Open Source 101: Sistem de control al versiunii și Git

Începerea cu ecosistemele open-source.


Sursa deschisa

Proiectele open-source sunt acele tipuri de software al căror cod sursă este disponibil pentru public și liber de utilizat. Acestea sunt întreținute în mod regulat de către persoane care își acordă timpul liber pentru implementarea de noi funcții sau remedierea erorilor, astfel încât utilizatorii să beneficieze continuu de utilizarea programului.

În acest tutorial, vom vedea cum putem să începem în open source – începând de la aflarea despre Git și Controlul versiunilor. Aceasta înseamnă că această piesă se adresează începătorilor, dar dezvoltatorii cu experiență pot învăța câteva lucruri.

Controlul versiunii

Gândiți-vă la un artist care desenează un copil, în timp ce creionul ei lovește pânza, lucrarea capătă formă, dar numai o lucrare va fi disponibilă la final. Ce se întâmplă dacă, pe măsură ce artistul pictează, în fiecare etapă apare o nouă versiune. După ce a atras capul copilului, atunci salvează versiunea respectivă introducând-o pe un fel de sistem. Ea continuă să deseneze; aceasta creează o nouă versiune. Ea poate opta pentru a stoca separat această versiune actualizată, o copie diferită care este o extensie a versiunii anterioare pe care a salvat-o, astfel încât acum are două versiuni disponibile, versiunea recent actualizată va avea și ceea ce a făcut anterior.

Pe măsură ce lucrează la desen, vine un al doilea artist și cere să ajute să deseneze mâna dreaptă a copilului. El trage a doua versiune și lucrează la ea, fără a face modificări directe asupra operei actuale pe care o realizează primul artist. În final, trei artiști au contribuit în total la pictură, iar există 20 de versiuni disponibile, aceasta include versiunea completată, cu posibilitatea ca aceștia să revină la o versiune anterioară și să facă ceva complet nou cu ea.

Acest lucru este similar cu modul în care funcționează controlul versiunii. Este un sistem care face posibilă dezvoltatorilor să gestioneze contribuția la software în echipă. În exemplul nostru, dacă realizăm un tip special de pânză care generează și salvează versiunile de imagini desenate, acel sistem va fi un fel de sistem de control al versiunilor orientat să ajute artiștii să își gestioneze contribuția la realizarea artei.

Acest sistem de control al versiunilor (care se numește și VCS) ar trebui să poată afișa diferențe între versiunile de lucru create și să poată detecta scenarii în care vor exista conflicte (sau conflicte) între o versiune veche și cea nouă. De exemplu, dacă un artist lucrează pe braț și alte lucrări pe mână, aceste două părți ar trebui să fie capabile să se potrivească perfect ca și cum ar fi fost desenate împreună. În cazurile în care acest lucru nu se întâmplă, diferența ar trebui detectată, iar artiștii au alertat în acest sens.

Acest sistem de control al versiunilor va gestiona gestionarea lucrărilor de către;

 • Stocarea versiunilor aceleiași lucrări sau proiect, care este o colecție de modificări (istoricul) proiectului (software).
 • Permiteți echipei să poată comunica modificările făcute atunci când lucrați la partea lor desemnată
 • Poate servi de asemenea ca o copie de rezervă a lucrării care a fost făcută.

git

git este un sistem modern de control al versiunilor care este utilizat în mod popular pentru dezvoltarea de software. Acesta vă oferă toate avantajele pe care le puteți obține folosind un sistem de control al versiunilor, alături de altele suplimentare care fac posibilă contribuția la open source.

Utilizând git, toți dezvoltatorii care lucrează pe un sistem vor putea avea o copie a software-ului pe mașina lor locală. Acesta este un rezultat al git este un sistem distribuit de control al versiunii.

Dacă nu aveți deja instalat git pe mașina dvs., puteți urma instrucțiunile de mai jos pentru a face acest lucru.

Instalarea Git

Pentru a folosi git-ul, trebuie să-l instalați pe mașina dvs. locală. În scopul acestui tutorial, vom acoperi instalarea sa pe Linux (Ubuntu), Mac și Windows.

Pentru a fi sigur că nu aveți deja instalat git, executați această comandă de la terminal.

git – inversiune

Dacă primiți o eroare care spune că comanda nu poate fi găsită, puteți continua să o instalați în funcție de sistemul de operare pe care îl utilizați.

Ubuntu

În timp ce vă aflați în terminal, executați comenzile de mai jos:

sudo apt install git

Mac

Să începem cu instalarea brew – un manager de pachete care facilitează instalarea și compilarea pachetelor.

rubin -e "$ (curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)"

ferestre

Puteți descărca versiunea oficială Git pentru Windows aici.

