A tárgyak internete a webfejlesztés területén

Az elmúlt években a technológia hatalmas növekedést tanúsított, és ez folyamatosan zajlik. Sokat járult hozzá az emberi élet javításához, és korlátlan többfunkciós eszközöket hozott létre, mint például szupergyors számítógépek, intelligens mobilok, fejlett robotok, önjáró autók és még sok más. Ezek a dolgok jobbá, gyorsabbá és kényelmesebbé tették életünket


A tárgyak internetét (IoT) mindenki megtapasztalta, aki rendelkezik mobiltelefonokkal, laptopokkal, hordozható eszközökkel, mosógéppel, intelligens hangszórókkal és az internethez kapcsolódó elektronikus eszközökkel. Az IoT számos területén változtatni fog, beleértve a webes tervezést és fejlesztést. Segíthet a jövő hatékony fejlesztésében.

A tárgyak internete egy olyan technológia, amely összeköti a digitális világot az UI interakcióinak átalakításával az ember és a gép között. Most az IoT belépett a Webfejlesztés birodalmába, és interaktívabbá teszi a felhasználókat a weboldalakkal. És hozzon létre egy okosat & jelentős szerepet tölt be a fejlesztési világban.

A kapcsolat és a számítógépes érzékenység hatalmas ereje segíti az ügyfél funkcióinak megértését és a megfelelő stratégiák felépítését.

Az IoT élvezete a webfejlesztésben megváltoztatja a kezelőfelületet és a felhasználói interakciókat stb. Minden felhasználó ezt a kezelőfelületet használja a kamerákkal, érzékelőkkel és más internetes eszközökkel való kommunikációhoz..

Az internethez csatlakoztatott eszközök 2025-re megközelítőleg 75 milliárd dollárt érnek el Statista.

Az internethez csatlakoztatott eszközök jelentése

Tehát mi a dolog az interneten, van ötleted??

És hogyan fogja befolyásolni a webfejlesztés jövőjét?

Mélyebben mutassuk be, hogyan változtatja meg a tárgyak internete a webfejlesztést,

Az IoT az otthoni, mobil és beágyazott alkalmazások fejlesztése, amelyek kapcsolódnak az internethez, emellett a nagyobb számítási képesség integrálását és az adatok elemzését is felhasználja az értelmes információk kinyerésére..

Az IoT szerepe a webfejlesztésben

A tárgyak internete összekapcsolja az eszközöket & emberi innováció hajlamos. Most az IoT egy webfejlesztési iparban jön létre, hogy a webes architektúrát és a felhasználói felületet kreatívabbá és interaktívabbá tegye. Az IoT előrelépést fog létrehozni a weblapok és az operatív modellek között.

Az IoT sokféle intenzitással rendelkezik, mint például érzékelők, kamerák, jelzőberendezések stb. Ez biztosítja az ügyfelek igényeinek hatékony megoldását és a helyes irányok felépítését..

Jelenleg sok IoT-eszköz képes megjeleníteni a weboldal adatait és eredményeit. Ez magában foglalja a laptopokat, az intelligens eszközöket, például az AC-t és a mikrohullámú sütőket, valamint az ipari monitorokat, mint például a beágyazott rendszereket. Alapvető szerepet játszik a webfejlesztésben, és túlmutat ezen a technológián.

Az IoT webfejlesztése különbözik a szokásostól

A tárgyak internete a webfejlesztésnél bonyolultabb, mint a jelenlegi webfejlesztés és -tervezés. Az IOT webfejlesztése hatalmas mennyiségű adatgal, túlzott kommunikációval, biztonsággal, állandóan változó felhasználói felületekkel és megbízhatósággal foglalkozik.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a lényeges tényezőket, amelyek miatt az IoT változtatni fog a webfejlesztésben.

Nagy mennyiségű adat gyűjtése és feldolgozása

Az IoT rendszerek hatalmas mennyiségű adatmal dolgoznak, mivel adatokat gyűjtenek az érzékelőkből és feldolgozzák azokat az adatok felhőhálózaton keresztüli továbbításához. Ha az ilyen adatok rendszeres webhelyeken továbbítódnak, késleltetést okoz a rendszerekben. Az IoT-kompatibilis rendszerekben azonban ezeket az adatokat felhőhálózatokon keresztül dolgozták fel és továbbítják, így nem kell aggódni a rendszer késleltetése miatt. Az IoT fejlesztése nagyobb hangsúlyt fektet a hálózat megbízhatóságára és méretezhetőségére, mint a szokásos webes fejlesztések.

Mi a méretezhetőség??

Biztosítja az adatok terjesztését és gyűjtését, de nem függ az adatok mennyiségétől.

Mi a megbízhatóság??
Ez azt jelenti, hogy minden rendszer haladéktalanul pontos eredményeket hoz, az IoT adatgyűjtésével és az adatok hibátlan továbbításával kapcsolatban.

Ez az oka annak, hogy az IoT fejlesztői inkább a programozási nyelveket és a skálázható webes alkalmazások, például a C, a JavaScript és a Java fejlesztésére szolgáló megoldásokat részesítik előnyben. Az IoT fejlesztésének kritikus tényezője, hogy adatmennyiségeket küldjön az adatcsere kívánt protokolljain keresztül, amely magában foglalja az XMPP-t a valósidejű hozzáféréshez és az AMQP-t az adatok küldéséhez / fogadásához.

Dinamikus felhasználói felület élmény

A kiváló felhasználói felület fejlesztése nem könnyű feladat, mert a technológia fejlődik, és nem számíthatunk arra, hogy melyik működik tökéletesen melyik platformon.

