WordPress.com vs WordPress.org – mitä valita blogiisi?

Aiotko perustaa verkkosivuston? Alusta lähtien WordPress.com: n ja WordPress.org: n välillä on eroja. Tämä sekavuus on yleinen, koska nimet ovat melkein samat. Nyt tulee kysymys siitä, mikä on ero kahden välillä ja mitä kenen tahansa tulisi käyttää ensimmäisen verkkosivustonsa perustamiseen.


WordPress.org on itse ylläpitämä WordPress ja se on WordPress-ohjelmiston avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jonka kuka tahansa voi ladata. Sinulla on oltava verkkotunnus ja Web-hosting ja sitten sinulla on täysi valta kaikkeen.

Toisaalta WordPress.com on yksi erityinen verkkosivusto, kun palvelun täytäntöönpanot kehittyvät WordPress.org-ohjelmistossa. Se auttaa sivuston ylläpidossa ja hallitsee kaikkea, mutta tarvitsee jonkin verran joustavuutta.

Jos haluat tietää eron WordPress.com ja WordPress.org välillä, on parempi tarkastella tarkkaan kutakin alustaa itsenäisesti.

Tietoja WordPress.org

WordPress.org on yksi erittäin suosituista verkkosivustoista, jotka ovat saatavilla 100% kaikille. Tarvitset vain verkkotunnuksen ja WordPress-isännöinnin. Tästä syystä sitä kutsutaan itse isännöimäksi WordPressiksi.

WordPress.orgin edut

 • Voit tehdä mitä tahansa verkkosivustollasi ja mukauttaa sitä itsesi mukaan.
 • Saatavana ilmaisia, räätälöityjä ja maksettuja laajennuksia verkkosivustollesi.
 • Verkkosivusto voidaan helposti mukauttaa tarpeen mukaan käyttämällä parhaita WordPress-teemoja.
 • Voit ansaita rahaa WordPress-sivustoilta lähettämällä mainoksesi.
 • Henkilökohtaiseen analyysiin ja seurantaan voit käyttää Google Analyticsin kaltaista työkalua.
 • Itse ylläpitämää WordPressiä käyttämällä voit luoda verkkokaupan, joka myy digitaalisia tuotteita, maksuja ja lähetyksiä omalta verkkosivustoltamme..
 • Voit myös suunnitella jäsensivustoja ja suunnitella yhteisön verkkosivustollesi.

Mutta sillä on myös omat haitat.

WordPress.orgin haitat

 • Kuten kaikki verkkosivustot, tarvitset myös web-hosting-palveluita. Tässä on tiedostojen tallennuspaikka. Kun verkkosivustosi kasvaa, myös web-hosting laajenee.
 • Olet vastuussa päivityksistäsi ja kaikista varmuuskopioista.

Jos haluat luoda verkkosivuston WordPress.orgin avulla, olen kirjoittanut sinulle askel askeleelta oppaan:

 • Kuinka luoda WordPress-verkkosivusto (vaihe vaiheelta)

Jos haluat ansaita rahaa verkkosivustoltasi, täällä voit tarkistaa 12 erilaista tapaa ansaita rahaa WordPress-verkkosivustoltasi.

Tietoja Wordress.comista

Wordress.com on toinen WordPress-perustajan muodostama isännöintipalvelu. Jos mietit sen etuja, se on yksi parhaista vaihtoehdoista harrastajabloggaajille ja niille, jotka aloittavat blogin perheelleen.

WordPress.com: n edut

 • Se on ilmainen jopa 3 Gt tilaa. Sen jälkeen sinun on vaihdettava maksulliseen suunnitelmaan saadaksesi enemmän tilaa.
 • Tämän avulla sinun ei tarvitse huolehtia varmuuskopioista ja päivityksistä.

Sillä on myös rajoituksia, jotka erottavat sen WordPress.org: sta.

WordPress.comin haitat

 • Mainokset sijoitetaan kaikkiin ilmaisiin verkkosivustoihin, joten käyttäjän tulee nähdä mainoksia, etkä ansaitse rahaa siitä. Toisin kuin WordPress.Org, sinulla ei ole lupaa myydä mainoksia verkkosivustollasi.
 • Sinulla ei ole lupaa ladata laajennuksia tai teemoja. Jos käytät ilmaista versiota, mukauttamisvaihtoehtoja on hyvin vähän.
 • Et voi lisätä mitään seurantaalustaa, eikä se tarjoa mitään verkkokaupan ominaisuuksia.

