Az Internet szélesebb körű elérhetősége és használata kényelmesebbé teszi az asztalokat, de üdvözli a különféle veszélyeket is.


Időről időre hallhatott már a biztonsági szabályok megsértéséről és veszteségeiről, ahol az üzleti vállalkozások és az emberek óriási veszteségeket szenvednek az Internet sebezhetősége miatt. A számítógépes bűnözők ott vannak, mint a sólymok, hogy támadjanak, amikor csak gyenge pontokat találnak.

A mai vállalkozásoknak meg kell osztaniuk a nagy fájlokat digitálisan, és így mindig fennáll a biztonsági veszély, ha nem biztonságos csatornákon keresztül történik. Mindazonáltal nem minden vállalkozás érti a helyzet súlyosságát abban, hogy az Internet mennyire törékeny, mindaddig, amíg keményen megtanulják.

Alapján statisztika, 2019 közepén az adatok megsértése miatt világszerte több mint 4 milliárd rekordot tettek közzé. Ezért az olyan rendeletek, mint a PCI Data Security Standard és a HIPAA, a szervezeteket irányítják azáltal, hogy keretet biztosítanak érzékeny információik tárolására, kezelésére és védelmére..

Miért küldjön fájlokat biztonságos csatornán keresztül?

10 Biztonságos fájlmegosztási szolgáltatás az adatok privát küldéséhez

Képzelje el, hogy ügyfelének sürgősen meg akarja látni az Ön által elért eredményeket, ám mérföldre van tőled. A digitális digitalizálás a legjobb módszer számodra ebben a pillanatban. Most, ha a fájlméret túl nagy vagy érzékeny a természeténél, továbbra is kockáztatja, hogy elküldi azt a levélben?

Hogyan lehet biztosítani a titkosságát??

Ennek egyik módja a fájlmegosztó szolgáltatások használata. Ennek előnyei a következők:

A méret nem kérdés

A vállalkozások végtelen adatokkal és fájlokkal rendelkeznek, a grafikáktól, video-, audio-, prezentációs dokumentumoktól, táblázatoktól kezdve. Ezek a fájlok nagyok lehetnek, és e-mailben küldésük frusztrálónak tűnik.

A modern fájlmegosztó szolgáltatásoknak köszönhetően, ahol a fájlméret alig jelent problémát. Könnyen probléma nélkül elküldheti a több gigabájtos fájlokat. Igény szerint igénybe veheti ingyenes vagy fizetett verzióját, de méretkorlátozásokkal járhat, míg a fizetett verziók nem.

Biztonsági takaró

Az adatbiztonság minden eddiginél kritikusabbá vált a növekvő kiberbűnözés miatt. Ezért a szellemi tulajdon, üzleti titok, marketing tervek, rendkívül érzékeny információk, pénzügyi információk és így tovább védelme érdekében fájlmegosztási szolgáltatások állnak az Ön rendelkezésére..

Ennek oka az, hogy segítenek csökkenteni az adat megsértésével kapcsolatos esélyeket az átvitt fájlok megfelelő titkosításával és a felek közötti csúcskategóriás jelszóvédelemmel. Biztonsági hitelesítés és hitelesítés révén további biztonsági szinteket kínálhatnak a mobil eszközökhöz.

Hangfelvétel

A fájlmegosztó szolgáltatások használatának további előnye, hogy nyilvántartást vezethet az összes megosztott adatról, ideértve a dátumot és az időt is, kinek küldték meg, mekkora volt a megosztott fájl mérete, sikeres volt-e vagy sem, stb.

A fájlmegosztási szolgáltatások hasznos adatvizsgálatot nyújtanak a változatos időzónákban és helyszíneken dolgozók számára. Mindenki, aki szinkronban van a fájlmegosztó szolgáltatáshoz hozzáféréssel rendelkező maradék csapattal, láthatja a benne szereplő rekordokat, hogy egységes megosztási élményt biztosítson..

Gyorsabb átvitel

A fájlok biztonságos fájlmegosztó szolgáltatással történő megosztása megbízható és gyors folyamat. Különböző típusú fájlokat oszthat meg, például grafikákat, video-, audio- és más fájlokat, függetlenül attól, hogy azok nagyok vagy kicsik. Ezeket a fájlokat viszonylag gyorsabban megoszthatja kollégáival vagy ügyfeleivel.

