19 Cadre și biblioteci pe care să le cunoaștem ca dezvoltator complet

Ca unul dintre cele mai șmecher subiecte pentru dezvoltatori, discuțiile nu s-au încetat niciodată. Nucleul fiecărei discuții implică – care sunt abilitățile pe care trebuie să le dobândesc pentru dezvoltarea de aplicații full-stack?


Conceptul de a fi un dezvoltator full-stack este simplu. A răspunsul cel mai bine cotat pe Quora o explică foarte bine. Dezvoltatorii full-stack sunt un fel de participanți care stăpânesc o varietate de abilități și folosesc aceste abilități pentru a completa un produs în mod independent.

Există mai multe fluxuri de stive despre care poate doriți să aflați mai multe despre mobil, web sau o stivă de aplicații native.

Dacă ești începător, iată ce vreau să știi că trebuie să ai un intelegere de baza a programarii limba pentru a începe cu orice cadru.

Cu toate acestea, în acest articol, vom discuta despre diferite cadre sau biblioteci pe care le puteți utiliza pentru a crea o aplicație web și mobilă complet funcțională în scop comercial..

Să începem cu dezvoltare front-end.

Micile biblioteci js ar putea fi cea mai bună opțiune dacă tot ce aveți nevoie este reutilizarea unor componente web. Acest lucru economisește timp de codificare și ajută la întreținerea codului pe măsură ce partea frontală crește. Desigur, ca dezvoltator de aplicații full-stack, gestionarea timpului și scalabilitatea codurilor este ceva ce nu vă puteți permite să ignorați.

Deci, care sunt bibliotecile de șabloane ușoare care vă pot ajuta să vă personalizați interfața UI?

Mustață

Ați dori să mergeți pentru acest cadru incredibil atunci când veți obține proiecte complexe. Majoritatea proiectelor necesită o mulțime de manipulări HTML și JavaScript în partea clientului.

De exemplu, sunteți o agenție cu creștere rapidă și doriți să adăugați în mod dinamic noua dvs. gamă de servicii sau portofoliu. Ați dori să încercați să modificați DOM, clase și atribute în siguranță, astfel încât alte componente să nu se deplaseze.

Cel mai bun lucru este să creezi o bibliotecă DOM super subțire pe care o poți arunca în orice proiect sau pagină.

Acolo este locul Mustață Biblioteca JS intră în joc.

Deoarece mustața încurajează diverse limbi, nu avem nevoie de un sistem de șablonare separat pe server.

Un mod obișnuit de a face cele de mai sus cu această bibliotecă este de a specifica elementele HTML într-un șir și apoi de a seta proprietatea insideHTML sau de a apela la metoda jQuery Html ().

Mai jos este un exemplu al acestei tehnici:

var dinamic_html = "HighlightedAuthor document.getElementByID ("recipient") .InnerHTML = dynamic_html

Există câteva tutoriale disponibile care vin în ajutor atunci când doriți să săpați în profunzime despre utilitate. Iată unul dintre acestea exemplu pentru inspirațiile tale.

EJS

EJS ar putea fi cea mai bună filmare când trebuie să scoateți HTML cu o mulțime de javascript sau dacă aveți de-a face cu conținut dinamic sau să oferiți ceva care are legătură cu actualizările în timp real.

Aruncați o privire cum vă face lucrurile mai ușoare atunci când aveți de-a face cu conținut dinamic.

var html ="

"+data.title+"

"
html + ="ul" for (var i = 0; i

 • "
  Versiunea Ejs

  <% =% Title>

  Ar trebui să știți mai multe? Iată această piesă grozavă articol asta v-ar putea ajuta să începeți procesul de configurare.

  ghidoane

  aplica HandleBars.js dacă aveți date cu cea mai rapidă creștere fie de la server prin intermediul unei API REST, fie de la datele clientului.

