11 legjobb JavaScript egység tesztelési keret és eszközök

Egy kis bevezetés a JS egység teszteléséből, annak keretrendszeréből és eszközeiből


A webfejlesztési kódolási forgatókönyv exponenciálisan megváltozott az elmúlt években. A világ átkerült a hagyományos programozási nyelvektől, például a Java, .NET és PHP. Megkezdték a adaptálást a JavaScript keretrendszerhez, mivel az egyszerűen használható az előlapon, valamint a háttér és a gyors prototípuskészítés.

Az átmenet következtében szükség van kiváló tesztelési eszközökre is. Ebben a cikkben bemutatom az iparágban használt legjobb javascript egységek tesztelési eszközeit.

Az egység tesztelésének fontossága

Mielőtt megismernénk a rendelkezésre álló eszközöket és azok előnyeit, tisztázzuk meg, miért fontos az egységek tesztelése.

Az egység tesztelése a végrehajtott kód modulszintű tesztelésének folyamata. Az egységteszt lehetővé teszi annak biztosítását, hogy a kifejlesztett modulok megfelelnek-e az üzleti dokumentumban meghatározott követelményeknek. Ezeket a teszteket minden modulra meg kell írni a létrehozásukkor. Minden új modul fejlesztése után a teljes tesztkészlet futtatásra kerül annak biztosítása érdekében, hogy a kifejlesztett modul ne érintse meglévő modulokat.

A Javascript fejlesztése meglehetősen szervezetlenné válhat, ha nem tartják be a megfelelő egyezményeket. Ez szükségessé teszi a megfelelő fejlődés kihasználását & egység tesztelő eszközök. A Javascript egység tesztje az előlap számára főleg tényleges vagy fej nélküli böngészőkön fut

Ezek a tesztek az alkalmazás használhatóságának és reagálhatóságának tesztelésére összpontosítanak. A háttér-egység tesztelési keretrendszerei az üzleti logika és a szolgáltatási végpontok tesztelésére összpontosítanak a NodeJS alapú háttér-kódhoz.

MochaJS

MochaJS a legnépszerűbb tesztelési keret, amely támogatja a háttér- és az előlapi tesztelést. A MochaJS rugalmas alapja a tesztek fejlesztéséhez, amire szüksége van. A teszteket aszinkron módon futtatja a Chrome v8 motoron vagy bármely más böngészőn.

MochaJS tesztelési keret

A Mocha fő előnyei a következők:

 • Úgy működik, mint az előlap és a háttér
 • Támogatja a NodeJS hibakeresőt
 • Tiszta alapot biztosít a tesztek fejlesztéséhez a fejlesztő kényelme szerint
 •  Minden böngészőt támogat, beleértve a fej nélküli króm könyvtárat is
 • Támogatja az objektumok gúnyolódását a rugalmas háttér-tesztek elvégzéséhez

Jázmin

Jázmin egy felhasználói viselkedés utánozó, amely lehetővé teszi a webhely felhasználói viselkedéséhez hasonló teszt esetek elvégzését. A jázmin hasznos a láthatóság, a kattintás tisztasága, valamint az felhasználói felület reagálóképességének tesztelésére szolgáló felület különböző felbontásokban. A Jasmine lehetővé teszi a felhasználói viselkedés automatizálását a vámkezeléssel és a várakozási idő elvégzésével, hogy a felhasználó tényleges viselkedését szimulálja.

Jázmin keretrendszer

A Jasmine használatának fő előnyei a következők:

 • Alsó felső rész, szinte nulla külső függőség miatt
 • Szinte minden szükséges szerszámmal együtt van a dobozban
 • Támogatja a Frontend és a Backend teszteket
 • A kódolás nagyon hasonlít a természetes nyelvű íráshoz
 • Széleskörű dokumentáció, több keretben történő felhasználáshoz

Nézze meg ezt a ragyogó egységteszt a Jasmine online tanfolyamon.

AVA

AVA egy minimalista könnyű tesztelési keret, amely kiaknázza a Javascript aszinkron jellegét. Az AVA egyidejűleg végezhet teszteket.

AVA keretrendszer

Ez lehetővé teszi szinte teljes ellenőrzését a tevékenysége felett. Elsősorban a NodeJS alapú kód tesztelésére irányul. Néhány előnye a következő:

 • A könnyű lábnyom gyorsabbá teszi
 • A teszteket aszinkron módon és párhuzamosan futtatja
 • Gyorsabb, mint a legtöbb más tesztkeret
 • A Javascript tesztek egyszerűbb szintaxisa
 • Tisztább verem nyomok az esetleges észlelt hibákhoz

TRÉFA

TRÉFA az egyik legnépszerűbb keretrendszer, amelyet a Facebook rendszeresen fenntart. Ez a React alapú alkalmazások számára előnyös keret, mivel nulla konfigurációt igényel.