Ennek eredményeként a munka teljes sebessége szintén felgyorsul, és a kapcsolódó hibák kevesebb esélye van. Időt takaríthat meg más fontos feladatok elvégzéséhez.

Fedezzük fel a privát fájlmegosztási megoldásokat.

OnionShare

OnionShare az egyik legjobb fájlmegosztó szolgáltatás, amely lehetővé teszi a fájlok névtelen megosztását, mégis biztonságban a Tor hálózaton keresztül. Ez egy nyílt forráskódú platform, ahol létrejön egy hagymacím, és az emberek a Tor böngészőn keresztül meglátogathatják ezt a címet, hogy hozzáférjenek a megosztani kívánt adatokhoz..

Más szolgáltatásokkal, mint például a Google Drive vagy az e-mail, az OnionShare használatakor nem ad hozzáférést a fájlokhoz a vállalat számára. Mindaddig, amíg biztonságosan megosztja az anonim webcímet, Ön, valamint az a személy, akivel megosztja a fájlt, csak az adatokhoz férhet hozzá..

Lufi

Lufi egy fájltároló platform, amely lehetővé teszi a fájlok egyszerű megosztását. Amikor fájlokat tölt fel a Lufi példányon, akkor a titkosítás megtörténik, mielőtt feltöltik őket a szerverre. Ezért a szerver rendszergazdája nem tudja megtekinteni a fájlok tartalmát, de láthatja a fájl nevét, méretét és típusát, például videó, hang, szöveg és így tovább.

Ahhoz, hogy fájljait megoszthassa ezzel a tárhelyszoftverrel, nem kell regisztrálnia magát. A fájlok megosztásakor azonban jogi okokból tárolja az IP-címet, ez normális eset.

KeyBase

Amikor a biztonságról van szó, KeyBase az egyik legjobb fájlmegosztó és üzenetküldő platformnak tekintik. Biztosítja a fájlokat teljes körű titkosítással, amely biztosítja, hogy a fájlokat a megfelelő személynek küldje el. A nyilvános kulcsú kriptográfia segítségével az összes üzenet privát marad, és a szerver adminisztrátora még a csevegéseit sem tudja elolvasni..

Ez a platform tökéletesen biztonságos nem csak a vállalkozások számára, hanem a családok számára is. Emellett kapcsolatba léphet különböző közösségekkel, mint például a Reddit, a Twitter, stb. Ez elérhető Windows, Linux, MacOS, sőt iOS és Android számára is..

Datash

Datash segít a fájlok vagy szövegek küldésében vagy fogadásában a böngészőn keresztül két eszköz között. Nem szükséges regisztrálnia vagy bejelentkeznie a felületén. Az összes fájl, amelyet a Datash segítségével megoszt, biztonságos, mert 1024 bites nyilvános vagy privát kulcsot használ a végpontok közötti titkosításhoz..

A fájlok elküldése előtt a Datash az adatokat a címzett nyilvános kulcsával titkosítja. Ennek eredményeként biztosítja a fájlok elküldését a kívánt rendeltetési helyre. Fájlok küldésére,

 • Látogasson el a datash.co webhelyre, és hagyja, hogy a címzett ugyanezt tegye
 • Írja be a szöveget, vagy válassza ki a megosztani kívánt fájlokat
 • A címzett azonosítója generálódik a címzett eszközén; be kell írnia.
 • Most kezdje el a fájlok küldését a „biztonságosan küldés” gomb megnyomásával.

Tresorit

Tresorit egy fejlett, de ingyenes fájlmegosztó platform. Bízhat benne, hogy elküldi még bizalmas fájljait is.

A Tresorit használatával jobban ellenőrizheti fájljait, miután megosztotta őket. A biztonságos és megbízható fájlmegosztó platform lehetővé teszi az 5 GB-os fájlok megosztását, és például az alábbi előnyöket nyújtja:

 • Teljes körű titkosítás
 • SWISS adatvédelem
 • A GDPR megfelelés
 • Hozzáférési naplók
 • Jelszó védelem
 • Hivatkozás visszavonása
 • EU szerverek

SafeNote

SafeNote kiváló lehetőség az ideiglenes fájlok névtelen megosztására. Ingyenes platformot kínál, ahol a magánélet, az egyszerűség és az anonimitás arra koncentrál, hogy megbízható adatmegosztási élményt nyújtson az Ön számára.

