Szeretne tudnivalókat megtudni a világ legfontosabb 1 millió webhelyéről?


Ebben az átfogó jelentésben a WordPress használatáról, a biztonsági elemzésről és a teljesítmény tényezőiről beszélünk a bolygó legnépszerűbb webhelyein.

Tudta, hogy több mint 1,5 milliárd gazdagépnév van forgalomban, és körülbelül 180 millió aktív webhely van? Ha szereti az ilyen típusú statisztikákat, nézd meg a havi adatokat Webszerver felmérés jelentése a Netcraft-tól. A felmérés az összes aktív webhely és domain név webes megfigyelésére összpontosít.

2019. január Web Server Survey NetcraftA gazdagépnevek és az aktív webhelyek teljes száma 2019. január óta.

Ezzel a sok webhellyel, amely adott időben aktív, tudod, hogy sok nyertes és sok vesztes van. Olyan webhelyek, mint a Az internetes térkép ragyogó képet ad arról, hogy az egyes webhelyek mennyiben dominálnak, összehasonlítva azokkal a weboldalakkal, amelyek a 10 millió legfelső kategóriába esnek és azon túl.

Ha ma el kellene indítania egy új weboldalt, akkor mennyi időbe telik, hogy belépjen az első egymillió webhelylistaba? Mi lenne a top 10 000-rel vagy az 1000-rel? Eltarthat évekbe, mire még közel kerülsz.

De ennek nem kell hosszú és nehéz útnak lennie.

Ha kitalálni tudja a főt trendek a világ legnépszerűbb webhelyein, optimalizálhatja webhelyét oly módon, hogy növekedése kitartó legyen.

Ez az elemzésünk előfeltétele. Mi a Az első 1 millió webhely az Alexa könyvtár felsorolása szerint és megpróbáljuk megérteni, hogy az összes technológia a legnépszerűbb.

Készen állni, hogy mindent megtudjon róla? Menjünk hozzá!

Milyen népszerű a WordPress?

Tudjuk, hogy a WordPress rendelkezik egy 60% -os piaci részesedés tartalomkezelő rendszerként, de mennyire népszerű a WordPress az első 1 millió webhelyen?

Megtudhatja, hogy ezeket a kritériumokat használtuk a vizsgálat során:

 • Ellenőrizze, hogy minden weboldal forrásában megtalálható-ea wp-tartalom, a wp-json és a wp-incl.
 • Ellenőrizze, hogy van-e wp-json a válasz fejlécében.
 • Ellenőrizze a metagenerátor címkét az oldal forrásában.

És itt vannak az eredmények:

Mennyire népszerű a WordPress?

Elemzésünk azt mutatja A WordPress-t a legfontosabb 1 millió webhely 26,5% -a használja. A hibahatár körülbelül 2%, mivel egyes webhelyek elrejtik az információkat a nyilvánosság előtt.

A WordPress újra és újra bebizonyította, hogy ez egy olyan platform, amely képes bármilyen méretű és népszerűségű weboldal támogatására.

Nagy neveket, mint például TechCrunch, Marks & zeke, és Kvarc a WordPress használatával havi látogatók millióinak szolgáltatnak tartalmat.

A WordPress népszerűsége

Használod a WordPress a webhelyén? Az indulás egyszerű, és azonnal élvezheti az előnyeit, ha több ezer témára és plug-inre fér hozzá.

Ha segítségre van szüksége a WordPress-webhely konfigurálásában, olvassa el az oktatóanyagok és cikkek részünket, ahol megoszthatjuk a cselekvési útmutatással ellátott tippeket!

És ebből beszélve, vessünk egy pillantást a legnépszerűbb WordPress témákra és beépülő modulokra az 1 millió webhely felső listáján.

A legnépszerűbb bővítmények

A WordPress nagymértékben támaszkodik plugin-ökoszisztémájára, hogy valóban dinamikus webhely-élményt biztosítson. Ha a fejlesztõnek egyéni kódot kell írnia ahhoz, hogy egy funkciót hozzáadjon a saját webhelyéhez, akkor a WordPress felhasználó plugint használhat ugyanahhoz a célhoz.

