Cum să vă protejați confidențialitatea pe internet?

Aceasta este era hashtag-urilor, a tweet-urilor, a like-urilor și a comentariilor în care ne împărtășim în mod voluntar viața noastră pe diverse platforme. Deci, cum rămâne cu confidențialitatea online?


Este un lucru mare?

pun pariu ca este!

Identitatea dvs. este de maximă importanță. Vă ajută să vă dovediți în multe aspecte din viața dvs., fie că emiteți un pașaport, o cerere de împrumut pentru locuințe și așa mai departe.

Conform statistici, mai mult de 9,7 miliarde de înregistrări au fost furate sau pierdute din 2013 la nivel global din cauza infracțiunilor informatice și a încălcărilor de date.

Deci, dacă cineva vă fură datele personale?

Este posibil să nu-ți compromită doar activitățile de zi cu zi, ci îți poate contesta și reputația, atât profesional cât și privat. Amintiți-vă întotdeauna, datele dvs. financiare și personale sunt de dorit foarte mult pentru cybercriminali. Dacă reușesc să-ți fure identitatea, îți pot păcăli acreditările bancare, îți pot folosi greșit informațiile despre afaceri și toate lucrurile pe care nu ți le-ai dori niciodată în viața ta să se întâmple!

Acesta este motivul pentru care trebuie să gestionați în mod inteligent confidențialitatea online și să înțelegeți datele dvs.!

Pericolele datelor online neprotejate

Lăsați date importante neprotejate și confidențialitatea dvs. nu este niciodată în siguranță!

Asta e corect. Datele online sunt extrem de vulnerabile la un număr mare de amenințări la confidențialitate și securitate. Câteva probleme majore asociate acestuia sunt:

Manevrarea greșită a informațiilor

Multe site-uri web folosesc cookie-uri și stochează datele personale în mai multe scopuri. De multe ori, acestea nu criptează aceste date și oricine poate accesa mai târziu. Această manipulare greșită a datelor personale sau de afaceri poate aduce consecințe grave.

Chiar și portalurile de e-business și e-banking nu sunt în totalitate sigure. Deci, există riscul ca cybercrooks-ul să vă exploateze informațiile financiare sensibile.

Urmărirea locației

Oamenii din aceste zile nu ezită niciodată să posteze informațiile personale și locația curentă pe rețelele de socializare. Aceste date rămân pentru totdeauna pe site și pot deveni un risc pentru dvs..

Știți că chiar și Facebook este afectat o încălcare a datelor în 2018, expunând peste 50 de milioane de conturi de utilizatori?

Deci, aveți grijă!

Spionaj

Nu aveți idee câți trackers vă spionează când sunteți online. Oricare ar fi scopul lor, îți înregistrează istoricul căutării și îți urmăresc activitățile prin mai multe mijloace. În acest fel, extrag o imagine clară a intereselor dvs. online.

În timp ce marketerii urmăresc datele dvs. în scopuri de publicitate adaptate preferințelor și intereselor dvs., este totuși o invazie în confidențialitate. Cel mai rău caz – atunci când infractorii cibernetici folosesc datele dvs. pentru a executa activități ilegale și neautorizate pentru a prezenta amenințări grave online.

În cele din urmă, totul se reduce la un singur lucru – menținerea vieții private a datelor dvs. în cel mai inteligent mod posibil.

Responsabilitatea protejării datelor dvs. online este într-adevăr o stradă cu două sensuri. Cu toate că nu există o modalitate de a atenua complet amenințările online, puteți limita să fiți victima. Prin urmare, decideți cât de multe date personale doriți să dezvăluiți și nu credeți nevăzători site-urile web și platformele de socializare.

Confidențialitatea internetului este o responsabilitate combinată și toată lumea ar trebui să își asume securitatea datelor. Prin urmare, este esențial să înțelegeți riscurile potențiale, drepturile dvs. de internet, împreună cu metodele și tehnologiile practice.

Deci, să vedem câteva dintre modalitățile prin care vă puteți proteja confidențialitatea:

Utilizați software-ul de protecție Confidențialitate. ��️

Programul de protecție pentru confidențialitate este esențial pentru toate dispozitivele dvs. în care utilizați Internetul pentru a preveni amenințările și fraudele online. Limitează sau controlează cantitatea de date expuse terților online prin utilizarea diferitelor filtre, criptare și alte tehnologii moderne.

