6 legjobb megfigyelő eszköz a NodeJS alkalmazáshoz

Előfordult már, hogy egy alkalmazás-összeomlás miatt semmi nehéz helyzetbe került?


Értesítette az ügyfeled a szolgáltatások leállásáról? – Ennek a helyzetnek nehéznek kell lennie. Az évek során a NodeJS kiderült, hogy a népszerûen használt JavaScript keretrendszer a gyors mikro-szolgáltatások fejlesztéséhez. A NodeJS-en futó munkaterheléseknél alapvető fontosságú, hogy megfelelő ellenőrzés alatt álljon az alapvető mutatókhoz.

Fedezzük fel a következő NodeJS megfigyelő eszközöket, amelyek segítenek az alkalmazás és a kiszolgáló teljesítményének és más mutatók figyelésében.

PM2

PM2 volt a leghíresebb eszköz, amelyet a Rookie, valamint a szakértő fejlesztők használtak annak biztosítására, hogy alkalmazásuk mindig élő legyen. A PM2 az élő termelési munkaterhelések futtatásához és azok ellenőrzéséhez a CLI-ről vagy a webes felületről használható. Telepítheti ezt NPM modulként.

A PM2 a következő funkciókat biztosítja a dobozból.

 • Több NodeJS alkalmazás kezelése egyetlen szerveren
 • Alkalmazás- és hibanapló-kezelés
 • Webes felület integrációja az alkalmazás állapotának és metrikáinak figyelésére
 • Automatikus klaszterezés a NodeJS alkalmazásokhoz
 • Az alkalmazás forró újratöltése
 • Az indító szkriptek támogatása
 • Naplózás a webes felületre

Az első lépések a PM2-vel

A PM2 telepítéséhez ellenőrizze, hogy rendelkezik-e NPM telepítve. Az NPM telepítésének és verziójának érvényesítéséhez használja az alábbi parancsot

npm – fordítás

Ez a parancs megmutatja az NPM verzióját, ha telepítve van.

Ezután telepítse a PM2-t az alábbi paranccsal:

npm install -g pm2

A -g globális zászló telepíti és elérhetővé teszi a modult parancsként. Bármely alkalmazás elindításához a PM2 használatával lépjen a NodeJS projektet tartalmazó mappába, és futtassa az alábbi parancsot:

pm2 start – név myapp

A fenti parancs egy NodeJ alkalmazást indít az első argumentumban megadott fájl felhasználásával. Az alkalmazást a myapp névvel is megnevezi. A NodeJS alkalmazás végrehajtásakor az pm2 használatával biztosítja, hogy a szolgáltatás nem megy le, és ha igen, megpróbálja automatikusan újraindítani az alkalmazást..

A webes felületen történő élő figyelés engedélyezéséhez regisztrálnia kell itt. A kulcsok generálása után láthatja az utasításokat a szerver PM2 és a webes felület összekapcsolásáról.

Raygun

Raygun egy platform, amely több programozási nyelv, beleértve a NodeJS alkalmazását is képes kezelni és figyelemmel kísérni. Segít a problémák valós idejű hibakeresésében összeomlási naplókkal, az alkalmazás kódjának elemzésével és a megfelelő hibapont megtalálásával a kóddal.

Néhány szolgáltatás felsorolása az alábbiakban található.

 • Élő és pontos hibajelentéseket nyújt
 • Támogatja a teljes halmozott hibajelentést
 • Valós idejű felhasználói munkamenet-figyelés
 • Szerver teljesítményének figyelése és szűk keresztmetszet észlelése valós időben

A Raygun érdemes időt és pénzt befektetni a missziókritikus alkalmazásokra. Betekintést nyújt, amely nagy megtérülést eredményezhet.

Appmetrics

Appmetrics egy nyílt forrású projekt, amelyet az IBM irányít és karbantart. A projekt arra koncentrál, hogy a merevlemezeket kiváló alkalmazási mutatók összegyűjtésére különféle tevékenységekre elosztja, mint például adatátvitel, hálózati sebesség, adatbázis-lekérdezés teljesítménye, CPU és memóriahasználat, szemétgyűjtés és mások.

Egyesítés egy pluginnel, mint például appmetrics műszerfalba kiváló ingyenes online eszközt jelenthet az alkalmazások figyelésére.

Az Appmetrics használható közbenső szoftverként a megfigyelő alkalmazások készítéséhez.

Express Status Monitor

Expressz állapotfigyelés egy nyílt forráskódú eszköz, amely a monitoringra szól ExpressJS. Ismert tény, hogy az ExpressJS a NodeJS-ben használt legnépszerűbb webes keret.

A fenti pillanatképből látható, hogy figyelemmel kísérheti a válaszidőt, a kérés gyakoriságát, az állapotkódot, a CPU / memória kihasználtságát és az átlagos terhelést.

Prométheusz

Csomópont exportálása

Prométheusz egy közösségi alapú megfigyelő és projektteljesítmény-betekintő eszköz. A NodeJS fejlesztői közösségek kimerítően használják arra, hogy teljesítménymutatóikat hasznos betekintésekké alakítsák. Nem biztosítja a plug-n-play megfigyelő megoldást. Helyesen kell telepítenie és beállítania az adatokat az adatok megjelenítéséhez.

Ha érdekli a tanulás, azt javaslom, nézd meg ezt Udemy tanfolyam.

ClinicJS

ClinicJS orvos

Clinic.js egy nyílt forráskódú könyvtár, amely elérhető a NodeJS alkalmazásokkal történő integráláshoz a megfigyeléshez és a kritikus teljesítményparaméterek kiiktatásához. Három fő eszköz kombinációja – Orvos, Bubbleprof, és Láng. Ezen eszközök mindegyikét különféle mutatók figyelésére használják.

ClinicJS orvos

 • Gyűjtse össze az egészségügyi és heurisztikai mutatókat
 • Automatikusan fecskendezze be a szondákat az alkalmazásba
 • Adjon meg egy grafikus felületet az alkalmazás teljesítményének és az élő metrikák megtekintéséhez
 • Generáljon ajánlásokat az alkalmazások optimalizálására

ClinicJS Bubbleprof

 • Ábrázolja a belső alkalmazás végrehajtását leíró buborék grafikonokat
 • Segít a hibák pontos meghatározásában a függvény végrehajtási grafikonjainak megjelenítésével
 • A mutatókat aszinkron horog segítségével gyűjti
 • Biztonsági információt nyújt a funkcióhívások között

ClinicJS láng 

 • Dedikált CPU metrikák figyelése
 • Grafikus felhasználói felület az alkalmazás CPU teljesítményének élő figyelésére
 • Lángdiagramokat állít elő, amelyek segítenek azonosítani a mutatók által elért maximális értékeket
 • Betekintést nyújt az alkalmazás CPU-fogyasztó tevékenységeibe

Kereskedelmi támogatás érhető el, ha vállalkozásához szüksége van.

Következtetés

A figyelést gyakran figyelmen kívül hagyják, ám az alkalmazások elérhetősége szempontjából nagyon kritikus. Mivel a fejlesztés költségei döntő fontosságúak, az eszközök, amelyek elemezik a kódot, figyelemmel kísérik a teljesítményt, és betekintést nyújtanak a hibákba, biztosak abban, hogy megéri. Nem csak időt és energiát takarítanak meg, hanem segítenek az SLA-k teljesítésében is azáltal, hogy gyorsabb felbontást biztosítanak az ügyfél számára.

CÍMKÉK:

 • Monitoring

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map