10 online tanfolyam a DevOps megismerésére

A DevOps manapság egy divatos szószó az informatikai mérnökök világában.


A kezdő vállalkozásokatól a multinacionális vállalatokig mindenki hajlamos; ilyen a DevOps levegő. És ennek jó oka van. A DevOps módszertan közelebb hozza a szervezeten belüli (Dev) fejlesztési és (Ops) csapatot, amely elősegíti a termék gyorsabb és hatékonyabb kiszállítását..

Mi a DevOps??

A DevOps sem eszköz, sem technológia. Ehelyett egy olyan ideológia, ahol az üzleti vállalkozás két lényeges része – a szoftverfejlesztő csapat és az informatikai műveleti csapat szorosan együttműködik és megosztja az előrehaladást. A DevOps biztosítja a megfelelő kommunikációt mindkét csapat között, ami tovább lehetővé teszi a szervezet számára, hogy a végterméket minimális idő alatt és minimális problémákkal szállítsa..

Hogyan segíti a DevOps a szervezeteket??

 • A csökkentett szállítási határidő a DevOps szervezeten belüli alkalmazásának egyik jelentős előnye. Végül, egy szervezet a lehető legrövidebb időn belül kívánja szállítani a szoftvert. Mivel a DevOps az Agile elveket használja, garantáljuk a szoftver gyors szállítását.
 • A csoportokon belüli együttműködés hangsúlyozott. Ez segít azonosítani a problémákat a szoftverfejlesztési ciklus korai szakaszában. A csapatok ezután a szoftver optimalizálásán dolgozhatnak.
 • A problémák összetettségét a DevOps módszertan is csökkenti. Az ötlet az, hogy fokozatos javításokat biztosítson a termékben, és ez biztosítja, hogy egy probléma soha ne váljon túl bonyolultvá.
 • A keresztképesítés szintén életképes lehetőség a DevOps esetén. A modellben dolgozó alkalmazottakat általában úgy vélik, hogy boldogok, mert javulhatnak és új ismereteket szerezhetnek.

A DevOps előnyei sokrétűek. Menedzserként, fejlesztõként vagy mûködtetõként gondolkodhat úgy, hogy átalakítja magát és megtanulja a DevOps-ot, tekintettel a jelenlegi forgatókönyvre.

A DevOps készségek igényelhetők, és a következő online források segítenek hatékonyan tanulni.

Bevezetés a DevOps-ba: A műveletek átalakítása és fejlesztése

Ez egy video-alapú tanfolyam az Edureka oldalán, ahol meg lehet tanulni a DevOps eszközöket és azok használatát.

Szükség esetén a DevOps munkafolyamatokat is lefedik. Továbbá, ha valaki a DevOps mérnök karrierjét kívánja folytatni, akkor ez a kurzus ismerteti a szükséges lépéseket.

Lehetséges az abszolút kezdő számára – gyakorlati – DevOps

Ez egy szerszám-orientált tanfolyam Udemy-től. Részletesen lefedi az Ansible aspektusait, amely valóban létfontosságú eszköz a DevOps számára.

Ezen a kurzuson megértheti, hogyan működik a végpontok közötti integráció a DevOps területén. A kurzuson végzett gyakorlati gyakorlatok segítenek az eszköz gyakorlati ismereteinek megszerzésében.

Az első lépések a Google Kubernetes Engine programmal

Azok számára, akik érdeklődnek a GKE (Google Kubernetes Engine) megtanulása iránt, nincs jobb tanfolyam, mint amit a coursera.

Csak egy hétbe telik a kurzus befejezése, és miután megtörtént; megértené a dokkolókat és azt, hogy miként tudja őket kezelni a maximális forgalom kezelésére.

Verziókezelés Git-rel

A DevOps mérnökének meg kell értenie az alapvető DevOps munkafolyamat sajátosságait. Átadás ezen a kurzuson segítene az egyénnek abban, hogy alaposan megértse a DevOps és a Git verzióvezérlő rendszer összes koncepcióját.

Mivel a Gitről állítólag a DevOps terminológiák egyik központi eleme, ez hosszú távon segíteni fog.

DevOps fejlesztőknek: Hogyan kezdjük el

Ez egy bevezető tanfolyam az Edureka nyújtotta, amely segítené a bármely területen működő fejlesztőket a DevOps sajátosságainak megértésében.

Megtudhatja azt is, hogy a technológiai cégek miért mozognak a DevOps felé. Ezen túlmenően ezen kurzus segítségével jó befogadást kap a CI / CD csővezetékekre.

Tanulja meg a DevOps-t: Infrastruktúra-automatizálás a Terraform segítségével

Ha a domain automatizálása, akkor ez DevOps tanfolyam elengedhetetlen. Teljes mértékben megismerné a terraform használatát, ami viszont elősegítené az előnye megszerzését.

A legjobb dolog ebben a kurzusban az, hogy vannak írott kódpéldák, amelyekre hivatkozhat, miközben ugyanezeket alkalmazza a szervezetében.

Tanulja meg a DevOps-ot: A teljes Kubernetes tanfolyam

Ez egy újabb tanfolyam Kubernetes tanulására, de ez Udemy-től származik. Az egyes témák magyarázata részletes, és beállíthatja a kurzus ütemét az Ön kényelme szerint.

A kurzus tartalmaz néhány feladatot is, amelyeket elvégezhet, ha egyértelmű a fogalmak.

Microsoft Professional program a DevOps-ban

Az egész programot tovább osztják 8 kurzusra, amelyeket egyenként vehet fel. Az egyes fejezetekkel folytatva alaposan megismerkedhet a DevOps készségekkel. Az előadások ezen a kurzuson könnyen követhetők, mert részekre vannak osztva.

A kurzus befejezése után igénybe veheti a tanúsítást a végén, ami növeli lehetőségeit a DevOps területén.

Ingyenes DevOps Alapítvány tanfolyam

Ez a kurzus hatékonyan tanítja a DevOps módszertan alapjait és alapelveit. Rámutat a valós példákra, amelyeket a szervezetek az elmúlt tíz év óta követnek.

Ha csak most kezdte el tanulni a DevOps-ot, és olyan tanfolyamot keres, amely végigvezeti Önt, ez egy nagyon jó kezdés.

Építészet a Google Cloud Platform specializációval

Azok számára, akik a Google Cloud funkciókat szeretnék bevezetni a rendszerükbe, ezen a kurzuson elengedhetetlen. Ha informatikai mérnök vagy, aki már rendelkezik valamilyen DevOps tapasztalattal, ez a tanfolyam segít megérteni, hogy a Google Cloud funkcionalitása miként integrálható a rendszer meglévő szolgáltatásaiba..

Ez a Coursera által nyújtott tanfolyam ideális a Cloud Solutions Architects és a DevOps Engineers számára.

Következtetés

A DevOps tanulása nem pusztán cél. A DevOps olyan módszertan, amelyet minden nap gyakorolni kell a munkahelyén, hogy jobbá váljon. Ezért, ha megtanulta a DevOps-ot a fenti erőforrások felhasználásával, itt az ideje, hogy megkezdje.

Az ötlet az, hogy javítsa magát és üzleti folytonosságát, és minden alkalommal szállítsa a legjobb szoftvert.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map