9 legjobb biztonsági események kezelésére szolgáló eszköz a kkv-k között

Az eseményekre reagáló eszközök nélkülözhetetlenek a szervezetek számára a kibertámadások, kizsákmányolások, rosszindulatú programok és más belső és külső biztonsági fenyegetések gyors azonosításához és kezeléséhez..


Ezek az eszközök általában a hagyományos biztonsági megoldásokkal, például antivírusokkal és tűzfalakkal együtt működnek a támadások elemzése, riasztása és néha elősegítése érdekében. Ehhez az eszközök információkat gyűjtnek a rendszernaplókból, a végpontokból, a hitelesítési vagy azonosító rendszerekből és más olyan területekről, ahol a rendszereket gyanús tevékenységekre és egyéb biztonsági rendellenességeket vagy biztonsági réseket jelző rendellenességekre értékelik..

Az eszközök segítenek a biztonsági kérdések széles körének automatikus és gyors megfigyelésében, azonosításában és megoldásában, ezáltal racionalizálva a folyamatokat és kiküszöbölve a legtöbb ismétlődő feladat manuális elvégzésének szükségességét. A modern eszközök többsége többféle képességet is biztosíthat, ideértve a fenyegetések automatikus felismerését és blokkolását, és ugyanakkor az érintett biztonsági csapatok figyelmeztetését a kérdés további kivizsgálására..

A biztonsági csapatok különböző területeken használhatják az eszközöket, a szervezet igényeitől függően. Ez lehet az infrastruktúra, végpontok, hálózatok, eszközök, felhasználók és egyéb összetevők figyelése.

A legjobb eszköz kiválasztása sok szervezet számára kihívást jelent. A helyes megoldás megtalálásának elősegítése érdekében, az eseményekre reagáló eszközök listája alatt, az IKT-rendszereket célzó különféle biztonsági fenyegetések és támadások azonosítása, megelőzése és az azokra való reagálás érdekében.

IBM QRadar

IBM QRadar SIEM egy nagyszerű észlelési eszköz, amely lehetővé teszi a biztonsági csapatok számára, hogy megértsék a fenyegetéseket és rangsorolják a válaszokat. A Qradar elveszi az eszköz, a felhasználó, a hálózat, a felhő és a végpont adatait, majd korrelálja azokat a fenyegetésekkel és a sebezhetőséggel kapcsolatos információkkal. Ezt követően fejlett elemző rendszert alkalmaz a fenyegetések észlelésére és nyomon követésére, amikor azok áthatolnak és terjednek a rendszereken.

A megoldás intelligens betekintést nyújt az észlelt biztonsági problémákhoz. Ez megmutatja a biztonsági problémák kiváltó okait és a terjedelmet, ezáltal lehetővé téve a biztonsági csapatok számára, hogy reagáljanak, kiküszöböljék a fenyegetéseket, és gyorsan megállítsák a terjedést és a hatást. Általában az IBM QRadar egy komplex elemzési megoldás, sokféle funkcióval, beleértve egy kockázatmodellezési lehetőséget, amely lehetővé teszi a biztonsági csapatok számára a lehetséges támadások szimulálását.

Az IBM QRadar alkalmas közép- és nagyvállalatok számára, és szoftverként, hardverként vagy virtuális eszközként telepíthető helyszíni, felhő vagy SaaS környezetben..

Egyéb funkciók közé tartozik

 • Kiváló szűrés a kívánt eredmény eléréséhez
 • Fejlett fenyegetés vadászati ​​képesség
 • Netflow elemzés
 • Képesség a tömeges adatok gyors elemzésére
 • Hozza létre újra a megtisztított vagy elveszett bűncselekményeket
 • észleli a rejtett szálakat
 • Felhasználói viselkedés elemzése.

SolarWinds

SolarWinds kiterjedt naplókezelési és jelentési képességekkel rendelkezik, valós idejű eseményekre reagál. Elemezheti és azonosíthatja a kihasználásokat és a fenyegetéseket olyan területeken, mint például a Windows eseménynaplói, így lehetővé teszi a csapatok számára a rendszerek figyelmét és kezelését a fenyegetések ellen.

A Security Event Manager egyszerűen használható megjelenítő eszközökkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a gyanús tevékenységek vagy rendellenességek könnyű azonosítását. A fejlesztők nagymértékű támogatása mellett részletes és könnyen használható irányítópultot is tartalmaz.

A helyszíni hálózati fenyegetések észlelésére szolgáló eseményeket és naplókat elemzi. A SolarWinds az USB-meghajtók megfigyelése mellett automatizált fenyegetési reakcióval is rendelkezik. A napló- és eseménykezelő fejlett naplózási szűrést és továbbítást, valamint eseménykonzol- és csomópontkezelési lehetőségeket kínál.

A főbb jellemzők között szerepel

 • Kiváló kriminalisztikai elemzés
 • A gyanús tevékenységek és fenyegetések gyors felismerése
 • Folyamatos biztonsági ellenőrzés
 • Az esemény időpontjának meghatározása
 • Támogatja a DSS, HIPAA, SOX, PCI, STIG, DISA és más előírások betartását.

