A 7 legfontosabb eszköz a webhely változásainak figyelésére

Az élet a meglepetésekről szól. De az üzleti életben a meglepetések nem kívánatosak, különösen az Ön webhelyét illetően.


Az online vállalkozás számára lehetetlennek tűnik mindent kezelni.

Nem tudja ellenőrizni, hogy ki látogatja meg webhelyét, milyen módon használják az emberek a rendszer becsapására / megtörésére, és hogy az ügyfelek mit mondnak róla. Amit azonban ellenőrizni lehet (ellenőrizni) a weboldalon szereplő tartalom lehet, legyen az maguk a kódfájlok, az oldalak és a hozzászólások, a szerveren tárolt képek és egyéb fájlok stb. Nézzük őket együttesen „webhelyváltozások” -ra.

Most a kérdés az, hogy zavarja-e?

Miért számít a webhely megváltoztatása?

Meglepő, hogy az üzleti tulajdonosok nem gondolkodnak gyakrabban a webhelyváltoztatásokon. Még a tartalomvezérelt webhelyek esetében is, ahol a tartalom jelentéktelen vagy megszakító az üzleti élet számára.

Miért?

Lehetséges, hogy arra gondoltak, hogy ez elérhetetlen; hogy talán ez nem lehetséges, vagy olyan bonyolult, hogy az elköltött erőforrások nem érik meg?

Szeretném azt állítani, hogy ezek a következtetések félrevezettek.

Ha egy webhely megváltozik, ez nagyon sok nagyon fontos dolgot jelenthet.

Biztonsági támadások

Szinte az összes webalkalmazás tárol bizonyos konfigurációs adatokat a környezetükben vagy a konfigurációs fájlokban (a WordPress felhasználók felismerik a wp-config.php fájlt). Ezeknek a fájloknak a módosítása, ha nem szándékos, biztonsági kompromisszumot jelenthet, amelynek eredményeként ellopják az információkat, vagy ami még rosszabb, ha az információkat egy sérült forrásból táplálják be..

Ez olyan, ami történik a DNS-mérgező támadás, kivéve, hogy ezúttal a szerver veszélybe kerül, és a támadás valószínűleg nem fog észrevenni.

Forrás: incapsula.com

Ez elengedhetetlen a WordPress webhelyek számára, ahol a támadó fontos fájlok megváltoztatására támaszkodik, amelyek valamilyen módon hozzáférhetővé válnak. Mindent összevetve, ha nem változtatott meg webhelyének tartalmában és fájljaiban, és mégis megváltozott valami, ez egy riasztási harang.

kifogásolható tartalom

A felhasználók által létrehozott tartalomtól függő webhelyeknél a kockázat még nagyobb. Lehetséges, hogy néhány véletlenszerű felhasználó (vagy akár egy versenytárs!) Profán vagy szerzői joggal védett tartalmat tett közzé az Ön webhelyén, potenciális bajba kerülve. Még akkor is, ha webhelye nem támaszkodik a felhasználó által létrehozott tartalomra, valaki módosíthat, és tartalmat adhat hozzá / távolíthat el az üzleti tevékenységeit zavaró módon..

Például hogyan lehet biztos benne, hogy valaki nem véletlenül távolította el az adatvédelmi irányelvek oldalt, ami annyira fontos a GDPR-nek való megfelelés szempontjából? Vagy talán az új tartalomíró olyan politikai kifejezést használt, amely politikailag hibás, és ezt az iparában el kell kerülni. ?

A változások figyelésének alkalmazási lehetőségei korlátlanok, attól függően, hogy mi az aggodalomra okot adó terület. A tartalomváltozás figyelését például a következő helyzetekben használhatja:

 • Weboldal megsértése
 • Hiányzó vagy törött oldal elemek
 • Nem tervezett kódváltozások (HTML vagy egyéb)
 • A verseny nyomon követése
 • Hírek figyelése (hasznos a PR-osztály számára)

Miután tudatában van a kockázatnak, ideje cselekedni – az egyik eszköz segítségével, amelyet a következő témában tárgyalunk.

Versionista

Versionista egy „egyszerű, hatékony SaaS megoldás” minden változásfigyelési igényhez. Rendkívül jól működik azok számára, akik méretarányos megfigyelést akarnak.

Használható weboldalainak feltérképezésére, vagy egyszerűen csak új tartalom felfedező eszközéül. A legjobban lenyűgözött a részletes beszámolók. Nézze meg néhány képernyőképet:

És ez csak a jéghegy csúcsa! Nézd meg Versionista Most.

Fluxguard

A nyilvánosan látható tartalom és fájlok figyelése rendben van, de mi van, ha a tartalmadat bejelentkezési űrlap mögött zárolják? Jól, Fluxguard foglalkozik ezekkel az aggodalmakkal.

A legmodernebb eszközök használatának köszönhetően, mint például Fej nélküli Chrome és Bábjátékos, A Fluxguard bejelentkezési űrlapokat nyújthat be, és az oldal bármely részével könnyen együttműködhet. Te is a Google világítótorony ellenőrzéseinek elvégzése a teljes webhelyére.

