6 érdekes forgatókönyv, ahol az üzleti kölcsönzés etikus hackerek

Fogadok, hogy a „meglepett arckifejezés” van az arcán, ha nem is ismeri valamit, amit etikai hackelésnek hívnak.


Azt is gondolhatja, hogy miért lehet etikus a hackelés. Most azt hiszem, mert mivel először tanultam meg az etikus hackelésről, pontosan ezt gondoltam.

Azonban:

A hosszú történetet lezárva az etikus hackelés az információs rendszerek és a webhelyek sebezhetőségét az aktuális hackelési taktika felhasználásával határozza meg, majd a hálózatok, az információs rendszerek vagy a webhelyek tulajdonosának tudatja velük, hogy felépítésüket behatolhatják és feltörhetik ugyanazt csinálta, amit te tettél.

Amikor az érintett webhelyek és rendszerek tulajdonosai megismerik az ilyen gyengeségeket és sérülékenységeket, nem bosszantják őket az etikus hackerek, hanem fizetnek számukra szép csekkeket nyereményként, és akár fel is bérelik őket, hogy a rendszerek átjárhatatlanná váljanak..

Hadd mutassam meg néhány érdekes forgatókönyvet, amelyben a vállalkozások etikus hackereket alkalmaznak.

Ha tudod, hogy webhelyét feltörhetik

Gondoljon azokra a webhelyekre, amelyek gyakran eltalálják a hackereket. És ezek a webhelyek lehetnek jelentős, közepes és kicsi.

A hackerek manapság leggyakoribb gyakorlata a rendszer feltörése és a váltságdíj kérése Bitcoin formájában.

Így:

Tegyük fel, hogy webhelyét nemrégiben gonosz hackerek támadták meg, és sikeres adatlopásokkal történt kísérletek.

Azonban:

Szerencsére ezek az adatok nem voltak olyan fontosak. Ennek nem volt pénzbeli értéke, és tudod, hogy a hackerek vissza fognak szerezni olyan adatokat, amelyek valamit jelentnek, így eladhatják azokat a Dark Web-en, vagy váltságdíjat kérhetnek tőled..

Ebben a helyzetben azonnal felkeresheti a hitelesített etikus hackereket közvetlenül a hackelés után, és felkérheti őket, hogy építsenek jobb tűzfalat a rendszer körül.

Ezek a hackerek más ellenőrzéseket is végeznek, és győződjön meg arról, hogy kitölti a kiskapukat.

Tehát az egyik legkritikusabb forgatókönyv az etikus hackerek bevonása a csapatba a fekete kalap hackerek legyőzése érdekében.

És képzeld csak?

Még A Twitter fizet egy hackert betörni a rendszerébe, és megnézni, vannak-e még sebezhető pontok.

A legkevésbé védett eszközök védelme

Volt ilyen csalás, hogy a hackerek olyan webhelyeket követnek, mint a Facebook vagy a Google, mert ez nagy játék, ha vadásznak valamelyikükre..

Nem kétséges, hogy az adatok megsértése számos nagy webhelyen történt, ideértve a Google.

Azonban:

Ez milliárd dolláros társaság, és hálózatuk és rendszereik egyszerűen nem olyan egyszerűek a hackerek számára.

Ez az oka annak, hogy minden Tom, Dick és Harry ilyen történeteit meghallgatja. Mindenki, akinek egy kissé híres weboldala van, manapság megkapja ezeket a „hackelés vagy Bitcoin” e-maileket.

Manapság fontos, hogy béreljen egy tanúsított etikai hackert a legkevésbé védett eszközök védelme érdekében, például egy vállalati webhely vagy az Ön webhelyének alkalmazása.

Amikor átmegy a fizikai helyről a felhőbe

Amikor tudod, hogy webhelyét fizikai vagy „helyszíni” szerverek tárolják, nagyon jól tudod, hogy bejutni erre nem olyan egyszerű.

Ennek oka van arra, hogy kirándulást tapasztalunk a fekete kalapú hackerekben. Ennek oka a felhőalapú számítástechnika. Nem vagyok itt naiv.

Tudjuk, hogy a cloud computing csodálatos újítás, amely csökkentette az ember és a szerver közötti távolságot.

Azonban:

Tudjuk azt is, hogy a virtualizáció és az IT-outsourcing valamilyen módon elhalványította a határokat és lerontotta az őröket. A fenyegetések szintje növekedett, mert az agyháza egy olyan helyen tartózkodik, amelyet Ön ellenőrizhet, de mindenhol ott van.

Ilyen helyzetben még inkább szükség van erkölcsi hackerekre, mert a szálak számításának egyszerűsége szintén megnőtt.

Ha pénzügyi csalás fenyeget

A hackelés nem egydimenziós játék. A hackelésnek számos dimenziója van – csakúgy, mint a tudományágak, és ezek egyike a pénzügyi csalások.

Miért akarja feltörni egy weboldalt és eladni az adatokat, vagy zsarolni a weboldal tulajdonosát, hogy visszavásárolja az adatokat, amikor közvetlenül megtörheti a bankszámlákat és a hitel- / bankkártyák adatait, hogy azokat visszaélje.

A bankok azok a szervezetek és intézmények, amelyek valódi pénzügyi csalásokkal fenyegethetnek.

Nagyobb bizonyíték lenne az etikus hackerek szükségességére, mint a bankszámlatulajdonosok számára, hogy megtakarítják megtakarításaikat?

Alig egy rendszer biztonságosabb, mint az online bankrendszer, és mégis, a hackerek sok országban sikeresen feltörték a bankokat.

Tehát igen, szüksége lehet valakinek a pénzügyi eszközök megmentésére.

proaktív & Megelőző védelem

Ki nem szeretné megállítani a támadást, még mielőtt ez megtörténne?

Ki nem szeretné, ha készen állna, amikor eljönnek a tolvajok?

Igen:

Mindannyian szeretnénk proaktív és megelőző szerepet tölteni az értékes üzletünk és vagyonunk védelme érdekében.

Mi köze van ennek az etikus hackeléshez? Nos, természetesen és szokásos módon az etikus hackerek olyan emberek, akik proaktívan járnak el, és megelőzik a behatolást.

Képzelje el, hogy az üzleti siker szélén állja őket fel, amikor a legjobban a hackereket várja el, és képzeld el, hogyan érzik magukat, amikor látják, hogy rendszered 100% -ban védett a hackelési kísérletekkel szemben.

A kívülálló vélemény segít

Előfordult-e valaha, hogy sakk vagy más olyan játék, mint a sakk játék közben, hogy az a személy, aki csak néző, és nem játszik játékot, jobb és eltérő képet ad a játékról?

Ez a fickó gyakran előre látja a közelgő támadásokat és váratlan lépéseket. Ezenkívül ez a srác, aki más látószögből látja a játékot, és aki ismeri a 101 módot az azonnali bajnoki kapcsolatba lépésre.

Az etikus hackerek szintén kívülállók.

Képzeljünk el egy olyan helyzetet, amelyben nem tudják megszerezni a rendszer gyengeségét, de jön egy külső, és megmondja, hogy a „külső fal” könnyen leszerelhető.

Jól:

Több és minden indokot és forgatókönyvet megtehet, ahol szüksége lehet egy etikus hackerekre vagy egy csoportjára.

Az egyetlen helyzet, amikor nincs rá szükség, az a helyzet, amikor nem engedheti meg magának, mert jól töltik őket. Ha kíváncsi az etikus hackelésre, akkor nézd meg ezt az online tanfolyamot.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map