  Acum, aceasta necesită o manipulare extraordinară a DOM pentru ca modificările să fie implementate. Pentru a vă gestiona cu ușurință conținutul HTML, nu aveți nevoie de codul dvs. JavaScript pentru a deține marcajele HTML mari.

  O idee bună este să mențineți JavaScript și HTML suficient de decuplați și să utilizați șabloane din partea clientului, deoarece de obicei se execută mai repede decât șabloanele din partea serverului.

  svelt

  Cu cât este mai lung codul, cu atât sunt mai mari eforturile necesare pentru a-l înțelege și cu atât este mai mare șansa de a avea erori. Vrei să scrii mai puțin codul svelte este bine să mergi.

  Orice lucru care ajută la adăugarea mai multor funcționalități cu mai puțin cod se pare a fi un bun material de vânzare pentru dezvoltatorii mai experimentați.

  svelt este un instrument și cadru pentru a compila componente în jos la etapa de construire. Aceasta vă permite să încărcați fiecare componentă pe o singură pagină pentru a vă face aplicația. Asta înseamnă că nu există DOM virtual, niciun cadru deasupra cadrelor și nici o sarcină suplimentară la timpul de execuție.

  Iată un exemplu de bază care vă permite să vedeți componenta svelte:

  / * aici câteva scopuri css * /
  .drăguț {culoare: roșu; }
  <
  p class = drăguț> Arăți destul de mișto {Nume}!

  /*…. și o variabilă la care putem accesa marcajul * /
  lasa numele ="Chris";

  Veți vedea, de asemenea, ceva magic cu acea variabilă JavaScript numită nume.

  În continuare, să ne uităm redare de partea serverului.

  După cum știm cu toții deja – „prea mult javascript și aplicațiile dvs. se încărcă lent”. Situația este și mai riguroasă atunci când aplicația primește simultan trafic ridicat.

  Acum, nu este nimic mai iritant să aștepți și să vezi aplicațiile care necesită timp pentru a se încărca, decât dacă ai mult mai mult timp liber și curaj pentru a-ți cheltui lățimea de bandă a datelor pentru ceva care este un design prost. Prezentarea pe partea de server vine cu soluțiile pentru dezvoltatori pentru situații similare. Cu acest concept, acum aplicația dvs. JavaScript funcționează pe server și nu în browser.

  Tehnic, trebuie să implementați bibliotecile în șabloanele de codare backend.

  Astfel, pagina este generată de partea serverului, dar toate interacțiunile cu pagina odată încărcate, sunt gestionate de partea clientului.

  Next.js

  Dacă lucrezi la React de ceva timp, Next.js este ceva pe care doriți să îl verificați pentru a face lucrurile ușoare. În ciuda faptului că este o platformă din partea clientului, aplicațiile React arată câteva probleme legate de redarea întregului conținut din partea clientului. Unul dintre factorii proeminenți care se leagă de calitatea aplicației este faptul că aveți probleme de conținut SEO.

  Deși motoarele de căutare devin tot mai competenți în rularea și indexarea aplicațiilor JavaScript, este mult mai benefic dacă le-am putea trimite la conținut în loc să le lăsăm să-și dea seama.

  Cu Next.js implementat, puteți redă componentele React pe partea serverului, înainte de a trimite HTML către client. În plus, componenta Link, folosită pentru a face legătura între mai multe pagini, acceptă o opțiune de tip prefetch, care implicit prefață resursele paginii.

  Te-ai putea referi la acest incredibil articol pentru a obține cunoștințe detaliate despre cum să facă lucrurile să funcționeze cu next.js.

  Nuxt.js

  Dacă sunteți un dezvoltator Vue.js, până acum, ar fi trebuit să descoperiți  Nuxt.js.

  Puteți face Nuxt.js ca un strat stivuit peste codări Vue. Ușurează dezvoltarea de aplicații Vue universale sau cu o singură pagină. Acesta este punctul de vânzare unic al Nuxt.js – procesul de creare a aplicațiilor universale devine mai ușor. Acest cod JavaScript poate fi executat atât pe client, cât și pe server. O aplicație universală vizează existența unei aplicații de o singură pagină (SPA).

