Hogyan lehet létrehozni egy fantasztikus online tanfolyamot?

Online képzés létrehozása az emberek oktatására az egyik leggyorsabb és leghatékonyabb módja annak, hogy tudását megismertesse a globális piacon..


Ebben a folyamatosan növekvő, gyors ütemben fejlődő digitális világban a tudás egészen az irányba vezet: „A tartalmat királyossá tegyük”. Másképpen fogalmazva, alternatív ötleteket kell ötvöznie. És kerülje a rács mögött meghúzódó tudást.

A háttérben nincs semmi kifogástalan, mint ha képes vezetést előidéző, hatást létrehozó online tanfolyammá változtatni – ez egy alapvető lehetőség minden kezdő vállalkozó számára..

Ebben a cikkben részletes áttekintést talál az online tanfolyamok létrehozásának fontos szakaszairól.

Noha érdemes megemlíteni, nincs szabály a kronológiai módon történő bevezetésére. De az útmutató a sztratiszférikus képet nyújt a fontos mérföldkövekről.

A tökéletes téma

Az első szempont, amelyet figyelembe kell venni: „Nem egyetemi szinten tanít”. És egy másik fontos szempont, amelyet meg kell emlékezni, az, hogy kibővíti a készségeket, a tehetségeket vagy az összegyűjtött tapasztalatokat a közönség előtt.

A választott kurzustéma legyen valami olyan, amire szeretsz vagy MEGGYAKÓD. A valóságban a kurzus témái bármi lehet. A technológia oktatásával, az ételek főzésével, a fuvola megtanításával vagy a szövegírás oktatásával kezdjük.

Képzelje el, van a fejében ez a hihetetlen téma, amelyről online oktatóként szeretne debütálni. Néhány hetet töltöttek a téma kutatásával. És azt tapasztalta, hogy csak Ön érdekli azt. Ebben az esetben hogyan számítana statisztikákra az elemzési irányítópulton az eladásokról? Nulla vagy nulla szám.

Szóval, mi lesz a következő lépés számodra?

Mindenesetre itt szükség van intenzív piackutatás elvégzésére.

Vegye igénybe a fórumok segítségét. Késés nélkül hivatkozhat fórumok réseiben, hogy jobban megismerhesse a piaci értéket.

Használja a „Quora„Hogy elgondolkodtassuk a legfontosabb téma körül forgó, forró trend témákat. Vessen egy pillantást a pillanatfelvételre itt.

Online tanfolyam | PiackutatásOnline tanfolyam-Quora | Piackutatás

E kép alapján úgy találjuk, hogy az emberek érdeklődnek az „akusztikus vagy elektromos gitár” megtanulása mellett. Hangsúlyozni kell, hogy ennek a húrnak van kereslete a piacon. Összegezve: ha elkészít egy olyan tanító tanfolyamot, amelyen „Hogyan lehet megtanulni az elektromos gitárt?”, Ez jövedelmező niche lehet az Ön számára.

Ezen felül megnézheti a Google trendeit vagy bármely bevált kulcsszóválasztó eszközt, például SEMrush hogy felismerje a piaci betekintést.

A piackutatásnak két dolgot kell biztosítania Önnek

 1. A kereslet a piacon.
 2. A versenyző betekintése.

Ezt követően tudnia kell – a versenytársak száma egyenesen arányos a keresleti görbe magasabb statisztikáival. Nem szabad alkalmazkodni egy olyan előzetes elképzeléshez, hogy a témája nem repül.

A kutatás során három fő kérdésre kell összpontosítania:

 1. Van egy zümmögés a témában élő emberek között??
 2. Az emberek kérdezik vagy megvitatják a témát?
 3. Határozza meg a versenytárs által kínált különbségeket.

Ha a válasz „IGEN”, és van egy ötlete, amely a már elérhető fejlett forma, akkor jövedelmező tanfolyamötlete van.

Készítsen kényszerítő tanulási modulokat

Ugyanilyen fontos, hogy tudassa a hallgatóival arról, hogy pontosan mit fog kínálni. Fontolja meg a tanulási modul létrehozását mérhető igékkel. Magyarázza el világosan a tanulási eredményeket. Ezen felül kínáljon néhány tanulmánnyal a tanulóknak arról, mit tehetnek a készség megtanulása után.

