Top 8 DNS / Filtrare de conținut pentru acasă pentru a proteja familia și copiii împotriva amenințărilor cibernetice

Prin utilizarea filtrării DNS, vă puteți asigura că copiii sunt protejați de navigarea pe site-uri periculoase online.


Cu tehnologia rapidă astăzi, există încă un lucru care nu este sortat și, eventual, nu va fi niciodată. Este vorba de problemele de securitate cu Internetul. Oricât de avansați am fi, Internetul a fost întotdeauna un teren de reproducere pentru atacuri rău intenționate și amenințări cibernetice.

Nu este cel mai mare sfat să opriți utilizarea Internetului. Dacă faceți acest lucru, vă vor bifa oportunitățile de viață, având în vedere că este un lucru atât de util pe care îl avem.

O soluție genială ar fi să folosești DNS sau filtrare de conținut care să îți protejeze familia de atacuri cibernetice. Și asta vei descoperi în acest articol.

Dar mai întâi, să învățăm puțin despre termenul „Filtrare DNS”.

Ce este filtrarea DNS?

Filtrarea DNS reprezintă filtrarea sistemului de nume de domeniu și reprezintă o tehnică de prevenire a accesării anumitor pagini web sau adrese IP care par suspecte. După ce aveți activat un filtru DNS, puteți naviga pe Internet știind că filtrul vă va împiedica să vizitați site-uri web dăunătoare arătându-vă o „pagină bloc” care va explica cauza prevenirii..

De asemenea, puteți bloca anumite URL-uri manual dacă nu sunteți sigur că acestea nu vor fi vizitate în viitor.

Beneficiile utilizării filtrării DNS

Există o mulțime de avantaje în urma utilizării filtrării DNS pentru tine și familia ta. Probabil că aveți deja un gust din acest moment, dar iată câteva altele pe care trebuie să le știți:

Asigură o navigare sigură pe Internet

Utilizarea unei filtrări DNS înseamnă a pune un bloc de drum către site-urile web dăunătoare care vă pot fura informațiile personale. Alte amenințări includ:

 • Ransomware
 • Phishingul
 • Spyware
 • Virus
 • malware

Puteți evita toate riscurile de mai sus doar aplicând filtrul DNS.

Protejează-ți datele

Cu toții avem date importante pe dispozitivele dvs. și, de cele mai multe ori, nu știm când vine vorba de o copie de rezervă. În cazul în care este cazul dvs., riscați să pierdeți toate dacă vizitați surse online periculoase. Din fericire, următorul software are grijă de asta pentru tine.

Protejează dispozitivul

Indiferent dacă navigați de pe telefon, tabletă sau computer, vizitați site-uri web dăunătoare vă pot dăuna dispozitivului. Unele site-uri web pot instala viruși pe dispozitivul dvs. de la distanță, ceea ce poate strica funcționalitățile și face parțial inutil.

Să explorăm următoarele instrumente.

CleanBrowsing

Vă permite să navigați pe internet fără „surprize” CleanBrowsing este un instrument excelent de filtrare bazat pe DNS, care va păstra copiii și întreaga familie feriți de atacuri rău intenționate. Deoarece este bazat pe DNS, nu va trebui să descărcați niciun software suplimentar pentru ao utiliza. Tot ce faci este să schimbi DNS de la furnizorul de servicii de internet. Este atat de simplu.

Planul gratuit în sine oferă câteva caracteristici excelente precum:

 • Filtru de securitate care blochează phishing, ransomware și surse rău intenționate
 • Blochează conținutul inadecvat pentru adulți
 • Filtru familial special conceput pentru o utilizare corespunzătoare pe grupe de vârstă

Dacă doriți să accesați funcții mai avansate, vă puteți înscrie la unul dintre planurile lor plătite, începând cu mai puțin de un cost de cafea Starbucks pe lună.

Gateway Cloudflare

Gateway Cloudflare este o soluție fantastică de utilizat pentru rețeaua de acasă sau de birou. Cloudflare ajută la securizarea experienței pe Internet, păstrând conținut rău intenționat de rețeaua dvs..

Funcționează prin dirijarea întregului trafic prin serverele lor DNS și crearea unei politici în care configurați ce să permiteți sau să blocați. Toată configurația se face prin intermediul tabloului de bord frumos, unde puteți configura totul ca în cele ce urmează.

 • Activați căutarea sigură
 • Blocați site-urile considerate suspecte, malware, phishing, spam, spyware, crypto mining, botnet
 • Blocați traficul pe categorii precum droguri, abuzuri pentru copii, siguranță pentru copii, anunțuri înșelătoare și multe altele

Puteți, de asemenea, să permiteți sau să blocați un site în mod explicit. Mare lucru este că îl puteți începe în GRATUIT, care este suficient pentru uz casnic. După ce configurarea este finalizată, Cloudflare va începe să filtreze traficul și vă va afișa pagina „Acces restricționat” dacă este menită să fie blocată.

Cloudflare DNS poate fi configurat pe Windows, macOS, Linux sau routerul de rețea. Dacă aveți mai multe dispozitive, atunci implementarea pe un router vă va asigura că fiecare dispozitiv conectat este protejat.

