A mesterséges intelligencia 10 legjobb példája a mindennapi életünkben

A „mesterséges intelligencia” (AI) a mai technológiai szempontból sok diskurzusban szóvivővé vált. Saját járművek, csúcskategóriás robotika, AI-vezérelt forgalomirányítás, intelligens hálózati karbantartás stb. Néhány olyan kérdés, amelyekre utal, amikor az AI-ről beszélünk, amely futurisztikusnak hangzik annak ellenére, hogy véletlenszerű hírekről hallunk, ebbe az irányba tett fejlesztések.


Meglepő lehet azonban, hogy az AI már jelen is, és mindennapi életünkben körülveszünk..

Az alábbiakban néhány példát találunk mindennapi életünkből, ahol a mesterséges intelligencia helyet talál.

Utazás & Navigáció

Az életünk egy bizonyos pontján valószínűleg navigációs szolgáltatást vagy másokat is felkeresettünk az átjáráshoz. Sokak számára ez a mindennapi élet része. Függetlenül attól, hogy térképeket használ navigációhoz, vagy taxi-bérleti szolgáltatást használ, például Uber, AI-kompatibilis szolgáltatásokat használ az egyik helyről a másikra történő utazáshoz.

A Google, az Apple és sok más, a navigációval kapcsolatos szolgáltató az AI-t használja a kapott információk pontszámainak értelmezéséhez, és olyan információkkal szolgál, amelyek segítenek a navigációban, valamint az élő forgalmi frissítések megszerzésében, segítve a hatékonyabb ingázást..

Rengeteg geokódolás és a Maps API elérhető az ötletek valósággá konvertálására.

Smartphone Apps

Az élet elképzelése mobiltelefonok nélkül nehéznek tűnik. A mobiltelefonok különböző alkalmazásai a mindennapi életünk szerves részévé váltak. Ezen alkalmazások nagy része AI-n alapul.

Intelligens hangszórók, a Google kezdőlapja

A telefonjainkba beépített intelligens asszisztensek, például a Siri, az Alexa és a Google Assistant, az AI nyilvánvalóbb példái, amelyeket a legtöbbünk tisztában van és használ..

Több mobil technológiai platform fejleszti olyan megoldásokat, amelyek az AI-t használják az eszköz különféle aspektusainak kezelésére, például az akkumulátor kezelése, eseményjavaslatok stb. Az egyik szokásos szolgáltatás, például a telefon álló módjának használata AI-t is használ..

Az AI-kompatibilis szolgáltatások ma már a frissítések jelentős részét képezik mind az iOS, mind az Android platformon.

Érdekli a mobil alkalmazások fejlesztésének tanulása? Nézd meg ezt Udemy tanfolyam.

Közösségi média hírcsatornák

Az okostelefonokon futó alkalmazásokon az AI jelenléte a különféle közösségi média alkalmazásokban. Legyen az Ön Facebook, Twitter, Instagram vagy más platformja, amit ezekben az alkalmazásokban lát, és mit csinál, nagy mértékben befolyásolja a gépi tanulás. AI nagyon ellenőrzi azokat a hírcsatornákat, amelyeket megnézhet ezen platformokon való böngészés közben, vagy a kapott értesítéseket.

Figyelembe veszi az ízlését & preferenciák, az előzmények és az SM lenyomatok stb. a relevánsabbnak talált és látni hajlandó hírcsatornák továbbítására..

Reklámok

Hányszor elgondolkodott azon, amikor egy online hirdetést nézett: „Arra gondoltam, hogy ezt a terméket vásárolom”?

AI a munkahelyén.

Nincs itt olyan varázslat, amelyben az AI az Ön elméjét olvassa. Ehelyett nyomon követi az online tevékenységeket. A különféle bevásárló oldalakon vagy keresőmotorokban böngészett termékeket nyomon követjük, és az ezekkel a termékekkel kapcsolatos hirdetéseket továbbítják Önnek. Az AI a demográfiával kapcsolatos információkat is felhasznál, például az életkorát, nemét, foglalkozását stb., Hogy meghatározza azon termékek hirdetéseit, amelyek valószínűleg az Ön által preferált.

Ez egyre relevánsabb, mivel sok vállalkozás digitális marketing eszközöket használ az előnyben részesített ügyfelek megcélzására.

Intelligens autók

Egy másik terület, ahol az AI növeli jelenlétét mindennapi életünkben, az okos autók.

Nem csak a Tesla, mint a Tesla, az a vállalat, amely élen jár az automatizálás járművekben történő alkalmazásában, hanem sok autógyártó is arra törekszik, hogy integrálja az AI-t a gépjárművekbe, hogy az Ön által használt különböző technológiák zökkenőmentes szolgáltatásait biztosítsák..

