19 Kereteket és könyvtárakat kell ismerni, mint egy teljes verem-fejlesztőt

Mivel a fejlesztők egyik legizgalmasabb témája a tárgyalások soha nem szűntek meg. Minden beszélgetés magában foglalja – milyen készségeket kell megszereznem a teljes verem alkalmazás fejlesztéséhez?


A teljes verem-fejlesztő fogalma egyszerű. A legjobban értékelt válasz a Quora-on nagyon jól magyarázza meg. A teljes verem fejlesztői egyfajta mindenoldalú szereplők, akik különféle képességeket elsajátítanak és ezeket a készségeket egy termék önálló elkészítéséhez használják.

Különböző halmozási streamek vannak, amelyekről többet szeretne tudni – mobil, web vagy natív alkalmazásverem.

Ha Ön kezdő, akkor itt szeretném tudni, hogy rendelkeznie kell egy a a programozás alapvető ismerete nyelv, hogy bármilyen kerettel elinduljon.

Ebben a cikkben azonban megvitatjuk azokat a különféle kereteket vagy könyvtárakat, amelyek segítségével teljesen funkcionális webes és mobil alkalmazást hozhat létre kereskedelmi célokra.

Kezdjük azzal front-end fejlesztés.

A kicsi js könyvtárak lehetnének a legjobb választás, ha csak néhány web-összetevő újrafelhasználhatóságára van szüksége. Ez megtakarítja a kódolási időt és elősegíti a kód karbantartását az előlap növekedésével. Természetesen, mint egy teljes veremű alkalmazásfejlesztő, az időgazdálkodás és a kód skálázhatóság olyasmi, amit nem engedhet meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja..

Tehát mi a könnyű sablonkönyvtár, amely segít az felhasználói felület testreszabásában?

Bajusz

Ez a hihetetlen keret akar lenni, ha összetett projektekkel jár. A projektek nagy része rengeteg HTML és JavaScript manipulációt igényel az ügyféloldalon.

Például Ön egy gyorsan növekvő ügynökség, és dinamikusan hozzá szeretné venni új szolgáltatási körét vagy portfólióját alkalmazásához. Meg szeretné próbálni biztonságosan módosítani a DOM-ot, osztályokat és attribútumokat, hogy más összetevők ne helyezzék el magukat.

A legjobb dolog, ha elkészít egy szuper vékony DOM-könyvtárat, amelyet bármilyen projektbe vagy oldalba beilleszthet.

Ahol Bajusz JS könyvtár kerül játékba.

Mivel a bajusz különböző nyelveket ösztönöz, nem szükséges külön sablonrendszer a kiszolgálóoldalon.

A fenti művelet általános módja ennek a könyvtárnak a meghatározása a HTML elemek egy karakterláncban, majd a belsőHTML tulajdonság beállítása, vagy a jQuery Html () módszer meghívása..

Az alábbiakban egy példa erre a technikára:

var dynamic_html = "HighlightedAuthor document.getElementByID ("tartály") .InnerHTML = dynamic_html

Kevés oktatóprogram áll rendelkezésre, amelyek segítséget nyújtanak, ha mélyebben szeretnének átgondolni a segédprogramot. Itt van egy ilyen példa az inspirációkért.

EJS

EJS lehet a legjobb lövés, ha sok HTML-kódot kell kiadnia HTML-kóddal, vagy ha dinamikusan foglalkozik tartalommal, vagy olyan felajánlást kínál, amely a valós idejű frissítésekkel kapcsolatos.

Vessen egy pillantást arra, hogy hogyan könnyíti meg a dolgokat a dinamikus tartalom kezelése.

var html ="

"+data.title+"

"
html + ="ul" for (var i = 0; i

 • "
  Ejs verzió

  <% = Cím%>

  Ha többet szeretne tudni? Itt van ez a nagyszerű darab cikk ez segíthet a telepítési folyamat megkezdésében.

  Kormányok

  végrehajtja HandleBars.js ha a leggyorsabban növekvő adatok vannak akár a kiszolgálón egy REST API-n keresztül, vagy az ügyféloldali adatokból.

  Most, hogy óriási DOM-manipulációra van szükség a változtatások végrehajtásához. A HTML-tartalom könnyű kezeléséhez nem szükséges JavaScript-kódja a nagy HTML-jelölések megtartásához.

