8 különböző Google figyelmeztető üzenet és miért fordulnak elő?

A Google gyakran jelenít meg biztonsági riasztásokat annak megakadályozására, hogy rosszindulatú vagy feltört webhelyen lépjen be.


Vagy figyelmeztetést kap a figyelmeztetés a Chrome böngészőn keresztül, vagy a figyelmeztetés a weboldal alatti keresési eredmények között. Míg a Chrome biztonsági figyelmeztetéseit vörös veszélyes oldal jeleníti meg, a Google keresési eredményei közvetlenül a fertőzött webhely URL-je alatt hiperhivatkozással ellátott figyelmeztetést jelenítenek meg..

Ezek a biztonsági figyelmeztetések megkövetelik a probléma megoldását a magtól és a weboldal újbóli benyújtását felülvizsgálat céljából a Google felé. Lehetséges, hogy a Google értesítette Önt a webhelyén található rosszindulatú programokról. Ha belép a Google Search Console-ba és megkeresi a Biztonsági kérdések lapon, az alábbihoz hasonló értesítést kaphat.

Ezután beolvassa a webhelyét egy online feketelista keresés vagy biztonsági szkenner. Ez rendkívül hasznos lesz az ok kivizsgálásában. A lapolvasóval közvetlenül ellenőrizheti, hogy vannak-e rosszindulatú kódok, amelyeket a webhely adott oldalain helyeztek el.

Ebben a cikkben bemutatjuk nyolc ilyen Google figyelmeztetés amelyekkel esetleg a webhelyén találkozott, és mit jelenthetnek ezek.

JEGYZET: A biztonsági figyelmeztetések mindaddig nem tűnnek el, amíg a webhely webmestere nem tesz eleget és nem oldja meg a problémát. A probléma eltávolításának megismeréséhez kövesse ezt a lépésről lépésre a feketelistára vonatkozó eltávolítási útmutatót.

Ez a webhely károsíthatja a számítógépet

Kezdjük a „Ez a webhely károsíthatja a számítógépet” figyelmeztető üzenettel. Ez egy figyelmeztetés, hogy a Google megjeleníti a keresési eredmények között a webhely címe alatt azon webhelyek számára, amelyeket feltételezhetően rosszindulatú szoftvereket terjesztnek.

A rosszindulatú programok (rosszindulatú szoftverek), ha telepítve vannak, ellophatják & felhasználja a felhasználói információkat, például hitelkártya-adatokat, mentett jelszavakat, sütiket, fényképeket és egyéb érzékeny adatokat. Ez lelassíthatja a számítógépet, vagy megváltoztathatja a keresési eredményeket.

Előfordulhat, hogy ezt a webhelyet feltörik

Amikor a Google úgy gondolja, hogy webhelye új spamoldalakat tartalmaz, vagy megfertőzi a meglévő oldalakat, akkor megjelenik a „Ez a webhely feltörhető” figyelmeztetés a Google keresési eredményeiben..

Amikor a felhasználó figyelmeztetéssel látogat el egy oldalt, átirányíthatja egy spam vagy rosszindulatú szoftverek terjesztésére szolgáló webhelyre.

Megtévesztő webhely előtt

A megtévesztő webhelyre figyelmeztető üzenet általában akkor jelenik meg, amikor a Chrome böngészőn belép egy webhelyre. A webhelyet, amely felismerte a felhasználókat arra, hogy becsapják a fontos érzékeny részleteket, a Google megtévesztőként jelöli meg.

A következő piros figyelmeztető oldal a megtévesztő webhely előrejelzését mutatja.

A Google létrehozta a Biztonságos Böngészés eszköz, amelyet felhasználhat webhelyének káros kódok vagy vírusok elemzésére.

Jelentették, hogy a webhely nem biztonságos

Hasonló a megtévesztő hely előtti figyelmeztetéshez. Figyelmeztetést fog látni, ha a webhely tartalma veszélyes vagy megtévesztő. Ezeket a webhelyeket gyakran „adathalász” vagy „rosszindulatú programok” webhelyeknek hívják. A megtévesztő webhely lehet az eredeti webhely kifogásolt emulációja, míg a nem biztonságos webhelyet még meg lehet különböztetni, vagy csak az eredeti weboldal olcsó példánya lehet..

A megtévesztő webhelyek valószínűleg a törvényes cég emblémáját és egyéb információkat használják a felhasználó megtévesztésére. Míg a „nem biztonságos” helyszín viszonylag kevésbé gonosz.

Egyes beépülő modulok / kiegészítők telepíthetnek ilyen kódot az Ön webhelyére az ilyen rosszindulatú műveletek végrehajtásához. Ezenkívül egy (már WordPress-helyekhez telepített) sebezhető bővítmény a hackert kihasználhatja webes alkalmazásába, és rosszindulatú programokat fecskendezhet be a webhelyére..

Az előző oldal rosszindulatú programokat tartalmaz

A legtöbb esetben ez a hiba figyelmeztet arra, hogy webhelyét valamilyen formában feltörték. Lehetséges, hogy valaki talált, az úgynevezett a hátsó ajtó a webhelyére, és kihasználja azt a webhely biztonságának megkerülésére.

