17 Kódolási kihívások a kritikus gondolkodás elmélyítéséhez

Ha fejleszteni szeretné egy meglévő vagy új programozási nyelv készségeit, akkor ennek egyik legjobb módja a kódolási kihívások révén.


Az évek során sok platformon és weboldalon vált elérhetővé, izgalmas kihívásokat kínálva minden szintű kódoló számára. Legyen szó egy új nyelvről, amelyet megpróbál megtanulni, vagy próbára akarja tesztelni az értelmét stresszes helyzetekben – a kódolási kihívások egyszerre is szórakoztatóak és próbára tehetők..

Az ezekkel a kihívásokkal való munka mellett a nyilvánvalóan járó előnyök között szerepel a jobb problémamegoldó készség, a mélyreható nyelvi megértés és az új algoritmusok tanulásának öröme. Amint tudod, az algoritmusok nem ritkák a bérbeadási folyamat során – tehát ha valamilyen fogak vannak a játékban, akkor kezedben lehet.

Ez a bejegyzés a rendelkezésre álló legjobb kódolási kihívásokkal foglalkozó webhelyeket és platformokat tartalmazza. Néhányan kezdőbarát, míg mások tapasztaltabb közönséget látnak el. Hozzáteszünk néhány olyan dolgot is, amelyet azóta megmutathat gyerekeinek gyermekbarát kódolás meglehetősen népszerűvé vált.

Coderbyte

A Coderbyte egy egyedülálló alkalmazás, amely a modern programozási gyakorlatokon alapul. Alapvető jellemzője a kódolási kihívások, amelyek világszerte több millió embernek segítettek jobb fejlesztőkké válni. Ellentétben a hasonló alkalmazásokkal a piacon, Coderbyte arra törekszik, hogy segítse az embereket az iparági kérdések megoldásában.

Coderbyte

Ennek a platformnak az egyik legfontosabb eleme, hogy együttműködik néhány vezető szoftvermárkával. Például a Google, a LogMeIn, a HBO, a PWC és még sokan mások. Ha valaha is munkát kíván vállalni egy ilyen társaságban, akkor biztos lehet abban, hogy a Coderbyte megadhatja a készségek teszteléséhez szükséges kihívásokat..

A regisztráció után választhat kihívások és algoritmusok közül. Több százezer felhasználó által benyújtott megoldás létezik, amelyek segítségével sokkal szélesebb körű megértést kaphat az egyes programozási témákról.

A szervezetek feliratkozhatnak és kezelhetik átvilágítási folyamatukat. Regisztrált szervezetgé válva hozzáférhet további eszközökhöz, amelyek segítenek az egyes fejlesztők szűrésében.

Codewars

A folyamatos kódolási gyakorlat szépsége az, hogy mindig új módszereket állít fel a problémák megoldására. Codewars kihasználja ezt az ötletet. A „katas” alapú platform gyakorlatokat és kihívásokat kínál számos nyelven.

A fenti gyakorlatok elvégzésekor pontokat szerezhet, de ellenőrizheti, hogy más programozók hogyan oldották meg egy adott problémát.

Codewars

Ha új nyelvet szeretne gyakorolni, akkor a Codewars kivételes webhely, amelyet könyvjelzőihez adhat hozzá.

Íme néhány támogatott nyelv:

 • Clojure
 • Rozsda
 • Gyors
 • Piton
 • Haskell
 • Héj
 • JavaScript
 • PHP
 • Kotlin
 • Scala

És sok más nyelv van a BETA programban; elérhető, de lehetséges szűk keresztmetszetekkel.

Edabit

Új dolgok megtanulásának legegyszerűbb módja az, ha következetesen kölcsönhatásba lépünk azzal a dologgal, amelyet meg akarunk tanulni. Ilyen a programozás is. A legjobb könyvek olvasása nulla ismereteket eredményez, kivéve, ha az írott szót a gyakorlatban megteszi.

Edabit

Edabit egy megalapozott platform, amely harapásméretű kódolási kihívásokat kínál, amelyek gyorsan javíthatják kódolási képességeidet.

