Web 3.0: O nouă eră a web design-ului este deja aici

Ați observat ceva diferit în legătură cu site-ul web obișnuit în zilele noastre? Ceva s-a schimbat în modul în care erau concepute site-urile web chiar și acum câțiva ani. Și mulți apelează la această modificare venirea Web 3.0 – o nouă eră a designului web.


În imagine mai mare, Web 3.0 se referă la date și la gestionarea acestora. Trăim într-o epocă a informațiilor și, pe măsură ce volumul de date se extinde, la fel este nevoie de gestionarea acestora.

Ai auzit despre Blockchain inainte si expresia Web descentralizata.

Și, de asemenea, veți fi auzit despre oamenii care vor preia puterea de la companii precum Google, și chiar Facebook – ceea ce a avut o pondere corectă a problemelor legate de confidențialitate in ultimii ani.

BlockchainS-ar putea ca corpul mare să-ți ușureze viața, cel puțin deocamdată, dar Web 3.0 trăiește prin promisiunea unor reguli de confidențialitate mai bune și a unei gestionări avansate a datelor. Ilustrație: Rytis Jonikas

Ce spuneți despre inteligența artificială (AI) și despre învățarea mașinii (ML)?

Acestea sunt toate tehnologiile reale, fiind încorporate în web-ul modern într-o formă sau alta. Și obiectivul este simplu, de a personaliza experiențele utilizatorilor și de a face Web-ul mai accesibil.

Si totusi…

Această postare este despre niciuna din aceste tehnologii

Deși am înțeles că toate tehnologiile menționate mai sus sunt deosebit de relevante pentru această zi și vârstă, accentul meu pentru acest post este pe Web Design 3.0.

Cu alte cuvinte, cum s-au schimbat site-urile web în ultimii cinci ani și cum se schimbă partea de design a site-ului web cu Web 3.0?

Asta arăta cândva Web-ul:

Web 1.0 Old School WebsiteClasic Web 1.0

Și la mijlocul anilor 2000, am început să vedem apariția Web 2.0 – care semăna cu așa ceva:

Web 2.0 Web DesignWeb 2.0 – O abordare comună pentru un design web lin.

Însă, acest lucru nu este nimic în comparație cu ceea ce vedem în modelele Web 3.0:

Exemplu de previzualizare a site-ului Web 3.0Web 3.0 – Culori, forme unice, aliniere perfectă la pixeli și multe altele! Site-ul web în cauză: Droplet Health

Noua eră a designului web subliniază precizia imaculată, schemele de culori impactante și adăugarea de noi elemente de design care sunt complementare designului general.

Deci, cum am ajuns aici și ce trebuie să știți?

Ce este Web Design 3.0: la întrebările dvs. au răspuns

Pentru această secțiune, mă voi concentra pe următoarele întrebări:

 • Prin ce diferă site-urile Web 3.0 de anii precedenți?
 • De ce utilizează designerii atât de multe forme și alte elemente de design?
 • Constructorii de pagini sunt la curent cu tendințele?

După ce aceste întrebări au fost răspunse, vom arunca o privire asupra instrumentelor de proiectare de ultimă oră și câteva platforme unde puteți găsi inspirație pentru design.

Deci, să continuăm cu prima întrebare.

# 1: Cum diferă site-urile Web 3.0 față de anii precedenți?

Design capricios

Aș spune că cea mai semnificativă schimbare din ultimii ani este adăugarea de elemente creative.

Designerii devin mult mai confortabili să folosească elemente de fundal, precum forme și curbe, pentru a impune o anumită cale de navigare pentru design.

Când este folosit corect, forme și bloburi poate ajuta la evidențierea conținutului valoros oferind în același timp o interfață de utilizator plăcută (interfață utilizator).

În plus, Web 3.0 Design-uri folosesc cu mult mai multe ilustrații și conținut vizual. Nu numai pentru a îmbogăți paginile, dar de multe ori pentru a ilustra un anumit produs sau cauză.

Pagina principală Piio

De îndată ce vedeți un design ca acesta, știți că compania specifică a depus o muncă grea pentru a face experiența utilizatorului plăcută.

La sfârșitul anului 2018, MailChimp a rebranșat întregul site web, iar unul dintre lucrurile pe care au ales să le introducă a fost utilizarea ilustrațiilor.

Iată primele 3 motive pentru care trebuie să iei în considerare utilizarea ilustrațiilor:

În primul rând, ilustrațiile captează atenția vizitatorilor, spre deosebire de orice altceva, dar asta este în esență.