  Az egyik jó ötlet, ha a JavaScript-et és a HTML-t kellőképpen elválasztva tartják, és az ügyféloldali sablonokat használják, mert általában gyorsabban hajtanak végre, mint a szerveroldali sablonok..

  Karcsú

  Minél hosszabb a kód, annál nagyobb erőfeszítésekre van szükség annak megértéséhez, és annál nagyobb a esélye, hogy hibákat találjon. Kevesebb kódvonalat szeretne írni, ami jó.

  Bármi, ami hozzájárul a további funkciók hozzáadásához kevesebb kóddal, jó eladási anyagnak bizonyul a tapasztalt fejlesztők számára.

  Karcsú egy eszköz és keretrendszer az összetevők lefordításához az összeállítási lépésben. Ez lehetővé teszi, hogy az egyes összetevőket egyetlen oldalra töltse az alkalmazás megjelenítéséhez. Ez azt jelenti, hogy nincs virtuális DOM, nincs keretrendszer a keretrendszer fölött, és nincs extra terhelés futási idő alatt.

  Itt található egy alapvető példa, amely lehetővé teszi a ferde elem megtekintését:

  / * itt néhány css * /
  .szép {szín: piros; }
  <
  p osztály = csinos> Nagyon jó vagy {név}!

  /*….és egy változó, amelyhez hozzáférhetünk a jelölésben * /
  hadd név ="Chris";

  Láthat majd némi varázst is a névvel nevezett JavaScript változóval.

  Ezután nézzük meg szerveroldali megjelenítés.

  Mint mindannyian már tudjuk – “túl sok a javascript és az alkalmazásai lassan töltődnek be.” A helyzet még szigorúbb, ha az alkalmazás egyidejűleg nagy forgalmú.

  Most már nincs semmi idegesítő várakozni és látni, hogy az alkalmazásoknak időt kell tölteniük, hacsak nincs sokkal több ideje és bátorsága az adatátviteli sávszélesség elköltésére valami miatt, amely rossz kialakítás. A kiszolgálóoldali átalakítás a megoldásokkal együtt jár a fejlesztők számára hasonló helyzetekben. Ezzel a koncepcióval mostantól a JavaScript alkalmazás a böngésző helyett a szerveren működik.

  Technikai szempontból feltételezhető, hogy a könyvtárakat beépíti a háttér-kódoló sablonokba.

  Ilyen módon az oldalt a szerveroldalon állítják elő, de az összes interakciót az oldal betöltésével az ügyféloldali kezeli.

  Next.js

  Ha egy ideig dolgozik a Reakción, Next.js amit érdemes megnézni, hogy megkönnyítse a dolgokat. Annak ellenére, hogy ügyféloldali platform, a React alkalmazások néhány problémát mutatnak, amelyek az ügyféloldalon lévő összes tartalom megjelenítésével kapcsolatosak. Az alkalmazás minőségével kapcsolatos egyik legfontosabb tényező az, hogy van SEO tartalmi kérdése.

  Bár a keresőmotorok egyre kompetensebben futtatják és indexelik a JavaScript alkalmazásokat, sokkal előnyösebb, ha a tartalomba küldjük őket, ahelyett, hogy kitalálnánk őket..

  Val vel A Next.js megvalósítva, előállíthatja a React összetevőket a szerveroldalon, mielőtt elküldi a HTML-t az ügyfélnek. Ezenkívül a Link összetevő, amely több oldal összekapcsolására szolgál, támogat egy előzetes letöltési javaslatot, amely implicit módon előzetesen előhívja az oldal erőforrásait.

  Megemlítheted ezt a hihetetlen dolgot cikk részletes ismereteket szerezhet arról, hogyan lehet a dolgokat működni a next.js-vel.

  Nuxt.js

  Ha Vue.js fejlesztő vagy, akkor mára valószínűleg felfedezned kellett volna  Nuxt.js.

  A Nuxt.js-t egymásra rakott rétegként is megteheti a Vue-kódolások felett. Megkönnyíti az univerzális vagy az egyoldalas Vue-alkalmazások fejlesztését. Ez a Nuxt.js egyedi értékesítési pontja – az univerzális alkalmazások létrehozásának folyamata megkönnyíti. Ez a JavaScript kód végrehajtható mind az ügyfél, mind a szerver oldalán. Egy univerzális alkalmazás arról szól, hogy egyoldalas alkalmazás (SPA) van.

