8 legjobb titkos kezelőszoftver a jobb alkalmazásbiztonságért

Biztonságosítsa az üzleti szempontból fontos dolgot.


Sokat kell gondolkodni konténerekkel, Kubernetes-kel, felhővel és titkokkal való munka során. A különféle eszközök kiválasztása és végrehajtása mellett alkalmaznia kell és össze kell kapcsolnia az identitás és a hozzáférés kezelése terén bevált gyakorlatokat.

Függetlenül attól, hogy fejlesztő vagy sysadmin szakember, világossá kell tennie, hogy a megfelelő választási eszközökkel rendelkezik a környezet biztonságának megőrzése érdekében. Az alkalmazásoknak a helyes működéshez hozzáférésre van szükségük a konfigurációs adatokhoz. És bár a legtöbb konfigurációs adat nem érzékeny, néhánynak bizalmasnak kell maradnia. Ezeket a karakterláncokat titkoknak nevezzük.

Nos, ha megbízható alkalmazást épít, akkor esélye van, hogy a funkcióidhoz titkok vagy bármilyen más típusú érzékeny információ elérése szükséges. Ezek a szekretumok tartalmazzák:

 • API kulcsok
 • Adatbázis-hitelesítő adatok
 • Titkosítási kulcsok
 • Érzékeny konfigurációs beállítások (e-mail cím, felhasználónevek, hibakeresési zászlók stb.)
 • jelszavak

Ezen titkok biztonságos gondozása azonban később nehéz feladatnak bizonyulhat. Tehát itt van néhány tipp a fejlesztő és a Sysadmins számára:

A javítás függőségei

Mindig emlékezzen arra, hogy kövesse a függvényekben használt könyvtárakat, és a biztonsági réseket folyamatos megfigyeléssel jelölje meg.

Használjon API-átjárókat biztonsági pufferként

Ne tegye ki pontosan a funkciókat a felhasználói interakciónak. Használja ki a felhő-szolgáltatók API-átjárójának képességeit, hogy egy másik biztonsági réteget vonjon be a funkciójára.

Biztonságos és ellenőrizze az adatokat a szállítás során

Feltétlenül használja ki a HTTPS-t egy biztonságos kommunikációs csatornához, és ellenőrizze az SSL-tanúsítványokat a távoli identitás védelme érdekében.

Kövesse az alkalmazáskód biztonságos kódolási szabályait

Mivel a támadók nem támadhatnak meg szervereket, a támadók az alkalmazás rétegre fordítják a fejüket, ezért különös figyelmet kell fordítani a kód védelmére.

Kezelje a titkokat a biztonságos tárolásban

Az érzékeny információk könnyen kiszivárogtathatók, és az elavult hitelesítő adatok alkalmasak a szivárványos asztali támadásokra, ha elmulasztja a megfelelő titkos kezelési megoldások alkalmazását. Ne felejtse el tárolni a titkokat az alkalmazásrendszerben, a környezeti változókban vagy a forráskód-kezelő rendszerben.

A kulcsgazdálkodás az együttműködő világban nagyon fájdalmas, többek között a tudás és az erőforrások hiánya miatt. Ehelyett néhány vállalat a titkosítási kulcsokat és az egyéb szoftveres titkokat közvetlenül a bennük lévő alkalmazás forráskódjába ágyazza, ezzel bevezetve a titkok feltárásának kockázatát..

Mivel túl sok a polcon kívüli megoldás, hiányzik sok vállalat igyekezett saját titokkezelő eszközöket építeni. Íme néhány, amellyel felhasználhatja igényeit.

Boltozat

HashiCorp Vault egy eszköz a titkok biztonságos tárolásához és eléréséhez.

Egységes interfészt biztosít a titkokhoz, miközben fenntartja a szigorú hozzáférés-ellenőrzést, és naplózza az átfogó ellenőrzési naplót. Ez egy eszköz, amely biztosítja a felhasználói alkalmazásokat és az alapot, hogy korlátozza a felületet és a támadási időt jogsértés esetén. Ad egy API-t, amely hozzáférést biztosít a titkokhoz házirendek alapján. Az API bármely felhasználójának ellenőriznie kell és csak azokat a titkokat kell megnéznie, amelyek megtekintésére jogosult.

