Cum SaaS Business poate utiliza o bază de cunoștințe pentru încântarea clienților?

Furnizarea satisfacției clienților într-o afacere SaaS este prioritatea 1,2 și 3, cel puțin așa o văd.


Într-o afacere SaaS, păstrarea este la fel de necesară ca și câștigarea de noi clienți, iar de cele mai multe ori, cel mai bun mod de a oferi satisfacție este de a satisface și depăși așteptările clienților. Acest lucru este deosebit de important atunci când vine vorba de comunicare și suport. Dacă un client și-a luat timpul să ajungă la cunoștință, atunci puteți paria că este important pentru aceștia, deci problema trebuie soluționată ASAP.

Întreprinderile care recunosc nevoia de a merge mai departe și mai departe pentru clienții lor sunt cele care reușesc cu adevărat.

O bază de cunoștințe poate ajuta companiile să atingă această ambiție, îmbunătățind satisfacția clienților, reducând totodată resursele necesare pentru a răspunde așteptărilor lor.

Pare aproape prea bine ca să fie adevărat, nu?

Incantarea clientilor

Multe companii se luptă să-și folosească informațiile în mod eficient.

Ei au răspunsul la întrebările pe care le adresează clienții lor, dar nu există o modalitate eficientă de a obține informațiile potrivite către persoanele potrivite. Acesta este locul în care baza de cunoștințe ajută, oferind personalului de asistență clienților acces la o bibliotecă de informații cuprinzătoare, pot găsi ceea ce au nevoie rapid și să le transmită clientului. Aceasta înseamnă că pot ajuta clienții mai repede și pot reduce timpul de așteptare.

Dincolo de aceste îmbunătățiri evidente ale eficienței, există și un plus de coerență, deoarece toate informațiile provin dintr-o singură locație. Acest lucru este mai important ca niciodată, deoarece clienții discută cu companii pe mai multe canale. Afacerea trebuie să poată oferi răspunsuri consecvente la fiecare oportunitate.

Baza de cunoștințe deblochează, de asemenea, o oportunitate monumentală atât pentru clienți, cât și pentru companii … autoservire.

Autoservire

De-a lungul anilor, am văzut că clienții se schimbă și evoluează, pe măsură ce societatea mai largă a devenit mai concentrată din punct de vedere tehnologic, clienții au dorit din ce în ce mai multă alegere și putere pentru a-și depăși problemele. Așadar, oferirea unei opțiuni de bază de cunoștințe cu autoservire are un sens bun, iar o bază de cunoștințe ajută companiile să facă exact asta.

Prin definiție, autoservirea oferă clientului tot ceea ce are nevoie și multe altele.

Dar doar ceea ce este autoservire?

Ei bine, este practic ceea ce spune pe cositor, un serviciu de asistență pentru autoservire permite clienților să acceseze sistemul în care informațiile sunt stocate direct. În cele mai multe cazuri, aceasta ia forma unei baze de date, a directorului sau a bazei de cunoștințe.

Clienții pot găsi informațiile critice de care au nevoie rapid și ușor. Totul, de la o simplă interfață de utilizator și de branding la capabilități complete de căutare, în mod interactiv. Când vine vorba de autoservire, nu vă puteți permite să oferiți altceva decât o experiență perfectă. De fapt, aș merge până să spun că, dacă procesul de găsire a informațiilor nu este simplu, ușor și fără stres, autoservirea nu ar trebui să fie o opțiune.

Realist, ar trebui să existe doar două tipuri de autoservire; un autoservire bun și deloc autoservire. Acesta este motivul pentru care alegerea unei platforme care are capacitățile critice necesare pentru a răspunde și a depăși așteptările clienților este atât de importantă.

Multe companii folosesc programe de bază de cunoștințe, cum ar fi Document360 pentru baza lor de cunoștințe de servicii pentru clienți și le-a permis să nu doar diversifice ofertele de asistență pentru clienți, dar a redus și resursele necesare. Oferind clienților puterea de a găsi răspunsurile lor, la timpul lor, sunt necesare mai puține resurse umane, iar acest lucru ajută echipele de asistență să răspundă rapid la întrebările clienților și să investească în rezolvarea unor probleme mai complexe..

În total, autoservirea ajută o afacere să își îmbunătățească sprijinul, să reducă investiția necesară pentru a satisface și a depăși așteptările clienților și oferă clienților puterea de a alege; toți sunt câștigători.

Ajutați clienții să facă mai mult.

Etichetarea joacă un rol vital, o bază de cunoștințe cu capacități de etichetare și filtrare ușor de utilizat va îmbunătăți experiența clienților. Cu funcțiile de etichetare disponibile, este ușor ca categoriile să fie clasificate și apoi găsite de persoanele potrivite la momentul potrivit. Fără etichetare, totul depinde de cuvintele cheie din conținut și acest lucru poate crea provocări de descoperire.

Probabil, una dintre punctele slabe ale unei baze de cunoștințe este aceea că cere companiei să știe care sunt problemele clienților lor înainte de a putea fi soluționate prin autoservire. Din fericire, aceasta nu este adesea o problemă de mult timp; o bază de cunoștințe ar trebui considerată un atu de respirație viu. Trăiește, crește și se îmbunătățește în timp. Pentru a ghida această îmbunătățire, sunt necesare capacități de analiză a datelor și a utilizării.

Întreprinderile trebuie să poată vedea ce caută clienții lor (prin căutare) și problemele comune cu care se confruntă produsul. Cu acces la aceste informații, companiile pot ghida evoluția bazei de cunoștințe, astfel încât acestea să fie personalizate pentru a satisface nevoile clienților lor. Această abordare orientată către client asigură o creștere a valorii furnizate de baza de cunoștințe.

✔️ De ce SaaS are nevoie de o bază de cunoștințe?

Din experiența mea, întreprinderile SaaS care adoptă un software de bază de cunoștințe în centrul oferirii suportului lor văd adesea beneficii majore care îmbunătățesc satisfacția clienților și stimulează creșterea afacerii. Profitând din plin de caracteristicile oferite, aceste companii combate ritmul lor de schimb al clienților și oferă experiențe de asistență clienților în mod constant.

Companiile care folosesc o bază de cunoștințe pentru potențialul său maxim oferă acces intern și extern, permițând atât clienților cât și angajaților să profite de avantajele pe care le pot oferi. Acest lucru maximizează satisfacția clienților companiei și îi ajută pe angajați să facă mai mult cu mai puțin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map