Siksi nyt tehdään yhteenveto WordPress.Orgin ja WordPress.comin välisestä erotuksesta.

Eroja on paljon, mutta ne ovat elintärkeitä.

WordPress.com vs. WordPress.org-yhteenveto

 • WordPress.org-sivustossa saat täyden verkkotunnuksen, mutta WordPress.com-sivuston tapauksessa saat aliverkkotunnuksen.
 • Rajoitusten lukumäärä WordPress.com-sivustossa on enemmän kuin WordPress.org.
 • Olet WordPress.org-sivustossa olevan sisällön omistaja, mutta et WordPress.com.

Kulut molemmille alustoille

WordPress.com- ja WordPress.org -keskusteluissa syntyy sekaannusta, kun sanotaan, että verkkosivuston suunnittelu on ilmaista. Kustannukset riippuvat valitsemistasi eri näkökohdista.

WordPress.org-sovelluksella voit luoda niin monta verkkosivustoa kuin mahdollista ilmaiseksi. Mutta ylläpitämästä verkkotunnuksesta ja isännöintitilasta on vähän kuluja. Mutta WordPress.com-sivustolla ei voi luoda niin monta verkkosivustoa kuin haluat. Tietyn summan jälkeen sinun on maksettava.

Verkkosivun asetukset hallitsivat molempia käyttöympäristöjä

Kahdessa ympäristössä on valtava ero verkkosivustojen perustamisessa ja ylläpidossa, mukaan lukien ylläpito. Web-sivuston luomiseen WordPress.com-sivustossa sinun on tehtävä vain tili. Kaikki muut asiat tehdään sinulle. Voit luoda sisältöä räätälöimällä sivustoasi. Myös tekninen osa on hoidettu.

Mutta toisaalta verkkosivuston luominen WordPress.org-sivustolla on hiukan vaikeaa. Se sisältää ohjelmistojen lataamisen, tietokannan muodostamisen, WordPress-tiedoston lataamisen palvelimellesi ja asennuskomentosarjan suorittamisen.

Nyt kumpi on parempi – WordPress.com tai WordPress.org?

Hyvin! se riippuu omista tarpeistasi. Jos olet bloggaaja ja sinulla ei ole aikomusta ansaita rahaa omalta verkkosivustolta, sinun on mentävä WordPress.com-sivuston kanssa. Jos olet bloggaaja ja pidät aikomusta ansaita rahaa omalta sivustoltasi, sinun on valittava WordPress.org. Se tarjoaa vapauden kehittää verkkosivustoasi tarpeidesi mukaan.

Joidenkin asiantuntijoiden mielipiteiden mukaan WordPress.org on parempi alusta, jota useimmat bloggaajat, isoyritysten omistajat ja myös pienyritysten omistajat käyttävät.

Kaikki riippuu siitä, missä verkkosivustosi isännöi, ja kuinka paljon voimaa sillä on. Tämän perusteella syntyy ero molempien välillä. Voimme sanoa, että WordPress.com-sivustolla pysyt rajoissa, ellet maksa rahaa edistyneiden ominaisuuksien käytöstä. Ylläpito on helppo aloittaa, ja monista asioista huolehditaan ylläpitoon ja sivuston turvallisuuteen liittyvistä asioista.

Toisaalta WordPress.org antaa sinulle täyden vallan jokaisesta näkökulmasta. Tällä tavoin myös verkkosivustosi potentiaali kasvaa. Sinun tehtäväsi on ylläpitää ja ylläpitää verkkosivustoa.

Lue myös:

 • 15 syytä valita WordPress yrityksellesi vuonna 2020
 • 10 parasta ilmaisen web-palvelun tarjoajaa vuonna 2020
 • Wix vs WordPress

Viimeiset sanat

Voimme nähdä, että WordPress.com: n ja WordPress.org: n välillä ei ole erityistä vastausta parempiin kyselyihin, ja tiettyjen vaatimusten perusteella voimme päättää, mikä on parempi tässä tilanteessa.

Suosittelen, että valitset WordPress.org, vaikka et halua ansaita rahaa verkkosivustoltasi. Koska jos haluat ansaita rahaa blogistasi tai haluat mukauttaa verkkosivustosi edistyneellä tasolla, tarvitset WordPress.org-alustan. Joten valitse verkkosivustollesi vain WordPress.org-alusta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map