7 hálózati biztonsági rés szkenner kis- és nagyvállalatok számára

Keressen mások előtt a hálózati infrastruktúra sebezhetőségét.


Veszélyes a hálózati infrastruktúra veszélyeztetése az ismert vagy ismeretlen kockázatokra. De a kérdés az, hogyan lehet megtudni a fenyegetéseket?

Megjegyzés: Nem a webhely sebezhetőségének megtalálásáról szól, ezért itt magyaráztam. Ez körülbelül alapvető infrastruktúra.

A legfrissebb jelentés edgescan műsorok  A hálózatban található sebezhetőség 81% -a.

Sok szkenner van, és nem mindegyik felel meg a követelménynek. Íme néhány közülük, amelyek megfelelőek kicsi és vállalati szintű vállalkozás.

AlienVault USM

Most AT&T, AlientVault USM (Egységes biztonsági menedzsment) egy vállalkozásra kész megoldás az elsődleges vagy felhőalapú infrastruktúrához.

Az USM SaaS formátumban érhető el, ami azt jelenti, hogy nem kell aggódnia a szoftver telepítésekor és a beállításuk után. Percek alatt elindíthatja a teljes infrastruktúra szkennelését. Támogatja a fő felhőt, például Azure és AWS.

A hálózati sebezhetőségi vizsgálat mellett az eszközök felfedezéséhez, viselkedésfigyeléshez, behatolás-észleléshez, események és naplók kezeléséhez is hozzájárul. Gyönyörű műszerfalukkal megszerezheti az infrastruktúra biztonsági testtartását, és lehetővé teszi a részletes nézet kidolgozását a kockázatok megértése és enyhítése érdekében..

A megfelelés érdekében rendelkezésre állnak előre elkészített jelentési sablonok, például PCI-DSS, NIST CSF, HIPPA, ISO 27001. Az AlienVault jól integrálódik a felhő alapú biztonsági termékekkel (Cloudflare, SOPHOS, ServiceNow, G Suite, Cisco Umbrella, Okta, McAfee EPO stb.), És több mint 350 bővítményt kapott.

InsightVM

A díjnyertes Nexpose sebezhetőségi szkenner inspirálja InsightVM a Rapid7-nél. Az InsightVM egy élő biztonsági réskezelő és végponti elemzés.

Az InsightVM segítségével gyűjtheti, megfigyelheti és elemezheti az új és a meglévő hálózatok kockázatát.

Néhány jellemző a következő:

Erőteljes elemzés – korszerű fenyegetési expozíciós elemzést szerezhet a kockázatokkal kapcsolatos operatív információkkal a gyorsabb helyrehozás érdekében.

Folyamatos ellenőrzés – Az Insight Agent automatikusan és folyamatosan figyeli a végpontot a sebezhetőség szempontjából, és élő megfigyelést biztosít. Dinamikus figyelést kínál az AWS, a VMware, az Azure számára.

Liveaboards – kattintható irányítópult valós idejű adatokkal a CISO számára a rendszergazda számára az infrastruktúra biztonságának elemzése céljából.

Kockázati pontszámok – a sebezhetőségeket a szokásos CVSS besorolással jelöltük meg, így prioritással léphet fel.

Integráció – Integráljon kedvenc eszközeivel, például a Metaspoilt, InsightIDR, Nexpose, ServiceNow, McAfee, Splunk stb..

Megkezdheti a Ingyenes próbaverzió 30 napig megtapasztalni az InsightVM-et.

Betolakodó

A behatoló egy proaktív sebezhetőségi szkenner, amely az új biztonsági rések feltárása után azonnal beolvassa Önt.

A külső felületű rendszerekhez tervezett Intruder több mint 10 000 biztonsági hiányosságot fedez fel, ideértve a WannaCry, a Heartbleed és az SQL Injection szoftvert, és segít csökkenteni a támadási felületet azáltal, hogy kiemeli azokat a portokat és szolgáltatásokat, amelyeknek nem szabad kitenni az internetet..

