Blockchain Bevezetés kezdőknek

Érték Internet = Blokklánc


Lehet, hogy hallottál a „BLOCKCHAIN” kifejezésről. Tehát csak annak érdekében, hogy betekintést nyújtson a Blockchain fogalmába..

A Blockchain olyan elosztott adatbázis, amelyben az adatbázis tárolóeszközei nem mind csatlakoznak egy hagyományos processzorhoz. Egyre növekszik a rendezett rekordok, blokkoknak nevezett listája. Minden blokk tartalmaz egy időbélyegzőt és egy elemet egy előző blokkhoz, vagy hozzátehetjük, hogy ezen adatblokkok mindegyikét, azaz a blokkot kriptográfiai alapelvek, azaz lánc védik és csatolják. Így származik a „blokklánc” kifejezés!

Össze vagy zavarodva?

Nos, egyszerűbben fogalmazva: a Blockchain állandó rekordok vagy adatcsomagok sorozata, amelyet a szabványos számítógépek csoportja kezel. A Blockchain technológia a digitális valutát is rögzíti, amely magában foglalja a Bitcoin, Litecoin stb. Számukra. Ez a technika számukra lehetővé teszi a digitális információk kizárólag terjesztését, de nem másolását..

Ebben az útmutatóban el fogjuk magyarázni Önnek, mi a blockchain technológia, hogyan működik a Blockchain, és milyen tulajdonságainak köszönhetően olyan egyedi.

Gyors bevezetés

A Blockchains gondolatát Satoshi Nakamoto vezette be 2008-ban, majd később 2009-ben hajtotta végre először a digitális bitcoin valuta részeként; a Blockchain az összes bitcoin tranzakció társadalmi könyve.

Blockchain

A Blockchain hálózatnak nincs kiemelkedő jogosultsága. Mivel ez egy megosztott és változhatatlan főkönyv, az abban található információk a nyilvánosság számára és mindenki számára elérhetők. Ezért minden, ami a Blockchainre épül, jellegénél fogva átlátható, és az érintett emberek felelősek tevékenységéért.

A felhasználók egyszerűen szerkeszthetik a Blockchain azon részeit, amelyek „birtokolják”, megszerezve a fájl címzéséhez szükséges magánkulcsokat. A kriptográfia biztosítja, hogy az elosztott blokklánc másolata az emberek szinkronban legyen.

Hogyan működik a Blockchain??

A Blockchain rendszer egy rekord, tevékenység és blokk két példányából áll. A tranzakciók általában az adott időszakban elvégzett műveletek, amelyeket blokkban tartanak.

Blockchain

Az interneten információ terjeszthető, később pedig mások a világ bármely pontjára megközelíthetik. A Blockchain lehetővé teszi az érték elküldését bárhol a világon, ahol elérhető a blockchain fájl. De rendelkeznie kell egy külön, rejtjelezéssel létrehozott kulccsal, hogy csak azokat a blokkokat lehessen összeállítani, amelyek Önnek vannak.

Átadás Bitcoin példák, kulcsok szükségesek a blokkok átviteléhez, amelyek pénzügyi eszközökkel rendelkezõ pénznemekbõl állnak. Ez magában foglalja az átutalás olvasásának szerepét, amelyet általában a bankok hajtanak végre.

A Blockchain-t peer-to-peer hálózat támogatja (részletesebben tárgyaljuk). A hálózat egy egymással összekötött csomópontok gyűjteménye. A csomópontok különálló számítógépek, amelyek bemenetet tartanak, és rajtuk egy funkciót hoznak létre, és kimenetet fordítanak.

Lássunk egy példát a Wikipedia-ról.

A Blockchain segítségével sok ember létrehozhat bejegyzéseket az információ nyilvántartásába, és a vámhatóságok foglalkozhatnak azzal, hogyan módosítják és frissítik az adatok rögzítését. Hasonlóképpen, a Wikipedia bejegyzései nem egyetlen író kimenete. Senki sem uralja az információt.

Amikor a felhasználó felkeres egy Wikipedia oldalt, megkapja a Wikipedia oldal „mester példányának” felülvizsgált változatát. Az adatbázis ellenőrzése továbbra is a Wikipedia rendszergazdáinak a kezében marad, amely lehetővé teszi a hozzáférés és a megállapodások támogatását.

A Wikipedia „mester példányát” egy szerveren teszik közzé, és minden felhasználó rendelkezik a jelenlegi verzióval. A Blockchain folyamatában a rendszer minden csomópontja ugyanazon meggyőződésre válik, mindegyik meghosszabbítja a nyilvántartást ahelyett, hogy mester példány lenne.

Blockchain szolgáltatások

Blockchain

Most mindannyiunknak szüksége van az információ terjesztésére egy decentralizált online platformon, azaz az interneten keresztül. De amikor úgy tűnik, hogy értékátadást eredményez – például pénz, tulajdonjogok, szellemi tulajdon stb. -, akkor általában arra kényszerülünk, hogy visszatérjünk a hagyományos, központosított intézményekbe vagy rendszerekbe, mint például bankok vagy kormányhivatalok..

Még az internetes születése óta létező online fizetési módok is – a PayPal a legszembetűnőbb példa – általában a bankszámlával vagy a hitelkártyával való integrációt igényelnek, hogy hatékonyan működjenek. A Blockchain technológia lehetővé teszi ennek a „közvetítőnek” a megsemmisítését.

A Blockchain előnye

 • Nem csak egyetlen entitás irányítja. Ezért decentralizált.
 • Az adatokat kriptográfiai úton blokkokban tárolják
 • A Blockchain állandó, így senki sem bíztathatja meg a Blockchain blokkokban található adatokat.
 • A Blockchain átlátszó és tiszta, így az adatok rögzíthetők, ha akarják.

A Blockchain biztonságos?

Fejlett kriptográfiai védelmi politikáinak köszönhetően a Blockchain sokkal stabilabb élményt nyújt, mint a hagyományos banki szolgáltatások.

Az az eset, amikor az automatizálás decentralizált, és visszamenőleges hatállyal nem módosítható vagy nem szerkeszthető, optimálisvá teszi a pénzügyi tevékenységekhez és az értékes információk elrejtéséhez..

A Blockchain javul azzal is, hogy készen áll a felhasználó magánéletének védelmére – ez azonban sajnos egyre inkább kiemelkedővé vált, mivel a számítógépes bűnözők preferencia-fizetési módjának, mivel a Bitcoin hálózati csomópontnak nem kell nyilvánosságra hoznia a hordozó személyét. kifizetés vagy kifizetés.

Mi a következő?

A Blockchain lehetőséget ad arra is, hogy csalásbiztos rendszert hozzon létre a tőzsdei tranzakciókhoz. Ez ennek megfelelően jelzi annak óriási potenciálját a digitális valuta-szférán kívüli szolgáltatás igénybevételében, segítve az érdeklődés felkeltését nemcsak a hagyományos pénzügyi intézmények körében, hanem olyan sokszínű részekben is, mint az építőipar, az élelmiszer-előállítás és még sok más.

Érdekes a láncszemed felépítése? Nézd meg ezt gyakorlati bemutató.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map