Az egyik dolog, amit megtanultunk elég gyorsan, hogy a legnépszerűbb pluginek pontos listájának megszerzése elég nehéz. Ennek oka az, hogy sok WordPress-felhasználó eltakarja (minimalizálja) CSS és JavaScript fájljaikat, és ezzel blokkolja a hozzáférést bizonyos plugin elérési utakhoz.

Ennek ellenére itt van egy naprakész diagram az összes legfontosabb WordPress-alapú webhely legnépszerűbb bővítményeiről az 1 millió listában:

a legnépszerűbb WordPress plugins

Az eredmények nem váratlanok. A 7. kapcsolattartási forma a legelterjedtebb kapcsolattartó plugin, amely szinte minden WordPress bővítménylistában szerepel. A Jetpack nagyszerű, ha számos társadalmi funkciót ad hozzá a WordPress blogokhoz, a Visual Composer pedig könnyedén megkönnyíti az egyedi webhelyek tervezését..

Van is Cookie-értesítés ebben a top 10 listában, amely közvetlenül kapcsolódik GDPR; az EU új adatvédelmi jogszabálya, amely 2018 elején lépett hatályba. A OneSignal a top 10-re is bekerült. A OneSignal kivételes WordPress-bővítmény, amely push értesítéseket ad hozzá webhelyéhez..

Rendben, most, hogy megnéztük a pluginokat, vessünk egy pillantást a témákra!

A legnépszerűbb témák

Hasonló kérdésünk van ebben az értelemben, hogy a téma elérési útjai szintén elhalványulnak, amikor a WordPress fájlok minimalizálódnak. De a rendelkezésünkre álló adatok pontosak és nagyban megfelelnek az elvárásainknak.

top WordPress témák

Úgy néz ki Divi vezeti az utat, mint a legnépszerűbb WordPress téma az 1 millió webhely felsorolásában. És ez helyesen hangzik, mivel az ElegantThemes mennyi pénzt öntött a téma népszerűsítésére.

Következő újságunk van és Adava. Mivel az Avada-nak több mint 490 000 eladása van a ThemeForest oldalán – az a gondolatunkban nincs kérdés, hogy látnánk-e a top 10 témák listájában..

Avada téma előnézeteAz Avada téma által kínált számos bemutatóterv egyike.

Körülbelül két év telt el azóta, hogy a legtöbb WordPress téma a témánként több demo-formátummal jelenik meg. Ennek eredményeként egyetlen téma felhalmozódhat több százezer felhasználóra egyszerűen azért, mert oly sok különböző megoldást kínál.

Meglepő az, hogy nem látunk olyan témákat, mint a virágzás vagy a Genezis ezen a listán. Mindkettő óriási növekedést mutatott az évek során, de talán nem olyan állandó, mint sokan gondolnák.

A WordPress 4.x lassan elveszíti a megfogását

Az utolsó WordPress mutatóhoz a még változó változatot vizsgáljuk. Visszatérve 2018 decemberében, A WordPress végül kiadta „nagyon várt” 5.0 verzióját, amely előrecsomagolt az új Gutenberg szerkesztővel.

A közösség nem volt hajlandó átfogni Gutenberget, mert merev jellege és az írók számára nehézségeket okozott. És miközben Matt Mullenweg megnyugtatta hogy a Gutenberg az idő múlásával javul, sokan úgy döntöttek, hogy nem váltanak át. A WordPress szerint: a klasszikus szerkesztőt 2021-ig támogatják.

Itt vannak az adatok:

wp-version-eloszlás

Két hónappal a megjelenése óta, és 60 000 webhely található az 1M legfontosabb listájában, frissítette webhelyét a legújabb verzióra.

A WordPress 4.x ugyanakkor erőfölényben van, és ez valószínűleg annak a ténynek a következménye, hogy az ügynökségek és a külső fejlesztők sok helyet építnek fel. Ennek eredményeként egy webhely egyik verzióról a másikra történő frissítése néhány jelentős problémát okozhat.

Most, hogy tudunk egy kicsit a WordPressről, vessünk egy pillantást más érdekes tényekre, amelyeket megtanultunk.

Mi a legnépszerűbb webszerver?