Software-ul poate oferi două tipuri de protecție a datelor – protejarea furtului de identitate prin ascunderea adresei IP a utilizatorilor și în al doilea rând, prin ștergerea sau ascunderea urmelor de internet după navigare. Acesta vă protejează confidențialitatea identificând punctele slabe ale dispozitivului dvs. și lucrând la ele. Ofera:

 • Lista neagră și listarea în alb
 • Detecție de intruziune
 • Criptarea
 • Stenografie (ascunderea datelor și supravegherea electronică)

Unele programe de protecție pentru confidențialitate recomandate pentru dvs.:

Scutul de confidențialitate VIPRE

Deci, sunteți îngrijorat de confidențialitatea datelor dvs., nu-i așa?

Și ar trebui, dar nu dacă ai Scutul de confidențialitate VIPRE instalat pe computer!

Acest software extrem de eficient poate proteja furtul de identitate prin identificarea locurilor în care sunt stocate datele dvs. sensibile, inclusiv numărul de telefon, adresa, e-mailul, datele de identificare ale cărților de credit etc..

Funcționează minuțios cu Mac-urile și PC-urile și oferă, de asemenea, suport mobil. Puterea sa de combatere este ridicată împotriva programelor malware pentru a vă oferi confidențialitate la nivel înalt. Pentru a scana computerul dvs., nu trebuie să așteptați multe ore. VPN-ul său acceptă o gamă largă de dispozitive de la iOS și Windows, la macOS și Android și este ușor de configurat în câteva minute.

Dispune de protecție ransomware încorporată pentru a vă asigura că nu sunteți următoarea victimă. Utilizează un proces în mai multe etape pentru a detecta și a remedia problemele de confidențialitate pe computer. VIPRE Privacy Shield este accesibil chiar și pentru utilizatorii de acasă, cu un preț de pornire de 34,99 USD / an pentru 1 PC, în timp ce pachetul său avansat costă 59,99 USD / an pentru 1 PC.

Avira Prime

Protejați toate activitățile și datele online cu Avira Prime, care protejează dispozitivul, căutările personale, cumpărăturile, rețeaua de domiciliu și multe altele. Protecția sa antivirus puternică vă scutește de malware și de alte amenințări online, în timp ce actualizați automat driverele și software-ul în sine.

Blocați trackerele browserului, anunțurile intruzive și site-urile infectate prin navigare sigură. Software-ul găsește cupoane și oferte sigure în timp ce cumpără online și blochează apelanții și site-urile de phishing înainte de a putea provoca daune.

Beneficiați de un nivel crescut de confidențialitate rămânând anonimi, astfel încât articolele dvs. de căutare, produsele pe care le cumpărați și parolele pe care le introduceți rămân private. Optimizează 200+ setări de confidențialitate pentru dvs. și acceptă o gestionare mai puternică a parolelor. De asemenea, îmbunătățește performanța și viteza computerului dvs. prin curățarea fișierelor de gunoi, reducerea decalajelor, accelerarea timpului de pornire și maximizarea memoriei.

Puteți utiliza acest software multiplă platformă într-o multitudine de dispozitive, indiferent de sistemele lor de operare și abonament disponibil pentru maximum 25 de dispozitive și până la 3 ani. În cazul în care sunteți blocat, luați asistența VIP pentru a vă pune întrebările.

BullGuard Premium

Obțineți o securitate cibernetică finală folosind BullGuard Premium Protection pentru a vă proteja identitatea și datele online. Acest Anti-malware premiat folosește tehnologii sofisticate precum învățarea automată pentru a oferi navigare sigură și scanare în rețea. Nici măcar hoții cibernetici care nu pot să-și încalce straturile de protecție dure.