Controlul parental ESET

Un alt serviciu de filtrare DNS foarte impresionant, Controlul parental ESET, funcționează perfect pe desktop și pe dispozitive mobile. Pe scurt, iată ce face acest serviciu:

 • Blochează conținutul inadecvat pentru adulți
 • Limită timpul ecranului
 • Împiedică descărcarea de software suspect
 • Urmărește comportamentul de navigare
 • Urmărește locația telefonică a copilului tău

Cu toate aceste caracteristici impresionante, veți beneficia și de o probă gratuită de 30 de zile. După aceea, puteți alege planurile lor plătite începând de la 49,95 USD / an.

SafeDNS

Cu un scut de securitate web avansat, care vă permite să controlați complet comportamentele de navigare ale copiilor, SafeDNS înseamnă numele său. Este un instrument premiat care vă protejează familia împotriva diverselor amenințări cibernetice.

Unele caracteristici excelente includ:

 • Asigură navigarea corespunzătoare prin blocarea surselor adulte, abuzive și răuvoitoare
 • Posibilitatea de a crea trei filtre diferite pentru diferite grupe de vârstă din familia ta
 • Limitați utilizarea ecranului dvs. păstrând un cronometru
 • Blochează reclame spammy și enervante
 • Posibilitatea de a filtra anumite rețele sau întreaga rețea
 • Vine cu o aplicație pentru Android

Cu toate aceste caracteristici excelente, SafeDNS oferă o probă gratuită de 15 zile. După aceea, planurile premium încep de la 19,95 USD / an.

Sophos

Lăudat de companii precum IGN și Mac World, Sophos Home este un alt filtru DNS excelent, care vine cu blocarea inteligenței artificiale a virușilor, programelor malware și a altor amenințări dăunătoare cu ușurință. Este disponibil atât pentru Mac cât și pentru PC și oferă o gamă largă de protecție, inclusiv:

 • Control parental
 • Securitate bancară
 • Protecția identității
 • Protecție de navigare
 • Protecție a vieții private

Este creat pentru a ține pasul cu amenințările în timp real care apar zilnic prin obiceiurile de navigare. Puteți descărca și utiliza gratuit acest lucru cu funcții limitate sau alege unul dintre planurile lor plătite, începând de la doar 45 USD / an.

OpenDNS

OpenDNS este unul dintre principalii furnizori de servicii DNS pe care îi avem astăzi. De fapt, conform cercetărilor, 1 din 3 școli americane folosesc OpenDNS pentru a-și proteja rețeaua. O caracteristică impresionantă a acestui serviciu este că după ce ați activat filtrul DNS, orice dispozitiv pe care îl conectați de atunci va fi protejat de diverse amenințări.

Puteți conecta orice fel de dispozitiv, fie că este un laptop, un smartphone sau o tabletă. Acest serviciu oferă două planuri gratuite diferite și alte două planuri plătite începând de la 19,95 USD / an.

Net Nanny

Un alt serviciu DNS care utilizează inteligența artificială pentru a bloca surse rău intenționate online cu ușurință. În conformitate cu Ghidul lui Tom, Net Nanny a fost listat numărul 1 printre alte aplicații de control parental. Asta în sine vă spune cât de bun este un serviciu.

Oferă o mulțime de caracteristici excelente, inclusiv:

 • Posibilitatea de a monitoriza obiceiurile de navigare ale copilului dumneavoastră
 • Limitați timpul ecranului copiilor cu o atingere a degetului
 • Blochează site-urile web suspecte
 • Gestionați ceea ce copiii pot naviga pe internet
 • Blochează conținutul adulților
 • Posibilitatea de a nu permite anumite URL-uri

Puteți utiliza Net Nanny pe Mac OS, Android, IOS și Kindle. Are planuri diferite pentru diferite dispozitive, așa că merită să le aruncăm o privire tabel de prețuri pentru o idee mai bună.

Cerc

Un dispozitiv fenomenal care vine cu o aplicație interactivă, Cerc trebuie să fie una dintre cele mai bune opțiuni din această listă. Este lăudat de branduri precum Forbes, TechCrunch și USA Today. Acesta oferă o varietate de protecție pentru obiceiurile de navigare ale copiilor, cum ar fi:

 • Setarea limitărilor la utilizarea telefonului lor
 • Examinați ce a navigat copilul dvs. pe parcursul zilei
 • Posibilitatea de a opri internetul la culcare sau la studii
 • Posibilitatea de a recompensa copiii dvs. cu timp suplimentar de ecran ori de câte ori este nevoie
 • Întrerupeți / reluați internetul oricând doriți

Cred că cel mai mare punct de vânzare al acestui serviciu este aplicația care vine împreună cu acesta. Este extrem de distractiv și intuitiv că vei dori să îl folosești. Aplicația funcționează atât pe iOS cât și pe Android.

Spre deosebire de unele filtre filtre DNS din această listă, Circle este un dispozitiv fizic care vă va fi livrat odată ce îl achiziționați. Costă 129 USD cu un abonament de un an la toate funcțiile incluse.

Concluzie

Sper ca instrumentele de filtrare DNS de mai sus să vă ajute să evitați din nou victima unor amenințări cibernetice. Alături de instrumentele de filtrare, poate doriți să utilizați servicii VPN pentru a vă proteja identitatea.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map