A Fluxguard néhány fantasztikus tulajdonsága a következő:

 • A teljes hálózati tevékenység nyomon követése
 • Cookie-k követése az UX-hez és a megfelelés
 • Archívumok a történelmi megfelelés bemutatására
 • Speciális szűrők és transzformációk
 • Kidolgozás, on-line vizuális összehasonlítás

Visualping

Az egyszerűség és a minimalizmus rajongója vagyok, tehát nem hagyhatom figyelmen kívül a lézer-fókuszált megoldást. Ugyanez vonatkozik Visualping ha egyszerű oldalszintű megfigyelést keres, és egyszerű árképzési modellt szeretne halni.

Miért használna nevetségesen egyszerű szolgáltatást? Nos, körülnéztem a honlapjukon, és találtam néhány ragyogó alkalmazást:

 • Állami álláshelyek keresése a kormányzati oldalak között
 • Az egyetemi oldalak nyomon követése a vizsga eredményekhez
 • Új vélemények keresése a kedvenc étterméről a Yelp-en stb.
 • Ellenőrizze a szállítók alattomos árváltozásokat ??

Összességében azt mutatja, hogy a technológia korlátozott képességekkel rendelkezik, de alkalmazásai korlátlanok. ��

Sken.io

Sken.io egy másik jó ajánlat, amikor a webhelyfigyelésről van szó.

A szolgáltatásban az a különbség, hogy a mobilalkalmazásra és a riasztások Chrome kiterjesztésére összpontosítanak. Az ötlet az, hogy nem mindig figyeljük postafiókunkat, vagy esetleg nem akarunk spamet kapni!

Jellemzői a következők:

 • Figyelemmel kíséri az egész oldalt, vagy csak egy részt. Vagy akár egy elemet is!
 • Speciális időbeosztás
 • Távolítsa el a bosszantó elemeket a figyelésből (felbukkanó ablakok stb.)
 • Diagram stílusú jelentéskészítés a számok (ár, vélemények száma stb.) Változásainak vizuális megjelenítéséhez

A szolgáltatás a “legjobb” weboldal-megjelenítést is igényli a világon, de nem vagyok biztos benne, hogy tudom-e ezt megtenni. Mindent elmondtak és megtettek; ez egy nagyon ügyes szolgáltatás, amelyet érdemes megnézni.

Wachete

Figyelemmel kíséri az egyes oldalakat vagy a teljes portálokat – ez az ígéret Wachete. Kombinálja ezt egy 6 hónapos történeti levéltárral, és van egy elég szilárd ajánlat a vállalkozások számára.

A Wachete a mérföldkört is megteszi, amikor a szolgáltatásokról szól. A kategórián belüli egyéb webhely-megfigyelő eszközök által kínált szokásos szolgáltatások mellett, az alábbiakat kínálja:

 • REST API az információk programozott eléréséhez
 • A megfigyelt oldalak konvertálható RSS-hírcsatornává lehet előfizetni! ?
 • Integráció olyan népszerű külső eszközökkel, mint a Zapier

Ó, és csak arra az esetre, ha kíváncsi lenne, Wachete bejárhatja az oldalakat egy bejelentkezési űrlap mögött.

ChangeTower

ChangeTower számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek segítségével nemcsak a változásokat figyeli, hanem hihetetlen alkalmazásokat fedezhet fel vállalkozásában.

A ChangeTower által kínált néhány szolgáltatás a következő:

 • A lánc feltételei együtt: Adjon hozzá annyi feltételt a megfigyelési szabályhoz, amennyit csak akar.
 • Érzékenységi beállítások: Ön dönti el, hogy mi legyen a riasztások kiváltásának küszöbértéke.
 • Szövegszerkesztőszerű változáskövetés: Széles körű változási jelentések, amelyek úgy néznek ki, mint egy olyan hatékony szövegszerkesztő, mint a Google Docs vagy a Word váltási naplója.
 • Vizuális pillanatképek: Vizuálisan nézze meg, mi történik a tartalom megváltozásával.
 • Több felhasználói figyelmeztetések: Figyelmeztesse az egész csapatot, vagy csak magát, amikor a szar eltalálja a rajongót. ��

ChangeTower egy intelligens, képes ajánlat, amely olyan névvel megbízható, mint az IBM, a Huawei, a PWC, a Salesforce és még sok más, így jó társaságban vagy!

Distill.io

Azok számára, akik átfogó és szép megjelenésű szolgáltatást keresnek, Distill.io jó lehetőség.

Először is, a funkciók, amelyek nem olyan gyakoriak az itt tárgyalt web-nyomkövetők között: króm kiterjesztés, mobilalkalmazás és a magánoldalak (ideértve a PDF-eket is) megfigyelése. És most, a jó dolgok:

 • Integrál a Slack and Discord-tal
 • Webhook az egyéni integrációkhoz
 • Adatok importálása / exportálása sok formátumban
 • Lehetővé teszi az egyéni proxyk használatát

Összességében egy hatalmas csomag!

Következtetés

A webhelyváltozás figyelése olyan, mint az egyik olyan dolog, amelyről soha nem tudtad, hogy létezik, de most nem élhetsz anélkül. Amint meglátja ennek az egyszerű ötletnek a lehetőségeit, lehetetlen, hogy ne használja ki azt, és ne tegye jobbá vállalkozását!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map