Contabilitatea este o parte integrantă a gestionării unei afaceri.


Ajută la crearea și controlul bugetului, la luarea deciziilor majore de achiziție și, de asemenea, la urmărirea cheltuielilor. Fără contabilitate, afacerea dvs. va rămâne mereu deficientă când vine vorba de creștere.

Cu toate acestea, contabilitatea poate fi complicată și consumă mult timp. Uneori, proprietarii de afaceri consideră că este destul de dificil să se ocupe de sarcinile minime nete, cum ar fi plata facturilor și urmărirea veniturilor, astfel încât să răspundă la întrebări critice precum „Este profitabilă afacerea mea? și „Putem face plăți fiscale obligatorii?” este cu siguranță în afara drumului.

Contabilitatea se face cel mai bine atunci când este gestionat de software, mai degrabă decât de un om. Sigur, să ai un contabil real în regim de așteptare este excelent și necesar, dar partea principală de manipulare se va face prin software.

Utilizarea software-ului vă poate economisi o cantitate masivă de timp și bani, în timp ce sunteți sortat legal pe ariile financiare. Vă ajută, de asemenea, să vă faceți o idee mai bună despre poziția afacerii dvs. prin generarea de rapoarte la cerere.

Există atât de multe lucruri pe care nu le-ai fi putut face manual, luând ca exemplu „șansa de erori”. O soluție contabilă are puține sau aproape nicio șansă de erori.

Pentru a vă oferi o perspectivă mai bună a utilizării, aruncăm o privire asupra diferitelor modalități de gestionare a contabilității. Există câteva moduri bune de a face acest lucru, iar 3 dintre ele sunt discutate mai jos.

Software tradițional

Există o mulțime de programe software tradiționale care vă permit să faceți munca grea a contabilității. Le puteți descărca pe computer / laptop și puteți efectua calculele. Lucrul bun despre acest tip de contabilitate este că nu aveți nevoie neapărat de o conexiune la internet activă pentru a utiliza software-ul și pentru a vă accesa datele. Totul se poate face offline.

Totuși, aceasta nu o face cea mai bună opțiune. Are propriile dezavantaje. De fapt, totul are dezavantaje, așa că ați dori să aruncați o privire și asupra opțiunilor de mai jos.

Angajarea unui contabil

După cum s-a menționat mai sus, să ai un contabil efectiv în regim de așteptare este destul de necesar. Dar, ar trebui să depindeți complet de ele? Acest lucru nu ar fi ideal pentru că poate face foarte puțin un contabil în comparație cu o soluție completă.

Un contabil va fi utilizat numai pentru:

 • Având sfaturi financiare personale
 • Să ai securitate atunci când nu știi ce să faci
 • Externalizarea sarcinilor contabile obositoare

Dacă îți păstrezi contabilul doar pentru aceste lucruri, atunci este în regulă. Sau, altfel, ar trebui să optați pentru o soluție bazată pe cloud dacă doriți mai multe.

Soluție bazată pe cloud

Probabil cea mai bună alegere pentru a gestiona contabilitatea, o soluție bazată pe cloud vă poate ușura masiv povara de pe umeri. De asemenea, are o mulțime de beneficii și caracteristici atașate, ceea ce vă va face să luați în considerare cu adevărat. Folosind soluția de contabilitate bazată pe cloud, puteți:

 • Economisiți în avans la costuri și pe termen lung
 • Economisiți o cantitate masivă de lățime de bandă pe diverse fronturi
 • Accesați soluția de pe orice dispozitiv, deoarece este online
 • Bucură-te de mai multă securitate

Să nu uităm de funcții precum capacitatea de colaborare și automatizarea fluxurilor de lucru. Dacă tot ceea ce sună ca și cum ai putea folosi, atunci ți-ar plăcea această listă de soluții contabile bazate pe cloud pe care am compilat-o mai jos.

FreshBooks

Una dintre cele mai populare din această listă, FreshBooks este o altă soluție de facturare și contabilitate uimitoare, care este folosită pe scară largă. Puteți automatiza o grămadă de sarcini, cum ar fi memento-urile de factură și colectarea plăților pentru a vă economisi timp și pentru a vă concentra pe zonele care necesită atenția dvs..

În afară de asta, puteți:

 • Vizualizați rapoarte detaliate
 • Activați diverse opțiuni de plată online
 • Colaborează cu echipa ta pentru a îmbunătăți fluxul de lucru
 • Folosiți soluția și pe mobil

Au o echipă de asistență câștigătoare, care este la alegere pentru a vă rezolva problemele și îndoielile.

