5 A webes alkalmazásokat fenyegető általános veszélyek és azok elkerülésének módja

Kényelmük ellenére vannak hátrányok, amikor az üzleti folyamatokra támaszkodunk a webes alkalmazásokra.


Az egyik dolog, amelyet minden vállalkozástulajdonosnak fel kell ismernie és meg kell védenie magát, a szoftver sérülékenysége és a webes alkalmazásokat fenyegető veszélyek jelenléte lenne..

Amíg nincs 100% -os biztonsági garancia, van néhány lépés, amelyet megtehetünk a károsodások elkerülése érdekében.

Ha CMS-t használ, akkor a legújabb feltört jelentés SUCURI többet mutat A webhelyek 50% -a fertőzött egy vagy több sebezhetőséggel.

Ha Ön még nem ismeri fel a webes alkalmazásokat, az alábbiakban felsorolunk néhány általános fenyegetést, amelyekre figyelni és kerülni kell:

Biztonsági téves konfiguráció

A működő webalkalmazást általában olyan összetett elemek támogatják, amelyek képezik annak biztonsági infrastruktúráját. Ez magában foglalja az adatbázisokat, az operációs rendszert, a tűzfalakat, a kiszolgálókat és más alkalmazás szoftvereket vagy eszközöket.

Az emberek nem veszik észre, hogy mindezen elemek megkövetelik gyakori karbantartás és konfigurálás hogy a webes alkalmazás megfelelően működjön.

Mielőtt felhasználná a webalkalmazást, lépjen kapcsolatba a fejlesztőkkel, hogy megértse a fejlesztés érdekében végrehajtott biztonsági és prioritási intézkedéseket.

Ha lehetséges, ütemezze a webes alkalmazások penetrációs teszteit, hogy kipróbálhassa az érzékeny adatok kezelésének képességét. Ez elősegítheti a webalkalmazások biztonsági réseinek azonnali megismerését.

Ez segíthet kideríteni a webes alkalmazások biztonsági rései gyorsan.

Rosszindulatú

A rosszindulatú programok jelenléte a leggyakoribb fenyegetések egyike, amelyet a vállalatoknak általában védekezniük kell. A rosszindulatú programok letöltésekor súlyos következményekkel járhat, mint például a tevékenységek megfigyelése, a bizalmas információkhoz való hozzáférés és a nagyszabású adat megsértésének hátsóajtóhoz való hozzáférése..

A rosszindulatú programokat különféle csoportokba lehet sorolni, mivel különféle célok elérésére törekszenek: spyware, vírusok, Ransomware, férgek és trójaiak.

A probléma leküzdése érdekében feltétlenül telepítse és tartsa naprakészen a tűzfalakat. Győződjön meg arról, hogy az összes operációs rendszer is frissítve lett. A fejlesztőket és az antispam-elhárító / vírusszakértőket is bevonhatja a felkérésbe megelőző intézkedések a rosszindulatú programok fertőzéseinek eltávolítására és észlelésére.

Ne felejtsen el biztonsági másolatot készíteni a fontos fájlokról a biztonságos külső környezetekben is. Ez lényegében azt jelenti, hogy ha nincs zárolva, akkor minden információhoz hozzáférhet anélkül, hogy fizetnie kellene a ransomware miatt.

Ellenőrizze a biztonsági szoftvert, a használt böngészőket és a harmadik féltől származó bővítményeket. Ha vannak javítások és frissítések a bővítményekhez, feltétlenül frissítse a lehető leghamarabb.

Injekciós támadások

Az injekciós támadások újabb gyakori fenyegetések, amelyekre figyelni kell. Az ilyen típusú támadások különféle típusú injekciókban találhatók, és arra készültek, hogy megtámadják az adatokat a webalkalmazásokban, mivel a webes alkalmazások az adatok működéséhez szükségesek.

Minél több adat szükséges, annál több lehetőség nyílik az injekciós támadások célzására. Néhány példa ezekre a támadásokra SQL injektálás, kódinjekció és webhelyek közötti szkriptek.

Az SQL befecskendezéses támadások általában eltérítik a webhelytulajdonos adatbázisának ellenőrzését az adatok webes alkalmazásba történő befecskendezése révén. A bevitt adatok megadják a webhelytulajdonos adatbázis-utasításokat, amelyeket a webhelytulajdonos nem engedélyez.

Ennek eredményeként az adatok szivárognak, eltávolulnak vagy a tárolt adatok manipulálhatók. A kódinjekció ezzel szemben magában foglalja a forráskódok beinjektálását a webalkalmazásba, míg a webhelyek közötti szkriptelés kódot (javascriptet) injektál a böngészőkbe.

Ezek az injekciós támadások elsősorban arra szolgálnak, hogy az Ön webes alkalmazásához olyan utasításokat adjanak, amelyek szintén nem jogosultak.

Ennek kiküszöbölése érdekében az üzleti tulajdonosoknak javasolt bemeneti validációs technikák és robusztus kódolás alkalmazása. A vállalkozástulajdonosokat arra is ösztönzik, hogy használják a „a legkevesebb kiváltságAlapelveit úgy, hogy a felhasználói jogok és a műveletek engedélyezése minimálisra csökkenjen.

Adathalászat

Az adathalász csalások általában részt vesznek, és közvetlenül érintik az e-mail marketing erőfeszítéseket. Az ilyen típusú fenyegetéseket úgy tervezték, hogy e-maileknek tűnjenek, amelyek legitim forrásból származnak, azzal a céllal érzékeny információk megszerzése mint például bejelentkezési adatok, bankszámlaszámok, hitelkártya-számok és egyéb adatok.

Ha az egyén nem ismeri a különbségeket és annak jeleit, hogy az e-mailek gyanúsak, akkor halálos lehet, mivel válaszolhatnak. Alternatív megoldásként olyan rosszindulatú programok küldésére is felhasználhatók, amelyek kattintás után hozzáférhetnek a felhasználói információkhoz.

Az ilyen események elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy minden alkalmazott tisztában legyen és képes legyen gyanús e-mailek észlelésére.

A megelőző intézkedésekre is ki kell terjedni, hogy további intézkedéseket lehessen végrehajtani.

Például a linkek és információk letapogatása a letöltés előtt, valamint kapcsolatfelvétel azzal a személlyel, akinek az e-mailt küldték, annak igazolása érdekében.

Nyers erő

Aztán vannak brutális erőszakos támadások, ahol hackerek is vannak próbálja kitalálni a jelszavakat és erőteljesen hozzáférhet a webes alkalmazás tulajdonosának adataihoz.

Nincs hatékony módszer annak megelőzésére. Az üzleti tulajdonosok azonban elkerülhetik ezt a támadási formát azáltal, hogy korlátozzák a bejelentkezések számát, valamint a titkosításnak nevezett technikát használják..

Ha időt vesz igénybe az adatok titkosításához, ez biztosítja, hogy a hackerek nehezen használhassák fel azokat bármi máshoz, hacsak nincs titkosító kulcsa..

Ez egy fontos lépés azon vállalatok számára, amelyeknek érzékeny adatokat kell tárolniuk, hogy megakadályozzák a további problémák felmerülését.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map