7 Jelszóeszközök a jobb online biztonság érdekében

Felejtsd el a horror filmeket; az egyetlen dolog, ami leginkább retteg, az a gondolat, hogy elveszítjük a fiókjainkhoz való hozzáférést.


Legalábbis ez a helyzet velem.

El sem tudom képzelni, hogy reggel felébredek, és nem tudok bejelentkezni a fiókomba. Legyen szó szociális médiaről vagy e-mailekről, és hitelesítő adataink soha nem lesznek elég biztonságban. És annak ellenére, hogy tudjuk, nem fordítunk elég erőfeszítéseket egy erős jelszó kiválasztására.

Ennek következményei nagyon félelmesek lehetnek, különösen, ha pénzügyi adataival kapcsolatosak. Annak elkerülése érdekében, hogy ilyen helyzetbe kerüljön, bizonyos intézkedéseket kell tennie a felé, például javítania kell a jelszavait vagy használnia kell a listában említett jelszó eszközöket..

De először hadd mondjak el néhány legrosszabb esetről, ahol lehet, ha nem vagy jó jelszóbiztonsággal.

Kizárja a fiókjából

Ha van olyan jelszava, amely könnyen kitalálható vagy nyomkövető eszközökkel nyomon követhető, akkor nagy a veszélye annak, hogy elveszíti hozzáférését a fiókjaihoz. A hackerek manapság rengeteg fejlett eszközzel rendelkeznek, amelyek előrejelzik és felismerik az esetleg használt jelszavakat.

Használja vissza személyes adatait

Nincs semmi rosszabb, mint ha privát fotóit és egyéb adatait visszaéljük. Barátaim tapasztalatairól beszélve, volt néhány eset, amikor a hackerek nyilvánosan megosztottak olyan „belső” személyes információkat, amelyeket egyébként nem kellett volna megosztani..

Lopja el pénzügyi adatait

A technológia korában minden megtalálható az interneten, beleértve a banki szolgáltatásainkat is. Noha ez bizonyos értelemben megvalósíthatóságnak tekinthető, ez kockázatot jelent a hitel- / bankkártya-adatainkra is. A hackerek mindig arra törekszenek, hogy bekerüljenek egy pénzügyi számlába annak érdekében, hogy mindent ellopjanak.

Fedezzük fel a következő eszközöket az internet jobb személyes biztonsága érdekében.

Firefox Monitor

Firefox Monitor egy fantasztikus eszköz, hogy megtudja, mit tudnak a hackerek rólad, és hogyan tudsz egy lépéssel előtted állni. Ez egy megsértésfigyelő eszköz, amely segít:

 • Tájékoztatást kap a legutóbbi internetes adatok megsértéséről
 • Kövesse nyomon a több e-mailt
 • Tanulja meg, hogyan lehet hasznos források segítségével megvédeni magánéletét

A weboldal felsorolja a világszerte a legfrissebb adatok megsértését is, és lehetővé teszi, hogy ellenőrizze, hogy áldozata lett-e. Az eszköz mindegyik tulajdonsága biztosítja, hogy adatait biztonságban tartsa.

Mindezen jó funkciók mellett azt gondolhatja, hogy ez az eszköz egy fillért fizet. De nem, ez teljesen ingyenes.

LastPass jelszógenerátor

Ha olyan valaki (mint én), aki nem tud gondolni, és biztonságos jelszót állít fel, akkor ezt az eszközt használnia kell a lehető leghamarabb. Ez az, ami lehetővé teszi egy véletlenszerű és erős jelszó létrehozását, amelyet a világon senki sem tud kitalálni.

Az Ön kényelme érdekében kiválaszthatja a jelszó hosszát, kiszűrheti a kiszámítható szavakat, és kiválaszthat szimbólumokat és egyéb speciális karaktereket.

LastPass jelszógenerátor egy teljesen ingyenes eszköz, amelyhez egyáltalán nincs szükség regisztrációra.

Megcsináltam?