  A SPA használatával sok konfigurációt kell végeznie mind a szerver, mind az ügyfél oldalán, ami a szűk keresztmetszet, amelyet a Nuxt.js meg akar oldani a Vue alkalmazások számára. Annyira egyszerű, mint amilyennek látszik, hagyja, hogy a keret elvégzi a kód megosztását az ügyfél és a szerver között, és összpontosítson az alkalmazás logikájára.

  A Nuxtjs sématérképe: pc: sitepoint.com/

  További információ a végrehajtási eljárásról itt: SitePoint.

  Beszéljünk róla CSS keretek és könyvtárak.

  A CSS keretrendszer használata az elrendezés sima és tiszta szerkezetét jelenti.

  Szemantikus felhasználói felület

  Szemantikus felhasználói felület kétféle szempontból egyedülálló: strukturált elrendezést kap, és öt leíró kategóriát használ az újrafelhasználható felhasználói felületek összetevőinek meghatározására.

  Ha valamilyen kívánatos módon manipulálhatja az összetevő formátumát, akkor a hatás valóban gyors lesz, és nem kell a kódolást tennie magának az összetevőnek a létrehozásához.

  A keretrendszer még egy plusz pontja az, hogy nemcsak az osztályok megnevezésében felel meg, hanem az összetevők megnevezésében, meghatározásában és leírásában is. Másodszor, különféle kész komponenseket kap, amelyek nincsenek jelen kortárs keretekben. Például kapsz  takarmány és Megjegyzés az UI Views összetevőiben vagy Oldalsáv és Alak az UI modulokból.

  Bulma

  Bulma egy modern CSS-keretrendszer, amely a Flexboxra épül.

  bootstrap

  Itt van a dokumentáció a bootstrap számára.

  Arra összpontosítanak, hogy a mobil elsőként reagáló webhely-építők legyenek. Ahogyan bekapcsolja a CDN-t, vagy helyileg tölti le a könyvtári fájlt, hogy ezt HTML-fájljaiban meghódítsa, hozzáférhet az óriási osztályok készletéhez és az előre megírt attribútumokhoz. Csak annyit kell tennie, hogy testreszabja őket az Ön igényei szerint.

  Ezután fedezzük fel háttér-fejlesztés.

  A kezdők számára a kifejezés mutatót mutat a mögöttes tevékenységekhez, amelyek akkor fordulnak elő, ha egy webhelyen bármilyen műveletet végrehajtanak. Lehet, hogy bejelentkezik a fiókjába, vagy e-könyvet vásárol egy online áruházból.

  A háttér-programozás egyik tipikus példája az, amikor egy cikket olvas a blogban. A betűtípusok, színek, minták stb. Fejlesztették ki az oldal előlapját. És a cikk tartalma kiszolgálóról származik, és egy adatbázisból származik. Ez az alkalmazás háttér része.

  Lásd a fentiekben megfogalmazott keresetet:

  A háttérrendszer folyamata

  Django

  Django egy magas szintű Python webes keret, amely elősegíti a tiszta fejlesztési folyamatot és a gyakorlati tervezést.

  Az alábbiakban bemutatjuk az alapvető követelményeket az induláshoz.

  • Python (legújabb verzió)
  • easy_install és Pip
  • csoportos it
  • virtualenv
  • Django
  • Adatbázis (SQLite, MySQL, PostgreSQL, MongoDB stb.)
  • Dél (az 1.7-nél korábbi Django verziók esetén)
  • Szövegszerkesztő (Sublime, vim, Komodo, gedit)

  Az easy_install és a pip is Python csomagkezelők. Ezek megkönnyítik a Python csomagok és a csomagfüggőségek telepítését és frissítését.

  Szerezze be a beállított eszközöket a Python csomag index. Keresse meg a csomagolt tojást (.egg), majd telepítse közvetlenül a fájlból.

  Akkor a verzióvezérlés érdekében érdemes kihasználni a Git-et.

  Laravel

  Laravel egy PHP alapú keret, kifejező és elegáns. A Laravelnél a szerverkezelés már nem jelent fejfájást. A jó hír az, hogy együttműködtek a DigitalOcean, a Linode, a Vultr, az Amazon szolgáltatással, hogy segítsenek ebben. Csak annyit kell tennie, hogy elkötelez egy Laravel kovácsot. A telepítési útmutató itt olvasható itt.

