Begge Wix og WordPress er værktøjer til opbygning af et websted. Det er ikke en let beslutning om, hvilken der skal vælges, især hvis brugeren er ude af at udvikle et websted.


WordPress er et indholdsstyringssystem og Wix er en webstedsbygger. Brugeren skal forstå deres forskel, inden han beslutter, hvad han skal vælge.

I denne blog sammenligner vi Wix vs WordPress baseret på seks parametre, som hjælper brugeren med at bestemme, hvilken platform der er bedst for dem.

Wix vs WordPress

1) Omkostninger og priser

Den første ting, brugeren har brug for at bestemme, er omkostningerne ved at udvikle et websted. Omkostninger og priser spiller en væsentlig rolle i valg af platform. Det afhænger helt af brugerens budget. I dette afsnit bestemmer vi, hvilken platform der er omkostningseffektiv.

WordPress:

WordPress er gratis at bruge platform på grund af at være open source. Brugere har brug for deres webhosting og domænenavn til installation. Der er også mange hostingudbydere til brugeren, og det afhænger af deres budget.

I tilfælde af at brugeren beslutter at gå til premium WordPress-temaer eller plugins, stiger omkostningerne. Selvom de har mulighed for at reducere omkostningerne ved at gå på gratis WordPress-plugins og temaer. Det giver brugerne mulighed for at tilføje funktioner uden at skulle opgradere deres hostingplan.

prisfastsættelse af wix og wordpress

Wix:

Den grundlæggende version af webstedsbyggeren gives gratis af Wix. Men der er to ulemper ved den grundlæggende version. Den første er, at det brugerdefinerede domænenavn ikke er tilladt, webstedets adresse bliver brugernavn.wix.com/sitename, og det andet er, at der er en brandannonce på bunden og toppen af ​​hjemmesiden.

Nødvendige tilføjelser findes heller ikke i den grundlæggende version. Der er flere premium-planer, og hver giver forskellige lagrings- og båndbreddebegrænsninger.

Alle disse omkostninger inkluderer ikke apps, som brugeren køber fra Wix-appmarkedet.

Konklusion:

WordPress vinder med hensyn til omkostninger og priser, fordi det giver brugeren frihed til at bruge det på enhver måde, han / hun ønsker. Flere webhostingfirmaer leverer fleksible planer, og omkostningerne afhænger af de ressourcer, brugeren har.

2) Layout og design

Et websteds succes afhænger af layout og design. Designet skal være attraktivt og brugervenligt. I dette afsnit bestemmer vi, hvilken platform der giver det bedste design og layout.

WordPress:

Brugere har muligheden for at vælge mellem tusinder af betalte og gratis temaer i WordPress.

Gratis temaer har begrænset støtte, selvom de gennemgår en grundig gennemgangsproces. På den anden side har betalte dem premium supportmuligheder og har flere funktioner.

WordPress-temaer har indbyggede tilpasningsmuligheder. Brugere kan tilpasse disse WordPress-temaer ved hjælp af styling-plugins.

Gratis temaer kan downloades fra WordPress.org. Brugere kan købe betalte butikker fra butikker som CSSIgniter, Themify og StudioPress.

Wix:

Det har omkring 500 skabeloner, som brugere kan vælge i Wix. Deres design er skrevet i HTML 5 og er fuldt lydhør. Brugere kan tilpasse designen af ​​webstedet ved hjælp af indbyggede værktøjer. De kan omorganisere genstande og ændre layout.

Designerne er tilgængelige på alle typer websteder. Der er fem kategorier af skabeloner, for eksempel e-handel, personlig, hobbyer, kunst & håndværk og forretning.

Skabeloner kan ikke ændres, når de er valgt. Brugere kan bruge de indbyggede værktøjer til at tilpasse og ændre det, men kan ikke skifte til et andet. Det er en betydelig ulempe ved Wix.

Konklusion:

WordPress har mere forskellige designlayouts og temaer i sammenligning med Wix. Der er ingen begrænsninger for brugere i tilpasning eller skiftning af temaer i WordPress.

3) Hvilket er en bedre platform til blogging?

Brugere kan bruge både Wix og WordPress til blogging. Når de starter en blog, leder de ofte efter en tilgængelig platform til at begynde deres blogging. I dette afsnit sammenligner vi, hvilken platform der er bedre til blogging.

WordPress:

34% af websteder i dag kører på WordPress. Tidligere startede det som en blogplatform, men langsomt udviklede det sig til en komplet webstedsbygger.

WordPress har alle de nødvendige funktioner til blogging, inklusive avancerede funktioner. Brugere kan bruge Gutenberg-blokredigeringsprogrammet til at oprette attraktive layout til deres blogs. Det har et indbygget kommentarsystem.

Brugere kan udvide deres blogs med hvilke som helst plugins eller tilføje en hvilken som helst funktion, de gerne vil have i deres blogindlæg.

Wix:

Wix leveres med alle de nødvendige funktioner, der kræves til blogging, for eksempel kategorier, videoer og fotos, tags, arkiver osv.

Det har ikke et indbygget kommentarsystem, i modsætning til i WordPress. Wix bruger Facebook-kommentarer, og disse kommentarer kan ikke bæres.

Der er også en mangel på funktioner som f.eks. Backdating-indlæg, fremhævede billeder og mange flere. For blogindlæg er skriveinterfacet ikke det samme som i Wix-webstedsbyggeren. Den bruger almindelig teksteditor, og det er begrænset med hensyn til formateringsindstillinger.

Konklusion:

WordPress overgår Wix som en blogplatform. Wix er for grundlæggende og mangler mange vigtige funktioner.

