10 Servicii securizate de partajare a fișierelor pentru a trimite date în mod privat

O mai mare disponibilitate și utilizare a internetului oferă comoditate mesei, dar salută, de asemenea, amenințări de diferite tipuri.


Este posibil să fi auzit încălcări și pierderi de securitate din când în când în care întreprinderile și oamenii trebuie să suporte pierderi imense din cauza vulnerabilității Internetului. Ciberneticii sunt acolo în așteptare ca șoimii să atace ori de câte ori găsesc niște pete slabe.

Întreprinderile din zilele noastre trebuie să partajeze fișiere mari în format digital și, în acest sens, rămâne întotdeauna o amenințare la adresa securității, dacă nu se face prin canale sigure. Cu toate acestea, nu toate întreprinderile înțeleg gravitatea situației în ceea ce privește cât de fragilă este Internetul până când nu îl învață greu.

Conform statistici, peste 4 miliarde de înregistrări au fost expuse la nivel global din cauza încălcărilor de date la mijlocul anului 2019. Prin urmare, reglementări precum Standard Security Data PCI și HIPAA ghidează organizațiile prin oferirea unui cadru pentru stocarea, manipularea și protejarea informațiilor lor sensibile.

De ce trimiteți fișiere printr-un canal securizat?

10 Servicii securizate de partajare a fișierelor pentru a trimite date în mod privat

Imaginează-ți că clientul tău dorește urgent să vadă rezultatele cu care ai venit, dar el / ea se află la distanțe de kilometri distanță de locul tău. A merge digital este cel mai bun mod pentru tine în acest moment. Acum, dacă dimensiunea fișierului este prea mare sau de natură sensibilă, riscați să o trimiteți prin e-mail?

Cum poți fi asigurat de confidențialitatea acesteia?

Un mod de realizare este utilizarea serviciilor de partajare a fișierelor. Beneficiile sale sunt:

Mărimea nu este problema

Întreprinderile au date și fișiere interminabile, de la grafică, video, audio, documente de prezentare, foi de calcul, etc. Aceste fișiere pot fi mari, iar trimiterea lor prin e-mail pare frustrant.

Datorită serviciilor moderne de partajare a fișierelor, unde dimensiunea fișierului nu este o problemă. Puteți trimite cu ușurință fișiere cu mai multe gigabyte fără probleme. Puteți beneficia de versiunea lor gratuită sau plătită conform cerințelor dvs., dar pot veni cu limitări de mărime, în timp ce versiunile lor plătite nu.

Pătură de securitate

Securitatea datelor a devenit un aspect crucial mai mult ca niciodată, din cauza creșterii infracțiunilor informatice. Prin urmare, pentru a vă proteja proprietatea intelectuală, secretele comerciale, planurile de marketing, informații extrem de sensibile, informații financiare, etc., servicii de partajare a fișierelor vă stau la dispoziție..

Se datorează faptului că acestea ajută la reducerea șanselor asociate cu o încălcare a datelor prin criptarea corectă a fișierelor dvs. în tranzit și protecție de parolă de ultimă generație între ambele părți. De asemenea, pot oferi niveluri suplimentare de securitate pentru dispozitivele dvs. mobile prin autentificare și autorizare.

Istoric

Un alt avantaj al utilizării serviciilor de partajare a fișierelor este că puteți păstra o evidență a tuturor datelor partajate, inclusiv data și ora, cui au fost trimise, care este dimensiunea fișierului partajat, indiferent dacă a avut succes sau nu, si asa mai departe.

Serviciile de partajare a fișierelor oferă un audit de date util pentru persoanele care lucrează în zone orare și locații variate. Toți cei care se sincronizează cu echipa rămasă cu acces la serviciul de partajare a fișierelor pot vedea înregistrările introduse în acesta pentru a oferi o experiență de partajare unificată.

Transmiterea mai rapidă

Partajarea fișierelor folosind un serviciu de partajare sigură a fișierelor este un proces fiabil și rapid. Puteți partaja diferite tipuri de fișiere precum grafică, video, audio etc., indiferent dacă sunt mari sau mici. Puteți partaja cu ușurință acele fișiere cu colegii sau cu clienții relativ mai rapid.