A Vault 256 bites AES-t használ a GCM segítségével.

https://www.datocms-assets.com/2885/1543956852-vault-v1-0-ui-opt.mp4

Adatokat halmozhat fel különböző háttérprogramokban, például az Amazon DynamoDB, Consul és még sok másban. Audit szolgáltatásokhoz a Vault támogatja a naplózást egy helyi fájlba, egy Syslog szerverre vagy közvetlenül egy socketbe. A Vault naplózza a műveletet végrehajtó ügyféllel kapcsolatos információkat, az ügyfelek IP-címét, a műveletet és annak végrehajtásának időpontját

Az indítás / újraindítás mindig egy vagy több operátort von magába, hogy kibontja a Vaultot. Elsősorban zsetonokkal működik. Minden jogkivonatot egy olyan irányelv kap, amely korlátozhatja a műveleteket és az útvonalakat. A boltozat fő jellemzői a következők:

 • Titkosítja és dekódolja az adatokat tárolás nélkül.
 • A Vault igény szerint titkokat generálhat bizonyos műveletekhez, például AWS vagy SQL adatbázisokhoz.
 • Lehetővé teszi a replikációt több adatközponton keresztül.
 • A Vault beépített védelmet nyújt a titkos visszavonáshoz.
 • Titkos tárolóként szolgál, hozzáférési vezérlés részleteivel.

AWS Secrets Manager

Ön várt AWS-t ebben a listában. Nem te??

Az AWS megoldást kínál minden problémára.

AWS Secrets Manager lehetővé teszi az adatbázis-hitelesítő adatok, API-kulcsok és egyéb jelszavak gyors elforgatását, kezelését és visszakeresését. A Secrets Manager segítségével titkolhat, elemezhet és kezelhet titkokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy hozzáférjenek az AWS Cloud, a harmadik fél által nyújtott szolgáltatások és a helyszíni szolgáltatásokhoz.

A Titkokkezelő lehetővé teszi a titkokhoz való hozzáférés finom részletességű engedélyekkel történő kezelését. Az AWS Secrets Manager legfontosabb jellemzői a következők:

 • Titkosítja a titkokat nyugalomban titkosítási kulcsok segítségével.
 • Ezenkívül dekódolja a titkot, majd biztonságosan továbbítja a TLS-en keresztül
 • Kódmintákat nyújt, amelyek segítenek a Secrets Manager API-k hívásában
 • Ügyféloldali gyorsítótárazási könyvtárakkal rendelkezik, amelyek javítják a titkok rendelkezésre állását és csökkentik a késleltetést.
 • Konfigurálja az Amazon VPC (virtuális magánfelhő) végpontjait a forgalom megtartása érdekében az AWS hálózaton.

Keywhiz

Square Keywhiz segíti az infrastruktúra-titkokat, a GPG kulcstartókat, az adatbázis hitelesítő adatait, beleértve a TLS tanúsítványokat és kulcsokat, szimmetrikus kulcsokat, API tokeneket és az SSH kulcsokat a külső szolgáltatásokhoz. A Keywhiz egy eszköz a titkok kezelésére és megosztására.

A Keywhiz automatizálása lehetővé teszi számunkra, hogy folyamatosan terjesszük és beállítsuk szolgáltatásaink alapvető titkait, amely következetes és biztonságos környezetet igényel. A Keywhiz főbb jellemzői a következők:

 • A Keywhiz Server JSON API-kat biztosít a titkok gyűjtésére és kezelésére.
 • Az összes titkot csak a memóriában tárolja, és soha nem fogja megismétlődni a lemezen
 • Az UI az AngularJS segítségével készült, így a felhasználók érvényesíthetik és használhatják a felhasználói felületet.

bizalmas

bizalmas egy nyílt forráskódú titkos felügyeleti eszköz, amely felhasználóbarát tárolást és a titkokhoz való biztonságos hozzáférést biztosít. A bizalmas személy titkokat függesztett módon tárol a DynamoDB-ben, és egyedi titkosítási és adatbiztonsági kulcsot hoz létre a titok minden módosításához, a Fernet szimmetrikus hitelesített kriptográfia segítségével.

