Mi teszi a Chatbotsot emberrébb

A chatbots az utóbbi időben népszerűvé vált az online világban, és valóban kreatív alkotás. Egyre több vállalkozás szembesül azzal a kihívással, hogy egészséges kapcsolatokat és kötvényeket hozzon létre az ügyfelekkel online.


Már nem elegendő, ha vállalkozása láthatóvá válik az interneten, és néhány hirdetésre támaszkodhat, hogy az Ön munkáját elvégezze.

Manapság a látogatók és az ügyfelek egyre aktívabbak, több választ igényelnek és több kutatást igényelnek a vásárlás előtt. Az üzleti szférától függetlenül az online vállalkozások tulajdonosai nagy valószínűséggel szembesülnek azzal a kihívással, hogy biztosítsák, hogy vállalkozásuk kommunikáljon az ügyfelekkel vagy a potenciális ügyfelekkel..

És itt érkeznek chatbotok, hogy megmentsék a napot!

Kik ők?

Mivel a digitális világ az életünk minden nap jelentős részét veszi fel, az elvárások az, hogy 2020-ig az interakciók 85% -át sikerül kezelni. A chatbotok népszerűsége már megfigyelhető volt, mivel a különböző ágazatokban működő vállalkozások a technológiát alkalmazzák.

A chatbotok jellegének egyszerűsítése érdekében alapvetően számítógépes programok, amelyeket az internetes emberi felhasználókkal folytatott beszélgetés szimulálására hoztak létre. A chatbot megvalósításának elsődleges célja az ügyfélszolgálat automatizálása és a kérdésekre adott válaszok biztosítása egész nap, minden nap anélkül, hogy munkavállalókat kellene felvenniük a feladat végrehajtására.

A csevegőrobotok szerepe nem ér véget azzal, hogy képesek információgyűjtésre, olyan feladatok segítésére, mint például találkozók szervezése és költségcsökkentés a vállalkozások számára.

Chatbots átvétele

Végtelen példák arra, hogy miként segíthet ez a mesterséges intelligencia eszköz. A kiskereskedelmi üzletek chatbotot használhatnak promóciókhoz, éttermek számára online megrendelések készítéséhez, marketingszakembereknek, hogy válaszokat kapjanak a kampányokból, vagy akár adatokat gyűjtsenek az ügyfelek elégedettségi szintjéről.

Ezeket olyan vállalkozások is használhatják, mint például írások adatgyűjtés a tartalom szerkesztésének vagy létrehozásának követelményeiről. A chatbot úgy programozható, hogy felhasználjon bármilyen információt, amelyet kíván, és ezért bizonyos mértékig helyettesítheti az embert.

Természetesen képességei korlátozottak, és a chatbot még nem képes teljes mértékben pótolni az emberi kapcsolatot, amely az ügyfélkapcsolat-építési folyamat elkerülhetetlen része..

Tegyünk egy Chatbotot több emberré

Akármennyire csevegőbot is lehet, mind a fogyasztók, mind a vállalkozások számára, továbbra is tény, hogy mesterségesen támogatják őket, és nem hasonlíthatók össze az emberi intelligenciával és kommunikációval, amely érzelmeket és más képességeket foglal magában, a gépek vagy a technológia ismeretlen.

Az emberi kommunikáció olyan szempontjai, mint a humor vagy az együttérzés, nem csupán a rendszeres kapcsolattartás szempontjából döntő jelentőségűek, hanem üzletkötők vagy megszakítók is lehetnek, ha az ügyfelet ügyfelekké alakítják, vagy hűséges ügyfeleknek segítenek a következő vásárlásnál..

Van néhány tipp, amelyek segítenek abban, hogy a chatbot emberiesabbnek tűnjön, és ezáltal növeli annak esélyét, hogy jobban kapcsolatba lépjen az ügyfelekkel vagy a felhasználókkal, magasabb szintű bizalmat teremtsen, és végül erős és egészséges kapcsolatot alakítson ki..

