Как да напиша перфектна публикация в блога? – „Пълно ръководство стъпка по стъпка“

Написването на публикация в блог, която публиката обича, не е толкова лесно. Изисква някои съставки, за да напишете перфектен пост в блога.


Знаете ли какви са блоговете? В началото блоговете бяха по-скоро личен дневник. Хората са споделяли неща в ежедневието си в публикациите в блога си. Но сега блоговете се превърнаха в ефективен начин за привличане на повече трафик към уебсайта.

Блогът е онлайн дневник, в който можете да показвате информация в обратен хронологичен ред. Последните публикации се появяват първо в блог. Можете да кажете, че блогът е информационен уебсайт или платформа, където писател или група писатели споделят своите възгледи.

Написването на публикация в блога изисква умения. За много хора, които пишат за целите на оптимизацията на търсачките и пишат, за да привлекат вниманието на аудиторията, изглежда две различни неща. Но това не е така. В SEO оптимизирана и четена публикация в блога поддържайте ключовите си думи на видно място. Но избягвайте да прекалявате с ключовите думи.

Дефиниция на публикация в блога:

Маркетингът има много подразделения и съдържанието е едно от тях. Но това е най-неразбраният термин от много от нас. Всеки иска да привлича все повече и повече трафик към уебсайта и счита всички критични фактори, които играят съществена роля в това отношение, но игнорира важността на качественото съдържание.

Блогът е информационен уебсайт, където писателят споделя своите възгледи по отделна тема. Публикация в блога е запис, който писател пише в блог. Ако притежавате блог, можете да качвате съдържание под формата на текст, видео, инфографика и снимки.

Но какво прави постът в блога перфектен? Съществува ли такова нещо като перфектна публикация в блога?

Е, отговорът е да. Когато пишете публикация в блог, не забравяйте, че не пишете своите документи в гимназията. Трябва да напишете, че аудиторията ви намира интересна.

С прости думи, публикацията ви в блога трябва да е ангажираща, докато пишете на аудитория, която е значително по-голяма. Никой няма да дойде да чете скучните неща във вашия блог.

Прочетете също, 4 начина да получите идеи за съдържание от вашите конкуренти

Ето няколко точки, които могат да ви помогнат да напишете перфектен пост в блога:

1. Ключови думи за търсене:

Вие притежавате блог, което означава, че искате той да се класира по-високо в резултатите от търсачката и да изберете правилните ключови думи, които могат да го направят. Направете проучване на ключови думи, преди да започнете да пишете нещо.

Ключова дума е това, което търси вашата аудитория и когато сте написали публикация в блог след правилното изследване на ключовите думи, вашата публикация в блога ще бъде в най-добрите резултати от търсенето. Не забравяйте, че изследването на ключовите думи има голямо значение при SEO.

Прочетете също, 11 най-добри инструменти за изследване на ключови думи за SEO (безплатни и платени)

2. Харизматично заглавие:

Напишете заглавно заглавие

Да започнем с едно просто нещо. Когато пишете заглавие, харчите осемдесет цента от вашия долар. Трябва да измислите примамливо заглавие, за да може аудиторията лесно да намери вашата статия. Дали читателят ще прочете публикацията или не, се основава изцяло на избраното от вас заглавие.

Ако искате вашата статия да бъде намерена от търсачката, тогава не забравяйте да добавите ключови думи в заглавието си. Но изчакайте секунда! Пълнежът на ключови думи няма да служи на целта. Бъдете естествени.

Ако мислите да използвате заглавия за щракване, тогава веднага изхвърлете идеята. Публиката намира щракването за досадни. Така че, никога не обмисляйте да ги използвате. Ако използвате подвеждащо заглавие, публиката ще кликне, за да прочете публикацията, но след това бързо ще напусне блога.

Търсачката ще разбере, че не предоставяте това, което публиката търси. Използвайте интригуващи заглавия, за да може публиката да щракне върху него, за да прочете цялата публикация.