4) Dataportabilitet

Dataportabilitet giver brugerne frihed til at flytte deres indhold væk, hvis de vil gøre det. I dette afsnit sammenligner vi dataportabilitet i WordPress og Wix.

WordPress:

Det er let for brugere at eksportere deres indhold i WordPress. Med kun et klik-eksportør kan brugerne downloade deres indhold i XML-format. Da WordPress er en self-hostet platform, har brugerne mulighed for at oprette sikkerhedskopier, downloade deres mediefiler og manuelt eksportere deres WordPress-data. Hvis de ikke er tilfredse med deres nuværende værtsfirma, kan de hurtigt flytte deres WordPress-websted til en ny webhost.

Dataportabilitet

Wix:

Der er begrænsede muligheder i Wix til at flytte indholdet til en anden platform. Brugere kan eksportere deres blogindlæg, hvis det er i XML-format, og de er nødt til manuelt at downloade sider, billeder, videoer og andet indhold. Wix er vært for hele indholdet på dets servere, og brugerne kan ikke eksportere det andetsteds.

Konklusion:

Med hensyn til dataportabilitet er WordPress meget bedre til at flytte dataene.

5) Brugervenlighed

Når man starter et blogwebsted, foretrækker begyndere at oprette det uden at skulle kode eller ansætte en webstedsdesigner. Brugere kan oprette deres websted i Wix og WordPress uden at skulle kode. I dette afsnit sammenligner vi, hvilken platform der er let at bruge.

WordPress:

Brugere kan bruge den visuelle editor til at skrive indholdet. WordPress har en tematilpasning, hvis brugeren ønsker at redigere egenskaberne for de temaer, de bruger på deres websted. Selvom WordPress ikke har en indbygget træk og slip side-builder, er brugere nødt til at få en generel idé om de forskellige sektioner, såsom tilpasning, navigationsmenuer, visuel posteditor osv. Der er en lille læringskurve, men tilgængelighed af tusinder af temaer gør tilpasning let for webstedet.

Wix:

Brugere bliver enkle at bruge og de bedste værktøjer til at opbygge deres websted i Wix. Det leveres med et træk og slip-interface, og brugere kan trække og slippe elementer hvor som helst på deres websted. De kan omarrangere sektioner på deres webside, skrive indhold og tilføje medier i et brugervenligt miljø. Det er fremragende for begyndere, der ikke ved, hvordan man koder.

Konklusion:

Wix er den konkrete vinder. Brugere er ikke forpligtet til at investere tid i at lære platformen eller installere nogen plugins for at oprette webstedet. WordPress har lidt af en læringskurve og kræver installation af nødvendige plugins for at udvikle webstedet.

6) Apps og plugins

Tredjepartsudvidelser, såsom apps og plugins, kan tilføje yderligere funktioner til webstedet. I dette afsnit sammenligner vi plugins og apps på begge platforme.

WordPress:

Cirka 55.000 gratis plugins er tilgængelige i WordPress.org plugins. Det har også premium plugins. Brugere kan gøre næsten alt fra de plugins, der er tilgængelige på WordPress. Der er et plugin til rådighed for alt.

Wix:

Det har omkring 200+ apps, og disse apps giver en bred vifte af funktioner. Der er gratis eller lite versioner, og nogle apps kræver månedlige betalinger eller varierer i priser. Wix har en begrænset samling af apps, men det dækker alle de nødvendige efterspurgte funktioner.

wix apps

Konklusion:

WordPress er en klar vinder på dette område. Brugere har en stor samling af WordPress-plugins og -apper at vælge, og selvom Wixs appbibliotek er stigende, er det stadig begrænset i forhold til hvad WordPress tilbyder.

7) Sammenligning af e-handel

Lad os se, hvordan Wix og WordPress sammenligner i e-handel, fordi det at sælge ting online er en vigtig funktion, som de fleste brugere leder efter, når de vælger en platform.

WordPress:

42% af e-handelswebsteder kører på WordPress. Ved hjælp af WooCommerce gør WordPress det til en problemfri proces at oprette en online butik. Der er en lang række eCommerce-plugins, som brugerne kan bruge til salg af deres digitale eller fysiske varer, abonnementer, begivenheder og mere.

ECommerce-plugins har endda deres add-on plugins og dedikerede temaer.

Wix:

ECommerce leveres med betalte planer i Wix. Brugere af gratis planer kan ikke bruge eCommerce-butikken på Wix. De bliver nødt til at opgradere til en betalt plan. WixStores tillader kun Authorize.net og Paypal som en betalingsgateway.

Brugere kan bruge tredjepartsapps til salg, men det vil koste penge, fordi disse apps har månedlige gebyrer.

Konklusion:

WordPress + WooCommerce giver frihed, fleksibilitet og valg i forhold til Wix. Det er et perfekt valg til at oprette en online butik, der kan vokse i fremtiden.

Afslutter

Som en webpubliceringsplatform for websteder er WordPress langt bedre i forhold til Wix. Brugere kan udføre mange ting med WordPress i det lange løb. Vi håber, at læsning af denne blog hjalp dig med at vælge den rigtige platform til dig.

Læs også,

  • WordPress.com vs WordPress.org
  • WordPress vs Blogger

Forfatter Bio:

Prinsa Prajapati er en teknisk indholdsforfatter, der elsker at skrive om WordPress webudvikling og også dele viden om de seneste fremskridt i verdenen af ​​webdesign med en Siliconithub. Hun kan også lide at dele ideer om CMS, forskellige software, programmeringssprog og teknologier.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me