Feltöltheti fájljait, megoszthatja a linket azokkal az emberekkel, akikkel meg szeretné osztani, és amikor letölti a fájlokat, törölheti azokat. Ezen felül beállíthat egy speciális lejárati időt a fájlokon is, így az automatikusan törlődik.

Egy fájl feltöltésekor egy biztonságos linket generál, amelyet másolhat és megoszthat a címzettel, hogy letöltheti a fájlokat, majd önmagát megsemmisítse..

Firefox Küldés

Firefox Küldés segít a fájlok privát és egyszerű megosztásában. Ezzel a platformon legfeljebb 1 GB fájlokat küldhet. De ha bejelentkezik, akkor legfeljebb 2,5 GB fájlokat küldhet. A Firefox Send védi a fájlokat a végpontok közötti titkosítással, mielőtt elküldi őket.

Létrehoz egy linket, amelyet megoszthat a címzettel, és a fájlok letöltése után automatikusan lejár. Ezért adatai privátak maradnak, miközben biztosítják, hogy nem maradnak örökké online.

ToffeeShare

ToffeeShare egy biztonságosabb és gyorsabb fájlmegosztási lehetőség, amely mindig fenntartja a küldőtől a vevőig tartó közvetlen útvonalat. Ennek a platformnak az egyik érdekes aspektusa, hogy méretkorlátozás nélkül küldhet fájlokat attól függően, hogy mekkora böngésző vagy eszköz képes kezelni.

A fájlok integritásának és adatvédelmének értékelése érdekében a ToffeeShare az adatvédelem területén a legújabb ipari szabványokat használja. Jelenleg a DTLS 1.3-at használja, és az adatai végpontok között titkosítva maradnak, így Ön és a címzett csak az adatokhoz férhet hozzá..

Az adatok megosztása után véglegesen törlődik, és már nem érhető el az interneten. Peer-to-peer (P2P) kommunikációt használ, ahol nincs közbenső vagy harmadik fél szerver. Ezért minden adat tökéletesen biztonságos.

Utalunk

Az egyik népszerű fájlmegosztó platform, Utalunk, ingyenes és regisztrációt nem igényel. A fájlok egyszerű megosztásáról és könnyű megosztásáról ismert az egész világon.

A fájlok megosztásához kiválaszthatja a fájlokat, majd be kell írnia a címzett és a feladó e-mail címét. Ha szeretné, testre szabhatja az üzenet a címzett számára az ő kényelme érdekében az adatok jobb értelmezése érdekében, vagy bármilyen utasítás, amelyet hozzáadhat..

DocSend

DocSend egy biztonságos fájlmegosztó platform, amelyet mindenki használhat. Ezt a platformot világszerte több mint 12 000 vállalat bízza meg, beleértve az Ericsson, a Gusto, a BuzzFeed és még sok más.

Ezzel a platformon könnyű megosztani, kezelni és nyomon követni a fájlokat. A fájlokat e-mail ellenőrzéssel és kódokkal is megvédheti. Ezenkívül, ha akarod, kikapcsolhatja annak hozzáférését a dokumentumkezelés visszavételéhez.

Bármely eszközön zökkenőmentesen megnézheti a fájlokat, mivel a DocSend böngészővel kompatibilis, és nincs szüksége bejelentkezésre vagy szoftver telepítésre.

Következtetés

A biztonságos fájlmegosztó szolgáltatás használata rendkívül előnyös lehet szakmai, társadalmi és személyes erőfeszítései számára. Bárki, aki rendelkezik számítógéppel vagy internet-kapcsolattal rendelkező mobilkészülékkel, könnyen és gyorsabban megtekintheti a fájlokat. Szükség van tehát egy biztonságos fájlmegosztó szolgáltatás kiválasztására, majd a kollégákkal vagy az ügyfelekkel történő megosztás megkezdésére.

Ha rendszeresen el kell küldenie kisebb fájlokat, akkor fontolóra veheti a biztonságos e-mail szolgáltatásokat.

Boldog megosztást!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me