 • Transformă complexul în simplu. În mod tradițional, designerii web s-ar baza pe titluri pentru a-și explica produsul. În aceste zile, ilustrațiile pot face cea mai mare parte a muncii grele pentru tine. Puteți proiecta un întreg set de ilustrații în jurul produselor și a caracteristicilor sale. La urma urmei, învățarea vizuală este un lucru!
 • Imaginea marcii. Stilul ilustrațiilor pe care le utilizați poate ajuta la promovarea unei imagini de brand pozitive. Ilustrațiile pot prezenta diferite valori, puncte forte și calități ale mărcii. Nu ceva ce ai putea înfățișa numai cu redactarea.
 • Caracter vizual. Fiecare brand este diferit. Și cu imagini, puteți înfățișa o identitate care vă diferențiază de restul.

Acest lucru este valabil și pentru lucruri precum Icoane și animații. Ambele necesită o muncă puțin mai individuală – de preferință de către un designer grafic -, dar recompensele sunt acolo!

Iar a treia cea mai semnificativă schimbare este tipografie.

Tipografia Web 3.0

Tipografia a rămas întotdeauna o parte uriașă a oricărui design. Și dacă nu sunteți convins, v-am provocat să schimbați fonturile de pe site-ul dvs. cu ceva complet aleatoriu.

Diferența că o tipografie bună face este enorm. Și de când site-urile Web 3.0 au intrat în mainstream, la fel și diversitatea tipografiilor.

Puteți scăpa de un design web simplu doar pentru tipul de fonturi pe care îl utilizați. Recomand marcajele Typewolf.

liste de fonturi gratuite

Acest site este o mină de aur pentru toate tipografiile și tipografiile. Jeremiah Shoaf o conduce. El și-a menținut site-ul web timp de mulți ani și are mii de listări diferite pe site-ul său.

De asemenea, scrie ghiduri și își menține regulat directorul „Site of the Day”. Ori de câte ori lucrez la un nou proiect, Typewolf este unul dintre primele site-uri pe care le vizitez.

Învățând tipografia și efectul acesteia asupra designului web, vă veți economisi o grămadă de timp când vine vorba de a face proiectarea să se simtă profesională.

# 2: De ce utilizează designerii atât de multe forme și alte elemente de design?

Forme în Web Design

Nu sunt doar site-urile web create de profesioniști care folosesc această nouă tendință. Cele mai multe teme și cadre moderne WordPress sunt de asemenea construite pentru a implementa aceste tendințe.

Dar, de ce forme și cum beneficiază un design al site-ului web? Cei doi factori majori sunt estetica și minimalismul. Formele și alte elemente geometrice ajută la unirea întregului design, asigurând curgere lină și experiență constantă a utilizatorului.

În mod tradițional, secțiunile ar fi împărțite doar cu culori individuale, și uneori fără nicio culoare deloc.

forme și geometrie în design web

În acest exemplu, puteți vedea modul în care utilizarea ilustrațiilor simple îmbogățește acest design minimalist și susține modelele de fundal. La rândul său, acest lucru ajută la accentuarea lizibilității elementelor principale de navigație.

Puteți utiliza, de asemenea, elemente de fundal de susținere pentru a evidenția conținut important, cum ar fi:

design web estetic

În total, este un amestec de consecvență și gândire creativă. O formă de fundal, după cum se arată mai sus, poate ajuta la implementarea psihologiei culorilor pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului în continuare.

Mai târziu în postare, vom arunca o privire asupra celor mai populare site-uri de inspirație pentru design web. Acolo veți vedea diferite tehnici pentru implementarea formelor geometrice în designul web.

# 3: Constructorii de pagini sunt la curent cu tendințele?

Constructor de pagini Elementor

Nu sunt doar construitori de pagini precum Visual Composer și Elementor care te ajută să creezi pagini de destinație mai bune. Branduri ca. Squarespace, Webflow, și Weblium fac, de asemenea, progrese semnificative în spațiul constructor de site-uri web. Și destul de sigur, toate aceste instrumente de design urmează ultimele tendințe în domeniul web design.

Elementor, care a înregistrat peste 25 de milioane de descărcări, își dezvoltă constant biblioteca de componente pentru a include elemente care alcătuiesc web-ul modern. Și Weblium folosește AI pentru a ajuta webmasterii fără experiență să creeze site-uri web uimitoare vizual.

Partea cea mai bună este că nu trebuie să scrii niciodată o singură linie de cod. Constructorii de pagini moderne oferă Dispuneri pe bază de grilă fără toate tehnicitățile.

