19 JSON-eszközök elemzéshez, formázáshoz, érvényesítéshez és így tovább

Beszéljünk a JSON-ról, annak fontosságáról és a JSON-hoz kapcsolódó műveletekről. Fedezze fel néhány online eszközt az érvényesítéshez, elemzéshez, formázáshoz és így tovább.


Bevezetés

Az internet növekedése eljuttatta a JavaScriptet olyan helyekre, ahol még soha nem gondolt. Most a modern tech világ egyik fontos programozási nyelvévé vált. Úgy építették fel, hogy kiterjesszék az internetet, és együtt javascript, különböző kiterjesztések kerültek a JSON nevű képre.

JSON meghatározta Douglas Crockford a 2000-es évek elején. Manapság az emberek által olvasható de facto számítógépes formátumvá vált a strukturált adatok tárolására.

JavaScript objektum jelölés (JSON) egy könnyű formátum az adatok tárolására és cseréjére. Nagyon egyszerű megérteni.

A következő példa egy JSON reprezentációt mutat be, amely leírja a személyt.

{
"név": "Miller John",
"Mobil": "897654321",
"kor": 45,
"cím": {
"város": "New York",
"ország": "USA"
}
}

A fenti struktúra egyértelműen megmutatja a személy bizonyos tulajdonságait. Tartalmaz egy nevet, mobilszámot és címet. Az ilyen struktúrát át lehet adni egy ügyféltől egy webszerverre vagy fordítva, amely ezt követően végrehajt bizonyos műveleteket és műveleteket, például megjeleníti az adatokat vagy elmenti őket későbbi referencia céljából..

JSON egy olyan adatformátum, amely számos adattípust tartalmaz, például karakterláncokat, logikai értékeket, listákat, számokat, objektumokat és nullot. Mivel a JSON-ábrázolás a JavaScript részhalmaza, az ilyen típusú ábrázolást minden szokásos programozási nyelven használják, ami a JSON-t jó jelöltté teszi az adatok továbbítására nyelvi rések között.

Miért JSON??

A kiterjeszthető jelölőnyelv (XML) volt az egyetlen választás a nyílt adatcsere során. A nyílt adatmegosztásban történő fejlesztés azonban további lehetőségeket vezetett be a fejlesztők számára, és a Javascript az egyik legjobb alternatíva itt. A JSON említésekor az a dolog, amire a fejlesztők gondolkodnak, az az, hogy más nyílt adatcsere lehetőségekkel összehasonlítva könnyű. Ez azonban nem az egyetlen ok, hogy az API-integrációhoz használják.

Gyors

Az XML szoftver használatával történő elemzés hosszú időt vehet igénybe. A probléma egyik oka a dom manipulációs könyvtárak, amelyek nagyobb memóriát igényelnek a nagy XML fájlok kezeléséhez. A JSON általánosságban kevesebb adatot használ, tehát csökkentjük a költségeket és növelik az elemzési sebességet.

Olvasható

A JSON felépítése egyszerű és olvasható. Könnyebb időnk van a domain objektumok leképezéséhez, függetlenül attól, hogy milyen programozási nyelven dolgozunk.

Strukturált adatok

A JSON az XML fa struktúrája helyett térképszerkezetet használ. Bizonyos helyzetekben a kulcs-érték pár korlátozhatja, amit tehetünk, de kiszámítható és könnyen érthető adatmodellt kapunk..

Számos JSON eszköz érhető el, és mindegyik egyedi tulajdonságokkal és korlátozásokkal rendelkezik. Az egyéni igényektől függ, mely eszközöket kell használni. Ezeknek az eszközöknek a megismerése mindenképpen megmutatja, hogy képessé tegyünk minket arra, hogy ezeket az egyedi célokra is jól felhasználjuk!

JSONCompare

JSONCompare egy kiemelt JSON eszköz, amely lehetővé teszi a JSON kód közvetlen bevitelét és érvényesítését. Több kötegelt JSON fájlt egyszerre tölthetünk fel és érvényesíthetünk. Nem csak ezt, hanem összehasonlíthatunk és egyesíthetünk két JSON-objektumot is.

