Cryptocurrency és kiberbiztonság – Frenemies?

A kiberbűnözés incidensei évről évre növekszenek – úgy tűnik, hogy az internetes bűnözők nem lassulnak le..


A rejtjelező pénznemek növekedésével ezeknek a számítógépes bűnözőknek új törekvéseik és új motivációik vannak az interneten folytatott bűnözésükhöz.

Sőt, a kriptovaluták növekedése új típusú bűncselekmények létrehozását is eredményezte. A Cryptojacking, a Ransomware és más hasonló tevékenységek közvetlen kapcsolatban vannak a kriptovaluták növekedésével.

A kriptovállalati kereskedők szintén lágy célok – mivel sokan első alkalommal kereskedők, akiket a kriptopiaci piacok által kínált hatalmas áremelkedés csábít.

Az új korú számítógépes bűnözők mostantól olyan egyszerű taktikákat alkalmaznak, mint a Twitter megszemélyesítése az éves adathalász technikákkal, hogy elrejtsék a kriptovalutákat..

Időnként ezek a támadások magasabb szintűek, mint például a titkos pénznemek cseréje vagy feltörése vagy ransomware támadások.

Vizsgáljuk meg közelebbről azt, hogy a kriptovaluták fenyegetik a kiberbiztonságot:

Cryptovaluuták és számítógépes bűnözés

Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb számítógépes bűnözői tevékenységeket a kriptovaluták körül.

Cryptojacking

Új korszakú bűncselekmény, a rejtjelezés alapvetően akkor jelentkezik, amikor a weboldalakat rosszindulatú kóddal fecskendezik be, amely a kriptovaluták számára bányászik a webhely látogatói CPU feldolgozási teljesítményének felhasználásával!

A Cryptojacking rohamosan növekszik, és a legutóbbi kiemelkedő esetekben szerepel egy Google Chrome kiterjesztés, több száz ezer felhasználóval.

A szkript futtatásakor a YouTube speciális hirdetéseit is elfogták – ezáltal a bányászati ​​műveletek a hirdetés lejátszásakor futnak.

zsarolóprogramok

A Ransomware egy ideje működik – de a kriptovaluták mellett felgyorsult. A ransomware támadás titkosítja az összes fájlt, és a fájlok dekódolásának kulcsa a bűnözőknél van.

A kulcs beírásáig nem lehet visszafejteni és hozzáférni a számítógépen található fájlokhoz. Ezek a számítógépes bűnözők gyakran váltságdíjat igényelnek, amelyet kriptovalutában kell kifizetni – és a kulcsot adják el, miután megszerezték a rejtjeleket.

Ezek a támadások egyre növekszenek, amelyek közül a leghírhedtebbek az Egyesült Államok egyes kórházi rendszereit tönkretették.

Exchange Hacks

A hackerek egyre növekvő gyakorisággal célozzák meg a kriptovaluta cseréket.

A kriptovaluták cseréje már jó ideje zavart – az első a Mt. A Gox hack 2014-ben történt, és a legutóbbi a Coincheck hack, amely minden idők legjelentősebb kriptovaluta-hackje, ahol a hackerek 500 millió dolláros kriptovalutával elmenekültek..

A világ minden országa szigorúbb biztonsági szabványokat állít fel, és gondoskodik arról, hogy a cserék megfeleljenek ezeknek a szabványoknak.

Az adathalász támadások

Bár ez kicsit régi iskolának tűnik, de az adathalász támadások is – sok kárt okoznak.

Azok a felhasználók, akik nem rendelkeznek megfelelő 2FA-rendszerrel, a hackerek számára hozzáférést biztosítanak számukra vagy pénztárcájukhoz, amelyek könnyen elmenhetnek a rejtjelektől.

A világ legnagyobb kriptovaluták cseréjét, a Binance-t, nemrégiben megtámadott adathalász támadást használták – ebben az esetben a hackerek pénzveszteséget szenvedtek el, de nem mindenki olyan szerencsés!

Twitter megszemélyesítések

Az egyik legalacsonyabb erőfeszítéssel elkövetett bűncselekményben, amely az első felhasználók és a gyenge internetes felhasználók vonzását célozta meg, a Twitter úgy véli, hogy olyan népszerű fiókokat másol, mint például Vitalik Buterin, Charlie Lee és Elon Musk fiókjai – 0,2 ETH-t kér a felhasználóktól, és megígéri, hogy küld nekik 2 ETH cserébe.