Prin sisteme eficiente de protecție a identității, software-ul poate detecta prompt orice date dăunătoare pe care le primește computerul dvs. și vă trimite un avertisment prin e-mail pentru a lua măsuri de protecție. Folosind metode de învățare profundă și algoritmi matematici avansați, oferă detecție rapidă a amenințărilor rapidă. Multiple sale straturi de învățare pot analiza eficient proprietățile și codurile malware. Prin urmare, poate elimina riscurile mai devreme înainte de a vă putea afecta sistemul.

BullGuard oferă firewall-uri de mare putere pentru a vă păstra în portul sigur, în timp ce vă protejați împotriva intrusilor. Acesta întrerupe imediat încercările neautorizate de conectare a unui dispozitiv specific la Internet și oferă securitate de la capăt la sfârșit înainte și după ce terminați descărcarea aplicațiilor.

Dacă v-ați conectat la o rețea Wi-Fi nesigură, software-ul vă avertizează verificând semnătura digitală. Pentru iubitorii de jocuri, le poate permite să se bucure de jocuri mai rapide și sigure, fără a compromite performanța. Scanerul său de rețea de domiciliu vă poate monitoriza eficient conectivitatea și rețeaua 24/7 împreună cu dispozitivele conectate, inclusiv difuzoare inteligente, monitoare pentru bebeluși, termostate etc..

Încercați Navigatoarele axate pe confidențialitate ��

Credeți că curățarea istoricului browserului elimină toate petele?

Mai gandeste-te.

Urmele activității dvs. online există încă. Chiar și site-urile web stochează cookie-uri și puteți citi Termenii de utilizare sau politica de confidențialitate a unui site web pentru a confirma același lucru. Așadar, gândiți-vă la ce s-ar putea întâmpla dacă cineva are site-ul web în care sunt stocate datele dvs. personale?

Răspunsul este unul fără creier!

Prin urmare, utilizarea de browsere centrate pe confidențialitate este rezonabilă. Aceste browsere includ funcții de navigare privată pentru a vă ajuta să vă protejați datele în timp ce utilizați internetul. Să verificăm unele dintre ele!

Curajos

Experiență de securitate și confidențialitate inegalabile, permițând Curajos să lupți „cu curaj” cu trackerele și programele malware pentru tine. Păstrarea datelor în siguranță este prioritatea sa, iar serverele sale nu stochează și nu văd niciodată informațiile de navigare. Chiar și după ștergerea lor, nu rămân pete.

Prezentând performanțe superioare, Brave poate încărca pagini web de 3 până la 6 ori mai rapid. Oferă o interfață prietenoasă pentru a importa setări din alte browsere pe care le utilizați în timpul turului de bun venit sau ulterior prin meniuri. Creează o listă în care apar toate profilurile anterioare ale browserului dvs. și puteți importa date și din alte browsere.

Brave Rewards acceptă site-urile pe care le iubești, permițându-ți să câștigi jetoane asemănătoare cu fluturașii pentru vizionarea anunțurilor sale legate de confidențialitate. Puteți chiar să sfătuiți site-urile preferate la intervale regulate; puteți efectua toate aceste activități fără a risca informațiile dvs. personale, deoarece fondurile dvs. sunt transferate cu un registru anonim.

Acest browser vă oferă flexibilitatea de a vă personaliza setările și de a analiza numărul de trackere, scripturi, etc. Folosind HTTPS-ul de pretutindeni, Brave se actualizează la HTTPS, astfel încât să vă bucurați de o comunicare criptată mai sigură..

Setările sale implicite sunt deja optimizate pentru a bloca malware, phishing și alte reclame dăunătoare. De asemenea, dezactivează implicit pluginurile pentru siguranța dvs. Acesta oferă funcția Brave Sync pentru sincronizarea și criptarea marcajelor și setărilor preferate.

Alte caracteristici:

 • Prevenirea amprentelor digitale
 • Protecție per site
 • Configurație implicită a scutului global
 • Tragere și plasare
 • Tabele fixate și descărcare automată
 • Găsiți pe pagina și imprimați pagina.
 • Formular de completare automată
 • DuckDuckGo pentru căutarea ferestrei private
 • Extensii Chrome

pisc

Navigați pe internet cu încredere pisc și rămâneți protejat împotriva supravegherii, urmăririi și cenzurii. Indiferent dacă utilizați Windows, Android, iOS și Linux, puteți descărca în continuare Tor pe dispozitivul dvs..