Érzelmi válaszok felépítése

A mai technológia továbbra is ellenálló abban, hogy kitalálja, hogyan kell az érzelmeket mesterséges intelligencián keresztül megjeleníteni. Az izgalom azonban az emberi kapcsolat egyik kritikus alapja, és az ügyfeleknek történő biztosítás kétségtelenül növeli annak esélyét, hogy jobban kapcsolatba lépjenek, és segítsék a felhasználókat megérteni az Ön vállalkozását, és a legtöbbet hozhassák ki termékeiből vagy szolgáltatásaiból..

A jó hír az, hogy a chatbotok beprogramozhatók a felhasználói üzenetben titkosított különféle érzelmek felismerésére és a szükséges hangulatjel ikonra reagálni, megmutatva, hogy az kapcsolódik a felhasználó érzéseihez és impulzusaihoz..

Képzelje el, milyen jó lenne, ha egy felhasználó üzenetet küld, amelyben megosztja, milyen szomorúak, hogy az Ön vállalkozásának kedvenc terméke elfogyott, és a chatbot válaszai szomorú hangulatjelekkel és egy olyan szót tartalmaznak, mint „Sajnálom, szerettem volna hogy mosolyogj ma!.

Egy ilyen válasz az emberi kapcsolat érzését váltja ki, és valószínűleg visszatartja vállalkozása látogatóit.

A Bot hűvösebbé tétele

Annak érdekében, hogy egy chatbot kevésbé programozottnak és humánusabbnak tűnjön, kulcsfontosságú, hogy információs készletük változatos legyen, és több választ kapjanak válaszként..

Még az olyan részleteket, mint például a „rendben” válaszok, testreszabhatják, hogy emberiesebbnek tűnjenek, beépítve néhány olyan lehetőséget, amelyet a csevegőbot használhat ilyen forgatókönyvekben.

Például, ha kissé szórakoztatóvá teszük a lehetőségeket, mint például: „oké”, „megvan”, „roger that” vagy „aye aye kapitány”, akkor még inkább emberi érintést teremtenek a beszélgetésben..

Természetesen elengedhetetlen, hogy gondolkozzon vállalkozásának hangjáról, és vele szinkronizálja a chatbot nyelvét.

A hang használata

Oké, ez valószínűleg az egyik első dolog, amely vagy nyeri, vagy elveszíti a felhasználót. Ez a részlet sokkal fontosabb azokban az esetekben, amikor a chatbotok hangot használnak üzenetekhez, de vonatkozhatnak az írott szóra, valamint a hangtól. Képzelje el, milyen különbség van a felhasználói élmény között abban az esetben, ha egy chatbotmal robotikus hanggal kommunikál az emberi hang felett.

Ha azt szeretné, hogy a chatbot inkább barátként hangolódjon, és ne eredményt biztosító géppel kódolt gép helyett, érdemes valódi, emberi hangot használni a válaszhoz..

Személyiségek létrehozása

Az emberi kapcsolat másik lényeges része a személyiségek sokfélesége, amelyeket mindannyian hordozunk. Vállalkozásának természete alapján hasznos lenne egy olyan karakter létrehozása, amelyet a csevegőbotjában kódolnak, ahogy válaszol, viccelődik, válaszol, vagy egyéb információt szolgáltat..

Csatlakoztasson bizonyos hangulatokat a chatbot-válaszokhoz az észlelt felhasználói adatok alapján, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a chatbot megfelelőbb és szórakoztatóbb-e a beszélgetéshez.

Noha az emberi természet még nem teljes mértékben utánozható a mesterséges intelligencia segítségével, ez a néhány mutató kétségkívül hangosabban és jobban emberérzetben fogja élvezni a chatbotot, növeli a felhasználók bizalmát és megbízhatóságát, és potenciálisan maximalizálja az üzleti vállalkozás értékesítését és profitját..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map