  Az olyan szolgáltatások, mint az Artisan nevű CLI, a több adatbázis-rendszer támogatása és az áttelepítések növelik a keret zavartalanságát, és vonzóvá teszik a háttér-fejlesztők körében. Ezen túlmenően a csomagolási rendszer hihetetlen a többféle támogató szoftverrel vagy könyvtárral, amelyek segítenek az internetes alkalmazásnak a folyamat automatizálásában.

  Ezzel felgyorsíthatja a fejlesztést, hogy gyors funkciókat biztosítson. A Laravel a Blade Template Engine nevű beépített sablonmotorral rendelkezik.

  Mindezek a Laravel keretrendszer beépített funkcióit teszik lehetővé, és mindenféle alkalmazásfejlesztésre alkalmasak.

  Android SDK

  Technikai szempontból ez nem egy keret, hanem egy teljes operációs rendszer. Megvan a Storage Access Framework (SAF), amely szerényvé teszi a felhasználók számára a dokumentumok, fájlok és más képek böngészését és megnyitását az összes preferált dokumentumtároló szolgáltatónál..

  A következők szerepelnek a SDK.

  Android API-k

  Ez a rész képezi az SDK magját. Az API egy csomó könyvtár, amely a fejlesztők számára hozzáférést biztosít az Android veremhez, és ezek ugyanazok, amellyel natív android alkalmazásokat hozhat létre..

  Fejlesztő eszközök

  Az Android forráskódjának működő Android-alkalmazássá történő átalakításához az SDK kihasználja néhány fejlesztőeszközt. Ezek lehetővé teszik Android alkalmazásaink fordítását és hibakeresését.

  Az Android emulátor

  Az emulátor számos alternatív felületet tartalmaz, amelyekkel láthatja, hogy az alkalmazások hogyan néznek ki és hogyan viselkednek egy igazi eszköz.

  Online segítség

  Végül, de nem utolsósorban, kihasználhatja az aktív fórumok Google Csoportjait, ahol rendszeresen értesítést kaphat a Google Android fejlesztőcsapatának..

  Ha alaposan meg kell tanulnia az Android fejlesztését, akkor nézd meg ezt Udemy tanfolyam.

  Főnix

  Phoenix keret párosul egy másik webfejlesztő eszközzel, az Elixirrel, hogy a legjobb háttér-élményt biztosítsák. A hatalmi pár segít olyan megoldások felépítésében, amelyek magas rendelkezésre állásúak, párhuzamosak és alacsony késleltetési idővel rendelkeznek.

  Az a tény, hogy az Elixir az Erlang VM (BEAM) alapú, ez mind az Elixir, mind a Phoenix nagyon tartóssá teszi. Ráadásul a szintaxis tiszta és olvashatóvá válik.

  Ezen felül a Phoenix egyik legizgalmasabb része, hogy lehetővé teszi a lágy valós idejű kommunikációt egymással kapcsolatban álló ügyfelek millióival és azok között. Vannak csevegőszobák és API-k üzenetekhez és még sok máshoz.

  Tavaszi

  Ha megnézi az alábbi ábrát a Edureka, ez azt mutatja, hogy a Spring rétegezett architektúrája különféle modulokból áll, amelyek funkcionálisak.

  Tavaszi keretszerkezet

  A legjobb lehetőség Java alkalmazások létrehozására. A réteges szerkezetnek ez a hatalmas előnye a középszintű objektumok hatékony megszervezésében rejlik. Ez a konfigurációt következetesvé teszi az alkalmazás során.

  Az induláshoz létre kell hoznia egy Spring Boot alkalmazást, amely gyors és megfontolt módszert kínál a termelésre kész tavaszi alapú alkalmazás létrehozásához. A végrehajtáshoz csupán annyit kell tennie, hogy összeállít egy babosztályt, ahol megjeleníti a végső outputot, létrehoz egy XML fájlt, a fő osztályt, és betölt néhány kevés jar fájlt..

  Ezen kívül figyelembe veheti a start.spring.io alapprojekt kialakításához.

  sínek

  Az első dolog, amit érdemes tudni Ruby on Rails hogy ez egy gyönyörű nyelv, és ugyanaz a keret, mint amit a Twitter, a Basecamp, az Airbnb, a Github és sok vállalat használ.

  Az alapok között szerepel a változók, a vezérlőáramlás-utasítások, a hurkok, az adatszerkezeteken keresztüli tömb és más osztály- és objektumfunkciók megismerése..