A SolarWinds megoldás alkalmas kis- és nagyvállalatok számára. Mind helyszíni, mind felhő-telepítési lehetőségekkel rendelkezik, és Windows és Linux rendszeren fut.

Sumo Logic

Sumo Logic egy rugalmas felhőalapú intelligens biztonsági elemző platform, amely önmagában vagy más SIEM megoldásokkal párhuzamosan működik több felhő, valamint hibrid környezetekben is..

A platform gépi tanulást használ a fokozott fenyegetések észlelésére és kivizsgálására, és valós időben képes felismerni és megválaszolni a biztonsági kérdések széles körét. Az egységes adatmodell alapján a Sumo Logic lehetővé teszi a biztonsági csapatok számára, hogy a biztonsági elemzéseket, a naplókezelést, a megfelelőséget és más megoldásokat egybevágják. A megoldás a különféle biztonsági feladatok automatizálása mellett javítja az incidencia-reagálási folyamatokat. Ezenkívül költséges hardver- és szoftverfrissítések nélkül is könnyen telepíthető, használható és méretezhető.

A valós idejű észlelés láthatóvá teszi a szervezet biztonságát és megfelelését, és gyorsan azonosítja és elkülöníti a fenyegetéseket. A sumo logika segíti a biztonsági konfigurációk érvényesítését, és továbbra is figyelemmel kíséri az infrastruktúrát, a felhasználókat, az alkalmazásokat és a régi IT rendszerekre vonatkozó adatokat.

 • Lehetővé teszi a csapatok számára a biztonsági riasztások és események egyszerű kezelését és kezelését
 • Könnyítse meg és olcsóbbá tegye a HIPAA, PCI, DSS, SOC 2.0 és más előírások betartását.
 • Azonosítsa a biztonsági konfigurációkat és eltéréseket
 • Felismeri a rosszindulatú felhasználók gyanús viselkedését
 • Fejlett hozzáférés-kezelési eszközök, amelyek elősegítik a kockázatos eszközök és felhasználók elszigetelését

ManageEngine

Az ManageEngine EventLog elemző egy SIEM eszköz, amely a különféle naplók elemzésére összpontosít, és azokból különféle teljesítmény- és biztonsági információkat von ki. Az eszköz, amely ideális esetben naplószerver, olyan analitikai funkciókkal rendelkezik, amelyek azonosíthatják és jelenthetik a naplók szokatlan tendenciáit, például azokat, amelyek a szervezet IT-rendszereihez és eszközeihez való jogosulatlan hozzáférésből származnak..

A célterületek közé tartoznak a kulcsfontosságú szolgáltatások és alkalmazások, például webszerverek, DHCP-kiszolgálók, adatbázisok, nyomtatási sorok, e-mail szolgáltatások stb. A Windows és Linux rendszereken egyaránt működő ManageEngine elemző hasznos az adatvédelmi szabványok betartásának megerősítésében. mint például a PCI, HIPPA, DSS, ISO 27001 és még sok más.

AlientVault

AlienVault USM egy átfogó eszköz, amely ötvözi a fenyegetések észlelését, az események kezelését, valamint a megfelelőség kezelését, hogy átfogó biztonsági figyelést és helyreállítást biztosítson a helyszíni és a felhőkörnyezetek számára. Az eszköz többféle biztonsági képességgel rendelkezik, ideértve a behatolás észlelését, a sebezhetőség felmérését, az eszköz felfedezését és leltárát, a naplókezelést, az események korrelációját, az e-mail riasztásokat, a megfelelőségi ellenőrzéseket stb..

Ez egy egységes, olcsó, könnyen megvalósítható és használható USM eszköz, amely könnyű érzékelőkre és végpontok ágenseire támaszkodik, és valós időben képes felfedezni a fenyegetéseket. Az AlienVault USM rugalmas tervekkel is elérhető, bármilyen méretű szervezet befogadására. Az előnyök magukban foglalják

 • Használjon egyetlen webportált a helyszíni és a felhőbeli IT-infrastruktúra figyelésére
 • Segít a szervezetnek a PCI-DSS követelmények betartásában
 • E-mail értesítés a biztonsági problémák észlelésekor
 • Elemezze a naplók széles skáláját a különböző technológiáktól és gyártóktól, miközben kivitelezhető információkat generál
 • Könnyen kezelhető műszerfal, amely megmutatja a tevékenységeket és a trendeket az összes releváns helyszínen.

LogRhythm

LogRhythm, amely felhőalapú szolgáltatásként vagy helyszíni eszközként is elérhető, számos kiváló tulajdonsággal rendelkezik, amelyek a naplókorrelációtól a mesterséges intelligencia és a viselkedés elemzéséig terjednek. A platform biztonsági intelligencia platformot kínál, amely mesterséges intelligenciát használ a Windows és a Linux rendszerek naplóinak és forgalmának elemzésére.