JSON formázó

JsonFormatter segít a JSON-adatok formázásában és érvényesítésében. Fa nézetet nyújt, amely segít navigálni a formázott JSON-adatokban. Ezenkívül eszközöket kínál a JSON CSV-re konvertálására, a JSON XML-re, JSON-szerkesztőre, JSON-tisztítóra, JSONLint-re és JSON-ellenőrzőre..

Vessen egy pillantást a JSON-formázó alábbi képére, a különféle elérhető lehetőségekkel együtt.

Online JSON eszközök

onlineJSONtools egy hasznos JSON segédprogramok gyűjteménye a JSON adatszerkezetekkel való együttműködéshez. Az összes JSON segédprogram nagyon egyszerű, ingyenes és könnyen használható. Ráadásul az összes segédprogram ugyanúgy működik – töltse be a JSON-t és kapjon eredményeket.

JSON Online Szerkesztő

JSONeditoronline egy web-alapú eszköz, amelyet a JSON-dokumentumok szerkesztésére, megtekintésére, elterjesztésére és a formátum átalakítására használnak. Ez az eszköz áttekintést nyújt a faalapú struktúráról is.

JSON formázó

A króm kiterjesztés hogy a JSON néhány egyedi tulajdonsága & JSOP támogatás, Szintaxis kiemelés, Összecsukható fák, behúzási útmutatóval, Kattintható URL-ek, Váltás a nyers és az elemzett JSON között.

JSON formázó

JSONformatter segít formázni, elemzni, megtekinteni, érvényesíteni, szerkeszteni és szépíteni a JSON-adatokat valós időben. Ez a nagyteljesítményű, szolgáltatásban gazdag és felhasználóbarát JSON-szerkesztő natív szerkesztési élményt nyújt.

A JSON formázásához írja be vagy illessze be a JSON-adatainkat az első szerkesztőbe, és kattintson a formázás / érvényesítés gombra a bemeneti JSON érvényesítéséhez és formázásához. A szépített és elemzett JSON-t a második szerkesztőben tekinthetjük meg.

Az eszköz lehetővé teszi számunkra a JSON-adatokat tartalmazó .json vagy .txt fájl feltöltését. Ezenkívül más különféle vezérlőelemeket is biztosít a beállítások eszköztárán, például a JSON-adatok másolása, törlése, finomítása, tömörítése és letöltése a szerkesztőből.

JSON Formatter Online

JSONformatter-line különféle üzemmódokat biztosít, mint például a fa szerkesztő, a kód szerkesztő és a sima szöveg szerkesztő. Ez a szerkesztő összetevőként használható webes alkalmazásunkban. A könyvtár betölthető CommonJS modulként, AMD modulként vagy normál javascript fájlként.

JSON Parser Online

Ez JSON Parser biztosítja azt a funkciót, amely a JSON-adatokat karakterlánc-elemzésbe és a JS-evalba elemzi. Ezenkívül lehetőséget nyújt a JSON-objektumok szépítésére, típusainak és indexeinek megjelenítésére.

Itt a JSON-adatokat HTML-űrlap beküldésével is elküldhetjük az elemzőnek. Mind a Get, mind a POST módszer használható.

 CSVJSON

Fejlesztőként a formátum-átalakítás olyan, amit gyakran igényel. CSV JSON egy csináld magad és egy állandóbb megoldás. Legjobb tulajdonsága az, hogy megmenthetjük ülésünket későbbi felhasználás céljából, és bárkivel megoszthatjuk.

Site24x7

Generáljon JSON-t kód a JSON sablon alapján. Ha van egy előre meghatározott sablon, akkor ezt az eszközt tetszőleges számú véletlenszerű JSON-struktúra előállítására használhatjuk. Hasznos a fejlesztőknek és a minőségbiztosításnak, hogy teszteljék termékeiket különböző bemeneti értékekkel. A létrehozott JSON-kimenet a.JSON-fájlként menthető a használat megkönnyítése érdekében.