Más egyedi funkciók közé tartozik az AWS és a Slack integráció, amelyek lehetővé teszik a behatolónak, hogy nyomon kövesse az interneten felmerülő rendszereket, és értesítse Önt új sebezhetőségek felfedezéséről. A Jira-val való integráció azt jelenti, hogy az új kérdéseket egyenesen a fejlesztői csapatnak lehet eljuttatni.

A betolakodó népszerű az induló vállalkozások és a közepes méretű vállalkozások körében, mivel megkönnyíti a sebezhetőség kezelését a kis csapatok számára.

A betolakodó egy 14 napos ingyenes próbaverziót kínál, így az összes funkciót magad láthatja.

Acunetix

Acunetix hálózati szkenner tesztelje a hálózati kerületet több mint 50 000 ismert biztonsági rés és téves konfiguráció szempontjából.

Az Acunetix kihasználja az OpenVAS szkennert az átfogó hálózati biztonsági ellenőrzés biztosításához. Online szkenner, tehát a szkennelési eredmények elérhetők az irányítópulton, ahol részletesebben kimutatható a jelentés, a kockázatok, a fenyegetések.

A kockázati tételek a szokásos fenyegetési pontszámmal és a végrehajtható információkkal vannak összekapcsolva, így könnyű orvosolni.

A következő ellenőrzések egy részét elvégezték.

 • Az útválasztók, tűzfal, terheléselosztók, kapcsolók stb. Biztonsági értékelése
 • Ellenőrizze a gyenge jelszót a hálózati szolgáltatásoknál
 • Tesztelje a DNS sebezhetőségét és támadásait
 • Ellenőrizze a proxyszerver hibás konfigurációját, a TLS / SSL rejtjeleket, a webkiszolgálókat.

Az Acunetix 14 napos próbaverziót kínál, tehát próbáld meg megnézni, hogyan működik.

OpenVAS

Az egyik híres nyílt forrású biztonsági rés szkennelési és kezelési megoldása.

OpenVAS egy olyan keret, amely számos szolgáltatást és eszközt tartalmaz, és tökéletesen illeszkedik a hálózati sebezhetőségi teszthez.

Vessen egy pillantást azokra demó tudni, hogy néz ki ez. Nyílt forráskódú, tehát ingyenes; azonban vállalkozási támogatással rendelkeznek.

Nessus

Nessus az egyik népszerű sebezhetőség-menedzsment, amelyet több millió felhasználó használ. Számos eszköztípust fed le.

 • Operációs rendszer
 • hypervisorokat
 • Hálózati eszközök
 • adatbázis
 • Webszerverek
 • Tűzfal

A Nessus gyorsan felfedezi és nagy pontosságú, alacsony hamis pozitív eredményekkel.

A Nessus by Tenable nagyszerű tulajdonságai a következők:

 • Részletes jelentés
 • A jelentések automatizálhatók az API használatával történő letöltésre
 • teljesítés & Az érzékeny tartalom ellenőrzése kész.
 • Képes az IPv4 / IPv6 és a hibrid hálózatok szkennelésére
 • Telepítse szoftverként vagy virtuális eszközként
 • Rendelkezésre áll helyben vagy a felhőben
 • Kockázati pontszám a CVSS alapján

Több mint 24 000 szervezet bízik a Nessusban. Hét napig INGYENES kipróbálást kínálnak.

Qualys

Védje adatközpontját és hálózatát a Qualys.

A Qualys biztonsági termékek sorozatát kínálja a teljes infrastruktúra védelmére. Segítségével folyamatos monitorozás, figyelemmel kísérheti hálózatát, és valós időben értesítést kaphat a fenyegetésekről és a rendszerváltozásról.

A biztonsági réskezelő alkalmazás segítségével felfedezheti, felismeri és védi az eszközöket.

Megkezdheti a próbával, hogy megtapasztalja.

Következtetés

A hálózati sebezhetőség kezelése kihívást jelent, és remélem, hogy a fenti megoldások segítenek az infrastruktúra biztonságában.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map