Software-ul distribuit liber urmărește o structură fiabilă și sigură asemănătoare cepei. Pentru a vă proteja confidențialitatea, vă înfășoară datele în mai multe straturi de criptare și apoi le trimite în siguranță până când ajunge pe serverul DNS corect.

Tor Browser vine cu patch-uri de securitate, inclusiv NoScript, HTTPS Everywhere și multe altele pentru a oferi protecție și siguranță superioară a datelor. Este capabil să blocheze plugin-uri de browser precum Flash, Quicktime, RealPlayer etc., pe care oamenii le pot manipula pentru a dezvălui adresa IP a unui utilizator. Prin urmare, nu vă recomandă să instalați pluginuri sau suplimente suplimentare.

Acest browser este rezultatul proiectului Tor + Browser Firefox și puteți vizita chiar și site-uri web blocate. Este capabil să direcționeze date către sau de la servicii ascunse în spatele firewall-urilor. Configurarea FTP și configurarea acestuia este, de asemenea, ușoară. Tor este portabil, ceea ce înseamnă că îl puteți rula de pe un dispozitiv USB dacă este pre-configurat în el; prin urmare, nu aveți nevoie de instalare locală.

Epic

Vrei să folosești Internetul pentru a avea o experiență „epică” de navigare?

Instalați dispozitivul Browser de confidențialitate epic!

Epic este un browser web securizat și privat, capabil să blocheze trackerele, reclamele, extragerea criptelor, semnalizarea cu ultrasunete, amprentarea și multe altele. Poate opri mai mult de 600 de activități de urmărire într-o sesiune de navigare, în medie.

Browserul poate bloca scurgerile de confidențialitate asociate cu 11 browsere principale. Pentru aceasta, poate elimina urmărirea URL și bara de adrese, urmărirea instalării și urmărirea erorilor. Browserul blochează anumite apeluri WebRTC care vă pot dezvălui datele cum ar fi adresele IP chiar și după utilizarea unui VPN sau a unui proxy criptat.

O altă caracteristică impresionantă pe care o oferă Epic este protecția amprentelor pentru a bloca metodele de amprentare, inclusiv deschiderea panzei de imagine, a panzei de tip font, a datelor contextuale audio etc..

După ce închideți browserul, șterge baze de date, istoric, preferințe, cache și aplicații DNS, comenzi rapide, link-uri vizitate, memorie cache, Flash și Cookie-uri, date de conectare, stocare locală și multe altele. Puteți activa proxy-ul său criptat pentru a cripta navigarea și a ascunde adresele IP. În acest fel, sunteți în siguranță în timp ce utilizați Wi-Fi public.

Pentru dispozitivele mobile, vă rugăm să consultați acest post.

Utilizați VPN ��

O rețea virtuală virtuală (VPN) este un fel de software pentru a vă proteja confidențialitatea online. Creează o rețea privată folosind conectivitate publică la internet pentru a-ți masca adresa IP. Conectează utilizatorii la web prin intermediul unui alt server. Furnizorul de servicii VPN criptează apoi această conexiune. Prin urmare, deveniți anonimi, iar activitatea dvs. pe internet este de neatins.

Trebuie să utilizați un VPN în mod esențial atunci când utilizați Wi-Fi public într-o cafenea, bibliotecă sau alte locuri publice. Așadar, folosind un VPN, puteți ține ciberneticii în siguranță și vă asigurați datele online.

Deci, să vedem unele dintre cele mai bune servicii VPN.

Surfshark

Demitificați puterea Internetului folosind Surfshark fără a vă face griji pentru confidențialitate și securitate. Folosește tehnologii moderne pentru a vă proteja de încercările de phishing, malware și trackere pentru a vă asigura că locația dvs. rămâne privată împreună cu datele dvs. securizate de fiecare dată când navigați pe Internet.

Protejați o gamă largă de dispozitive indiferent de tipul de sistem de operare utilizat ca Surfshark este compatibil cu platforma multiplă. Permiteți anumite site-uri web și aplicații să vă ocolească VPN-ul prin listarea în alb, iar software-ul funcționează de asemenea incredibil de bine cu aplicațiile bancare de pe telefonul mobil.