Visszaadja a két szám összegét Edabit

Alapvetően az Edabit olyan platformot akar biztosítani, amely áthidalhatja a kezdő és a haladó kódolók közötti szakadékot. Megnézheti a ütemterv a teljes szolgáltatáslista megtekintéséhez.

CodinGame

A játékok, mint oktatási platformok, nem teljesen újdonság, de úgy tűnik, hogy sokkal több játékos van a pályán. A CodinGame csak egy a sok olyan platformon, amely egy játékos élmény révén nyújt programozási kihívásokat. Az üres kód írása helyett inkább játékkörnyezetet épít. Az összes beírt kód bizonyos értelemben befolyásolja a „játék” menetét.

CodinGame

Utólagos látás, olyan platformok, mint a CodinGame sokat segíthet a technológiai fejlesztőknek az okok és a következmények kérdésében. És hogyan vezetnek bizonyos döntések konkrét eredményekhez.

Ez nem csak egy az olcsó webhelyek közül, ahol hanyag JavaScript kódot ír. A CodinGame tartalmaz néhány felső szintű algoritmust, és számtalan világszínvonalú kódolóval rendelkezik, amelyek segítséget nyújtanak az új és tapasztalt fejlesztők számára egyaránt..

HackerEarth

HackerEarth egy jól ismert platform, amely hakatonokat, kódolási kihívásokat és különféle versenyeket futtat.

HackerEarth

Ez egy olyan hely is, ahol érdekes ismereteket szerezhet a modern vállalatok bérbeadási folyamatáról. Nem minden, de a HackerEarth adatbázisában található kihívások jó részét felvetheti bármelyik jövőbeli állásinterjún..

Képernyőkép 2019-01-01, 4.18.22 PM

És hogy lehetséges ez? Nos, elsősorban azért, mert a HackerEarth valódi rohanása az, hogy toborzási megoldásokat kínál a legfejlettebb tech-vállalatok számára. Ha azt akarja, hogy a legjobbnak tekintsék, akkor a legjobbakat kell lógniuk. Ez mindenki számára hasznos helyzet.

Programmr

A Programmr egy dinamikus digitális laboratórium a fejlesztők minden szintjére. Val vel Programmr, Kódot írhat, lefordíthatja, és projekteket végrehajthat közvetlenül a böngészőből. A platform támogatja az összes főbb nyelvet, amelyet manapság használnak. Legyen szó akár egy mobilalkalmazásról, akár az adatbázis szerkezetéről, amelyet futtatni szeretne – a Programmrnek megvan a bátorsága, hogy támogassa.

Programmr

A kihívások oldalán a Programmr egyedi kihívásokkal rendelkezik a Java, C ++, PHP, C #, Ruby, Python és iOS számára. Mindegyik készlet 100+ kihívást tartalmaz, amelyeket népszerűség (a felhasználói szavazatok alapján) és más tényezők szerint lehet rendezni.

Mi különbözteti meg ezeket a srácok másoktól az az, hogy az új tapasztalatok alapján azonnali visszajelzést kaphat, függetlenül attól, hogy egy adott nyelv tanúsítványa, vagy pusztán a meglévő felhasználók visszajelzéseit kapja-e..

HackerRank

HackerRank egy olyan startup, amely a kódolási kihívásokkal foglalkozik mind az egyének, mind a szervezetek számára. A kihívástól függően leggyakrabban utasításokat kap egy befejezendő projekthez, és a rajtad múlik, hogy hogyan teljesíti azt..

Jelenleg a fejlesztők Java, Python, JavaScript, PHP, C ++ és SQL felhasználásával oldhatják meg a biztosított kihívásokat.

HackerRank

A megoldások benyújtásakor a platform automatikusan pontozza a benyújtást olyan tényezők alapján, mint a pontosság. Ezután bekerül a globális ranglistába, miközben az eredményeket (jelvényeket) ápolja az út mentén. Vannak még „sprint” is, amely egy másik kifejezés a platform által üzemeltetett versenyekre.

