Elindult a PHP webhely. Gratulálunk! De várjon … gondoskodott az alapvető biztonsági edzésről?


A PHP egy könnyű, de nagyon hatékony háttér-programozási nyelv. A globális webalkalmazások körülbelül 80% -át hatalommal látja el, és ez a fejlődő világ egyik leggyakrabban használt nyelve.

Népszerűségének és széles körű használatának oka az egyszerű kódolási felépítés és a fejlesztőbarát funkciók. Számos CMS és keretrendszer épül a PHP tetejére, és a világ minden tájáról ismert fejlesztők ezrei a közösség rendszeres részét képezik..

Egy nagyszerű példa a WordPress.

Amikor a PHP alkalmazásokat élő szerverekre telepítik, számos feltöréssel és webes támadással lehet szembesülnie, ami a webhelyadatait rendkívül sebezhetővé teszi a lopáshoz. A közösség egyik legvitatottabb témája az, hogy hogyan lehet egy teljesen biztonságos alkalmazást létrehozni a projekt összes alapvető célkitűzésének ellenőrzése mellett.

Legjobb erőfeszítéseik ellenére a fejlesztők mindig vigyáznak a rejtett kiskapukat illetően, amelyek észrevétlenül maradnak az alkalmazás fejlesztése során. Ezek a kiskapuk komolyan veszélyeztethetik a létfontosságú helyadatok védelmét webtárhely a PHP MySQL számára alkalmazásokat, így kiszolgáltatva őket a hackelési kísérletekhez.

Tehát, ez a cikk néhány olyan hasznos PHP-biztonsági tippről szól, amelyeket bölcsen használhat a projektekben. E kis tippek használatával megbizonyosodhat arról, hogy az alkalmazás mindig magas szintű biztonsági ellenőrzésen áll-e, és soha ne kerüljön veszélybe semmilyen külső webes támadás..

Webhelyek közötti szkriptek (XSS)

A webhelyek közötti szkriptelés az egyik legveszélyesebb külső támadás, amelyet bármilyen rosszindulatú kód vagy szkript beinjekciózásával hajtanak végre a webhelyre. Ez befolyásolhatja az alkalmazás magját, mivel a hacker bármilyen kódot befecskendezhet az alkalmazásába anélkül, hogy még tippet is megadna. Ez a támadás elsősorban azokon a webhelyeken fordul elő, amelyek felhasználói adatokat fogadnak el és nyújtanak be.

XSS támadás esetén a befecskendezett kód helyettesíti az Ön webhelyének eredeti kódját, ugyanakkor tényleges kódként működik, amely megzavarja a webhely teljesítményét és gyakran ellopja az adatokat. A hackerek megkerülik az alkalmazás hozzáférés-ellenőrzését, hozzáférést biztosítva a sütikhez, a munkamenetekhez, az előzményekhez és más alapvető funkciókhoz.

Ezt a támadást HTML speciális karakterek használatával lehet megvédeni & ENT_QUOTES az alkalmazáskódokban. Az ENT_QUOTES használatával eltávolíthatja az egyszeri és a dupla idézőjeleket, amelyek lehetővé teszik a webhelyek közötti parancsfájlok támadásának bármilyen lehetőségének kiküszöbölését..

Helyszínközi hamisítási kérelem (CSRF)

A CSRF megadja a hackerek teljes alkalmazásvezérlését a nemkívánatos műveletek végrehajtásához. A teljes ellenőrzés mellett a hackerek rosszindulatú műveleteket hajthatnak végre azáltal, hogy a fertőzött kódot továbbítják az Ön webhelyére, ami adatlopáshoz, funkcionális módosításokhoz stb. Vezet. A támadás arra készteti a felhasználókat, hogy a hagyományos kéréseket megváltoztassák a megsemmisítőkre, például a pénzeszközök öntudatlan átadására, törlésére. a teljes adatbázis értesítés nélkül stb.

A CSRF-támadás csak akkor indítható el, ha rákattint a hackerek által küldött rejtett rosszindulatú linkre. Ez azt jelenti, hogy ha elég okos vagy, hogy kitalálja a fertőzött rejtett szkripteket, akkor könnyen kizárhatja a lehetséges CSRF-támadásokat. Időközben két védelmi intézkedést is alkalmazhat az alkalmazás biztonságának megerősítése érdekében, azaz azáltal, hogy a GET-kéréseket használja az URL-ben, és biztosítja, hogy a nem GET-kérelmek csak az ügyféloldali kódból generálódjanak..

