Az e-kereskedelem helyzetét az utóbbi időben drámai módon fellendítette az internetes technológiák fejlődése, amely lehetővé teszi, hogy sokkal több ember csatlakozzon az internethez és több tranzakciót végezzen..


Manapság sokkal több vállalkozás támaszkodik weboldalain a jövedelemszerzés fő forrására. Ezért az ilyen webplatformok biztonságát prioritásként kell kezelni. Ebben a cikkben áttekintjük a jelenleg elérhető legjobb felhőalapú VAPT (biztonsági rés-kiértékelési és behatolási tesztelési) eszközök listáját, és azt, hogy miként lehet őket kihasználni egy induló, kis- és középvállalkozás.

Először, egy webes vagy e-kereskedelmi vállalkozás tulajdonosának meg kell értenie a biztonsági rés (VA) és a behatolási tesztelés (PT) közötti különbségeket és hasonlóságokat, hogy döntése alapján tájékoztassa a vállalkozása számára legmegfelelőbb döntést. Bár mind a VA, mind a PT kiegészítő szolgáltatásokat nyújt, vannak, de finom különbségek abban, amit elérni szándékoznak.

Különbség a VA és a VT között

A biztonsági rés (VA) elvégzésekor a tesztelő annak biztosítására törekszik, hogy az alkalmazás, a webhely vagy a hálózat minden nyitott sebezhetősége meg legyen határozva, azonosítva, osztályozva és rangsorolva. A biztonsági rés felmérését állítják, hogy lista-orientált feladat. Ezt beolvasó eszközök használatával lehet elérni, amelyeket a cikk későbbi részében vetünk át. Alapvető fontosságú egy ilyen gyakorlat elvégzése, mivel ez kritikus betekintést nyújt a vállalkozásokra a kiskapuk helyéről és azok javításáról. Ez a gyakorlat biztosítja a szükséges információkat a vállalkozások számára a tűzfalak, például a WAF-ok (webes alkalmazások tűzfalai) konfigurálásakor is..

Másrészt a Penetration Testing (PT) gyakorlat közvetlenebb, és azt állítják, hogy célközpontú. A cél itt nemcsak az alkalmazás védekezésének kipróbálása, hanem a felfedezett sérülékenységek kiaknázása is. Ennek célja az alkalmazás vagy webhely valós számítógépes támadásainak szimulálása. Ennek egy részét automatizált szerszámok segítségével lehet megtenni; néhányat felsorol a cikk, és manuálisan is meg lehet tenni. Ez a vállalkozások számára különösen fontos, hogy megértsék a sebezhetőség által jelentett kockázatok szintjét, és hogy a lehető legjobban megóvják az ilyen sebezhetőséget a lehetséges rosszindulatú kizsákmányolásoktól..

Ezért ezt igazolhatjuk; a biztonsági rés értékelése hozzájárul a behatolásteszt elvégzéséhez. Ezért szükség van olyan teljes funkcionalitású eszközökre, amelyek elősegíthetik mindkettő elérését.

Vizsgáljuk meg a lehetőségeket …

Astra

Az Astra teljes körű felhőalapú VAPT eszköz, különös tekintettel az e-kereskedelemre; támogatja a WordPress, a Joomla, az OpenCart, a Drupal, a Magento, a PrestaShop és mások szolgáltatásait. Komplett alkalmazásokkal, rosszindulatú programokkal és hálózati tesztekkel érkezik a webes alkalmazás biztonságának felméréséhez.

Jön egy intuitív irányítópult, amely grafikus elemzést mutat a webhelyén blokkolt fenyegetésekről, adott időrend szerint.

Néhány szolgáltatás a következőket tartalmazza.

  • Alkalmazás Statikus és dinamikus kód analízis

Statikus kóddal és dinamikus elemzéssel, amely ellenőrzi az alkalmazás kódját futás előtt és alatt annak biztosítása érdekében, hogy a fenyegetések valós időben megtörténjenek, és ezek azonnal javíthatók.

  • Malware szkennelés

Ezenkívül automatikusan megvizsgálja az ismert rosszindulatú programokat és eltávolítja azokat. Hasonlóképpen, a fájlkülönbség-ellenőrzés a fájlok integritásának hitelesítésére szolgál, amelyeket belső program vagy külső támadó rosszindulatúan módosíthatott. A rosszindulatú programok ellenőrzése szakaszban hasznos információkat szerezhet a webhelyen található lehetséges rosszindulatú programokról.

  • Veszélyek kimutatása

Az Astra automatikus fenyegetés-észlelést és naplózást is végez, amely betekintést nyújt az alkalmazás azon részeibe, amelyek a leginkább veszélyeztetik a támadásokat, mely részeket a korábbi támadási kísérletek alapján a legjobban kihasználják..

  • Fizetési átjáró és infrastruktúra tesztelése

Fizetési átjáró tollal történő tesztelését végez fizetési integrációval rendelkező alkalmazások számára – hasonlóan az Infrastruktúra teszteket is, hogy biztosítsák az alkalmazás infrastruktúrájának biztonságát..

