6 cele mai bune instrumente de monitorizare pentru aplicația NodeJS

V-ați prins vreodată într-o situație fără niciun indiciu cu un crash al aplicației?


Clientul dvs. a anunțat că serviciile au fost reduse? – Aceasta trebuie să fie o situație dificilă de-a face. De-a lungul anilor, NodeJS s-a dovedit a fi un cadru JavaScript utilizat popular pentru dezvoltarea rapidă a micro-serviciilor. Cu sarcinile de lucru care rulează pe NodeJS, devine crucial să aveți monitorizarea corectă a valorilor esențiale.

Să explorăm următoarele instrumente de monitorizare NodeJS care vă vor ajuta să monitorizați? Performanța aplicației și serverului și alte valori.

PM2

PM2 a fost cel mai cunoscut instrument folosit de Rookie, precum și de dezvoltatorii experți pentru a se asigura că aplicațiile lor sunt întotdeauna live. PM2 este utilizat pentru rularea sarcinilor de producție în direct și monitorizarea acestora din CLI sau interfața web. Puteți instala acest lucru ca un modul NPM.

PM2 oferă următoarele caracteristici.

 • Managementul mai multor aplicații NodeJS pe un singur server
 • Aplicații și gestionarea jurnalului de erori
 • Integrare interfață web pentru monitorizarea stării de sănătate și a valorilor aplicațiilor
 • Auto-clustering pentru aplicații NodeJS
 • Reîncărcare la cald a aplicației
 • Suport pentru scripturi de pornire
 • Jucați fluxul pe o interfață web

Începând cu PM2

Pentru a instala PM2, asigurați-vă că aveți NPM instalat. Pentru a valida instalarea și versiunea NPM, utilizați comanda de mai jos

npm – inversiune

Această comandă ar trebui să vă arate versiunea NPM dacă este instalată.

În plus, instalați PM2 folosind comanda de mai jos:

npm instalare -g pm2

Steagul global -g va instala și va face modulul disponibil la nivel global sub formă de comandă. Pentru a porni orice aplicație folosind PM2, accesați folderul care conține proiectul NodeJS și executați comanda de mai jos:

pm2 start – nume myapp

Comanda de mai sus lansează o aplicație NodeJs folosind fișierul specificat în primul argument. De asemenea, numește aplicația cu numele myapp. Când executați aplicația NodeJS folosind pm2, se asigură că serviciul nu se oprește și, dacă se întâmplă, încearcă să repornească automat aplicația.

Pentru a activa monitorizarea live pe interfața web, trebuie să vă înregistrați aici. Odată ce cheile dvs. sunt generate, veți putea vedea instrucțiunile de conectare a PM2 pe serverul dvs. la interfața web.

Raygun

Raygun este o platformă pentru gestionarea și monitorizarea performanței aplicației pentru mai multe limbaje de programare, inclusiv NodeJS. Vă ajută să depanați problemele în timp real cu jurnalele de avarie, analizați codul aplicației și găsiți punctul corect de eroare din codul în sine.

Unele dintre caracteristici sunt enumerate mai jos.

 • Oferă rapoarte de eroare în direct și precise
 • Suportă raportarea completă a erorilor
 • Monitorizarea sesiunii de utilizator în timp real
 • Monitorizarea performanței serverului și detectarea gâtului în timp real

Raygun merită să investești timp și bani pentru aplicații critice pentru misiune. Oferă informații care se pot traduce într-un ROI excelent.

Appmetrics

Appmetrics este un proiect open-source gestionat și întreținut de IBM. Proiectul este axat pe furnizarea barelor de bare pentru a colecta valori excelente ale aplicațiilor răspândite în diferite activități precum tranzacția de date, viteza rețelei, performanța interogării bazelor de date, utilizarea procesorului și a memoriei, colectarea gunoiului și altele.

Fuzionează-l cu un plugin de genul appmetrics-liniuță ar putea oferi un excelent instrument online gratuit pentru monitorizarea aplicațiilor.

Puteți utiliza Appmetrics ca un middleware pentru a vă crea aplicațiile de monitorizare.

Monitor de stare expres

Monitorizarea expresă a stării este un instrument open-source dedicat monitorizării ExpressJS. Este cunoscut faptul că ExpressJS este cel mai popular cadru web utilizat în NodeJS.

După cum puteți vedea în instantaneul de mai sus, puteți monitoriza timpul de răspuns, frecvența solicitării, codul de stare, utilizarea procesorului / memoriei și încărcarea medie.

Prometeu

Export nod

Prometeu este un instrument de monitorizare și de performanță al proiectului bazat pe comunitate. A fost utilizat în mod exhaustiv de comunitățile de dezvoltatori NodeJS pentru a transforma valorile performanței lor în perspective utile. Nu oferă soluția de monitorizare a plug-n-play din casetă. Trebuie să instalați și configurați corect pentru a trage datele pentru a le vizualiza.

Dacă sunteți interesat să învățați, atunci v-aș sugera să verificați acest lucru Curs Udemy.

ClinicJS

ClinicJS Doctor

Clinic.js este o bibliotecă open-source disponibilă pentru integrarea cu aplicațiile NodeJS pentru monitorizare și pentru a scoate parametrii critici de performanță din aceasta. Este o combinație de trei instrumente principale – Doctor, Bubbleprof, și Flacără. Fiecare dintre aceste instrumente este utilizat pentru monitorizarea diferitelor valori.

ClinicJS Doctor

 • Colectați valori de sănătate și euristică
 • Injectați sondele în aplicație automat
 • Oferiți o interfață grafică pentru a vizualiza performanța aplicației și valorile live
 • Generați recomandări pentru optimizarea aplicațiilor

ClinicJS Bubbleprof

 • Diagrama graficelor cu bulele care descriu executarea aplicației interne
 • Te ajută să identifici erorile arătând grafice de execuție a funcțiilor
 • Colectează valori folosind cârlige asincrone
 • Oferă informații de latență între apelurile funcționale

ClinicJS Flame 

 • Monitorizarea metrică a procesorului dedicată
 • Interfață grafică grafică pentru monitorizarea live a performanței CPU a aplicației
 • Generează grafice de flacără care ajută la identificarea valorilor maxime lovite de valori
 • Oferă informații despre activitățile consumatoare de procesare ale aplicației dvs.

Asistența comercială este disponibilă dacă aveți nevoie pentru afacerea dvs..

Concluzie

Monitorizarea este adesea ignorată, dar foarte critică pentru disponibilitatea aplicațiilor. Datorită faptului că costul dezvoltării este un factor crucial, instrumentele care analizează codul, monitorizează performanța și oferă o perspectivă asupra erorilor, sunt sigure de mare valoare. Ele nu numai că economisesc timp și efort, dar vă ajută să întâlniți SLA-urile oferind o rezoluție mai rapidă clientului.

ETICHETE:

 • Monitorizarea

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map