Salvie

Cu peste 3 milioane de clienți, Salvie vă permite să gestionați contabilitatea, finanțele, oamenii, salarizarea și diverse aspecte ale afacerii dvs. Puteți accesa departamentele de pe orice dispozitiv și aveți grijă de o mulțime de zone dintr-o soluție cloud.

Dacă sunteți pasionat de a păstra totul într-un singur loc, cred că o să vă placă Sage. Au câștigat de-a lungul anilor mai multe premii pentru serviciul lor excelent, așa că veți dori cu siguranță să îl verificați.

Cărți Zoho

O soluție cu câteva caracteristici cu putere, Cărți Zoho a fost un nume proeminent în industrie de foarte mult timp și au fost întotdeauna să-și intensifice jocul. Folosind acest software, vă puteți gestiona finanțele, automatiza fluxurile de lucru pentru afaceri și, de asemenea, puteți colabora cu membrii echipei dvs. pentru a lucra colectiv..

Poate avea grijă de o varietate de sarcini, cum ar fi facturarea, negocierea tranzacțiilor și ridicarea comenzilor de vânzări. De asemenea, dacă sunteți din India, puteți fi, de asemenea, conform cu GST.

Întrucât cerințele cresc cu timpul, Zoho Books vă permite să integrați peste 40 de aplicații pentru a gestiona fiecare aspect al afacerii dvs..

Waveapps

Puteți avea grijă de contabilitate, facturare și urmărirea chitanței cu Waveapps. Fără a fi necesară nicio înregistrare de date, puteți genera rapoarte financiare și puteți urmări numerele financiare. Puteți automatiza aproape fiecare sarcină și chiar să vă integrați cu alte produse Wave, cum ar fi plata și plățile.

Funcția de facturare vă permite să creați și să trimiteți facturi profesionale în câteva minute. Puteți percepe o taxă recurentă sau chiar automată. Cea mai bună parte? Nici urmă de marcare a acestora pe facturile tale.

Quickbooks

Deși fiecare soluție din această listă este excelentă pentru tipurile care nu sunt contabile, Quickbooks este puțin mai potrivit pentru fiecare persoană de acolo. Totul este super organizat și la îndemână. În plus, primiți rapoarte și tablouri de bord ușor de citit.

Puteți conecta contul și cardurile dvs. bancare pentru a importa și sorta cu ușurință cheltuielile în categorii adecvate. Sincronizarea cu aplicații populare este, de asemenea, la doar un clic distanță.

Obțineți facturare și toate instrumentele necesare pentru a vă gestiona mai bine contabilitatea. Nu mai vorbim, clienții Quickbooks găsesc în medie 3.534 de dolari economii fiscale pe an.

xero

Se integrează cu peste 800 de aplicații, xero te poate ajuta să menții sănătatea financiară deosebită a afacerii tale. Puteți utiliza această soluție de pe orice dispozitiv și puteți rula lucrurile din mers. De la o reconciliere ușoară, creând facturi și cereri de cheltuieli, puteți face multe lucruri în acest sens.

Vorbind despre funcția „reconcilie”, vă permite să importați și să clasificați cele mai recente tranzacții bancare în Xero și să luați cu ușurință conturi. Nu mai este necesar să le adăugați manual la fiecare secțiune pentru a determina unde aparțin și dacă să le calculați sau nu.

Puteți începe cu încercarea lor gratuită de 30 de zile.

SlickPie

SlickPie este excelent pentru gestionarea cheltuielilor și este construit în cea mai mare parte în acest sens. Din facturi simple și rapoarte detaliate, obțineți tot ce este necesar. Are o funcție MagicBot strălucitoare, care atrage automat informații din chitanțele dvs. și le transformă în date, ajutându-vă să vă urmăriți mai bine cheltuielile..

În plus, puteți:

 • Reconciliați tranzacțiile bancare
 • Setați facturi recurente
 • Setați mementouri de plată
 • Obțineți fluxuri bancare vii

În general, este destul de ușor de utilizat și mai puțin ocupat. Există mult mai multe lucruri decât am menționat și singura modalitate de a găsi toate acestea este să încercați singur.