JEST keretrendszer

Ez azonban nem korlátozódik a React használatára. Néhány JEST szolgáltatás a következő:

 • Egyetlen keret illeszkedik a NodeJS, VueJS, React, Angular és más Babel alapú projektekhez
 • Könnyebb leszállni a földről
 • Jól dokumentáció és a kódolás szintaxisa
 • Az élő pillanatképek lehetővé teszik a tesztek kezelését nagyobb objektumokkal

Karma

Karma egy eredményes tesztelési környezet, amely támogatja az összes népszerű tesztleírási keretet. Támogatja az alkalmazásokat a tesztek végrehajtására különféle környezetekben. Széles körű támogatást nyújt a tesztelések végrehajtásához különféle eszközökön és alkalmazásokon.

A Karma kiválasztásának elsődleges tényezője a CI / CD motorokkal történő integráció támogatása és a következő szolgáltatások.

 • Használható tesztek futtatásához böngészőben, fej nélküli környezetben, például a PhantomJS, valamint az eszközökön
 • Támogatja a legtöbb népszerű keretrendszerben írt teszteket
 • Lehetővé teszi a tesztek távoli futtatását más eszközökön a fájlok érkezésével
 • Támogatja a teszt esetének hibakeresését a Chrome és a Webstorm használatával

Szalag

Szalag architektúrájában nagyon hasonló az AVA-hoz. Nem támogatja a globálokat, ezért minden tesztfájlba bele kell foglalnia a szalagot. Ennek a változók globális korlátozásának döntésének is előnyei vannak. Néhány szolgáltatás kiemeli:

 • Tiszta könnyű lábnyom
 • Csak csupasz fém kódot biztosít, és teljes fejlesztési szabadságot ad a fejlesztõnek a teszt esetek írására
 • Támogatja az ES6, a Typescript és a coffee script szabványokat
 • Támogatja a teszt végrehajtását a legtöbb modern böngészőben

Cypress.io

Ciprus egy izgalmas tesztelési keret, amely gyakorlatilag a böngészőn fut. Interaktív felhasználói felületet biztosít a böngészőben weboldal formájában. Könnyen telepíthető Mac-re, Windows-ra és Linux-ra. Ez egy független tesztfutó, amelyet nem kell szorosan integrálnia a kóddal.

Cypress tesztelési keret

Bábjátékos

Bábjátékos egy kiváló teszt-végrehajtási keret, amelyet a Google egyik csapata épített ki. Fej nélküli króm API-t biztosít a NodeJS alkalmazásokhoz.

A Puppeteer-et elsősorban a böngészőre jellemző alkalmazásokhoz használják, mint például feltérképezési teszt, oldalszerkezeti teszt, képernyőképek készítése és akár egyoldalas alkalmazásokhoz előre elkészített tartalom rögzítése. A báboló használatának további előnyei a következők:

 • Képesség az egyedi felbontások és méretek beállításához a böngésző számára
 • Támogatás a krómhosszabbítások teszteléséhez
 • Automatizálási támogatás űrlap benyújtáshoz, felhasználói felület teszteléshez és billentyűzet bevitelhez
 • Támogatja az ES6 olyan funkcióit, mint a várakozás és az aszinkron

ChaiJS

ChaiJS A keretrendszer a viselkedésvezérelt tesztelésre összpontosít. Bármely más kerettel párhuzamosan használható. Ez már jó ideje fennáll, és a Javascript szabványok fejlődésével fejlődött ki.

A ChaiJS a Node-vel, a böngészővel, a vasúttal működik, és nagyszerű támogatási közösséget és dokumentációt kapott.

Qunit

Qunit – erőteljes tesztelési keretrendszer, amelyet az előtéttel való használatra szánnak. Ez a JQuery, JQuery Mobile és JQuery UI könyvtárak fejlesztõinek elsõ választása.

Írható független JS fájlként, és bármilyen weboldalon végrehajtható. A szokásos tesztelési módszer a Qunit használatával a fájl beillesztése a weboldalra, és a tesztek futtatása a Qunit beépülő modul segítségével. A QUnit előnyei a következők:

 • Használható újrafelhasználható teszt szkriptek létrehozására
 • Telepítésre kész webes felületet biztosít a tesztkimenetek vizuális megtekintésére
 • A tetejére épített plugins-készlet lehetővé teszi a teszt gyorsabb fejlesztését

sinon

Sinon.js elismerését fejezi ki az egység tesztelési keretrendszerének, hogy hamisítja / gúnyolja az igazi dolgokat. Mert a tesztelés során – nem lesz minden adata! Támogatja a Chrome, IE 11, Firefox, Edge, Safari és Node.js futási időket.

A Sinon jó alternatíva lenne testdouble.js

Következtetés

Az egység tesztelése elengedhetetlen annak biztosítása érdekében, hogy a kódváltozások nem szakítják meg az alkalmazást, és üzleti követelmények szerint működnek. És remélem, hogy a fentiek segít abban. Ha újonc vagy, akkor tetszeni fog ez online tanfolyam amely megtanítja a JS egység tesztelésére ChaiJS, Sinon és Mocha részvételével.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map