Hozza létre a tökéletes kurzusszerkezetet Udemy - A szerkezetHozza létre a tökéletes kurzusszerkezetet Udemy – A szerkezet

A tanulási út kialakításakor a hangsúly a hallgatók bevonása. Összerakva összeállíthatja számukra a szükséges készségek ellenőrző listáját, és elhelyezheti őket annak elérése érdekében – ez a vázlat.

Nézze meg ezt a ragyogó útmutatót itt kiváló kurzus létrehozása.

Körvonala a tanfolyam megszervezésekor és az előadások felvétele során fejlődik.

Tanfolyam tartalom

Ebben a szakaszban a tudás óceánját átviszi a fejedből a materializációba. Ez a legfontosabb szakasz. Először összegyűjti az összes kutatási anyagot, és kombinálja a tanulási modulokkal, és nézze meg, hol illeszkedik a kutatás.

Ez azt jelenti, hogy tartalmazza azt a tartalmat, amelyről a hallgatók kérnek.

Modul felépítése és tanterv

Először nevezze el az előadásait. Használat coschedule a címek megfelelő optimalizálása érdekében. Ne feledje, hogy a megcélozni kívánt kulcsszavak – többnyire a tanulók kérdései. Használja a kulcsszólapot, és ennek megfelelően optimalizálja a címeket.

Hasonlóképpen, kezdje el csoportosítani a hasonló témák és tartalom formátumok, például tippek vagy útmutatások elkülönítését különálló előadásokba, és indítsa el ezeket az előadásokat külön modulokban. Csatlakoztassa az összes modult a kurzus felépítéséhez.

Előadás-leadási módszerek

Most el kell döntenie a szállítási formátumot.

Választja a videotartalmat, az audio tartalmat, a szöveges formátumot?

Interaktívbbá és élénkebbé szeretné tenni? Meg fogja fontolni a gyakorlati gyakorlatokat, a vetélkedéseket vagy más tevékenységeket?

Ügyeljen arra, hogy tanfolyamának jó felhasználói élményt kell biztosítani a látványtervekkel és más gyakorlati módszerekkel kapcsolatban.

Íme néhány tipp a színekhez.

Színhatás a jobb tanulási úthoz

A jó színek kiválasztásában három jó webhely található itt:

Válassza ki a megfelelő szövegetípust …

Fontolja meg a diák dekoratív és szkript-betűtípusainak elkerülését. Az olvashatóságot csak rosszul teszi. Különösen válassza a „serif” vagy a „sans serif” betűtípusokat.

Ha van költségvetése, akkor prémium betűtípusokkal járhat.

Filmzés, felvétel, szerkesztés

Ön felvázolta a kurzus felépítését, döntött a formátumról, írta a forgatókönyvet vagy a történetet a videóhoz. Most mi?

Itt jön a gyártási szakasz.

Közben ez a szórakoztató részvétel a kamerán. A tisztázás érdekében a tartalom kézbesítésének számos módja van.

A mai időkig az emberek integrálják személyes történetüket arról, hogy mi késztette őket ezeknek a videóknak a készítésére. Arra számítanak, hogy kapcsolatot találnak a korábbi fájdalompontok és a közönség között, és az online kurzuson találják meg a megoldás részt.

Ezenkívül a tartalomszállítás gyakorlati formája a videó. Ez lehet egy „beszélő fej” videó, amely akkor áll, amikor fényképezőgéppel készít. Vagy zöld képernyővel beszélő videókat is készíthet. Itt a háttér zöld, vagy bármi mögött lehet a szerkesztési folyamat.

Ez lehet interaktív videó, animációk vagy csak önálló kép. Konfigurálhatja a power-point diavetítést audio tartalommal is – az osztálytermi érzetet.

Egy másik kiemelkedő módszer a „képernyő-leadás”, amikor a számítógép képernyőjét rögzítik – dönthet úgy, hogy egy kis webkamera típusú videót a felső sarokba integrál.

A szerkesztési célokat szolgálva egy szoftver is jól működik – Camtasia.  Ezzel azonnal szerkesztheti a videót, rögzítheti a hangminőséget, a szövegeket, a felbukkanó beállításokat és még sok más.