NGINX LOGO SVG

Alapos elemzést végeztünk a Szerver fejlécek elemezni a legnépszerűbb webszervereket és proxykat az első 1 millió webhely között. És az eredmények egyáltalán nem lepnek meg minket.

szerver fejléc elemzése

Az Apache itt egyértelmű győztesnek tűnik, nem igaz? Nos, noha az Apache határozottan népszerű, ne feledje, hogy a Cloudflare, az OpenResty, a SUCURI az Nginx-et használja. Ennek eredményeként Nginxnek sikerül kissé kijönnie a tetején.

Itt vannak a legnépszerűbb webszerverek általános piaci részesedési adatai:

webszerver piaci részesedése

Már néhány évvel ezelőtt ez a jelentés fejjel lefelé lett volna – az Apache javára. De a. Gyors fejlődésének köszönhetően nginx és a teljesítmény előnyeit, amelyeket élvezhet, tudjuk, hogy a Nginx továbbra is dominál.

Is, ha megnézi a Netcraft legújabb jelentése, látni fogja, hogy a Microsoft és az Apache a piacrész listájának tetején.

De ne felejtsük el, hogy elemzésünk az első 1 millió webhelyen alapszik. Mivel Az Nginx a leggyorsabb webszerver, nem meglepő, hogy a világ legjobb weboldalai választják ezt a megoldást.

A PHP erőfölénnyel rendelkezik

Megvizsgáltuk a teljes webhelyek listáját az „X-Powered-By” fejlécek szempontjából, és az eredmények azt mutatják, hogy a PHP dominánsan az utat.

Igaz azt mondani, hogy a WordPress jelentősen hozzájárul ehhez a dominanciához, de az is ismert tény, hogy a PHP már régóta létezik, mint a legtöbb modern technológia..

x-meghajtású-by-header-top-millió

X-Powered-By”Egy általános nem szabványos HTTP válasz-fejléc (a legtöbb„ X- ”előtaggal ellátott fejléc nem szabványos). Alapértelmezés szerint gyakran szerepel a válaszokban, amelyeket egy adott szkript-technológia segítségével készítenek. Fontos megjegyezni, hogy a szerver letilthatja és / vagy manipulálhatja.

A Windows kétszer jelenik meg az ASP.NET-rel és a PleskLin-rel, de megvan Expressz és Utas: két rendkívül robusztus Node.js webalkalmazási keret.

easyengine

És mi is megvan EasyEngine a listán. Az EasyEngine egy kevésbé ismert Nginx-alapú szkript a WordPress webhelyek futtatásához és karbantartásához.

Csomagolva van Redis (gyorsítótárazáshoz), Titkosítsuk (az SSL számára), a Docker és a legfejlettebb szoftvermegoldások nagy teljesítményű WordPress webhelyek létrehozására.

A PHP melyik verziója van a tetején?

PHP 7 2015 decemberében jelent meg, de még távolról sem közel áll ahhoz, hogy olyan népszerű legyen, mint a PHP 5.x – a legkevésbé meglepő!

Az első 1 millió webhely elemzése után azt találtuk, hogy 207 399 webhely nyilvánosan kijelenti, hogy a PHP működteti őket.

Várni rá…

146227 Az 1 millió legnépszerűbb webhely továbbra is működik együtt PHP 5.x! Dang …

PHP-változat-piaci részesedését

Annak ellenére, hogy a PHP 5 még mindig ilyen domináns, örömmel láthatjuk, hogy a fejlesztők egyre kényelmesebben tudnak átváltani a PHP 7-re..

A helyzet a következő: A PHP 7 jobb teljesítményt nyújt, mint a PHP 5.

És ezt figyelembe véve A PHP 5.6 (a legújabb 5.X kiadás) támogatását 2018 végén megszüntették, most a legjobb idő a váltásra!

Emellett teszteltünk is az 1M top WordPress-helyek közül hány futtatja a PHP 7-et vagy magasabb.

php-piaci részesedés-worpdress

És… azon 82 000+ webhely közül, amelyek megmutatták a PHP verziójukat – egy óriási 40% már átváltott a PHP 7-re.

Biztonságos HTTP válasz fejlécek

Egy olyan korban, ahol senki sem biztonságos a nagyszabású biztonsági támadásoktól, fizet, ha befektet a webhely megfelelő biztonságába.