Ca urmare, viteza generală a muncii accelerează, de asemenea, cu o posibilitate mai mică de erori asociate. Deci, puteți economisi timp pentru a îndeplini alte sarcini importante.

Să explorăm soluțiile private de partajare a fișierelor.

OnionShare

OnionShare este unul dintre cele mai bune servicii de partajare a fișierelor care permite partajarea fișierelor în mod anonim, dar cu securitate prin rețeaua Tor. Este o platformă open-source unde este creată o adresă de ceapă, iar oamenii pot vizita această adresă prin Tor Browser pentru a accesa datele pe care doriți să le partajați.

Spre deosebire de alte servicii, cum ar fi Google Drive sau e-mail, atunci când utilizați OnionShare, nu dați acces la fișierele dvs. companiei. Atâta timp cât păstrați în siguranță adresa web anonimă, dvs., precum și persoana cu care împărtășiți fișierul, puteți accesa numai datele.

Lufi

Lufi este o platformă de găzduire de fișiere care vă permite să partajați fișierele cu ușurință. Când încărcați fișiere pe instanța Lufi, acestea sunt criptate înainte de a fi încărcate pe server. Prin urmare, administratorul serverului nu poate vizualiza conținutul fișierelor, dar poate vedea numele, dimensiunea și tipul de fișier precum video, audio, text și așa mai departe.

Pentru partajarea fișierelor prin intermediul acestui software de găzduire, nu trebuie să vă înregistrați. Cu toate acestea, stochează adresa dvs. IP din motive legale atunci când partajați fișierele dvs., ceea ce este un caz normal.

KeyBase

Când vine vorba de securitate, KeyBase este considerată una dintre cele mai bune platforme de partajare a fișierelor și de mesagerie. Securizează fișierele dvs. prin criptare end-to-end, care vă asigură că trimiteți fișierele către persoana potrivită. Cu ajutorul criptografiei cu cheie publică, toate mesajele dvs. rămân private, iar administratorul serverului nu vă poate citi niciunul dintre chaturile dvs..

Această platformă este perfect sigură nu numai pentru companii, ci și pentru familii. În afară de aceasta, vă puteți conecta cu diferite comunități, cum ar fi Reddit, Twitter, etc. Este disponibil pentru Windows, Linux, macOS și chiar pentru iOS, precum și Android.

Datash

Datash vă ajută să trimiteți sau să primiți un fișier sau un text prin browser între două dispozitive. Nu necesită să vă înregistrați sau să vă autentificați pe interfața sa. Toate fișierele pe care le împărtășiți prin Datash sunt sigure, deoarece utilizează criptarea end-to-end folosind cheie publică sau privată de 1024 bit.

Înainte de a trimite fișierele, Datash criptează datele cu cheia publică a destinatarului. Drept urmare, se asigură că fișierele sunt trimise la destinația dorită. Pentru trimiterea fișierelor,

 • Accesați datash.co și lăsați destinatarul să facă la fel
 • Introduceți text sau alegeți fișierele pe care doriți să le partajați
 • Un dispozitiv de destinatar va fi generat pe dispozitivul destinatarului; trebuie să o introduci.
 • Acum, începe să trimiteți fișierele apăsând butonul, „trimiteți în siguranță”.

Tresorit

Tresorit este o platformă avansată dar gratuită de partajare a fișierelor. Puteți avea încredere în el pentru a trimite chiar și fișierele dvs. confidențiale.

Folosind Tresorit, vă puteți controla mai bine fișierele după ce le puteți partaja. Platforma sigură și fiabilă de partajare a fișierelor vă permite să partajați fișiere de până la 5 GB și vă oferă avantaje precum:

 • Criptare end-to-end
 • Confidențialitate SWISS
 • Conformitatea GDPR
 • Jurnalele de acces
 • Protecție cu parolă
 • Revocați linkul
 • Servere UE

SafeNote

SafeNote este o opțiune excelentă pentru partajarea fișierelor temporare în mod anonim. Oferă o platformă gratuită în care confidențialitatea, simplitatea și anonimatul sunt axate pe furnizarea de experiență de partajare fiabilă a datelor.