Surfshark urmărește respectarea strictă a politicii fără jurnal, înseamnă că nu vă urmărește, stochează sau monitorizează activitățile online. Oferă un comutator Kill care funcționează ca o rețea de siguranță dacă conexiunea VPN scade. Îi pasă de securitatea dvs., furnizând DNS privat pe un server separat, împreună cu protecție împotriva scurgerilor.

Bucurați-vă de a fi anonimi în timp ce accesați conținut pe web prin modul de camuflare. Funcția sa Multihop vă permite să vă conectați prin mai multe țări în același timp, în timp ce vă mascați identitatea. De asemenea, Modul NoBorders vă permite să utilizați software-ul în anumite regiuni restrânse.

Surfshark utilizează criptarea AES-256-GCM lider în industrie pentru a vă proteja mai bine datele private. De asemenea, oferă protocolul de securitate implicit IKEv2 / IPsec pentru toate aplicațiile sale, împreună cu asistența pentru clienți 24/7 pentru a vă ajuta.

Scutul Hotspot

Înoate fără griji în Oceanul Cyber ​​pentru a accesa conținut oricând, oriunde Scutul Hotspot. Speedtest de la Ookla l-a verificat ca fiind cel mai rapid VPN din lume. Bucurați-vă de navigare criptată pentru a vă asigura datele sensibile conectând una dintre cele 3200+ VPN-uri distribuite în peste 80 de țări.

Începeți să descărcați, să vă conectați și să alegeți locația dvs. pentru a răsfoi conținutul dorit la o viteză ultra-rapidă și ușurință de utilizare. Hotspot Shield folosește criptarea de nivel militar capabil să blocheze 57 de milioane de site-uri de phishing și malware într-o zi. Experții din industrie și-au verificat protocolul brevetat Hydra pentru a fi cel mai rapid și cel mai sigur pe piața actuală.

În cazul în care apar probleme, contactați asistența tehnică în direct 24/7. Puteți conecta maxim 5 dispozitive cu acest software VPN, inclusiv laptopul, tableta, smartphone-ul și televizorul. Nu vă înregistrează niciodată activitatea de navigare, prin urmare, dovedind credibilitatea lor cu încă un centimetru.

Motoare de căutare axate pe confidențialitate ��

Multe motoare de căutare vă pot urmări activitățile online. Aceste date pot fi stocate mai multe zile și folosite pentru publicitate.

Pentru a vă salva de acest lucru, puteți opta pentru motoarele de căutare axate pe confidențialitate. Nu colectează și nu distribuie rezultatele căutării dvs. cu nimeni. Prin urmare, puteți rămâne anonimi și blocați trackerele accesând orice site web.

Iată câteva motoare de căutare private pentru dvs.:

DuckDuckGo

Nu vă compromiteți niciodată confidențialitatea.

Încredere DuckDuckGo să cauți lucruri care îți trec ideea în minte și să obții rezultate în câteva secunde. Căutarea, bucurarea unei conexiuni sigure și blocarea urmăririi sunt posibile cu acest motor de căutare gratuit.

Puteți chiar să adăugați extensia sa pe Chrome și să navigați fără griji. Milioane de oameni din întreaga lume au avut deja încredere în DuckDuckGo pentru a fi partenerul lor de căutare sigur, iar acum vine rândul tău, întrucât infracțiunile informatice cresc în fiecare zi.

Pentru a începe, trebuie să îl instalați cu câteva clicuri și apoi să navigați oricând doriți. Acesta criptează conexiunile și blocurile, intrusii, pentru a oferi o experiență de navigare privată.

Orice site pe care îl vizitați, DuckDuckGo Privacy Essentials, este acolo pentru a vă proteja confidențialitatea și nu vă stochează sau nu colectează datele dvs..

Ecosia

Artizanat cu inovație, Ecosia stă de restul cu viziunea sa unică – să plantezi copaci acolo unde este nevoie. În timp ce vă oferă o experiență excelentă de navigare, utilizează profitul în plantarea copacilor în efortul de a restabili planeta Pământ.

Te simți greu să crezi?