Iute

Laudat de PCMag, Iute oferă o varietate de caracteristici pentru a vă gestiona perfect finanțele. Puteți rămâne în vârful cheltuielilor dvs. văzând suma care rămâne după ce facturile sunt plătite și să luați decizii de bani precise cu bugetele lor personalizate.

Puteți seta alerte cu privire la datele scadente și puteți gestiona facturile fără efort. În afară de asta, Quicken este excelent pentru urmărirea investițiilor, deoarece vă ajută să vă revizuiți portofoliul, să monitorizați performanțele și să vedeți comparațiile de piață.

Cel mai important, datele dvs. sunt securizate cu criptare de 256 biți.

Kashoo

Puteți organiza cheltuielile în valoare de un an întreg Kashoo. Are o caracteristică „inbox inteligent” care separă datele personale și de afaceri și vă ajută să vă pregătiți pentru taxe. Cel mai impresionant lucru este că tehnologia lor AI va învăța afacerea dvs. și va face istoricul manual al urmăririi cheltuielilor, astfel încât să nu fie necesar.

Nu mai vorbim, analizarea rapoartelor și crearea facturilor este doar o adiere. Vă puteți înscrie gratuit și vă puteți bucura de o multitudine de caracteristici, precum și de o echipă excelentă de asistență.

LessAccounting

Puteți face totul cu LessAccounting asta ai face cu alte soluții acolo, dar cu puțin mai puțin efort. Este un software care lucrează din greu pentru tine, astfel încât să nu fii nevoit. ��

Puteți începe instantaneu și conectați contul dvs. bancar pentru a vedea automat toate tranzacțiile dvs. în contabilitate, fără a introduce chitanțe manual.

În afară de asta, puteți crea facturare repetată, gestiona facturile și puteți accepta plățile mai rapid. Toate acele facturi plătite vor fi adăugate automat la înregistrările contabile. Continuați și încercați prima lună gratuit.

Agent liber

Evaluat la 4.5 / 5 stele pe TrustPilot, Agent liber vă poate ajuta să rămâneți în vârful impozitului dvs., să gestionați cheltuielile și să creați facturi instantaneu. Are un tablou de bord foarte ordonat, deci știi exact la ce vrei să lucrezi. De asemenea, puteți obține previziuni și mementouri automate pentru impozite.

Aceștia au un contabil excelent din partea Regatului Unit pentru a vă ghida ori de câte ori este nevoie. Începutul este gratuit. Nu este necesară o carte de credit.

Chargebee

Chargebee vă va ține mereu la curent cu cele mai recente norme fiscale, fie că este vorba de cerințele de conformitate sau de complicațiile TVA-UE. De fapt, folosind această soluție, puteți respecta GAAP & IFRS va îmbina cu ușurință Contabilitatea SaaS cu departamentul financiar în continuă schimbare.

Mai mult, puteți integra și sincroniza Chargebee cu o mulțime de alte aplicații pentru a vă eficientiza contabilitatea. Vă permite să urmăriți în mod constant și prognoza, ajutându-vă să vă faceți o idee mai bună despre cea mai recentă curbă.

Există mult mai multe funcții care așteaptă să fie utilizate, așa că asigurați-vă că le verificați și vedeți dacă este potrivit pentru dvs..

ZipBooks

Simplu, dar eficient, ZipBooks este acoperit de funcții despre care nu știai că aveți nevoie. De exemplu, puteți invita clienții să lase recenzii după ce sunt plătite. Acest lucru vă ajută să vă construiți prezența online și să atrageți mai mulți clienți.

Puteți crea facturi cu facturare automată și chiar setați mementouri. Contabilitatea și raportarea devin mai inteligente cu ZipBooks, deoarece puteți utiliza reconcilierea simplă, codarea culorilor, clasificarea automată și o serie completă de rapoarte.

ProfitBooks

Excelent pentru persoanele cu cunoștințe de contabilitate puține sau deloc, ProfitBooks este simplu și se dezvoltă rapid pe piață. Puteți crea facturi superbe, urmări cheltuielile și gestiona inventarul. După aceea, puteți partaja cu ușurință datele între membrii echipei, dacă este necesar.

Această soluție este 100% gratuită de utilizat și vine cu trei suporturi de chat în limbi diferite, care sunt minte. Fără limitări, fără taxe ascunse și fără șiruri atașate.

Concluzie

Sunt sigur că contabilitatea dvs. va fi mult mai ușoară folosind aceste soluții bazate pe cloud. De fapt, veți economisi mult timp, bani și energie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me