Az autó megosztja és továbbítja az információkat, hogy a forgalom közepette jobban manőverezzenek. A forgalom körüli bemenetek, az útblokkok valós idejű frissítései, stb. Azonnal továbbításra kerülnek, hogy figyelmeztessék a hálózaton lévő többi járművet, lehetővé téve az útvonalát.

Izgalmasan hangzik? Miért nem tanulnánk önálló vezetésű autómérnökké válhat?

Zene és videó streaming

Miközben a YouTube-ajánlások és a zenei alkalmazásokhoz javasolt lejátszási listák már egy ideje fennállnak, láthatjuk, hogy ezek az ajánlások az idő múlásával egyre relevánsabbak lesznek kedvelői számára. Ez a munkahelyi AI, amely követi a legtöbbet hallgatott videókat és zenét, és ezzel kapcsolatos javaslatokat terjeszt elő.

Különböző változatok, például művészek, műfaj stb. Kerülnek beépítésre, hogy ajánlásokat nyújtsanak ezekre a streaming szolgáltatásokra. Ezek közül az ajánlások közül sok olyan, amelyet valószínűleg nem ismer, és segít az újabb tartalmak nézésében vagy hallgatásában.

Okos otthon

Alexa és Bixby jut eszembe, amikor beszélünk az AI használatáról az intelligens otthonok fejlesztésében. Az AI alkalmazásai azonban nem csupán ezekre az intelligens hangsegédre korlátozódnak.

Termosztátos eszközök, amelyek AI-t használnak a hőmérséklet automatikus beállításához, olyan AI-alkalmazások, amelyek energiát takarítanak meg a világítás automatikus be- és kikapcsolásával az emberi jelenlét alapján, intelligens hangszórók, alkalmazások, amelyek megváltoztatják a fény színét a napszak alapján, stb. kevés olyan alkalmazás közül, ahol az AI-t használják az otthonok okosabbá tételére.

A használt AI fejlődik, és egyre több olyan megoldást fejlesztenek, amelyek megértik viselkedésünket és ennek megfelelő működést.

Intelligens bemenet

Kíváncsi, hol használják az AI-t a bemenethez?

Nem kell a mobilkészülékén túl távolabb néznie. A szöveg gépelése sokkal kényelmesebbé vált az AI integrációja során, amikor a szavak, kifejezések és hangulatjelek előrejelzésére szolgál a rendszeres használat és az írásmódja alapján.

Ez a prediktív teszten túl használták a korábbi mobiltelefonokban, a javaslatok relevánsabbak a környezettel és az Ön stílusával. A mondatok egyszerűen ellophatók a képernyőn.

Kevés e-mail alkalmazás javaslatokat tesz tárgyakra, és sok esetben a szöveget is, az Ön által bevitt e-mail szövegének alapján.

Biztonság & felügyelet

Az AI gondolata felveti a gondolatait, hogy azt nagyobb léptékű megfigyeléshez használják. Noha az etika vita tárgyát képezi, ismert tény, hogy az AI-t egyre inkább használják ezen a területen. A különféle kamerákból és más eszközökből továbbított óriási takarmányok nyomon követése nem csupán nehézkes tevékenység, hanem korlátait is magában foglalja.

Az AI olyan technológiákat alkalmaz, mint az arcfelismerés, az objektumok és a helyek felismerése stb., A kapott bemenetek figyelésére és elemzésére.

Pénzügyi szolgáltatások

A bankok azon területek egyike, amelyek a többi terület többségénél hamarabb elfogadták a technológiai találmányokat. A banki szolgáltatások tovább léptek annak szükségességéből, hogy fizikai helyre kell menni, hogy a mobiltelefonodról műveleteket végezzenek.

A bankok számos területen használnak Ai-t, ideértve minden csaló tevékenység észlelését, az ügyfelek befektetési tendenciáinak elemzését, az ügyfélszolgálat nyújtását stb..

Kapott már értesítést egy banktól, amikor új eszközről végez tranzakciót? Ebben az esetben az AI-t bármilyen potenciális csalás felderítésére használják. A bankoktól kapott értesítések & A pénzügyi intézmények szolgáltatásaikkal és termékeikkel kapcsolatban példák arra, hogy az AI megérti az Ön preferenciáit, igényeit és pénzügyi erejét a releváns termékek javaslatához.

Következtetés

Az AI segít az embereknek, hogy termelékenyebbé váljanak, jobb életet éljenek. Ezt el kell értékelnünk, ahelyett, hogy versenynek tekintenénk. Ha érdekes a tanulás vagy a karrierépítés, akkor nézd meg ezt az erőforrást.

CÍMKÉK:

  • AI

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map