  Cu SPA, trebuie să faceți o mulțime de configurare atât din partea serverului, cât și din partea clientului, care este blocajul pe care Nuxt.js își propune să îl rezolve pentru aplicațiile Vue. Este atât de simplu pe cât pare, permiteți-vă cadrului să își facă activitatea de partajare a codului între client și server și vă concentrați asupra logicii aplicației.

  Harta schemei pentru Nuxtjs: PC: sitepoint.com/

  Aflați mai multe despre procedura de implementare la Sitepoint.

  Hai sa vorbim despre Cadre și biblioteci CSS.

  Folosirea cadrelor CSS se referă la structurarea elegantă și curată a aspectului.

  UI semantică

  UI semantică este unic în două moduri. – obțineți o structură structurată și folosește cinci categorii descriptive pentru a defini componente UI reutilizabile.

  Dacă puteți manipula formatul componentei într-un mod dorit, obțineți efectul rapid și nu trebuie să efectuați codificarea pentru crearea componentei în sine.

  Un alt punct în plus al acestui cadru este că nu este superior în numirea claselor sale, ci și în denumirea, definirea și descrierea componentelor sale. În al doilea rând, primiți diverse componente gata, care nu sunt prezente în cadrele contemporane. De exemplu, primești  A hrani și cometariu în componentele UI Views sau Bara laterală și Formă din modulele UI.

  Bulma

  Bulma este un cadru CSS modern construit pe Flexbox.

  bootstrap

  Iată documentație pentru bootstrap.

  Ele se concentrează pe a fi primul constructor de site-uri responsive pentru mobil. Pe măsură ce conectați CDN-ul sau descărcați fișierul de bibliotecă local pentru a obține același lucru în fișierele dvs. HTML, veți avea acces la inventarul enorm de clase și atributele pre-scrise. Tot ce trebuie să faci este să le personalizezi în funcție de nevoile tale.

  În continuare, haideți să explorăm dezvoltare de fundal.

  Pentru începători, termenul indică activitățile din culise care se întâmplă atunci când efectuați orice acțiune pe un site web. Poate fi conectat la contul dvs. sau achiziționarea unei cărți electronice de la un magazin online.

  Un exemplu tipic de programare backend este când citiți un articol pe blog. Fonturile, culorile, desenele etc. dezvoltă frontend-ul acestei pagini. Iar conținutul articolului este extras dintr-un server și preluat dintr-o bază de date. Aceasta este partea backend a cererii.

  Vedeți în acțiunea menționată mai sus:

  Procesul de backend

  Django

  Django este un cadru la nivel înalt Python Web, care stimulează procesul de dezvoltare curată și designul pragmatic.

  Mai jos sunt cerințele de bază pentru a începe.

  • Python (ultima versiune)
  • easy_install și Pip
  • git
  • virtualenv
  • Django
  • Baza de date (SQLite, MySQL, PostgreSQL, MongoDB, etc.)
  • Sud (pentru versiunile Django înainte de 1.7)
  • Un editor de text (Sublime, vim, Komodo, gedit)

  Atât easy_install, cât și pip sunt manageri de pachete Python. Acestea fac mult mai simplu instalarea și actualizarea pachetelor Python și a dependențelor de pachete.

  Obțineți instrumentele de configurare prin intermediul Indexul pachetelor Python. Accesați oul ambalat (.egg), apoi instalați-l direct din fișier.

  Apoi, pentru controlul versiunii, poate doriți să folosiți Git.

  Laravel

  Laravel este un cadru bazat pe PHP și este expresiv, elegant. Cu administrarea serverului Laravel nu mai este o durere de cap. Vestea bună este că s-au asociat cu DigitalOcean, Linode, Vultr, Amazon pentru a vă ajuta cu asta. Tot ce trebuie să faci este să faci o forjă Laravel. Puteți citi ghidul de instalare din aici.