A House of Codes izgalmas darabot írt a Hacker Rank 50 legfontosabb kihívása. Ha kíváncsi van rá, érdemes elolvasni; rengeteg példával és anyaggal.

A kódoló vonat

Daniel Shiffman egy saját készítésű, egyszemélyes hadsereg, nagyszerű anyagokat készít és készít a programozásról. A kódoló vonat Daniels személyes YouTube platformja, ahol izgalmas és hasznos videókat osztott meg a programozáshoz kapcsolódó problémák megoldására.

A kódoló vonat

De ezt az érdekes megközelítést alkalmazza. Ahelyett, hogy webhelyén mindent tárol, a YouTube-ot használja a kihívás platformjaként, és a webhelyét a megoldás platformjaként használja.

Tartson olyan természetben, hogy kihívásain alapszik P5.js és Feldolgozás – a művészetben és a grafikai tervezésben alkalmazott két népszerű megoldás.

Wolfram kihívások

A Wolfram a világ egyik legismertebb vállalata, amely a számítástechnika területén működik. Platformjuk sok lehetőséget hagyott szótlanul.

Wolfram kihívások

Bár nem a Wolfram Alpha-ra összpontosítunk, egy új határ, amelyet 2018 elején mutattak be – Wolfram kihívások.

Rengeteg példa van a kihívásokra, amelyek elképzelhetők: a „legolcsóbb megoldás” vagy a „legmegfelelőbb” megtalálását. Hasonló a telepítéshez a tipikus gépi tanulási feladatokkal: keressen egy olyan funkciót (mondjuk egy neurális hálózat alapján), amely a legjobban teljesít egy bizonyos tesztkészlet osztályozását, stb..

Összehasonlítva a többi weboldallal / platformon ebben a körben, a Wolfram a kihívások széles területére terjed ki, nemcsak a kódolásra. Mindent összevetve, ha el akarja élesíteni a kritikai gondolkodását – ez lesz a platform erre!

LeetCode

A LeetCode egy termék, azaz nem csak egy véletlenszerű kihívásokkal foglalkozó webhely. Ehelyett a LeetCode a felkészülés a jövőbeli lehetőségeire.

LeetCode

A platform modern tanulást, bonyolult kihívásokat és kiváló irányítópultot biztosít, amely mindent elkészít.

Leghosszabb érvényű zárójelek LeetCode

A zökkenőmentes élmény ösztönzése érdekében cikkeket, vitafórumokat és más közösségi szempontokat is talál. Számos LeetCode-felhasználó „végzett diplomával” olyan vállalatoknál dolgozik, mint az Uber, az Amazon, a Stripe és mások.

Codeforces

Codeforces az összes hardcore és dedikált kódoló számára. Gondolj szoftvermérnökökre, bűnözőkre, A.I. rajongók és gépi tanulású drogosok! A fejlett programozók platformjaként a Codeforces híres ranglistájáról és versenyszelleméről ismert.

Codeforces

És az indulás könnyebb, mint gondolnád.

Exercism

Nagyon jó látni a sok kódolási kihívást jelentő platform mögött meghúzódó kezdeményezéseket.

Exercism

És Exercism sem kivétel. Katrina Owen, az alapító azt mondja, hogy célja az, hogy „segítse az embereket ahhoz, hogy elsajátítsanak elegendő kódolást [a testmozgás használatával], hogy munkát találjanak a fejlesztésben”..

Kotlin kihívásokat jelent

Ennek írásakor 48 nyelven több mint 2600 gyakorlat létezik – mindezt ingyen! Úgy gondolta? tanulj Kotlin, vagy talán jobban orientálódj a Vimben? Most lehetősége van új készségek elsajátítására érdekes kihívások révén!

Codier

Bármennyire meglepő is, mint néhánynak, továbbra is történik kódolás a front-end fejlesztésben!