Widget-uri Elementor Pro

Puteți crea noi rânduri, secțiuni și redimensionați componentele individuale folosind instrumente de drag and drop. Sau puteți evita asta cu totul și puteți utiliza șabloane pre-construite.

Inutil să spun, învățarea HTML & CSS este încă încurajat la fel cum este învățarea artei vectoriale și a designului grafic general. Constructorii de pagini sunt predispuși la ineficiențe care pot fi rezolvate doar prin scăderea și murdărirea cu codul.

Instrumente de proiectare Web 3.0: tendințele actuale

În zilele anterioare, site-urile web erau construite pe baza de tipare și schițe pe care trebuia să le proiectezi pe o bucată de hârtie. Photoshop a ajutat la ameliorarea acestui lucru, dar cu siguranță nu la punctul de instrumente pe care le avem în zilele noastre.

Instrumentele moderne de proiectare se concentrează în mod special pe ideea de proiectare de site-uri web și aplicații mobile. Acest lucru deschide ușa către design-ul perfect pentru pixeli, cu posibilitatea de a exporta unele dintre design-urile dvs. ca site-uri web gata făcute.

proiectare cadru sârmă

După ce aveți un design personalizat, vă puteți concentra fie pe codarea dvs., fie pe utilizatorii de pagini pentru a realiza o copie perfectă a designului respectiv.

Iată instrumentele care vor face toată diferența.

# 1: Schiță

Schiță

Schiță este un instrument de design unic pentru Mac OS și este probabil unul dintre cele mai bune instrumente de proiectare digitală de pe piață. Chiar dacă este limitat la un sistem de operare specific.

Unul dintre lucrurile care fac ca Sketch să fie atât de popular și atât de căutat este faptul că oferă aproape tot ceea ce aveți nevoie pentru proiectarea digitală, care include proiectarea de site-uri web, aplicații mobile, grafică vectorială, precum și prototipuri și pluginuri externe pentru o funcționalitate suplimentară.

Personal, unul dintre lucrurile care îmi plac foarte mult despre Sketch este că este un software cu adevărat robust. Este în termeni de a privi alte opțiuni de pe piață. Sketch exemplifică standardul unui software construit profesional.

Și în ceea ce privește designul web, vreau să spun, una dintre caracteristicile interesante despre Sketch este că este construit pentru a sprijini designul site-ului web. Deci, puteți crea grile, puteți crea mai multe straturi și multe altele.

exemplu wireframesExistă zeci de mii de gratuit-uri Sketch pe Web. Puteți începe cariera de web design fără experiență anterioară.

În multe privințe, este ca Photoshop, dar pentru design web. Nu include caracteristicile dvs. medii pentru a edita fotografii, dar oferă tot ceea ce aveți nevoie pentru a edita grafica vectorială, inserarea de imagini, gestionarea fonturilor, gestionarea dimensiunilor paginii, crearea de grile suplimentare, tot.

Dacă te uiți la site-urile moderne, astăzi, în special din unele dintre marile branduri, atunci 99% din timp a fost proiectat cu Sketch, așa că este foarte cunoscut în rândul designerilor profesioniști.

Și, dacă sunteți un începător și căutați să aflați, verificați acest lucru curs online.

# 2: Lunacy

Nebunie

După cum am menționat, Sketch este construit exclusiv pentru MacOS. Din fericire, Icons8 a luat-o singură pentru a crea o alternativă pentru utilizatorii Windows. Iar partea cea mai bună este că este complet gratuită.

Nebunie este un instrument de editare vectorială bazat pe Windows care a imprumutat multă inspirație de la Sketch. Este pe deplin funcțional ca software individual de editare a vectorului, dar acceptă și fișiere Sketch.

Așadar, dacă descărcați orice proiecte construite cu Sketch, le veți putea folosi cu Lunacy. Nu în ultimul rând, Lunacy este sprijinit de comunitate. Adică, puteți solicita și vota funcțiile transmise de alții.

Toate în numele procesului de proiectare a site-urilor web mai ușor și mai simplu.

# 3: Figma

Figma

Ultimul principal instrument de web design este Figma. După cum se întâmplă, Figma este, de asemenea, un concurent strâns cu Sketch. Și, este complet gratuit de utilizat. Este construit pentru browser, dar este disponibil și o aplicație desktop.

Deoarece este gratuit și are un set mare de funcții, Figma este, de asemenea, o aplicație pe care eu o folosesc cel mai des. Interfața de utilizator se simte naturală, cu zero deasupra capului. Toate butoanele și funcțiile sunt realizate pentru a vă face crearea de modele personalizate.