Az IoT-vel történő integrálás azonban hatékony felhasználói felület létrehozásához nagyon divatos, és dinamikus élményt nyújt a felhasználók számára. Emellett növeli a webfejlesztők szerepét a jelenlegi fejlődő trendekkel összhangban. A fejlesztők képesek lesznek elvégezni A / B split teszteket a fejlesztés során, hogy kiválasszák a divatosat.

Chatbots integráció és kreatív felhasználói interakciók

Az elmúlt években megnőtt a chatbots weboldalak integrációja. Ezek a chatbotok integrálódnak a gépi tanulási algoritmusokba, hogy emberi beavatkozás nélkül válaszolhassanak a felhasználók kérdéseire. A jövőben több értékes eredményre számítunk, ha növelik az IoT használatát a webfejlesztésben.

Napról napra a hangkeresés erősebbé válik a webfejlesztésben. A Google keresőmotorja nemrégiben egy nagy algoritmusfrissítést adott ki a „Florida” nevű webhelyek számára. Ennek az algoritmusnak a hangkeresés alapján az integrált webhelyek magasabbak lesznek, mint a nem hangos webhelyek.

Az IoT használata a webfejlesztésben lehetővé teszi a hangalapú keresés hatékonyabb beépítését a weboldalakba. Ez az IoT egyik széle a webfejlesztési iparban.

Élő támogatás és kiberbiztonság

Az IoT kiváló biztonságot nyújt, amely elősegíti az üzleti adatok és a felhasználói adatok védelmét. Az IoT-t tartalmazó modern webhelyek lehetővé teszik a kritikus azonosítási technikákat az adatok helytelen viselkedésének megértéséhez és a biztonság eléréséhez.

Szerint a Globális internetes felmérés, Az IoT biztonsági piaca a 2017. évben 7550 millió dollár, 2026-ig 34% -kal bővül.

Az IoT elsősorban az automatizálási folyamatokra koncentrál, amelyek lehetővé teszik az emberi beavatkozás csökkentését vagy kiküszöbölését. Az IoT a webes technológiában ismert arról, hogy egyszerűsíti a webfejlesztés folyamatát, és hasznos biztonságot nyújt.

Éleslátó támogatás a mobilplatformokon

A tárgyak internete betekintést nyújt az adatokhoz, és amelyek távoli területektől vezérelhetik az eszközöket. Az áttekinthető elemzést felhasználva az IoT lehetővé teszi az eszközökkel való kommunikációt és az információk megosztását. Kis képernyős eszközök, például okostelefonok, fitnesz zenekarok, váltóáramú készülékek, mikrohullámú sütők stb. Mind csatlakozik az internethez, megosztja az információkat, és termelékenyebbé teszi az emberi életet.

Szinte az IoT integrált eszközei képesek megjeleníteni a weboldal eredményeit. Tehát tárgyaljuk ezeket az eszközöket és azt, hogy ezek miként befolyásolják mindennapi életünket.

Intelligens órák: Számítástechnikai és hordható eszköz. Biztosíthat fontos feladat eredményeket, például megjelenítheti az időt, kiszámíthatja a megtett távolságot, szívverést, BP-t, testmozgás-intenzitást stb. És mindent megjelenít az apró képernyőkön.

Hamarosan ezek az órák is támogatják a böngészőket.

Személyi asszisztensek: A személyes asszisztens egy feltörekvő tendencia a digitális világban. A hangsegéd alapján eredményt nyújt. Egy piacon az Amazon Alexa, az Apple Siri, a Microsoft Cortana, a Google’s Home stb. Található. Ezek az eszközök hasznosak az összes kiegészítő működtetéséhez, például AC-k, mikrohullámú sütők, ventilátor, izzó stb..

Az összes eredmény kis képernyőn jelenik meg.

Az IoT webes fejlesztésének hatása a különféle iparágakra

Az IoT telepítése változtathat olyan iparágakban, mint a kiskereskedelem, az egészségügy, a szállítás stb. Ezeknek az ágazatoknak modern webes alkalmazásokra van szükségük, például az orvosi iparban, hogy ellenőrizzék a pulzusszintet, BP, MRI vizsgálatot, megteendő lépéseket stb. A pontos ellenőrzéshez A hely, a forgalmi és a baleseti adatok a szállítási ágazathoz tartoznak.

A tárgyak internete jövőbeli építészete

A modern webes alkalmazás lehetővé teszi az online vásárlási élmény biztosítását a kiskereskedelem szektorában. Tehát így különféle kategóriák léteznek, amelyekhez webes alkalmazásokat fejlesztenek ki. Jelenleg az IoT-megoldásokat használó alkalmazásfejlesztők webes alkalmazásokat készítenek az ügyfelek igényeinek kielégítésére. Nézze meg az alábbi képet a részletekért.

Képforrás: UNCTAD A technológiai és innovációs jelentés 2018

Következtetés

A technológia folyamatosan új magasságokba fejlődik azáltal, hogy az emberi életet kényelmesebbé és jobbá teszi.

A tárgyak internete az a forradalmas technológia, amelyet az iparágak többsége alkalmazott, hogy a hagyományos folyamat okosabbá váljon. Az IoT olyan kritikus változtatásokat fog hozni, amelyek a webfejlesztést a következő szintre veszik. Ha segítségre van szüksége az IoT kiépítésének megtanulásához, akkor nézd meg ezt Udemy tanfolyam.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map