Munkamenet eltérítése

A munkamenet-eltérítés olyan támadás, amelynek során a hacker ellopja a munkamenet-azonosítóját, hogy hozzáférjen a kívánt fiókhoz. Ezzel a munkamenet-azonosítóval a hackert érvényesítheti a munkamenetet egy kérés elküldésével a kiszolgálóra, ahol a $ _SESSION tömb validálja annak üzemidejét anélkül, hogy tudta volna. Ez végrehajtható egy XSS támadással vagy az adatok elérésével, ahol a munkamenet adatait tárolják.

A munkamenet-eltérítés megakadályozása érdekében mindig kösse a munkamenetet a tényleges IP-címre. Ez a gyakorlat segít a munkamenetek érvénytelenítésében, amikor ismeretlen jogsértés történik, és azonnal értesíti, hogy valaki megpróbálja megkerülni az ülésszakot, hogy megkapja az alkalmazás hozzáférés-vezérlését. És mindig ne feledje, hogy semmilyen körülmények között ne tegye ki az azonosítókat, mivel ez később veszélyeztetheti személyazonosságát egy másik támadással.

Az SQL befecskendező támadások megakadályozása

Az adatbázis az alkalmazás egyik kulcsfontosságú eleme, amelyet a hackerek általában SQL befecskendezéses támadással céloznak meg. Ez egy olyan támadás típusa, amelyben a hacker bizonyos URL-paramétereket használ az adatbázishoz való hozzáféréshez. A támadást webes űrlapmezők használatával is el lehet végezni, ahol a hacker megváltoztathatja a lekérdezésekkel átadott adatokat. A mezők és a lekérdezések megváltoztatásával a hackerek átvehetik az adatbázis ellenőrzését és több katasztrófa utáni manipulációt is végrehajthatnak, beleértve a teljes alkalmazás-adatbázis törlését.

Az SQL befecskendezés támadásainak megakadályozása érdekében mindig javasolt a paraméterezett lekérdezések használata. Ez az OEM lekérdezés helyesen helyettesíti az argumentumokat az SQL lekérdezés futtatása előtt, hatékonyan kizárva az SQL befecskendezés támadásának lehetőségét. Ez a gyakorlat nem csak az SQL lekérdezések biztonságos megteremtésében segít, hanem strukturálja azokat a hatékony feldolgozáshoz.

Mindig használjon SSL tanúsítványokat

Ha biztonságos adatátvitelt szeretne végezni az interneten keresztül, mindig használjon SSL tanúsítványokat az alkalmazásaiban. Hypertext Transfer Protocol (HTTPS) néven ismert, globálisan elismert szabványos protokoll, amely biztonságosan továbbítja az adatokat a szerverek között. Az SSL tanúsítvánnyal az alkalmazás megkapja a biztonságos adatátviteli útvonalat, ami szinte lehetetlenné teszi a hackerek számára, hogy behatoljanak a szerverekre..

Az összes főbb böngésző, például a Google Chrome, a Safari, a Firefox, az Opera és mások az SSL-tanúsítvány használatát javasolják, mivel ez titkosított protokollt biztosít az adatok továbbításához, fogadásához és visszafejtéséhez az interneten keresztül..

Fájlok elrejtése a böngészőből

A mikro-PHP keretekben van egy speciális könyvtárstruktúra, amely biztosítja a fontos keretfájlok, például a vezérlők, modellek, a konfigurációs fájl (.yaml) stb. Tárolását..

Ezeket a fájlokat általában a böngésző nem dolgozza fel, mégis hosszabb ideig látják őket a böngészőben, ami az alkalmazás biztonsági megsértését idézi elő..

Tehát mindig tárolja a fájlokat egy nyilvános mappában, ahelyett, hogy a gyökérkönyvtárban tartaná őket. Ez kevésbé hozzáférhetővé teszi őket a böngészőben, és elrejti a funkciókat minden potenciális támadó ellen.

Következtetés

A PHP alkalmazások mindig érzékenyek a külső támadásokra, de a fentebb említett tippeket használva könnyedén megóvhatják az alkalmazás magját minden rosszindulatú támadástól. Fejlesztőként a felelőssége, hogy megóvja webhelye adatait, és hibamentesvé tegye azokat.

Ezen tippeken kívül számos technika segít megvédeni a webalkalmazást a külső támadásoktól, például a legjobb felhő-tárhely-megoldást, amely biztosítja az optimális biztonsági funkciókat, felhő WAF-t, dokumentumgyökér-beállítást, engedélyezési engedélyezési IP-címeket és még sok minden mást..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me