Ca o notă secundară, îmi place să folosesc Figma pentru orice fel de lucrări generale de vector. Indiferent dacă creează ghilimele, stiluri de butoane noi și aproape orice altceva.

Inspirație de proiectare Web 3.0: Aflați de la cei mai buni

Nu trebuie să vă înscrieți la un curs UX pentru a afla principii minunate de design. Tot ce ai nevoie este accesul la câteva site-uri de inspirație selectate și vei înțelege rapid ce este în tendință.

Următoarea secțiune este dedicată pentru a vă ajuta să găsiți cea mai bună inspirație de proiectare pentru orice proiecte Web 3.0 viitoare.

Folosirea site-urilor care listează modele profesionale vă poate ajuta să vă încurajați să faceți alegeri mai bune de proiectare în viitor.

# 1: Lapa Ninja

Lapa Ninja

Lapa ninja trebuie să fie unul dintre site-urile mele de inspirație preferate pentru a le folosi. Îmi place în ceea ce privește tipul de site-uri web pe care le listează și, de asemenea, cum ține pasul cu toate cele mai recente lucruri care se întâmplă în designul web.

Și sincer, nu există niciun alt site web care să o facă la fel. În plus, acesta are deja peste 2000 de înregistrări în baza sa de date. Deci, nu trebuie neapărat să așteptați să fie adăugate noi modele. Și unul dintre celelalte lucruri care îmi plac foarte mult în legătură cu această platformă specifică este că puteți naviga efectiv pe un site web sau site-uri web individuale și design-urile lor pe categorii.

Și nu numai că știți, bloguri sau afaceri, ci puteți alege de fapt din categorii specifice, cum ar fi portofoliul, sănătatea și diferite tipuri de industrii. Deci puteți reduce cu adevărat căutarea.

categorii lapa ninja

În afară de asta, este pur și simplu simplu de navigat și include cea mai mare parte a ceea ce am vorbit în acest articol specific.

Dacă ne uităm la listări individuale, este foarte ușor să observăm schimbările pe care le întâlnim în proiectarea web în acest moment.

Prin urmare, este doar o resursă neprețuită de vizitat din când în când sau de vizitat ori de câte ori ești blocat pe un design sau intenționezi să proiectezi ceva nou.

# 2: OnePageLove

OnePageLove

Un site web cu o pagină este în esență un site web fără pagini suplimentare. Unii îl numesc pagini de destinație, dar majoritatea oamenilor îl numesc site-uri web cu o singură pagină. Sunt mult mai obișnuiți decât credeți. Și OnePageLove este probabil cel mai bun site pentru a face o expunere adecvată pentru astfel de site-uri.

În mod similar cu Lapa Ninja, puteți restrânge căutarea la anumite categorii. Fiecare listă include o captură de ecran a paginii complete și câteva detalii despre autor.

În afară de asta, puteți naviga după bunul plac și consultați orice site web care vă atrage atenția. Nu mă pot gândi de câte ori am împrumutat inspirație de pe site-urile enumerate OnePage Love. Este foarte bine!

# 3: Înapoi

Awwwards

Nu în ultimul rând, avem Awwwards. Posibil cel mai vechi site de inspirație care rulează site-uri din lume. Și totuși, reușește să-și păstreze consistența de la an la an.

Ideea din spatele Awwwards este ca oamenii să trimită modele de site-uri web, iar membrii să voteze favoritele lor. Ulterior, comitetul Awwwards face un vot individual și decide cu privire la câțiva câștigători selectați pentru un anumit interval de timp.

Devenind câștigător, puteți adăuga un ecuson special pe site-ul dvs. web care vă evidențiază excelența în înțelegerea designului.

Și în ceea ce privește inspirația, o mulțime de modele enumerate pe acest site sunt extrem de exclusive. Este un loc de joacă pentru designeri cu adevărat creativi și ambițioși.

Merită marcatul și verificarea înapoi o dată pe săptămână.

Concluzie: De unde să plec de aici

Proiectarea web este o industrie competitivă. Și nu pentru că oamenii vor să creeze site-uri web mai bune decât altele. Este cel mai competitiv în ceea ce privește UI și UX.

Găsirea unui nou mod de a capta atenția oamenilor poate însemna rezultate de vânzare mai bune. De asemenea, furnizând un UX solid – veți vedea că oamenii revin pe site-ul dvs. web mai des.

Începând cu 2018, a existat un aflux enorm de modele care favorizează aspectul vizual al designului. Și ca atare, așteptați-vă să vedeți mult mai multe modificări și adăugări în acest domeniu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map