Cum să servesc clienții într-o lume de distanțare socială?

Una dintre temele de bază, referitoare la pandemia Covid-19, este că lumea nu va fi niciodată aceeași.


Modul în care lucrăm și facem afaceri se va schimba fundamental în câteva luni și va rămâne cu noi după aceea. Acest lucru se datorează în parte faptului că virusul nu va dispărea niciodată; aceasta va fi doar gestionată. O componentă cheie a gestionării virusului va fi distanțare socială.

Ființele umane sunt creaturi sociale; ne place compania altora și folosim indicii fizice pentru a ne afirma reciproc. Este ceea ce știm; este ceea ce căutăm. Acesta este motivul pentru care o mulțime de oameni le este greu să proceseze noua normă. Protocoalele recomandate fac ca problemele sociale construite în relațiile de afaceri să fie mai greu de întâmplat.

Cum îți exprimi angajamentul fără o întâlnire față în față? Cum oferiți un serviciu empatic printr-o interfață digitală?

Distanțarea socială la locul de muncă

În general, economia de afaceri presupune că puteți stinge mai multe profituri prin împachetarea cât mai multor angajați într-un singur spațiu. Acest lucru nu mai este fezabil. Pentru sănătatea proprie și a clientului, angajații trebuie să se afle la câțiva metri. Asta înseamnă mai puțini angajați pe metru pătrat. Aceasta va avea ca rezultat;

 • Mai puține birouri și fabrici deschise. Aceste spații de lucru vor avea nevoie de demarcații clare precum o linie de delimitare trasată pe podea sau partiții superioare și plexiglas pentru a distanța fizic și pentru a proteja lucrătorii de picăturile infecțioase din cauza unei strănuturi sau tuse.
 • Investiții în crearea unui mediu de muncă mai sănătos. De exemplu, instalarea sau îmbunătățirea filtrelor de aer sau a dispozitivelor IoT, cum ar fi senzorii, pentru a furniza date despre condițiile de mediu.
 • Echipajul de curățenie sau companiile de servicii vor deveni mai importante în operațiuni.
 • Măștile, instalațiile de igienizare și echipamentele de protecție personală (PPE) devin părți integrante ale uniformelor și echipamentelor de lucru.
 • Utilizarea de schimburi de rotație și de ore flexibile. Acestea vor fi utilizate pentru a reduce numărul de angajați dintr-un singur site.
 • Dacă există mai multe roluri care trebuie să îndeplinească o sarcină similară la timp, atunci aceste sarcini pot fi reunite astfel încât un singur sau un număr mai mic de angajați să le poată îndeplini în timp ce restul angajaților lucrează de la distanță. Responsabilitatea sarcinilor colectate se poate face pe un program de rotație.

Clienții deserviți se vor schimba și ei. Cât de viguroase sunt protocoalele de sănătate ale unei organizații, va determina dorința clienților de a le patrona. Deci, întreprinderile;

 • Acestea vor trebui să își afișeze protocoalele de sănătate pentru a obține credibilitate cu clienții care vizitează.
 • Practicați controlul accesului pentru a gestiona fluxul de clienți și riscul acestora
 • Schimbă cât mai multe dintre serviciile lor online, astfel încât să le servească clienților de la distanță.

Treci pe nor

personalul de asistență pentru clienți lucrează de acasă

Organizațiile se zbat să reorganizeze modul în care desfășoară operațiuni. Mandatele de blocare, reglementările privind distanțarea socială și anxietatea socială în jurul pandemiei îngreunează intrarea în birou. Atât angajatorii cât și angajații înțeleg că trebuie lucrată pentru a supraviețui.

Dar cum pot organizațiile să rămână productive, să fie în siguranță pentru angajați și să ofere clienților servicii eficiente?

Răspunsul este în nor.

Angajații care lucrează de acasă, în afara locului sau în mișcare trebuie să acceseze resursele organizației pentru a lucra. E-mailurile înainte și înapoi nu sunt eficiente, deoarece lucrătorii trebuie să acceseze date, să proceseze informații și să furnizeze analize în mod constant. Singura soluție care permite muncitorilor să lucreze de oriunde și să aibă în continuare resursele complete ale afacerii la îndemână este cloud-ul.

Urmăriți cum un salon de coafură poate avea personal la fața locului, mobil și comunica de la distanță și colaborează folosind Slack.