JSON az SQL-hez

Numidian JSON lehetőséget nyújt a JSON-adatok táblázatos formában történő megtekintésére. A táblát új oszlopok hozzáadásával szerkeszthetjük, majd exportálhatjuk azt JSON vagy SQL vagy CSV fájlba. A Numidian JSON olyan funkciókat is kínál, amelyekkel CSV- vagy JSON-fájljainkat SQL, JSON, SQLite, MYSQL, Postgres fájlokká konvertálhatjuk.

JSON Viewer

Ez egy króm kiterjesztés amely lehetővé teszi a JSON-válasz megjelenítését a böngésző bármely webhelyéből vagy API-kéréséből. Fantasztikus JSON-élményt nyújt nekünk.

Néhány egyedi szolgáltatást nyújt a fejlesztők számára a JSON formázásához vagy finomításához, valamint a tulajdonságok grafikus nézetben történő áthaladásához. A JSON-nézet egy diagramot mutat, amely ábrázolja a szerver válaszát vagy az adott JSON-ot a grafikus nézetben. Azt is biztosítja, hogy a JSON vagyonát mélyen áthaladjanak zsemlemorzsa segítségével.

JSON haver

JSON haver egy beépített szövegszerkesztő a JSON és a JSON séma számára, a szintaxis-színezés, az automatikus kitöltés, a hajtogatás funkcióval egyszerűen szerkeszthető és létrehozható. A JSON haver JSON-szerkesztőt biztosít a Windowshoz, JSON-séma-érvényesítőt és -szerkesztőt, JSON-adatkonvertert és ingyenes JSON-érvényesítő parancssori eszközt..

JSON Parser Online

JSON elemző online biztosítja a JSON-kód szerkesztésének, elemzésének, érvényesítésének és szépítésének funkcióit. Ezenkívül biztosítja a karakterlánc-manipuláció funkcióját, valamint a hamis API funkciót a fejlesztéshez, teszteléshez és prototípus készítéshez.

Kód szépít

Ez az eszköz gyors és egyszerű módszert kínál a JSON formázásához, hogy el tudjuk olvasni. Csak fel kell töltenie egy JSON-fájlt (fel is tölthetünk JSON-adatokat, vagy beilleszthetjük a JSON-kódot), és ez ad egy adataink fáját, amelyeket kibonthatunk és összecsukhatunk. Ez a néző megjeleníti a kép előnézetét, ha az adatok a kép URL-je.

JSONLint

JSONLint egy érvényesítő és újraformázó a JSON számára. Másolhatunk és beilleszthetünk, vagy közvetlenül beírhatunk vagy beírhatunk egy URL-t a szerkesztőbe, és hagyhatjuk, hogy a JSONLint rendezze és érvényesítse a rendetlen JSON-kódot.

JSON szerkesztő

Használhatjuk a eszköz a JSON konvertálására XML, TSV, HTML vagy CSV formátumba.

Formázó és érvényesítő

Az JSON Foramtter azért hozták létre, hogy segítsék a fejlesztőket a hibakeresésben, mivel a JSON-adatokat gyakran vonaltörések nélkül adják ki, csupán helymegtakarítás céljából. Ennek következtében nagyon nehéz olvasni és értelmezni. Ez az eszköz segít megoldani ezt a problémát a JSON-adatok formázása és szépítése révén, így könnyen olvashatóak és hibakereshetők.

Nemcsak ezt, hanem a hibakeresési képességek további kibővítéséhez hozzáadta a fejlett JSON-érvényesítést azáltal, hogy követte a Douglas Crockford által a json.org-ban leírt leírást az RFC 4627-ben. Azóta frissítették, hogy lehetővé tegyék a több JSON-szabvány, valamint a jelenlegi érvényesítését. specifikációk RFC 8259 és ECMA-404.

JSON MATE

JSON társ hasznos JSON-szerkesztőt, JSON-felügyelőt, JSON-szépítőt / -gligitort kínál, és feltölti a JSON-adatokat külső API-ról. Beilleszthetjük a JSON-kódot a bemeneti cellába, majd a JSON-szerkesztő megmutatja nekünk a JSON-kódunk gyönyörű fa szerkezetét. A JSON kódot a JSON gomb megjelenítésével is megjeleníthetjük.

Következtetés

Remélem, hogy a fent felsorolt ​​JSON-eszközök segítenek a fejlesztési munkában.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map