8 legjobb gyakorlat a kiberbiztonság szempontjából

Az adatok a szervezetek alapvető fontosságú elemévé váltak, és azok védelme nagyon fontos feladatává vált.


Kicsi vagy nagy, minden szervezetet érinthetnek az adatok megsértése a tudatosság hiánya és az adatok védelméhez való beruházási képesség hiánya miatt.

Sok üzlettulajdonos azt gondolja, hogy a számítógépes bűnözők inkább támadják meg a vállalatukat, mert kevés adat áll rendelkezésükre. De az Egyesült Államok kongresszusa szerint, Kisvállalkozói Bizottság megállapította, hogy a kevesebb mint 100 alkalmazottat foglalkoztató kkv-k 71 százaléka kibernetikus támadásokkal szembesül. Ez azt jelenti, hogy van egy esély, amellyel a hackerek még akkor is megcélozhatók, ha kisvállalkozásod van, tehát gondoljon a biztonsági védelmére.

Biztonságos a legérzékenyebb adatai?

Ha nem, ideje megvédeni adatait.

Van mód a vállalata érzékeny adatainak védelmére??

Tehát itt van a cikk, amelyben megvitatjuk a vállalata érzékeny adatainak védelmére szolgáló bevált gyakorlatokat.

A tűzfal használata

A cyberack elsődleges védelmi tényezője a tűzfal.

Azt javasolja, hogy hozzanak létre egy tűzfalat, hogy akadályt teremtsen a támadó és az adatok között. Sőt, sok vállalat úgy dönt, hogy belső tűzfalakat telepít a külső tűzfalak mellett, hogy adatainak további védelmét szolgálja. Telepítenünk kell a robusztus tűzfalakat és a forgalmi irányelveket az adatvesztés és lopás korlátozása érdekében hálózati szinten.

Számos típusú tűzfal érhető el, de elsősorban hardver- vagy szoftver-alapú. A hardver-alapú tűzfal drágább, mint a szoftver-alapú.

A nyílt forráskódú közösségnek köszönhetően számos lehetőség létezik, amint azt az alábbi cikk ismerteti.

7 legjobb nyílt forráskódú tűzfal a hálózat védelmére

Ha készen áll a beruházásra (egyébként is kell lennie), fontolhatja meg a felhő alapú kezelt tűzfalat is. A felhőalapú szolgáltatás előnye, hogy nem kell aggódnia a telepítés, az adminisztráció és a karbantartás miatt. Fizetsz azért, amit használsz.

Itt található néhány felfedezett lehetőség.

7 Erőteljesen kezelt tűzfal a felhőinfrastruktúra védelmére

A hálózati infrastruktúra tűzfalazásakor hajtsa végre a legjobb gyakorlatot, hogy mindenkit megtagadjon, és csak azt tegye lehetővé, amire szükség van.

Identitás és hozzáférés-kezelés (IAM)

Amikor egy biztonsággal kapcsolatos kérdéssel foglalkozunk egy szervezetben, elsősorban az adataink megóvásával és biztonságával járunk. Ehhez rendelkeznie kell az összes szükséges eszközzel és vezérlőelemmel, amelyek az Identity és a hozzáférés-kezeléssel kapcsolatosak. Az IAM-ban szereplő eszközök és vezérlők a felhasználói viselkedés elemzése, a mobil eszközkezelés, a VPN & Next-Gen tűzfal és így tovább. Ezenkívül az IAM lehetővé teszi számunkra, hogy rögzítsük és rögzítsük a felhasználói bejelentkezés adatait, a hozzárendelés összehangolását, a felhasználói identitások vállalati adatbázisának kezelését és a hozzáférési jogosultságok eltávolítását..

Az IAM rendszereket elsősorban megbízhatóság és rugalmasság biztosítására használják, hogy különféle kiváltságos fiókkezeléssel rendelkező csoportokat hozzanak létre bizonyos szerepekhez, hogy a munkavállalói hozzáférési jogokon alapuló munkafunkciók könnyen és egységesen kioszthatók legyenek. Még a rendszereknek is biztosítaniuk kell jóváhagyási és kérési folyamatokat a jogosultságok módosításához, mivel az azonos munkahelyi és című alkalmazottaknak hozzáférést igényelhetnek testreszabáshoz. Ezenkívül a megfelelő IAM-infrastruktúra elősegíti a vállalkozásokat, hogy termelékeny, hatékony és biztonságos hozzáférést biztosítsanak a technológiai erőforrásokhoz különböző rendszerek között, miközben az információkat továbbítják.

Javításkezelés

A javításkezelés döntő szerepet játszik a kiberbiztonságban.

A javításokat elsősorban a sebezhetőség és a biztonsági rések kezelésére használják. A jó javításkezelési stratégiát a kiberbiztonság szempontjából az egyik legmeghatározóbb okként sorolták be. A biztonsági javítások elsősorban a program / szoftver hibáinak kiküszöbölésére és azonosítására szolgálnak.