3. Използвайте подзаглавие:

Можете да използвате примамливо заглавие, за да привлечете вниманието на публиката, но не можете да стиснете всичко с няколко думи. Така че, имате нужда от поддържаща подглава, за да кажете на читателя за какво е съдържанието ви и какво искате да обсъдите.

Не забравяйте, че привличате вниманието само с помощта на вълнуващо заглавие. Трябва да генерирате интерес, като използвате подзаглавието в публикацията в блога.

4. Проста:

Сега идва и играта на думи. Използвате трудни фрази и думи, които публиката ви не е в състояние да разбере. Когато не успеете да допуснете публиката да разбере съдържанието ви, вие побеждавате смисъла на маркетинга на съдържанието.

Трябва да използвате жаргон, но само където е необходимо. Не използвайте излишно трудни синоними, за да се покажете. Поддържайте публикацията си разбираема и ясна за всички.

Поддържайте кратките абзаци, тъй като читателят не обръща внимание на дългите скучни секции. В SEO оптимизиран пост в блога, трябва да сте сигурни, че изреченията не са твърде дълги. Не започвайте всяко ново изречение на нов ред.

5. Направете своите изследвания:

Правете си изследвания

Да не се обърнем внимание, че не всички блогъри знаят всичко. Дори понякога, когато професионалните блогъри седнат да напишат нещо, те не знаят нищо по тази конкретна тема. Идва изследването за тяхното спасяване. Трябва да изследвате, преди да напишете нещо. Ако вземате информация и факти от трета страна, тогава не забравяйте да изберете авторитетни източници.

Не забравяйте, че фалшивата информация лесно навлиза в статии, без да забележи редактора на сайта. Затова внимавайте, докато пишете факти и цифри. Избягвайте да пишете погрешни факти.

6. Използвайте изображенията ефективно:

Публикация в блога без визуално съдържание най-вероятно изпраща вашия читател в Twitter или Reddit. Така че е много ценно да се включат изображения, за да се разбие текстът. Е, никой не пори над всяка дума от написаното. Включването на привлекателни изображения прави публикацията ви по-малко плашеща.

Не чета публикация, която не съдържа снимки. Сканирам само публикациите в блога, а не преминавам през всяка дума. Ако пишете по суха тема, използвайте снимки, за да инжектирате така необходимия хумор.

7. Коректиране:

Коректирането наистина е съществена част от писането на перфектен блог. Когато въвеждате кратко съобщение по телефона, печатни грешки понякога ви смущават. Същото важи и за публикацията в блога. Възможно е да има граматични грешки, печатни грешки и обща небрежност, които оставят отрицателно впечатление у читателя.

Така че, винаги четете блога си няколко пъти, преди да натиснете да публикувате. Ако е възможно, дайте го на приятелите си, за да го разгледате бързо, преди да публикувате.

8. Споделете публикацията си в блога:

Трябва да споделите своя публикация в блога на популярни сайтове за социални медии като Facebook и Twitter и т.н. Прочетете блоговете на други потребители също и участвайте в дискусиите, като коментирате. Ще ви помогне да направите огромна общност, в която ще можете да споделяте своя блог пост.

Не казвайте това, което другите казват. Бъдете уникални и направете публикацията си да се откроява от другите. Ако публиката коментира и обсъжда темата, това означава, че сте успели да дадете на аудиторията си нещо ценно. Вашата публикация в блога трябва да бъде с подходяща дължина.

Тя не трябва да бъде твърде дълга или твърде къса. Запазете публикацията си между 1000-1500 думи. Бъдете оригинални и се придържайте към точката. Никога не забравяйте да свържете текущата си публикация по същата тема с новата публикация.

Био на автора:

Sheroze Atari има 5+ години опит в областите на Оптимизация за търсачки (SEO), пазарни проучвания, бизнес развитие & технологии.

Прочетете също:

  • Как да напишем мощни мета описания, които конвертират
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map