Codier

Az itt felmerülő kihívásokat többnyire a felhasználók egyesítik. Például, valaki közzétehet egy „Anyagtervezési Kártyát”, és felhívhatja Önt, hogy javítsa azt, vagy hozzon létre hasonló variációt.

Anyagkártya kihívás

Az eredmény az, hogy képes kreatív ötleteket megvalósítani. És örülök annak, hogy mások is valós időben kezelik a hasonló problémákat. A projektek során mindig felhasználhatja mások által benyújtott kódot.

Flexbox Froggy

A front-endről beszélve, hogy hogyan alakul a Flexbox megértése? Mindig jó, ha frissít egy kis memóriát, hogy éles és pontos legyen!

Flexbox Froggy

Flexbox Froggy egy szép kis játék, amely végigvezeti a 28 lépésben a Flexbox különböző felhasználásait és igazításait. Talán kevésbé nagy kihívás, mint emlékeztető, de megteheti az összes szintet, válaszok keresése nélkül?

Rácskert nagyon hasonló játék; az egyetlen különbség az, hogy a Rács funkcióval dolgozik, és nem a Flex funkcióval.

PyBites

A Pythonot széles körben elfogadják a legegyszerűbb nyelvtanulásként. És gyakran ajánlják az új programozóknak, hogy vizsgálják meg először. De ne hagyja, hogy ez elriasztja Önt abban, hogy higgyen Python képességeiben.

PyBites kód kihívások

Manapság nagyon sok gépi tanulás és adatkészlet generálása kizárólag a Piton – és ez nem egy kis feat!

python gépi tanulás

PyBites felkészül a legújabb eseményekre. Cikkek, kódolási kihívások és más kritikus apróságok, amelyek segítenek az ésszerűség növelésében. Minden kihívás áttekintésként nyomon követést foglal magában, ahol összehasonlíthatja a kódját, és felfedezheti a probléma megoldásának helyes módját.

CodeCombat

CodeCombat egy újabb kódolási játék, amely dinamikus és kihívást jelentő kódolási környezetet biztosít. A CodinGame-hez hasonló termékek közötti különbség az, hogy a CodeCombat a tanárokra összpontosít. Ennek eredményeként felhasználhatja ezt a platformot a programozás és a problémamegoldás tanítására iskolai szinten.

CodeCombat

Vannak eszközök, anyagok és egyéb források, amelyeket kifejezetten erre a célra alakítottak ki. És nagyon szórakoztató is. Az általad épített CodeCombat játékok érdekes, de vizuálisan lenyűgöző is. És a játék már olyan népszerű a gyerekek körében. A virtuális környezet fejlesztésének a kihívása a gyerekeknek ösztönözheti őket a jövőben valami csodálatos építésére!

Tynker

Amint azt röviden megemlítjük az intro-ban, mindenkinek, szüleinknek, találtunk valamit odakint. Tynker egy szórakoztató kis platform, amely elősegíti a kódolást a gyerekeknek. Egy nagyon egyszerű drag and drop felületen alapul, ahol a gyerekek válthatnak a választások között, és remélhetőleg megoldhatják a bemutatott problémákat.

Tynker

És ne tégy félre, a Tynker jobban adaptálódik a modern szabványokhoz, mint gondolnád. Ha vannak olyan gyerekeik, akik kóborolnak a tizenévesekbe, akkor hagyhatják, hogy a Python vagy a JavaScript segítségével megoldásokat írjanak, nem pedig a Blocks egyedül.

Záró szavak: Kihívás magadra!

Az összes felsorolt ​​webhelyen és platformon valószínűleg 10 000 egyedi kód kihívás van. Lehetetlen ilyen módon átjutni mindannyian.

Ehelyett inkább azt javaslom, hogy keressen egy olyan platformot, amely úgy érzi, hogy leginkább megfelel az Ön igényeinek, és csak erre az egy platformon koncentrál. Barátságokat építhet, új dolgokat tanulhat, és ki tudja – lehet, hogy eleget tanulsz ahhoz, hogy új munkahelyet kapjon egy legjobban fizető társaságnál!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map