Puteți încărca fișierele dvs., partaja linkul său cu persoane cărora doriți să le partajați și, atunci când descarcă fișierele, le puteți șterge. În plus, puteți seta și un anumit timp de expirare pe fișiere, astfel încât să poată fi șters automat.

Când încărcați un fișier, acesta generează un link securizat pe care îl puteți copia și partaja cu destinatarul, astfel încât acesta / ea să poată descărca fișierele și apoi fișierul se autodistruge..

Firefox Trimite

Firefox Trimite vă ajută să vă împărtășiți fișierele într-un mod privat și simplu. Folosind această platformă, puteți trimite fișiere de până la 1 GB. Dar dacă vă conectați, puteți trimite fișiere de până la 2,5 GB. Firefox Send păstrează fișierele în siguranță cu criptare end-to-end înainte de a le trimite.

Acesta generează o legătură pe care o poți partaja cu destinatarul, iar după descărcarea fișierelor expiră automat. Prin urmare, datele dvs. rămân private, asigurându-se că nu rămân online pentru totdeauna.

ToffeeShare

ToffeeShare este o opțiune mai sigură și mai rapidă de partajare a fișierelor, care menține întotdeauna o rută directă de la un expeditor la receptor. Unul dintre aspectele interesante ale acestei platforme este că puteți trimite fișiere fără limită de dimensiune, în funcție de cât de mult poate gestiona browserul sau dispozitivul dvs..

Pentru a pune în valoare integritatea și confidențialitatea fișierelor dvs., ToffeeShare folosește cele mai recente practici standard pentru industrie pentru securitatea datelor. În prezent folosește DTLS 1.3, iar datele dvs. rămân criptate de la capăt, astfel încât dvs. și destinatarul puteți accesa numai datele.

După partajarea datelor, acestea sunt șterse definitiv și nu mai sunt disponibile pe Internet. Utilizează comunicarea peer-to-peer (P2P) unde nu există un server intermediar sau terț. Prin urmare, toate datele dvs. sunt perfect sigure.

Noi transferam

Una dintre cele mai populare platforme de partajare a fișierelor, Noi transferam, este gratuit și nu necesită înregistrare. Este cunoscut pentru simplitatea și ușurința de a partaja fișiere cu oameni de pe glob.

Pentru partajarea fișierelor, puteți selecta fișierele, apoi trebuie doar să introduceți adresele de e-mail ale destinatarului, precum și ale expeditorului. Dacă doriți, puteți personaliza chiar și un mesaj pentru destinatar pentru comoditatea acestuia pentru o interpretare mai bună a datelor sau orice instrucțiuni pe care doriți să le adăugați.

DocSend

DocSend este o platformă sigură de partajare a fișierelor pe care toată lumea o poate utiliza. Această platformă este de încredere de peste 12.000 de companii de pe tot globul, inclusiv Ericsson, Gusto, BuzzFeed și multe altele.

Folosind această platformă, este fără efort să partajați, să gestionați și să urmăriți fișierele. Puteți chiar să vă protejați fișierele prin verificare prin e-mail și coduri de acces. În plus, dacă doriți, puteți dezactiva accesul acestuia pentru a prelua controlul documentului.

Puteți vizualiza fără probleme fișierele de pe orice dispozitiv, deoarece DocSend este compatibil cu browserul și nu aveți nevoie de conectări sau instalare software.

Concluzie

Utilizarea unui serviciu de partajare sigură a fișierelor poate fi extrem de avantajoasă atât pentru eforturile dvs. profesionale, sociale, cât și pentru cele personale. Oricine are un computer sau dispozitiv mobil cu conexiune la internet poate vizualiza cu ușurință și mai rapid fișierele. Așadar, tot ce ai nevoie este să selectezi un serviciu securizat de partajare a fișierelor și apoi să începi să împarți cu colegii sau cu clienții.

Dacă trebuie să trimiteți fișiere mai mici în mod regulat, atunci puteți lua în considerare utilizarea serviciilor de e-mail sigure.

Distribuție fericită!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map