  • Hálózati tesztelés

Az Astra útválasztók, kapcsolók, nyomtatók és más hálózati csomópontok hálózati penetrációs tesztjével érkezik, amelyek ki tudják terelni vállalkozását a belső biztonsági kockázatoknak.

A szabványok szerint az Astra tesztelése a fő biztonsági szabványokon alapul, beleértve az OWASP-t, PCI-t, SANS-t, CERT-t, ISO27001-et..

Netsparker

Netsparker csapat egy vállalkozásra kész közepes és nagy méretű üzleti megoldás, amely számos funkcióval rendelkezik. Robusztus szkennelési funkcióval büszkélkedhet, amelyet Proof-Based-Scanning ™ technológiaként védjegyként kezelnek, teljes automatizálással és integrációval.

A Netsparker számos integrációval rendelkezik a meglévő eszközökkel. Könnyen integrálható olyan nyomkövető eszközökbe, mint a Jira, a Clubhouse, a Bugzilla, azureDevops stb., És integrálódik a projektmenedzsment rendszerekbe, mint például a Trello. Hasonlóképpen CI (folyamatos integráció) rendszerekkel, mint például Jenkins, Gitlab CI / CD, Circle CI, Azure stb. Ez lehetővé teszi a Netsparker számára, hogy integrálódjon az SDLC-be (szoftverfejlesztési életciklus); ezért az építkezési csővezetékek tartalmazhatnak sebezhetőségi ellenőrzéseket, mielőtt az üzleti alkalmazásba beépítik a szolgáltatásokat.

Az intelligencia-irányítópult betekintést nyújt az alkalmazásban létező biztonsági hibákba, azok súlyossági szintjébe és melyeket javították meg. Ezenkívül a szkennelési eredményekből és a lehetséges biztonsági résekből származó biztonsági résekkel kapcsolatos információkat is nyújt Önnek.

Tartható

Tenable.io egy vállalkozásra kész webes alkalmazás-letapogató eszköz, amely fontos betekintést nyújt az összes webes alkalmazás biztonsági kilátásaiba.

Könnyű beállítani és futtatni. Ez az eszköz nem csupán egy futtatott alkalmazásra összpontosít, hanem az összes telepített webes alkalmazásra.

A sebezhetőségi vizsgálatot a széles körben népszerű OWASP tíz sebezhetőségre alapozza. Ez megkönnyíti a biztonsági igazgatók számára a webalkalmazás-beolvasás kezdeményezését és az eredmények megértését. Az automatikus szkennelést ütemezheti, hogy elkerülje az alkalmazások kézi újraszkennelésének ismétlődő feladatait.

Pentest-Tools

Pentest szerszámok A lapolvasó teljes szkennelési információt nyújt a sebezhetőségről a webhelyen való kereséshez.

Ide tartozik a web-ujjlenyomat, az SQL befecskendezés, a webhelyek közötti szkriptek, a távoli parancsok végrehajtása, a helyi / távoli fájlok beillesztése stb. Ingyenes szkennelés is rendelkezésre áll, de korlátozott funkciókkal.

A jelentések a webhely részleteit, a különféle biztonsági réseket (ha vannak) és azok súlyossági szintjét mutatják. Itt egy képernyőkép az ingyenes „Könnyű” elemzésről.

A PRO-fiókban kiválaszthatja a végrehajtandó szkennelési módot.

A műszerfal meglehetősen intuitív, és teljes betekintést nyújt minden elvégzett szkennelésbe és a különböző súlyossági szintekbe.

A veszély letapogatását szintén ütemezhetjük. Hasonlóképpen, az eszköz jelentési funkcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi a tesztelők számára, hogy sebezhetőségi jelentéseket készítsenek az elvégzett vizsgálatokból.

Google SCC

Biztonsági Parancsnokság (SCC) egy biztonsági figyelő erőforrás a Google Cloud számára.

Ez lehetővé teszi a Google Cloud felhasználók számára, hogy biztonsági szerszámok nélkül beállítsák a meglévő projektek biztonsági megfigyelését.

Az SCC számos natív biztonsági forrást tartalmaz. Beleértve

  • Felhő-rendellenességek észlelése – Hasznos a DDoS támadásokból származó hibás adatcsomagok észlelésére.
  • Felhő biztonsági szkenner – Hasznos olyan biztonsági rések felismerésére, mint például a webhelyek közötti szkriptek (XSS), a tiszta szövegű jelszavak és az elavult könyvtárak az alkalmazásban.
  • Cloud DLP Data Discovery – Ez a tároló vödrök listáját mutatja, amelyek érzékeny és / vagy szabályozott adatokat tartalmaznak
  • Forseti Cloud SCC csatlakozó – Ez lehetővé teszi saját egyedi szkennerek és detektorok fejlesztését

Ide tartoznak olyan partnermegoldások is, mint a CloudGuard, a Chef Automate, a Qualys Cloud Security, a Reblaze. Mindez integrálható a Cloud SCC-be.

Következtetés

A webhely biztonsága kihívást jelent, de az eszközöknek köszönhetően könnyű kiszámítani, hogy mi veszélyezteti, és enyhíteni az online kockázatokat. Ha még nem, akkor próbálja ki ma a fenti megoldást az online üzleti vállalkozás védelme érdekében.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me