WordPress срещу Blogger: Коя е най-добрата платформа за блогове?

Ако искате да започнете блог и да се объркате коя блог платформа да изберете, тогава сте на правилното място.


Тук WPressBlog ще ви покаже коя платформа за блогове е най-добрата за вас от WordPress и Blogger. И двете платформи имат плюсове и минуси. Можете да изберете този според вашите изисквания.

Едно важно нещо, което трябва да знаете, че и двете WordPress.org и WordPress.com са различни платформи. WordPress.org е самостоятелна хостинг платформа за блогове, докато WordPress.com е безплатна платформа за блогове.

За да знаете пълната разлика между тях, прочетете нашата статия WordPress.com срещу WordPress.org.

Тук показах разликата между хоствания WordPress.org и безплатната Blogger платформа.

Разлика между WordPress и Blogger

1. Собственост

Ако провеждате успешен блог от няколко години и изведнъж достъпът ви до него е отказан, това ще бъде наистина голяма загуба за вас. И знам, че не искате да се случи нещо подобно с вас.

Ако управлявате блог на blogger, това може да се случи с вас, защото Blogger е собственост на Google. Google има право да изключи услугата си блогър по всяко време. Следователно в бъдеще нямате достъп до блога си.

Докато WordPress.org е самостоятелна хостинг платформа за блогове, което означава, че сте единственият собственик на блога ви. Но за да продължите да поддържате блога си в WordPress, трябва да платите за домейн и уеб хостинг.

Ако искате да започнете блог на самостоятелно хостван WordPress, ето пълното ръководство за начинаещи да започнете блог на WordPress в Bluehost. Ако ви харесва хостинг на SiteGround, прочетете тази статия: Как да стартирате блог на WordPress с SiteGround.

2. Контрол

Ако сравним WordPress с Blogger за контролиране на функции, то определено WordPress е победител. Можете да контролирате WordPress, като използвате много WordPress плъгини. Можете също да създадете бизнес уебсайт с помощта на WordPress.

В блогър имате ограничени функции, които можете да използвате за своя блог. Не можете да създадете бизнес уебсайт с помощта на блогър.

3. Външен вид

В Blogger можете да промените външния вид на блога си, като използвате само няколко шаблона, докато в WordPress има неограничени безплатни и премиум теми WordPress, които можете да използвате, за да промените външния вид и стила на вашия блог.

Темите на WordPress са много лесни за използване, че можете лесно да променяте настройките. В блогъра има малко инструменти, от които можете да промените само цветовете и размера на оформлението.

4. Сигурност

Както ви казах в първата тема, че блогърът е услуга, предоставена от Google, така че не е нужно да се притеснявате за сигурността или архивирането. За WordPress вие сте собственик на блога си и също така можете да променяте функциите на своя блог.

Тук вие управлявате блог на WordPress, така че по време на управлението на вашия блог, имате риск от вируси или хакери. Въпреки че можете да направите вашия WordPress блог сигурен с помощта на няколко техники.

Ако искате да направите вашия WordPress блог сигурен, прочетете тази статия: Как да защитите блога на WordPress?

5. Бъдеще

Трябва да сте наясно с бъдещето на вашия блог. Ако управлявате блога си, за да печелите пари, тогава никога не искате блогът ви да бъде спрян от друг. Бъдещето на Blogger не изглежда добре, защото няма голяма актуализация от Google за блогър от последните няколко години.

Така че, ако управлявате блог на Blogger, тогава ви предлагам да прехвърлите блога си от Blogger в WordPress възможно най-скоро.

Основната разлика между блогър и WordPress е цената. WordPress е платено средство, докато Blogger е безплатен инструмент за създаване на уебсайт.

Искате да започнете блог, без да плащате нищо, тогава ви предлагам да използвате безплатна версия на WordPress. В бъдеще, ако вашият блог расте добре, тогава можете лесно прехвърлете своя блог в хост WordPress. Основното предимство е, че ще сте наясно с някои функции на WordPress, така че ще бъде лесно да управлявате блога си на самостоятелно хостван WordPress.

Можете да създадете уебсайт на Blogger само ако сте нови за блоговете. Много лесно е да се използва, че всеки може да създаде блог в рамките на 5 минути. Можете да създадете блог на blogger, използвайки своя акаунт в Gmail.

заключение

Надявам се, че сега сте наясно с всички разлики между блогър и WordPress. Ако имате някакво объркване относно WordPress срещу Blogger, моля, уведомете ни, като коментираме в секцията за коментари. Наистина бих искал да ви помогна.

Прочетете също,

 • Най-добрите безплатни уеб хостинг доставчици
 • Евтини доставчици на домейни през 2020 г.
 • WordPress срещу Wix
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map