Ecosia își publică lunar rapoartele financiare pentru a arăta unde și-au investit profiturile din rezultatele căutării.

Cu Ecosia, confidențialitatea dvs. este complet sigură, întrucât nu vinde niciodată datele personale cuiva. Acesta anonimizează toate căutările pe web într-o săptămână. Pentru a avansa cu un pas înainte în protejarea mediului, își folosește serverele pentru a folosi energie regenerabilă.

Adăugați Ecosia la Chrome și bucurați-vă de explorarea web-ului.

Utilizați proxy concentrat pe confidențialitate ��‍��

Puteți găsi diferite tipuri de proxy pe web pentru a vă proteja confidențialitatea.

Dar cum?

Proxy se referă la un server care acționează ca intermediar între un dispozitiv și internet. Poate accepta solicitări de conexiune, le transmite și returnează informații pentru dvs..

Acesta alcătuiește servicii online, site-uri web și rețele, iar oamenii le folosesc pentru mai multe scopuri de confidențialitate și securitate online, cum ar fi:

 • Schimbați adresa IP
 • Protejați site-urile web
 • Autentificați Wi-Fi public
 • Evitați restricțiile geografice
 • Evitați interdicțiile și firewall-urile.
 • Automatizează procesele online și multe altele

Puteți utiliza un proxy în multe browsere, inclusiv Chrome, Firefox, Internet Explorer, etc. și este compatibil pe o gamă largă de dispozitive.

Aruncați o privire la aceste proxies:

Smartproxy

Nu lăsați nimeni să se arunce în istoricul căutării dvs. folosind proxies rezidențiale Smartproxy promoții. Fiind rezidențiale, aceste proxy sunt greu de detectat, deoarece adresele lor IP aparțin unor dispozitive fizice și reale. Proxy vă permite să preveniți restricțiile geografice. Nu necesită nicio configurare sau sub-rețele și oferă doar IP-uri rezidențiale sigure.

Cu Smartproxy, puteți utiliza mai multe conexiuni simultan pentru a razi diferite surse și a optimiza accesul la date. Oferă conexiuni nelimitate, proxy-uri HTTP, peste 10 M-uri IP din peste 195 de locații din întreaga lume. Nu contează de unde se folosește proxy, setarea de puncte finale pentru accesarea adreselor IP este ușoară.

MyIPHide

Bucurați-vă de navigare rapidă, ascundeți-vă IP-ul și deblocați site-urile utilizând MyIPHide care oferă performanțe stabile și 13x mai rapide decât utilizarea unui VPN. Criptează în mod inteligent toate proxy-urile sale pentru a nu lăsa pe nimeni să vă dezvăluie adevărata identitate. Prin urmare, puteți accesa orice site web pe care doriți să vă alimentați poftele constante pentru mai multe informații.

Alegeți adresa dvs. IP dintre cele 77 de oferte premium din 27 de țări. Cu ajutorul MyIPHide, puteți încălca restricțiile site-ului web în funcție de locație, cum ar fi YouTube. Și tot ce trebuie este doar 0,1 secundă pentru a trece la un IP diferit. Accesați internetul folosind orice dispozitiv cu aceeași licență și nu limitează transferul de date.

Sfaturi bonus ��

 • Limitați informațiile personale pe social media
 • Aveți grijă să faceți clic pe un link
 • Protejați-vă smartphone-urile folosind parole puternice
 • Întăriți datele de autentificare
 • Verificați-vă Wi-Fi-ul
 • Ferește-te de campaniile de phishing
 • Utilizați modul de criptare pe toate canalele de comunicare
 • Actualizați-vă sistemul și aplicațiile
 • Folosiți legături HTTPS
 • Amintiți-vă întotdeauna să vă deconectați
 • Nu răspundeți la e-mailurile spam

Concluzie

Luați-vă întotdeauna în serios confidențialitatea online, deoarece rămâneți în siguranță pe web a devenit la fel de crucial ca închiderea ușii din față a casei voastre. Salvați-vă de a fi jefuit online utilizând metodele și instrumentele menționate mai sus pentru a vă bucura de navigarea pe vastul ocean al Internetului pentru a căuta un flux constant de informații.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map