Majoritatea angajaților care lucrează administrativ sau la birou nu trebuie să fie la birou pentru a lucra. Funcții de afaceri precum ERP, CRM, contabilitate și așa mai departe pot fi rulate din cloud fără a pierde eficiența. De fapt, lucrul de la distanță are avantaje uriașe angajați, angajatori și clienți.

Utilizați Inteligența artificială

Lumea rulează în prezent date. Dar colectarea datelor nu mai este suficientă; acesta trebuie prelucrat, analizat și acționat. Inteligența artificială necesită acest lucru chiar și mai mult prin aplicarea funcțiilor cognitive la date adică, nu numai că acționează asupra datelor, dar poate învăța și din ea. Procesarea și luarea deciziilor de către AI se pot produce într-o secundă, oferind tehnologiei un avantaj clar față de timpii de reacție umani.

Învățarea automată, recunoașterea vorbirii vor fi utilizate în mai multe procese de afaceri.

De exemplu, CRM va folosi chatbots care pot recunoaște vorbirea și pot gestiona întrebările clienților sau ERP va previziona cererea și va pregăti un plan de gestionare a resurselor care să scadă costurile. Aceste funcții nu sunt noi; ele sunt standard pe cloud.

Iată soluția de centru de contact bazată pe cloud din Google; utilizează norul pentru a conecta agenții de la distanță la clienți de pe orice platformă de comunicare (inclusiv telefon, e-mail, social media și chat live). Soluția combină recunoașterea vorbirii, procesarea limbajului natural și AI pentru a gestiona interogări simple pentru rezolvarea sau colectarea informațiilor înainte de a le transmite unui agent.

Adoptați automatizarea

Automatizarea a fost în mare parte asociată cu roboții care operează în fabrici. Se va extinde pentru a însemna mai multe, iar tehnologia vehiculelor fără șofer va fi folosită în mine împreună cu echipamentele miniere robotizate. Fabricile vor funcționa fără intervenție umană și pot fi gestionate de la câteva mile distanță.

Cel mai puțin cunoscut, dar în curând va fi o formă la fel de importantă de automatizare, ar fi automatizarea proceselor robotizate (RPA). Software-ul RPA finalizează sarcini repetitive bazate pe reguli. Sunt deja utilizate în vigoare deplină în bănci, case de avocatură și centre de distribuție.

Automatizarea alimentată de AI va fi utilizată pentru a reduce volumul de muncă al angajaților. AI automatizată este eficientă pentru a elimina activitatea administrativă pe hârtie. Angajații de la distanță nu au acces la formulare, hârtii, ștampile, semnături etc., în timp ce AI automat este capabil să colecteze informații, să angajeze clienți, să verifice documente, să cântărească riscurile, să ia o decizie și să raporteze rezultatele într-o fracțiune din timp..

Colaborează inteligent

Există o mulțime de întâlniri care pot fi virtuale mai degrabă decât să se țină în persoană. Acest lucru va lua unele obișnuință, etichetele și structurile întâlnirilor virtuale sunt diferite, dar pot fi la fel de productive. Trecerea la întâlniri virtuale va necesita o investiție pentru a dota angajații cu laptopuri, internet de încredere și software-ul necesar.

Platformele de colaborare în cloud sunt instrumente care vor reuni echipele. Platformele de colaborare în cloud au funcții standard de comunicare vocală, video, e-mail și chat, care sunt îmbunătățite în continuare cu funcții suplimentare precum partajarea fișierelor, editare de fișiere, aplicații terțe, automatizare și AI.

Sincer vorbind, posibilitățile sunt nelimitate cu norul. Pentru a vedea cum colaborarea, automatizarea și AI pot lucra împreună, aruncați o privire la modul în care Universitatea din New South Wales a folosit echipele Microsoft pentru a oferi prelegeri, materiale de clasă, colaborare în clasă, împreună cu un asistent automat de predare care a evoluat spre o predare ajutor.

Pentru a fi clar, adaptarea la normele de distanțare socială nu va revoluționa neapărat locul de muncă; va accelera o schimbare care se întâmpla deja. Cu câteva excepții legate de obiceiurile și practicile legate de sănătate, multe schimbări tehnologice se întâmplau deja. Acest lucru se datorează faptului că tehnologia adoptată este viabilă și eficientă din punct de vedere economic.

Înainte de pandemie, întreprinderile adoptau servicii de cloud și de la distanță. In conformitate cu Oficiul pentru Statistică Națională, 48% din forța de muncă din Marea Britanie lucra de la distanță din cauza pandemiei. Aceasta este o creștere semnificativă de la aproximativ 20% în 2018.

ETICHETE:

 • AI

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map