  Mivel a Rails alkalmazást kívánja összeállítani, és el kell hagynia a konfigurációs és egyéb háztartási feladatokat, három elsődleges feladatot kell elvégeznie:

  • Mutassa be az alkalmazás modelljét: Lehet, hogy egy zenebolt, egyetem, társkereső szolgáltatás, címjegyzék vagy hardverleltár.
  • Döntse el, hogy mi történhet ezzel a domainnel: Ez azt jelenti, hogy az alkalmazást dinamikussá teszi, amely lehet címek hozzáadása egy címjegyzékhez, zenei partíciók vásárlása a zeneboltokból.
  • Döntse el a nézet nyilvános elérhetőségét: Ez azt jelenti, hogy az alkalmazás oldalnézetét testreszabja a felhasználó számára.

  Tornádó

  A Python szerkezete három szakaszból áll.

  • Teljes rakás keretrendszer, amely rengeteg funkciót biztosít a kiszolgáló és az ügyfél oldalához.
  • Mikrokeretek, amelyek elsősorban szerver oldali támogatást, és néha ügyfél oldali támogatást kínálnak. Ez lehetővé teszi egy webes alkalmazás létrehozását egyetlen Python-fájl használatával.
  • Aszinkron keretek, amelyek aszinkron módon kezelik a kérelmeket.

  Tornádó a python keretrendszer utolsó kategóriájába tartozik.

  A kevés, de nem utolsósorban a funkciók egyike sok általános osztályt tartalmaz. Ezt felhasználhatja olyan alkalmazások létrehozására, mint például a Router vagy a SocketHandler for WebSockets. A dokumentáció elég világos, és felhasználhatja azt a következő teljes veremre telepített mobilalkalmazás kiépítésére.

  Grails

  Grails egy Groovy és Java ihlette webes keret.

  A fejlesztők telepíthetik ezt a keretet bármilyen meglévő Java webszerverre, például a Tomcat vagy a Jetty. Az egyik fontos dolog a grailisnél az, hogy a megközelítést a konvención kívül tartja, nem pedig a konfigurációs ötlet révén. Ez lehetővé teszi az alkalmazás számára, hogy magát az automatikus huzalozást elnevezési sémák alapján tegye, szemben a konfigurációs fájlok, például az XML-fájlok használatával.

  Itt egy gyors útmutató ha meg akarja próbálni a kezét a következő teljes verem mobil alkalmazás felépítéséhez.

  És végül, szüksége van egy adatbázis.

  MongoDB

  Nagyon szükséges technológia, amire szüksége van tanul ha MEAN (MongoDB, Express, AngularJS és Node.js) szeretne lenni, teljes verem fejlesztõvé válni. Mivel nyílt forrású, platformok közötti adatbázis, az adatokat tárolja a kulcs-érték párban. Ez olyan, mint a bináris adattípusok használata, mint a JSON-ban. Annak érdekében, hogy tiszta képet kapjon, a MongoDB-ben található dokumentum hasonló az OOPS-ben lévő objektumhoz.

  Ez a legjobb választás az Ön számára, ha nagyméretű táblákat kezel milliónyi adattal. Val vel MongoDB, egy teljes könyvtárat állít elő egyetlen könyvtárral, mint például a JavaScript.

  MySQL / MariaDB

  Amikor lejátszási listát készít, akkor adatbázist hoz létre. Amikor fényképeket készít, és feltölti a facebook-ra – a galéria az Ön adatbázisa a Facebook szerveren. Amikor cipő, ruházat stb. Vásárlására használ egy e-kereskedelmi webhelyet, akkor a bevásárló kosár adatbázisát használja.

  MySQL logó

  MySQL egy adatbázis, amely lehetővé teszi a relációs adatok kezelését. E-kereskedelmi példánkban a termékek, kategóriák, címkék táblázatokat használnak, és a kosár adatbázisához kapcsolódnak, és még sokan másokhoz is. Ez az adatbázisok valós idejű hasznossága.

  Következtetés

  Remélem, hogy az erőforrások fenti listája ötletet nyújt Önnek egy olyan különféle keretrendszerről, könyvtárakról és eszközökről, amelyeket fejlesztőként ismernie kell. A legjobb módja annak, hogy megtanulja őket, hivatkozva a hivatalos dokumentumokra, vagy ha videojáték-oktatókat szeretne, akkor próbálja ki az Udemy-t.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  • Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map