A hatékony javításkezelési stratégia biztosítja, hogy a javításokat időben alkalmazzák, és hogy a műveletekre ne legyen negatív hatás. A javítások gyors telepítése értesíti a rosszindulatú szereplőket a sebezhetőségi potenciálról, és megragadja a különböző lehetőségeket a sebezhető rendszerek kihasználásának kiderítésére..

Szoftver leltár

A szoftverleltár becslést nyújt a házon belül telepített ellenőrzési intézkedésekről. Ráadásul a kisvállalatokban megszabadulunk a különféle nyílt forráskódú szoftverek vagy alkalmazások használatától. Mivel a kereskedelmi szoftverek megvásárolt nyomvonala nyomtatott számlát hagy a nyílt forráskódú szoftverek nyomkövetés nélküli letöltésére közvetlenül az interneten.

A telepítés előtt ellenőriznünk kell a nyílt forráskódú szoftverek integritását is, valamint a letöltött dátumok és idők rögzítését, mivel a nyílt forráskódú szoftver különféle MD5 kivonatokkal és a GNU adatvédelmi őr különféle aláírásával érkezik, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a letöltés teljes, vagy sem..

Legjobb gyakorlatként tekintse át a nyílt forrású szoftver hitelességét is. Mennyire népszerű, ki használja őket, ki támogatja őket, van-e szakmai vagy közösségi támogatás stb.

Bennfentes fenyegetés észlelése

Ez az egyik legjelentősebb adatbiztonsági vagy kiberbiztonsági probléma, amellyel sok ügynökség szembesül, többek között a kormányzati szektorban..

A bennfentes fenyegetések főként az Ön hálózatánál általában vállalkozóként vagy alkalmazottként dolgozó embereknél jelentkeznek a hálózatán. A felhasználói tevékenységek figyelése jelentős szerepet játszik, mivel ellenőrizni tudjuk a felhasználói tevékenységeket, és felismerhetjük a felhasználó jogosulatlan viselkedését is.

Kihívó feladat a bennfentes fenyegetések azonosítása, ám hatalmas veszteségeket okozhat egy szervezet számára, ha nem ismeri fel a belső veszélyeket..

Adatok biztonsági mentése

A biztonsági mentés a kiberbiztonság egyik legjobb gyakorlata.

Alapvető fontosságú, hogy minden szervezet teljes biztonsági másolatot készítsen az összes szükséges adatról, az alapszintűtől a magas szintű érzékeny információkig. Gondoskodnunk kell a biztonságos tárolásban lévő adatok biztonsági másolatáról, és gondoskodnunk kell arról is, hogy természeti katasztrófa esetén az összes biztonsági másolatot külön helyen tároljuk..

Rendszeresen ellenőriznünk kell, hogy a biztonsági mentések megfelelően működnek-e vagy sem. A legfontosabb dolog az, hogy a bennfentes fenyegetések vándorolása érdekében több ember között meg kell osztani a biztonsági feladatokat.

A biztonsági mentés gyakorisága az üzleti jellegtől függ. Egyes vállalkozások valós idejű adatmentést igényelhetnek néhányan naponta. Ha üzleti tevékenysége elsősorban sima fájlokkal foglalkozik, akkor fontolóra veheti felhőobjektum-tároló mentését.

8 Cloud Object Storage nyilvános tárolásra & Privát adatok

Végrehajtja a jelszavas házirendet

Végezzen szigorú jelszavas házirendet a szervezet aktív könyvtárában, az LDAP vagy az IAM-ban. Ne számoljon el kevesebb, mint nyolc karakterből, betű-, szám- és speciális karakter kombinációból. Kényszerítse a jelszó rendszeres megváltoztatását 2 vagy 3 hónaponként.

Számos alkalmazásnak lesz hitelesítő adatai, és gyakran Excelben tárolják őket. Gondoljon egy jelszókezelő alkalmazására.

10 Nyílt forráskódú és kereskedelmi jelszókezelő csapatok számára

A Jelszókezelő tárolja a jelszót az adatbázisukban, amely titkosítva van, és a hozzáférést hozzáférés-vezérlés vezérli.

Használjon többtényezős hitelesítést

A többtényezős hitelesítési beállítások végrehajtása az e-mail termékekben és a hálózatban egyszerű, és extra védelmet nyújt az adatok számára. Ez azt is segíti, hogy világosan megkülönböztesse a megosztott fiókok javított ellenőrzési hozzáférését és a felhasználókat.

Következtetés

Az adatvédelem ugyanolyan fontos, mint a vállalkozás növekedése. Az adatvédelem elmulasztása hatalmas veszteségeket okoz a szervezet számára. Az üzleti adatok biztonsága rendkívül fontos, hogy azokat jogosulatlan felhasználók kezébe kerüljék. A fent kifejtett gyakorlatok segítenek az üzleti adatok védelmében.

CÍMKÉK:

  • Nyílt forráskód

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map