  Caracteristici precum CLI numit Artisan, suport pentru mai multe sisteme de baze de date și migrații adaugă perfectiunea cadrului și îl fac să fie plăcut printre dezvoltatorii backend. În plus, sistemul de ambalare este incredibil prin software-ul de asistență sau bibliotecile multiple care ajută aplicația web să automatizeze procesul.

  Prin aceasta, ai putea accelera dezvoltarea este de a oferi funcționalități rapide. Laravel vine cu un model de șablon încorporat numit Blade Template Engine.

  Toate acestea fac caracteristici excepționale ale cadrului Laravel și potrivite pentru toate tipurile de dezvoltare a aplicațiilor.

  SDK Android

  Tehnic vorbind, nu este un cadru, ci un sistem de operare complet. Este dotat cu Storage Access Framework (SAF), ceea ce face ca utilizatorii să navigheze și să deschidă documente, fișiere și alte imagini pe toți furnizorii de stocare de documente preferați..

  Următoarele sunt incluse în SDK.

  API-uri Android

  Această parte constituie nucleul SDK. API-ul este o mulțime de biblioteci care oferă acces dezvoltatorilor la stiva Android, iar acestea sunt aceleași cu care ați putea crea aplicații android native.

  Instrumente de dezvoltare

  Pentru a transforma codul sursă Android în aplicații Android funcționale, SDK folosește câteva instrumente de dezvoltare. Acestea vă permit să compilați și să depanați aplicațiile noastre Android.

  Emulatorul Android

  Emulatorul dispune de multe piei alternative, cu ajutorul cărora puteți vedea cum pot arăta aplicațiile și comportamentul pe un dispozitiv real.

  Suport online

  Nu în ultimul rând, puteți folosi Grupurile Google care sunt forumuri active, unde puteți fi actualizate cu o contribuție regulată a echipei de dezvoltare Android la Google.

  Dacă aveți nevoie să învățați în profunzime dezvoltarea Android, verificați acest lucru Curs Udemy.

  fenix

  Cadrul Phoenix cupluri cu un alt instrument de dezvoltare web, Elixir, pentru a oferi cea mai bună experiență de backend. Cuplul de putere ajută la construirea de soluții care au disponibilitate ridicată, concurență și latență scăzută.

  Faptul că Elixir este bazat pe Erlang VM (BEAM), acest lucru face ca Elixir și Phoenix să fie durabile. În plus, sintaxa devine curată și lizibilă.

  În plus, una dintre cele mai interesante părți ale Phoenix este că permite comunicarea în timp real cu și între milioane de clienți conectați. Există camere de chat și API-uri pentru mesaje și multe alte lucruri.

  Arc

  Dacă verificați diagrama de mai jos din Edureka, arată că Spring are o arhitectură stratificată formată din diferite module care au funcționalitatea lor.

  Structura cadru de primăvară

  Cea mai bună opțiune pentru crearea aplicațiilor java. Există acest avantaj uriaș al structurii stratificate pentru organizarea eficientă a obiectelor de nivel intermediar. Aceasta face ca configurația să fie consistentă în toată aplicația.

  Pentru a începe, trebuie să creați un Boot Boot care oferă o modalitate rapidă și opinie de a crea o aplicație bazată pe Spring gata pentru producție. Pentru execuție, tot ce trebuie să faceți este să construiți o clasă de fasole, unde să afișați ieșirea finală, să generați un fișier XML, clasa principală și să încărcați câteva fișiere jar.

  În plus, puteți lua în considerare start.spring.io pentru a forma un proiect de bază.

  Șine

  Primul lucru despre care poate doriți să știți Rubin pe șine este că este un limbaj frumos și este același cadru pe care îl folosesc Twitter, Basecamp, Airbnb, Github și atât de multe companii.

  Elementele de bază includ învățarea despre variabile, instrucțiuni de flux de control, buclă, matrice prin structuri de date și alte funcții de clasă și obiect.

