Voleu iniciar un lloc web? Des del començament, hi ha confusions sobre la diferència entre WordPress.com i WordPress.org. Aquesta confusió és freqüent ja que els noms són gairebé els mateixos. Ara es planteja quina és la diferència entre dos i quins hauríeu de fer servir per iniciar el seu primer lloc web.


WordPress.org és un WordPress que s’allotja a si mateix i és un programari de codi obert que pot ser descarregat per qualsevol que ho vulgui utilitzar. Heu de tenir un nom de domini i un allotjament web, i tindreu tot el poder sobre tot.

D’altra banda, WordPress.com és un lloc web particular a mesura que es desenvolupen execucions de serveis amb programari WordPress.org. Ajuda a l’allotjament del lloc i controla tot, però necessita una mica de flexibilitat.

Si voleu conèixer la diferència entre WordPress.com i WordPress.org, és millor tenir una ullada de prop a cadascuna de les plataformes de manera independent.

Sobre WordPress.org

WordPress.org és una de les plataformes de llocs web molt popular que estan disponibles al 100% per a qualsevol persona. Només necessiteu un nom de domini i allotjament de WordPress. Aquesta és la raó per la qual s’anomena WordPress com a allotjament independent.

Beneficis de WordPress.org

 • Podeu fer qualsevol cosa amb el vostre lloc web i personalitzar-lo segons vosaltres mateixos.
 • Disponibles complements gratuïts, personalitzats i de pagament per al vostre lloc web.
 • Es pot personalitzar fàcilment el lloc web segons sigui necessari mitjançant els millors temes de WordPress.
 • Podeu guanyar diners amb llocs de WordPress publicant anuncis.
 • Per fer un seguiment i un seguiment personalitzats, podeu utilitzar una eina com Google Analytics.
 • Mitjançant l’ús de WordPress amb allotjament autònom, podeu crear una botiga en línia per vendre productes digitals, pagaments i enviaments des del nostre propi lloc web.
 • També podeu dissenyar llocs web de membres i dissenyar una comunitat al vostre lloc web.

Però també presenta els seus propis desavantatges.

Desavantatges de WordPress.org

 • Com cada lloc web, necessitareu allotjament web. Aquest és el lloc on es guarden els vostres fitxers. Quan el lloc web creixi, el vostre allotjament web també s’ampliarà.
 • Vostè és responsable de les seves actualitzacions i de totes les còpies de seguretat.

Si voleu crear un lloc web amb WordPress.org, us he escrit una guia pas a pas:

 • Com crear un lloc web de WordPress (guia pas a pas)

Si voleu guanyar diners amb el vostre lloc web, aquí podeu consultar les 12 maneres diferents de guanyar diners des del vostre lloc web de WordPress.

Sobre Wordress.com

Wordress.com és un altre servei d’allotjament format pel cofundador de WordPress. Si esteu pensant en els seus beneficis, és una de les millors opcions per als bloggers aficionats i per als que inicien un bloc per a la seva pròpia família..

Beneficis de WordPress.com

 • És gratuït fins a 3 GB d’espai. Després d’això, heu de canviar a un pla de pagament per obtenir més espai.
 • Amb això, no haureu de preocupar-vos de còpies de seguretat i actualitzacions.

També té les limitacions que la distingeixen de WordPress.org.

Desavantatges de WordPress.com

 • Els anuncis es col·loquen a tots els llocs web gratuïts, per tant, l’usuari arribarà a veure anuncis i no obtindreu diners. A diferència de WordPress.Org, no teniu permís per vendre anuncis al vostre lloc web.
 • No teniu permís per penjar complements ni temes Si feu servir una versió gratuïta, hi ha molt menys opcions de personalització.
 • No podeu afegir cap plataforma de seguiment i no proporciona cap funció del comerç electrònic.

Així, ara resumirem la diferència entre WordPress.Org i WordPress.com.

Hi ha un gran nombre de diferències, però són vitals.

Resum de WordPress.com vs WordPress.org

 • A WordPress.org rebràs el domini complet, però en el cas de WordPress.com, obtindràs un subdomini.
 • El nombre de limitacions a WordPress.com és superior a WordPress.org.
 • És el propietari dels continguts presents a WordPress.org però no de WordPress.com.

Despeses a ambdues plataformes

En un debat sobre WordPress.com i WordPress.org, es produeix confusió, ja que es diu que el disseny d’un lloc web és gratuït. El cost depèn de diversos aspectes que trieu.

Amb WordPress.org podeu fer tants llocs web com a massa gratuïts. Però hi ha poques despeses com la de l’esmentat domini i l’espai d’allotjament. Però amb WordPress.com no podeu crear tants llocs web com vulgueu. Després d’un determinat import, heu de pagar.

Gestió de webs configurada a ambdues plataformes

Hi ha una gran diferència en dues plataformes quant a la creació de llocs web i la seva gestió, inclòs el manteniment. Per fer un lloc web a WordPress.com l’únic que heu de fer és configurar un compte. Totes les altres coses estan fetes per a vosaltres. Podeu crear contingut personalitzant el vostre lloc. També es cuida la part tècnica.

Però, d’altra banda, és una mica difícil crear un lloc web amb WordPress.org. Es tracta de descarregar programari, formar una base de dades, carregar WordPress al servidor i executar l’script d’instal·lació.

Ara Quin és millor: WordPress.com o WordPress.org?

Bé! depèn dels teus propis requisits. Si sou blogger i no teniu intenció de guanyar diners des del vostre propi lloc web, heu d’anar amb WordPress.com i si sou blogger i manteniu la intenció de guanyar diners des del vostre propi lloc, heu de seleccionar WordPress.org. Ofereix la llibertat de desenvolupar el vostre lloc web segons les vostres necessitats.

Segons les opinions d’alguns experts, WordPress.org és la millor plataforma que utilitza la majoria dels bloggers, propietaris de grans empreses i també propietari de petites empreses.

Tot depèn del lloc on s’allotgi el vostre lloc web i de la quantitat de potència que tingueu al respecte. A partir d’això sorgeix la diferència entre ambdues. Podem dir que amb WordPress.com romandràs en límit tret que pagueu diners per utilitzar funcions avançades. L’allotjament és fàcil d’iniciar i es cuiden moltes coses relacionades amb el manteniment i la seguretat del lloc.

Per altra banda WordPress.org tens tot el poder sobre tots els aspectes. D’aquesta manera també augmenta el potencial del vostre lloc web. Correspon a vosaltres com executar i mantenir el lloc web.

Llegiu també:

 • 15 raons per triar WordPress per al vostre negoci el 2020
 • 10 millors proveïdors d’allotjament web gratuïts el 2020
 • Wix vs WordPress

Paraules finals

Podem veure que no hi ha cap resposta específica a la consulta que sigui millor entre WordPress.com i WordPress.org i basant-nos en requisits particulars podem decidir quina és la millor en aquella situació.

Us recomano que trieu WordPress.org encara que no vulgueu guanyar diners amb el vostre lloc web. Perquè si voleu guanyar diners amb el vostre bloc o voleu personalitzar el vostre lloc web a un nivell avançat, necessiteu la plataforma WordPress.org. Per tant, seleccioneu només la plataforma WordPress.org per crear el vostre lloc web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me