Rugalmas adattárolással rendelkezik, és jó megoldás a fragmentált munkafolyamatokra, a szegmentált fenyegetések észlelésének biztosítása mellett, még olyan rendszerekben is, ahol nincs strukturált adat, nincs központosított láthatóság vagy automatizálás. Kis- és közepes méretű szervezetek számára, lehetővé teszi az ablakon vagy más naplókon való átölelést és a hálózati tevékenységekre való szűkítését..

Kompatibilis a naplók és eszközök széles választékával, a Varonissal való egyszerű integrálás mellett, hogy fokozza a fenyegetések és az eseményekre való reagálás képességeit.

Rapid7 InsightIDR

Rapid7 InsightIDR egy nagy teljesítményű biztonsági megoldás az események észlelésére és reagálására, a végpontok láthatóságára, a hitelesítés figyelésére, számos egyéb lehetőség mellett.

A felhőalapú SIEM eszköz keresési, adatgyűjtési és elemzési funkciókkal rendelkezik, és sokféle fenyegetést képes felismerni, ideértve az ellopott hitelesítő adatokat, az adathalászatot és a rosszindulatú programokat. Ez lehetővé teszi a gyanús tevékenységek gyors észlelését és figyelmeztetését, valamint a belső és a külső felhasználók jogosulatlan hozzáférését.

Az InsightIDR fejlett megtévesztő technológiát, támadó és felhasználói viselkedés elemzését, fájl integritásának figyelését, központi naplókezelést és egyéb felfedezési funkciókat alkalmaz. Ez alkalmas eszközzé teszi a különböző végpontok átvizsgálását és a biztonsági fenyegetések valós idejű észlelését kis, közepes és nagy szervezetekben. A naplókeresés, a végpont és a felhasználói viselkedésre vonatkozó adatok betekintést nyújtanak, amely segít a csapatoknak gyors és intelligens biztonsági döntések meghozatalában.

Splunk

Splunk egy hatékony eszköz, amely AI-t és gépi tanulási technológiákat használ a cselekvésre méltó, hatékony és prediktív betekintés biztosításához. Fejlesztett biztonsági funkciókkal rendelkezik testreszabható eszközvizsgálóval, statisztikai elemzéssel, műszerfalakkal, vizsgálatokkal, osztályozással és események áttekintésével együtt.

A Splunk minden típusú szervezethez alkalmazható mind a helyszíni, mind a SaaS-telepítésekhez. Skálázhatóságának köszönhetően az eszköz szinte bármilyen típusú vállalkozáshoz és iparhoz működik, ideértve a pénzügyi szolgáltatásokat, az egészségügyi ellátást, a közszférát stb..

További kulcsfontosságú tulajdonságok:

 • Gyors fenyegetés észlelés
 • A kockázati pontszámok meghatározása
 • Riasztások kezelése
 • Az események szekvenálása
 • Gyors és hatékony válasz
 • Bármely gép adataival működik, akár a helyszíni, akár a felhőből.

Varonis

Varonis hasznos elemzéseket és riasztásokat nyújt az infrastruktúrára, a felhasználókra, valamint az adatokhoz való hozzáférésre és felhasználásra. Az eszköz végrehajtható jelentéseket és riasztásokat biztosít, valamint rugalmas testreszabási lehetőséget kínál arra, hogy még gyanús tevékenységekre is reagáljon. Átfogó műszerfalakat biztosít, amelyek a biztonsági csapatok számára további láthatóságot biztosítanak a rendszerekben és az adatokban.

Varonis automatizált eseménykezelés

A Varonis emellett betekintést kaphat az e-mail rendszerekbe, a nem strukturált adatokba és más kritikus eszközökbe is, lehetőséget adva arra, hogy automatikusan reagáljon a problémák megoldására. Például olyan felhasználó blokkolása, aki engedély nélkül próbál hozzáférni a fájlokhoz, vagy ismeretlen IP-címet használ, hogy belépjen a szervezet hálózatába.

A Varonis eseményre reagáló megoldása más eszközökkel integrálódik, hogy továbbfejlesztett cselekvési lehetőségeket és riasztásokat biztosítson. Integrálódik a LogRhythm-rel is, hogy fokozott fenyegetések észlelési és reagálási képességeket biztosítson. Ez lehetővé teszi a csapatok számára a műveletek korszerűsítését, valamint a fenyegetések, eszközök és felhasználók könnyű és gyors kivizsgálását.

Következtetés

A számítógépes fenyegetések és támadások egyre növekvő volumenével és kifinomultabbé válásával a biztonsági csapatok nagyrészt túlterheltek és néha nem képesek mindent nyomon követni. A kritikus IT-eszközök és adatok védelme érdekében a szervezeteknek telepíteniük kell a megfelelő eszközöket az ismétlődő feladatok automatizálására, a naplók figyelésére és elemzésére, a gyanús tevékenységek felfedezésére és egyéb biztonsági problémákra..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map