Kurzusszerkesztő szoftver - A legjobb szoftver

Emellett, ha a „beszélõ fej” videókat választja, fontolja meg a jó minõségû mikrofonok, a jó DSLR fényképezõgép és néhány tartozék használatát a hangminõség javításához, mint például az állványok.

Értékesítési tanfolyamok

A tanfolyamok eladásának számos módja van, de a következők közül két híres.

 1. LMS (Learning Management Systems) használata
 2. Piactér

Tanulási menedzsment rendszerek

Ezeken a platformokon helyezheti el online tanfolyam moduljait. Nem is említve, hogy a promóciós részt megkönnyíti globális lefedettségén keresztül. Óvatosan kell azonban választania egy olyan platformot, amely megfelel az Ön igényeinek és költségvetésének.

Online tanfolyam létrehozása Tanulási menedzsment rendszer

Íme néhány a legjobb felhőalapú LMS-lehetőségek:

iSpring Learn

Industries:

 • Banki
 • Kórház & Egészségügyi ellátás
 • Emberi Erőforrások
 • Információs technológia és szolgáltatások
 • Kiskereskedelem

TalentLMS

Industries:

 • Légitársaságok / Légi közlekedés
 • Étel & italok
 • Kórház & Egészségügyi ellátás
 • Információs technológia és szolgáltatások
 • Kiskereskedelem

Az Akadémia LMS

Industries:

 • Építkezés
 • Szórakozás
 • Vendégszeretet
 • Kiskereskedelem
 • Távközlési

Különleges megjegyzés a WordPress felhasználók számára – Próbálja meg Virágosodni, all-in-one WP plugin professzionális megjelenésű kurzus létrehozásához.

Piactér

Itt ismét a legjobb lehetőségek vannak:

 • Udemy – az egyik legkedveltebb a technológiai iparban.
 • Skillshare – kreatív készségek tanításához
 • Tanítható – mindent egyben funkciók a testreszabáshoz, marketinghez, elemzéshez, tároláshoz és biztonsághoz
 • Podia – tanfolyamok eladása, tagsági tanulás vagy digitális letöltés
 • Gondolkodó – több mint 36000 alkotó már használja a platformot
 • coursera – olyan csúcstechnológiával kapcsolatos rések, mint az AI, a Cloud Computing stb.

Tökéletes ár beállítása

Mindenekelőtt akkor is, ha önálló tanfolyamot ad el, vagy ha a kurzus az üzleti modell szerves részét képezi, meg kell terveznie az árakat.

 • Ingyenes ólommágnesként adja el elsődleges termékének vagy szolgáltatásának?
 • Ez az egyetlen jövedelem??
 • Vagy ágként hozzáadja a jövedelemhez?

Ugyanakkor megtervezi a tanfolyam formátumát, a marketing módszertanát vagy az USP-t a válaszokról.

Ezt szem előtt tartva megtervezheti a különféle marketing csatornákat diákjai vagy követői számára.

Általában véve nincs nehéz kizárni az árazási modelleket. Ez kizárólag az USP-től függ.

De kezdetben összehasonlítania kell feltételezését a piacon lévő versengő termékekkel. Később a tartományt az USP-jétől függően módosíthatja.

Az indítási folyamat

Az indítási módszertan

 • Korai madárkedvezményes promóciókat indít??
 • Futtat hirdetéseket?
 • Van-e előzetes listája a marketingnek??
 • Fontolja-e a befolyásos partnerekkel való párkapcsolatot??
 • Futtatni fog egy társult programot?
 • Hogyan fogja használni a közösségi médiát??

Ezenkívül korlátlan szárnyak vannak a bevezetésre szánt marketing stratégiákban. Részletesebben győződjön meg arról, hogy rendelkezik 12-15 hónapos marketingtervével az online tanfolyamhoz.

Mindenesetre az Ön termékének értékesítése közvetlenül arányos a marketing csatornákkal.

Tehát itt van – az online tanfolyamok létrehozásának fő mérföldköveinek vázlata.

Remélhetőleg ez a terv részletes ötletet nyújt Önnek arról, hogyan kell megvalósítani, vagy mi várható el az online tanfolyam létrehozásának folyamatában.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map