Noha ez egy nyilvánvaló csalás a legtöbb profi felhasználó számára – meglepő, hogy hány ember esik ide, ha megnézi a conmen pénztárca tranzakciójának részleteit.!

Hogyan lehet védeni?

Abban az időben, amikor a kiberbűnözés csúcspontja van, van egy nagy szükség van a megfelelő biztonságra intézkedések a helyén.

Ez néhány egyszerű taktika, amelyet követni lehet annak biztosítása érdekében, hogy ne váljanak áldozatává ezen online ragadozók számára, akik alig várják a kezdő felhasználók becsapását..

Íme néhány tipp, amelyet követni lehet maradjon védett kripto pénznem által vezérelt számítógépes bűnözésből származó tevékenységekből:

Ne töltsön le mellékleteket ismeretlen feladóktól

Korosztályos tanács – soha ne töltsön le mellékleteket olyan feladóktól, akiket nem ismer fel vagy bíznak meg. A múltban ezek a fájlok kémprogramokat, vírusokat vagy rosszindulatú programokat tartalmaztak.

A Ransomware egyre növekvő veszélyt jelent.

Ezek a mellékletek tartalmazhatnak bennük rejtett káros fájlokat – néha még egy ártalmatlan kinézetű JPEG-kép is csatolhat ransomware szoftvert.

A ransomware többsége e-mailben terjed, és kritikus jelentőségű, ha a mellékleteket csak azokra az emberekre tölti le, akikben megbízunk.

Ne feledje, nincs INGYENES pénz

Akár elengedhetetlen, mint amilyennek hangzik – oly sok ember áldozatává válik azokon a fegyverekben, akik a Twitteren állítják, hogy Elon Musk vagy Vitalik Buterin.

Nincs szabad pénz, és senki sem ad oda pénzt!

Még a beruházások garantált megtérülése is így csábítja a felhasználókat – kéri őket, hogy járuljanak hozzá valamilyen összeggel, és cserébe szerezzenek garantált hozamot.

Bárki, aki pénzt kér tőle, hogy több pénzt adjon neked, az aggaszt!

A 2FA biztonság beállítása

Szükséges biztonsági óvintézkedés – a rendszer felállítása biztosítja, hogy a hackerek még akkor is, ha sérül a jelszava, nem férhetnek hozzá a fiókjához és átutalhatják pénznemeit anélkül, hogy hozzáférnének egy másik eszközhöz, amely a birtokában van..

A hitelesítés ezen második formája lehet Google Authenticator, e-mail vagy akár szöveges üzenet is.

A jelszó megadása után ezt a második hitelesítést megadni kell a bejelentkezés előtt.

Ne felejtsd el biztonsági másolatot készíteni az adatokról

Az elővigyázatosság jobb, mint a gyógyítás!

Az adatok rendszeres biztonsági mentése elengedhetetlen a biztonsága szempontjából, különös tekintettel a nagy jelentőségű fájlokra.

Még abban az esetben is, ha a ransomware támadás megfertőzi a számítógépet; minden adat biztonságos marad ezen rendszeres biztonsági mentések miatt.

Használjon hardver pénztárcákat

Míg a kripto pénznem cseréje vagy bármely online tárolóplatform biztonsági intézkedései valójában nem egy felhasználó kezében vannak.

A pénznemek biztonságának a legjobb módja az, ha azokat hardver pénztárcában tárolják.

A hardver pénztárcák olyan fizikai eszközök, amelyek kriptováltozatokat tárolnak rajta – és ha nem használják őket, akkor is távol maradhatnak az internetről – védik őket a támadásoktól..

Következtetés

A kiberbűnözői tevékenységeken kívül a kriptovalutákat más illegális tevékenységekkel is összekapcsolták, például a terroristák finanszírozásával és a tiltott kereskedelem előmozdításával – olyasmit, amelyben sok nemzet kritizálta a kriptovalutákat..

Legyen naprakész a legfrissebb kriptohírekkel, például a weboldalakkal Cryptoguard.

A kriptovaluták már évek óta választják a fizetési módot a darknet-piacokon.

Ezen túlmenően – amely a nemzetközi kormányoknak a kriptovaluták növekedésével egy másik elsődleges problémája, hogy ez a korrupció és a pénzmosás növekedéséhez is vezet – a kriptovaluták anonim jellege miatt a pénzt különféle kriptovalutákra lehet elosztani. megfelelő nyilvánosságra hozatal nélkül.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map