri de formare.

Despre față: Elementele esențiale ale proiectării interacțiunii

După cum îi spune și numele, acesta este un ghid esențial de proiectare a interacțiunii. Aceasta este cartea care a modelat peisajul designului interacțiunii. Cea de-a patra ediție este complet actualizată și revizuită pentru epoca mobilă, ținând cont de trecerea la smartphone-uri și tablete.

Datorită acestei cărți, designul interacțiunii a scăpat din laboratoarele de cercetare și a intrat în viața de zi cu zi a multor oameni. Este un ghid cuprinzător care include discuții despre interfețe tactile, dimensiuni de ecran, aplicații mobile și multe altele. Autorii sunt profesioniști renumiți în domeniile informaticii, programării și designului, ceea ce le permite să ofere o viziune largă a câmpului de design UX.

Adobe XD Classroom in a Book

Vrei să urmezi un curs pe Adobe XD, dar nu ai loc în program? Nici o problema. Această carte este o sală de clasă Adobe XD pe care o poți lua cu tine. Este un best-seller de la Adobe Press, deci nu poți greși cu el.
Are 11 lecții care ghidează cititorii prin toate etapele necesare pentru a învăța tehnicile cheie ale Adobe XD. Sunt lecții bazate pe proiecte pentru proiectarea și prototiparea conținutului real pentru aplicații și site-uri web reale.

Împreună cu cartea, obțineți o mulțime de fișiere de însoțire care furnizează toate materialele necesare pentru cititor pentru a finaliza proiectele prezentate în fiecare capitol.

Ghidul ridicul de simplu pentru aplicația de schițare

Numele îți spune aproape tot ce trebuie să știi despre această carte. Dacă doriți pur și simplu să aflați despre Sketch într-un mod ridicol de simplu, aceasta este cartea pentru dvs..

Ghidul ridicul de simplu pentru aplicația de schițare este scris pentru non-codificatori și non-designeri, adică pentru oamenii obișnuiți, care trebuie să transmită o idee potențialilor investitori, dar care nu au cunoștințele pentru a o materializa.

Cu această carte, veți învăța cum să utilizați Sketch pentru a genera fără efort mache care arată și parcă adevărate. După aceea, dacă obțineți fonduri, va trebui să vă gândiți serios la modul în care vă veți transforma ideea într-un lucru funcțional.

Prezentare Zen

Nu aș recomanda Prezentare carte Zen persoanelor care caută informații practice pentru a începe rapid să lucreze la designul UX. Dar dacă aveți timp liber, citiți-l. Acesta vă va învăța lecții valoroase despre cum să vă prezentați ideile. Deoarece diferența dintre un design mediu UX și unul minunat poate să nu fie în designul propriu-zis – poate fi în modul în care este prezentat.

Autorul său, Garr Reynolds, își împărtășește experiența în transformarea unui simplu buchet de diapozitive într-o prezentare iluminatoare, provocatoare, educaționale și inspiratoare. Ați putea verifica site-ul său, prezentzen.com, pentru a obține o idee despre ideile sale înainte de a cumpăra cartea.

De unde să plec de aici

După ce sunteți gata să începeți să lucrați pe tărâmul proiectării XD, atunci partea cea mai dificilă va începe: va trebui să aveți o muncă reală pentru a face – o muncă plătită, dacă este posibil. Vestea bună este că cererea este mare pentru designerii UX la companii de toate dimensiunile. Oferta de astfel de profesioniști este scăzută, așa că nu vă conformați cu prima ofertă pe care o primiți. Pune-ți cunoștințele și proiectează-ți un CV atrăgător, arată-l și lasă vântul să fie mereu la spate.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me