AngularJS webes felületet biztosít, amely a végfelhasználók számára lehetővé teszi a titkok, a szolgáltatások titkos formáinak és a változások nyilvántartásának hatékony kezelését. Néhány szolgáltatás a következőkből áll:

 • KMS-hitelesítés
 • A verzióval ellátott titkok nyugalmi titkosítása
 • Felhasználóbarát webes felület a titkok kezelésére
 • Generálj tokeneket, amelyek alkalmazhatók szolgáltatásonkénti hitelesítésre vagy titkosított üzenetek továbbítására a szolgáltatások között.

strongbox

strongbox egy praktikus eszköz, amely kezeli, tárolja és lekérdezi a titkokat, például hozzáférési jogkivonatokat, privát tanúsítványokat és titkosítási kulcsokat. A Strongbox egy ügyféloldali kényelmi réteg. Fenntartja az AWS erőforrásokat az Ön számára, és biztonságosan konfigurálja őket.

A mély keresés segítségével gyorsan és hatékonyan ellenőrizheti a teljes jelszókészletet és titkokat. Lehetősége van arra, hogy a hitelesítő adatokat helyben vagy a felhőben tárolja. Ha felhőt választ, akkor választhat az iCloud, Dropbox, OneDrive, Google Drive, WebDAV stb. Tárolására..

A Strongbox kompatibilis más biztonságos jelszavakkal.

Az Azure Key Vault

Alkalmazások tárolása az Azure-on? Ha igen, akkor ez jó választás.

Az Azure Key Vault lehetővé teszi a felhasználók számára az összes titok (kulcsok, tanúsítványok, kapcsolati karakterláncok, jelszavak stb.) kezelését felhőalapú alkalmazásuk számára egy adott helyen. A dobozból integrálva van az titkok eredetével és céljaival az Azure-ban. Az Azure-n kívüli alkalmazások tovább használhatják.

Használhatja a teljesítmény javítását is, ha csökkenti felhőalkalmazásainak késleltetését oly módon, hogy kriptográfiai kulcsokat tárol a felhőben a helyszíni helyett.

Az Azure hozzájárulhat az adatvédelem és a megfelelési követelmények eléréséhez.

Dokkoló titkai

Dokkoló titkai lehetővé teszi a titok könnyű hozzáadását a fürthez, és csak a kölcsönösen hitelesített TLS kapcsolatokon oszlik meg. Ezután az adatok eljutnak a felügyeleti csomóponthoz a Docker titokban, és automatikusan elmenti a belső Raft tárolóba, amely biztosítja az adatok titkosítását..

A dokkoló titkai könnyen alkalmazhatók az adatok kezelésére és ezáltal az adatokhoz hozzáféréssel rendelkező tárolókba történő átvitelére. Megakadályozza a titkok szivárogását, amikor azokat az alkalmazás felhasználja.

Knox

Knox, fejlesztette ki a szociális média platform a Pinterest, hogy megoldja a problémát a kulcsok kézi kezelése és az ellenőrzési nyomkövetés. A Knox Go nyelven íródott, és az ügyfelek egy REST API segítségével kommunikálnak a Knox szerverrel.

A Knox illékony ideiglenes adatbázist használ a kulcsok tárolására. Titkosítja az adatbázisban tárolt adatokat az AES-GCM segítségével egy mester titkosító kulccsal. A Knox Docker képként is elérhető.

Következtetés

Remélem, hogy a fentiek ötletet adnak az alkalmazások hitelesítő adatainak kezelésére szolgáló legjobb szoftverek közül.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map