Ahogy a neve utal, Megcsináltam egy remek eszköz, amely lehetővé teszi annak ellenőrzését, hogy a múltban egy csúnya adatmegsértésben részt vett-e. Először az e-mail cím megadásával írhatja be az eredményeket, amelyek megjelenítik az e-mail címét érintő adatok megsértését (ha van ilyen).

Ezen kívül használhatja a „Értesíts engem” opciót is, amely e-mailben figyelmezteti Önt, amikor adatmegsértést tapasztal. Mondj óvatosságra!

Keeper

Ha küzd a jelszavak emlékezésével, akkor szüksége van egy olyan eszközre, mint a Keeper, amely tárolja a jelszavait az egyszerű és biztonságos hozzáférés érdekében. Annak érdekében, hogy elkerüljük magunkat a hackerektől, különböző jelszavakat tárolunk a különböző platformok között. Ez a gyakorlat jó, de a különféle (és erős) jelszavak emlékezete abszolút fájdalom.

Ez az eszköz teljes mértékben eltávolítja a terheket a vállaitól. A TrustPilot pontszáma 9,3 / 10, ami lenyűgöző. Mondhatjuk, hogy ez nagyon jó munkát végez, amikor látja, hogy személyes dokumentumait és egyéb adatait, valamint jelszavait tárolja.

Ennek az eszköznek egy nagyszerű tulajdonsága, hogy lehetővé teszi a fiókok szinkronizálását több eszközzel, így hozzáférést biztosíthat a jelszavaihoz, függetlenül attól, hogy telefonját vagy számítógépét használja.

A Keeper ingyenes csomaggal rendelkezik korlátozott funkciókkal. Ha további funkciókat szeretne feloldani, akkor válasszon egyet a fizetett tervek közül, melyeknek havi 1,74 forintja van.

Ha Keeper alternatívát keres, akkor nézd meg az itt felsorolt ​​jelszókezelőket.

Google Jelszókezelő

Amikor meghalljuk a „Google” nevet, tudatosan azonnal felrobbant a bizalom.

Ez évtizedek óta áll fenn, és kétségkívül vált a mi információs forrásunk. Tudsz róla Google Jelszókezelő, amely segít megőrizni a jelszavait?

Ez az eszköz ellenőrzi, eltávolítja és megváltoztathatja a mentett jelszavakat a parancs szerint, ha úgy érzi, hogy túl gyenge. Noha nincs sok tennivaló, mi lehet jobb, ha a Google a jobb biztonság érdekében elemzi a jelszavait?

Jelszó-ellenőrzési kiterjesztés

Egy nagyszerű Google Chrome-bővítmény, Jelszó ellenőrzése maga a Google kínálja, és képes néhány ragyogó dolgot megtenni, például:

 • Figyelmezteti a gyenge jelszavakat
 • Azonnal változtassa meg a gyenge jelszavait erősebbekre
 • Gyorsan megtalálja fiókjainak gyenge jelszavait

A kiterjesztés meglehetősen könnyű, 1,48 MB-os, de biztosan végez némi nehéz munkát.

Könnyű Peasy jelszó

Jelszógenerátor, amely segít erős és kiszámíthatatlan jelszavak felállításában, Könnyű Peasy jelszó kiváló eszköz az online biztonsághoz. Ez az ingyenes eszköz két lépésből áll; az első az szórakoztató jelszavak előállításához, a második pedig lehetővé teszi a következő szabályok kiválasztását:

 • Szavak nagybetűs felhasználásának lehetősége
 • Cserélje ki a kötőjeleket helyre
 • Cserélje le a karaktereket számokra

Ahogy a neve is sugallja, erõs jelszó létrehozása ezzel az eszközzel szó szerint „Easy Peasy”.

Következtetés

Remélem, hogy a fenti jelszóeszközök segítenek biztonságban tartani online jelenlétét. A jelszó mellett személyes tűzfalat is használhat a számítógépek, a laptopok és a kézi eszközök biztonságának megőrzése érdekében.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map