Mint ilyen, ellenőrizni akartuk, hogy hány webhely valósítja meg a OWASP biztonságos fejlécek listát a gyakori webes támadások megelőzésére.

biztonságos-fejlécek-elemzés

Az eredmények nem túl kopott …

És ha kíváncsi, miért Feature-Policy oly ritkán valósul meg, ez egy teljesen új fejléc irányelv.

A Feature Policy lehetővé teszi a webfejlesztőknek, hogy szelektíven engedélyezze, letiltják és módosítsák bizonyos API-k és webes szolgáltatások viselkedését a böngészőben. Olyan, mint a CSP, de a biztonság ellenőrzése helyett a funkciókat ellenőrzi!

Röviden: megakadályozza, hogy a böngésző rosszindulatú tevékenységeket hajtson végre. Különösen az iFrame-kel, a médiával és az e-kereskedelemmel kapcsolatos tevékenységek.

HTTP / 2 on the Rise

HTTP 1 VS HTTP 2Kép jóváírása: coolicehost

A HTTP / 2 volt először 2015-ben vezették be, de az elfogadás meglehetősen lassú, a legkevésbé.

Jelentésünk szerint az 1 millió legnépszerűbb webhely közül legalább 260 000 már elfogadta a HTTP / 2-t. Ez a lista összes méretének csaknem 1/3-a.

http2-a piaci részesedés

Számos oka van annak, hogy miért van ez így. Sok webhely továbbra is régi tárhelyet és kiszolgálókat használ, amelyeket egyszerűen nem frissítettek a HTTP / 2 támogatására.

Apache vagy NGINX használata esetén a HTTP / 2 engedélyezése a webhelyére valójában nagyon egyszerű.

A legtöbb modern webtárhely-szolgáltató, ideértve a CDN szolgáltatókat is, alapértelmezés szerint támogatja a HTTP / 2-t. Tehát, ha még nem tette meg a váltást, akkor talán most a megfelelő idő megtenni!

Az emberek még mindig felkészülnek az SSL engedélyezésére

A Google azt akarja, hogy a kiadók használják a HTTPS-t (amely most a SEO rangsorolását is érinti), és a Chrome a HTTP-webhelyeket nem biztonságosként jelöli meg.

Ha ez nem elég nagy oka az átváltásnak, akkor mi az?

Ennek ellenére elemzésünk szerint a legfelső 1M listán szereplő webhelyeknek csak 50% -a engedélyezte a HTTPS-t. Nagyon őrült, ha kérdezel tőlem …

https-használat

Nézze meg ezt a videót, hogy megnézze, mi a HTTPS témája, és miért érdekel:

Ezenkívül … teljesen ingyenesen kaphat SSL-tanúsítványt a webhelyére a Titkosítsuk szolgáltatás.

Olvassa el azt a cikket is, amely arról szól, hogy hogyan állíthatjuk be a Let’s Encrypt webhelyet.

TTFB: Az első bájt ideje

Mindent egybevetve, a teljesítő majmok odakint, itt egy elemzése TTFB.

TTFB: Az első bájt ideje

 • Az első bájthoz eltelt idő 343 328 webhelynél, amelyek kevesebb, mint 300 ms.
 • A 284 070 érték 301 és 600 ms közötti volt.
 • A 261 629 érték 601 és 1000 ms közötti volt.
 • 110 973 helyek meghaladják az 1000 ms-ot.

Az iparági ajánlás az, hogy a szerver válaszideje kevesebb legyen, mint 200 ms.

A legmodernebb oldalak 200-500ms tartományban vannak, amit „normának” tekintnek.

Ha azonban a webhely ingadozik a 600 ms felett, érdemes megvizsgálnia a szerver konfigurációját.

Záró megjegyzések

 • Adatforrás – az Alexa első 1 millió webhelye 2018. december 23-án
 • A tesztet 2019. január 2. hetében végezték el
 • Mint gondolhatja, a teszteket Python segítségével végezték el.
 • A biztonságot tiszteletben tartották, mivel a webhelyek nem tették lehetővé a botok csatlakozását.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me