Az előző oldal káros programokat tartalmaz

Amint gondolhatja, a hiba azt jelzi, hogy a weboldalt feltörték. A Google algoritmus fertőzött webhelyként azonosítja azt, amely káros tartalmat terjeszt. Ez a kód terjed a fertőzött webhelyről a webhely látogatói számítógépére, és akár más kiszolgáltatott webhelyekre is terjedhet.

Egy másik ok az lehet, hogy a webhelyen futnak a káros programok. Mint például a JavaScript-alapú malware bányászati ​​kriptovaluták (mint például a Bitcoin, Monero stb.), Amelyek értékes CPU teljesítményükből származnak. Általában akár a webhelytulajdonos maga telepíti ezeket a programokat a webhelyre, vagy egy sebezhető bővítmény minden oldalhoz csatolja a rosszindulatú JavaScriptet..

Az adathalász támadás előtt áll

Ez a figyelmeztetés ismét az adathalász tevékenységeket követi az Ön webhelyén.

Más okok is vannak, amelyek a weboldal feketelistájához vezethetnek:

 • Több felhasználó adathalász webhelyként nyújtja be a weboldalt Google biztonságos böngészés
 • A webhely azonosította az adathalász támadásokat
 • A felhasználók átirányítása az adathalász webhelyekről ismert URL-ekre

A Google szerint több technikát alkalmaznak annak meghatározására, hogy egy oldal valódi-e vagy sem. Ezek az algoritmusok tartalmazzák a gyanús és / vagy félrevezető művek automatikus észlelését és felhasználói jelentéseit is. A Google nagyon kifinomult kritériumai megvizsgálják az egyes oldalak tartalmát és felépítését, hogy elkapják a potenciálisan félrevezető oldalakat és ezáltal egy webhelyet.

Lehet, hogy a kormány által támogatott hackerek megpróbálják ellopni az Ön jelszavát

A Google figyelmeztette a felhasználókat kormányzati hackerek vissza 2012 közepén. Ahogy a neve is sugallja, a Google felfedezi és figyelmeztetést küld egy olyan webhelyről, amelyet a kormányzati hackerek veszélyeztetnek. A múlt hónapban, 2019 novemberében, A Google 12 000 figyelmeztetést küldött a kormány által támogatott hackerekkel kapcsolatban.

A figyelmeztetések többsége hamis riasztás lehet. De soha nem tudhatod, valószínű, hogy a riasztások is igazak lehetnek. Javasoljuk, hogy a webhelyet a biztonsági szakemberek értékeljék a lehetséges megsértésekre vonatkozóan. A Google által leírt egyértelmű módszer nem mondja meg, mi okozhatta ezt a figyelmeztetést, ám ez nem befolyásolja azt, hogy egy szakember biztonsági rést végezzen az Ön webhelyén.

Egyes esetekben, amikor ismert, hogy webhelyét valóban feltörték, a rosszindulatú programok teljes tisztításának választása lehet a megfelelő út.

Hogyan lehet eltávolítani a Google feketelistáját??

A figyelmeztető üzenetek törlése a webhelyről meglehetősen egyszerű. A Google tájékoztatja Önt a feketelistának okáról. Bejelentkezhet a Google Search Console-ba, és keresse meg a Biztonsági problémák lapot, hogy megismerje az okát.

Ezután futtassa webhelyét egy rosszindulatú programok szkennerén keresztül, hogy azonosítsa a pontos oldalakat, amelyek fertőzöttek. Ezen ingyenes rosszindulatú szoftverek szkennelő eszközeinek bármelyikével beolvashatja webhelyét a keresőmotorok különböző, ebben a cikkben tárgyalt feketelistáira vonatkozóan. Ezután folytassa és tisztítsa meg webhelyét az okból, folytassa, és küldjön be felülvizsgálati kérelmet a Google-lal.

Mielőtt elküldené a felülvizsgálathoz, ellenőrizze újra, hogy nem maradt-e hack-nyoma. Ha nem biztos benne, hogyan tisztítsa meg a feltört webhelyet, akkor szakmai segítséget vehet igénybe.

Miután a figyelmeztetést eltávolították az Ön webhelyéről, tegyen megfelelő biztonsági intézkedéseket webhelyének megóvása érdekében, hogy elkerülje az ilyen baleseteket a jövőben. Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan biztonsági intézkedést, amelyek betartása esetén a webhely fokozott biztonságát garantálhatja.

 • Frissítse a CMS-t, a bővítményeket, & témák
 • Cserélje ki a jelszavakat az adminisztrációs panelen, a tárhelyen stb.
 • Távolítsa el a nem működő beépülő modulokat
 • Telepítsen egy tűzfalat
 • Korlátozza a bejelentkezési kísérleteket az adminisztrációs panelen
 • Letiltja a könyvtár felsorolását
 • Helyes fájlok beállítása & mappa engedélyek
 • Javítsa a hardvervédelmet

Befejező gondolatok

Az internet életünk szerves részévé vált. Mivel a hackerek mindig példa nélküli módszereket keresnek a weboldalak feltörésére, nyilvánvalóbb szükség van annak védelmére. Manapság az éber és a proaktív biztonság iránti igény nem választás, hanem szükségszerűség.

Sőt, olyan keresőmotorokkal, mint a Google, szigorú szabályokat alkalmazva & A biztonság megsértésével kapcsolatos politikákat mindig meg kell próbálnia biztonságos oldalon lennie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map