Următorul pas este să configurați git cu detaliile noastre. În timp ce se află la ea, vom continua și să-l dezvoltăm pentru a lucra cu contul nostru Github, acesta este momentul perfect pentru a vorbi despre Github..

github

Să revenim la sistemul imaginar de control al versiunilor pe care am dorit să le construim pentru artiști.

Amintiți-vă cum am spus că git este un tip de sistem de control al versiunii. În timp ce sistemul de control al versiunilor îi va ajuta pe artiști să colaboreze împreună, la un moment dat, vor avea nevoie de o modalitate de a stoca diferitele lucrări pe care le-au făcut. În timp ce fiecare proiect va fi gestionat de un sistem de control al versiunilor, va fi excelent dacă există un mod de a păstra (păstra) lucrările finalizate. Acolo vine Github.

Gândiți-vă la el ca la un depozit care va ține diferitele proiecte într-un lucru pe care îl putem atribui ca dulapuri. Deci, băiatul pe care artiștii îl desenau va fi depozitat într-un dulap și administrat de git. Când vor începe un alt proiect, acesta va fi stocat într-un alt cabinet și va fi gestionat și de git. Fiecare dintre aceste proiecte va fi independent de modul în care git le gestionează.

În dezvoltarea de software, nu le numim dulapuri; le numim depozite.

Github este un serviciu de gazduire cloud unde sunt stocate aceste proiecte. Pentru a crea un cont GitHub, trebuie să accesați pagina de înscriere pentru a crea un cont.

Nu vom face scufundări în diferitele aspecte ale GitHub din această piesă, nu vom crea contul și nu vom confirma adresa de e-mail, apoi vom reveni aici când ați terminat..

Configurarea Git

Pentru a începe să folosim git, trebuie să îl configuram cu detaliile noastre. Unul dintre avantajele care utilizează git este faptul că, în afară de a urmări modificările aduse de-a lungul timpului, acesta urmărește și cine a făcut modificarea.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să fie configurat cu detaliile dvs. Pentru a face acest lucru, trebuie să deschideți terminalul.

git config –global color.ui true
git config – nume utilizator.global "NUMELE DUMNEAVOASTRĂ"
git config –global user.email "[Email protected]"

Primul setează culoarea UI pentru ieșirea git la adevărat, în timp ce celelalte setează numele și e-mailul utilizatorului, care sunteți voi. Așadar, trebuie să introduceți numele și adresa de e-mail în ghilimele. Vă sugerez să folosiți numele de utilizator pe care l-ați folosit pentru crearea contului dvs. GitHub.

În continuare, să generăm o cheie SSH.

Tastele SSH sunt utilizate pentru autentificare și include o pereche de chei publice și private. În cazul în care o cheie (cheia publică) este utilizată pentru criptarea unui mesaj, iar cealaltă este utilizată pentru a decripta mesajul. În timp ce vă puteți autentifica în contul dvs. GitHub folosind numele de utilizator și parola, o altă modalitate de autentificare a utilizatorilor este GitHub prin utilizarea tastelor SSH.

Pentru a genera unul, trebuie să introduceți comanda de mai jos:

ssh-keygen -t rsa -C "[Email protected]"

Nu uitați să folosiți adresa dvs. de e-mail. Vi se va solicita o locație pentru a salva cheia; puteți alege valoarea implicită apăsând tasta Enter. De asemenea, vi se va solicita o parolă opțională pentru a asigura cheia sigură și puteți săriți asta dacă doriți. În final, cheia va fi generată.

În continuare, va trebui să copiați cheia generată; puteți obține cheia rulând această comandă

pisică ~ / .ssh / id_rsa.pub

Copiați-l și faceți clic aici, apoi faceți clic pe butonul Noua cheie SSH, lipiți cheia copiată, introduceți un titlu și salvați-o. Pentru titlu, puteți opta pentru mașina pe care o utilizați în prezent. Exemplu; MacBook Pro.

Pentru a confirma funcționarea, mergeți la terminalul dvs. și introduceți această comandă,

ssh -T [Email protected]

Ar trebui să dea un răspuns ca acesta.

Bună kinsomicrote! Ați fost autentificat cu succes, dar GitHub nu oferă acces la shell.

Concluzie

Acum știți ce este un proiect open-source și cum se potrivesc controlul versiunii și git-ul în imagine. Amintiți-vă că git este un tip de sistem de control al versiunilor, care este un sistem care permite dezvoltatorilor să contribuie cu cod la un proiect, proiectul putând fi găzduit apoi pe o platformă de gazduire cloud precum GitHub.

Cu această înțelegere, următorul pas va fi să înveți cum să folosești git-ul pentru a-ți gestiona proiectul.

ETICHETE:

 • Sursa deschisa

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map