  Deoarece intenționați să compuneți o aplicație Rails și să renunțați la configurația și la alte erori de menaj, trebuie să efectuați trei sarcini principale:

  • Descrieți modelul aplicației: Acesta poate fi un magazin de muzică, o universitate, un serviciu de întâlnire, o carte de adrese sau un inventar hardware.
  • Decideți ce se poate întâmpla cu acest domeniu: Aceasta înseamnă a face dinamica aplicația, care poate adăuga adrese într-o agendă de adrese, achiziționând partituri muzicale din magazinele de muzică.
  • Decideți disponibilitatea publică a vizualizării: Aceasta înseamnă personalizarea vizualizărilor din pagină ale aplicației pentru utilizator.

  Tornadă

  Structura Python se încadrează în trei secțiuni.

  • Cadre full-stack, care oferă o mulțime de caracteristici din casetă pentru server și client.
  • Microframwer-uri, care oferă în principal asistență din partea serverului și, uneori, asistență din partea clientului. Aceasta permite crearea unei aplicații web doar folosind un singur fișier Python.
  • Cadre asincrone, care gestionează solicitările în mod asincron.

  Tornadă se încadrează în ultima categorie de cadre piton.

  Una dintre puținele, dar nu cel mai puțin caracteristici includ o mulțime de clase generice. Puteți utiliza acest lucru pentru crearea aplicației precum Router sau SocketHandler pentru WebSockets. Documentația este destul de clară și puteți folosi acest lucru pentru a vă crea următoarea aplicație mobilă cu întregul stack.

  Grails

  Grails este un cadru web inspirat de Groovy și Java.

  Dezvoltatorii pot implementa acest cadru pe orice servere web Java existente, cum ar fi Tomcat sau Jetty. Un lucru important în ceea ce privește graalele este faptul că acesta adoptă o abordare care nu este convenția și nu prin ideea de configurare. Aceasta permite aplicației să se auto-sârmă pe baza schemelor de denumire, spre deosebire de utilizarea fișierelor de configurare precum fișierele XML.

  Iată un lucru rapid ghid dacă vrei să-ți încerci mâinile pentru a-ți construi următoarea aplicație mobilă full-stack.

  Și, în sfârșit, ai nevoie de Bază de date.

  MongoDB

  O tehnologie foarte necesară de care aveți nevoie învăța dacă doriți să deveniți un MEAN (MongoDB, Express, AngularJS și Node.js), dezvoltator full-stack. Fiind o bază de date open-source, multiplă platformă, stochează date în perechea cheie-valoare. Aceasta este ca și cum ar fi să folosiți tipuri de date binare ca în JSON. Pentru a vă oferi o imagine clară, un document din MongoDB este similar cu un obiect din OOPS.

  Aceasta este cea mai bună alegere pentru dvs. dacă gestionați tabele de dimensiuni mari cu milioane de date. Cu MongoDB, produceți o întreagă aplicație cu o singură bibliotecă, cum ar fi JavaScript.

  MySQL / MariaDB

  Când creați o listă de redare, creați o bază de date. Când faceți o fotografie și o încărcați pe facebook – galeria este baza dvs. de date pe serverul Facebook. Când navigați pe un site de comerț electronic pentru a cumpăra încălțăminte, haine etc., utilizați baza de date cu coșul de cumpărături.

  Logo MySQL

  MySQL este o bază de date care vă permite să gestionați date relaționale. În exemplul nostru de comerț electronic, produse, categorii, etichete folosesc tabele și sunt legate de baza de date cu coșul de cumpărături și multe altele. Aceasta este utilitatea în timp real a bazelor de date.

  Concluzie

  Sper că lista de resurse de mai sus îți oferă o idee despre un cadru diferit, biblioteci și instrumente pe care ar trebui să le cunoști ca dezvoltator. Cea mai bună metodă de a le învăța prin consultarea documentelor oficiale respective sau dacă vă pasionează tutorialele video bazate pe atunci, încercați Udemy.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  • Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map