Ceea ce face ca Chatbots să fie mai uman

Chatbot-urile au câștigat popularitate în lumea online recent și sunt într-adevăr o creație care merită încercată. Tot mai multe companii se confruntă cu provocarea creării de relații și legături sănătoase cu clienții online.


Nu mai este suficient să-ți faci afacerea vizibilă pe web și să te bazezi pe câteva anunțuri pentru a face treaba pentru tine.

În zilele noastre, vizitatorii și clienții sunt din ce în ce mai activi, cer mai multe răspunsuri și necesită mai multe cercetări înainte de a face o achiziție. Indiferent de sfera activității, proprietarii întreprinderilor online sunt cel mai probabil să întâmpine provocarea de a asigura companiei lor să poată comunica cu clienții sau clienții potențiali 27/7.

Și aici intră chatbots pentru a salva ziua!

Ce sunt ei?

Pe măsură ce lumea digitală ocupă zilnic o parte mai semnificativă din viața noastră, așteptările sunt ca până în 2020 să se administreze 85% din interacțiuni. Popularitatea chatbots-ului a fost deja marturie, unele companii din diferite sectoare implementând tehnologia..

Pentru a simplifica natura chatbots-urilor, în termeni de bază, sunt programe de calculator create pentru a simula o conversație cu utilizatorii umani de pe web. Scopul principal al implementării unui chatbot este automatizarea asistenței clienților și oferirea de răspunsuri la întrebări toată ziua, în fiecare zi, fără a fi nevoie să angajați angajați pentru a îndeplini sarcina.

Rolul chatbots-urilor nu se termină aici, deoarece sunt capabili să adune informații, să asiste la sarcini precum organizarea de întâlniri și la reducerea costurilor pentru companii.

Chatbots preluând

Exemple despre cum poate ajuta acest instrument de inteligență artificială sunt interminabile. Magazinele de vânzare cu amănuntul pot utiliza un chatbot pentru promoții, restaurante pentru a face comenzi online, marketeri pentru a obține răspunsuri din campanii sau chiar pentru a colecta date privind nivelurile de satisfacție de la clienți.

Ele pot fi chiar folosite de o afacere de genul scrieri pentru a colecta date privind cerințele pentru editare sau creare de conținut. Un chatbot poate fi programat pentru a folosi orice informație dorită și, prin urmare, poate servi ca un substitut pentru un om, într-o anumită măsură.

Desigur, capacitățile sale au limitări, iar un chatbot nu este încă în măsură să înlocuiască complet contactul uman care este o parte inevitabilă a procesului de construire a relațiilor cu clienții..

Crearea unui chatbot mai uman

Oricât de mare poate fi un chatbot, atât pentru consumatori, cât și pentru companii, faptul rămâne că acestea sunt susținute artificial și nu pot fi comparate cu inteligența și comunicarea umană, care implică emoție și alte capacități, necunoscute mașinilor sau tehnologiei..

Aspecte ale comunicării umane, cum ar fi umorul sau simpatia, nu sunt cruciale doar în contactul obișnuit, ci pot fi producători de tranzacții sau întrerupători atunci când transformă un avans în client sau ajută un client fidel cu următoarea sa achiziție..

Există câteva sfaturi care vă vor ajuta să faceți un chatbot să pară mai uman și, prin urmare, să creșteți șansa de a relaționa mai bine cu clienții sau utilizatorii, stabilind un grad mai mare de încredere și, în cele din urmă, construind o relație robustă și sănătoasă.

Construirea de răspunsuri emoționale

Tehnologia de astăzi este încă rezistentă în a descoperi modul de afișare a emoțiilor prin intermediul inteligenței artificiale. Cu toate acestea, entuziasmul este unul dintre fundamentele critice ale contactului uman și furnizarea clienților, fără îndoială, va crește șansele de a relaționa mai bine și va ajuta utilizatorii să înțeleagă afacerea dvs. și să obțină la maxim produsele sau serviciile dvs..

Vestea bună este că chatbots-urile pot fi programate pentru a detecta emoții criptate în mesajul utilizatorului și pentru a reacționa cu pictograma emoji necesară, arătând că se raportează la sentimentele și impulsurile utilizatorului..

Imaginează-ți cât de cool ar fi dacă un utilizator trimite un mesaj care împărtășește cât de trist sunt că produsul preferat al companiei tale este în afara stocului și că răspunsul tău de chat răspunde cu un emoji trist și un cuvânt de genul „Îmi pare rău, aș fi iubit să te fac să zâmbești azi! ”.

Un astfel de răspuns declanșează sentimente de conexiune umană și este probabil să-i păstreze pe vizitatorii afacerii tale înapoi.

Crește-ți botul mai rece

Pentru ca un chatbot să pară mai puțin programat și mai uman, este esențial ca grupul lor de informații să fie variat și să aibă acces la mai multe opțiuni pentru a le folosi ca răspunsuri.

Chiar și detalii precum răspunsurile „în regulă” pot fi adaptate pentru a părea mai umane, incluzând câteva opțiuni pe care un chatbot le poate utiliza în astfel de scenarii..

De exemplu, a face lucrurile un pic distractiv cu opțiuni precum „bine”, „ai înțeles”, „roger that” sau „aye aye căpitan” va crea mai mult o atingere umană pentru conversație.

Desigur, este esențial să vă gândiți la tonul afacerii dvs. și să sincronizați limba chatbot cu aceasta.

Utilizarea vocii

Bine, acesta este probabil unul dintre primele lucruri care fie câștigă, fie pierde utilizatorul. Acest detaliu este mai important în cazurile în care chat-urile folosesc audio pentru mesaje, dar se pot aplica la cuvântul scris, precum și tonul vocii poate fi simțit. Imaginați-vă diferența dintre experiența utilizatorului dintre comunicarea cu un chatbot cu o voce robotizată peste o voce umană.

Dacă doriți să faceți ca chatbot-ul dvs. să sune mai mult ca un prieten decât ca o mașină codificată pentru a oferi rezultate, este o idee bună să folosiți o voce reală și umană pentru un răspuns.

Crearea personalităților

O altă parte esențială a contactului uman este diversul set de personalități pe care le purtăm fiecare. Pe baza naturii afacerii dvs., ar fi benefic să stabiliți un anumit personaj care este codat în cadrul chatbotului dvs. în modul în care răspunde, glumește, răspunde sau furnizează alte informații.

Atașați anumite stări de spirit la răspunsurile chatbot pe baza informațiilor utilizatorului detectate pentru a vă asigura că chatbot-ul dvs. este mai adecvat și mai distractiv de a vorbi cu.

Deși natura umană nu poate fi încă imitată în totalitate de inteligența artificială, acești puțini indicatori îți vor face, fără îndoială, sunetul de chat și să se simtă mai uman, crescând încrederea și fiabilitatea utilizatorilor și potențializând maxim vânzările și profitul pentru afacerea dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map