A 8 legfontosabb DNS / tartalom szűrés otthoni környezetben, hogy megvédje a családot és a gyerekeket az internetes fenyegetésektől

A DNS-szűrés használatával biztosíthatja a gyerekek védelmét a veszélyes online webhelyek böngészése ellen.


A ma gyorsan fejlődő technológiával még mindig van egy dolog, amely nincs rendezve és valószínűleg soha sem fog megtörténni. Ez az internettel kapcsolatos biztonsági aggodalmak. Nem számít, mennyire fejlett vagyunk, az Internet mindig is terelőhely volt a rosszindulatú támadások és a számítógépes fenyegetések számára.

Az Internet használatának abbahagyása nem a legnagyobb tanács. Ezzel elkábíthatja az életmód lehetőségeit, mivel ez olyan hasznos dolog, amely van.

Az egyik kiváló megoldás a DNS vagy a Tartalom szűrés használata, amely megóvja családját a számítógépes támadásoktól. És ezt fogja felfedezni ebben a cikkben.

De először tanuljunk egy kicsit a „DNS szűrés” kifejezésről.

Mi a DNS szűrés??

A DNS-szűrés a Domain Name System szűrését jelenti, és egy olyan módszer, amely megakadályozza, hogy hozzáférjen bizonyos gyanúsnak tűnő weboldalakhoz vagy IP-címekhez. Ha engedélyezte a DNS-szűrőt, akkor böngészhet az interneten, tudva, hogy a szűrő megakadályozza a rosszindulatú webhelyek felkeresését, mert megjelenít egy „blokkoldalt”, amely magyarázza a megelőzés okát.

Bizonyos URL-eket manuálisan is blokkolhat, ha biztos benne, hogy a jövőben nem látogatják meg őket.

A DNS-szűrés használatának előnyei

Rengeteg előnye van a DNS-szűrés használatának mögött az Ön és családja számára. Valószínűleg már megkóstolta ezt, ám itt van még néhány, amit tudnod kell:

Biztosítja a biztonságos internetes böngészést

A DNS-szűrés használata útmutatást jelent a rosszindulatú webhelyek számára, amelyek potenciálisan ellophatják személyes adatait. Néhány egyéb fenyegetés a következőket foglalja magában:

 • zsarolóprogramok
 • Adathalászat
 • spyware
 • Vírus
 • Rosszindulatú

A fenti kockázatok elkerülhetők a DNS-szűrő alkalmazásával.

Védi az adatait

Mindannyiunknak fontos adatai vannak az Ön készülékeiről, és általában tudatlanok vagyunk a biztonsági másolat készítésekor. Ha ez a helyzet veled, akkor kockáztatja, hogy mindet elveszíti, ha veszélyes online forrásokat látogat meg. Szerencsére a következő szoftver gondoskodik róla.

Védi a készüléket

Nem számít, ha telefonjáról, táblagépéről vagy számítógépről böngészi, a rosszindulatú webhelyek felkeresése potenciálisan károsítja az eszközt. Egyes webhelyek távolról telepíthetnek vírusokat az eszközére, ami ronthatja a funkciókat, és részlegesen használhatatlanná teheti azt.

Fedezzük fel a következő eszközöket.

CleanBrowsing

Az internet böngészése „meglepetés” nélkül CleanBrowsing az egyik nagyszerű DNS-alapú szűrőeszköz, amely mentesíti a gyerekeket és az egész családot a rosszindulatú támadásoktól. Mivel a DNS-alapú, nem kell töltenie további szoftvereket a használatához. Csak annyit kell tennie, hogy megváltoztatja a DNS-t az internetszolgáltatójától. Ez ennyire egyszerű.

Maga az ingyenes terv néhány nagyszerű funkciót kínál, például:

 • Biztonsági szűrő, amely blokkolja az adathalászatot, a ransomware-t és a rosszindulatú forrásokat
 • Blokkolja a nem megfelelő felnőtt tartalmakat
 • Kifejezetten családi szűrő a megfelelő használathoz korcsoportok szerint

Ha szeretne hozzáférni fejlettebb szolgáltatásokhoz, feliratkozhat valamelyik fizetett tervükre, kevesebb, mint egy Starbucks kávé havi költséggel kezdve havonta..

Cloudflare Gateway

Cloudflare Gateway fantasztikus megoldás otthoni vagy irodai hálózathoz. A Cloudflare hozzájárul az internet élményének biztosításához azáltal, hogy a rosszindulatú tartalmakat távol tartja a hálózatától.

Úgy működik, hogy az összes forgalmat a DNS-kiszolgálókon keresztül irányítja, és létrehoz egy házirendet, ahol megadhatja, hogy mit engedélyezzen vagy blokkoljon. Az összes konfiguráció a gyönyörű irányítópulton keresztül történik, ahol mindent konfigurálhat az alábbiak szerint.

 • A biztonságos keresés engedélyezése
 • A gyanúsnak tekinthető webhelyek blokkolása, rosszindulatú programok, adathalász, spam, spyware, titkosítási bányászat, botnet
 • Blokkolja a forgalmat kategóriák szerint, például drogok, gyermekbántalmazás, biztonságos gyerekeknek, megtévesztő hirdetések és így tovább

A webhelyet kifejezetten engedélyezheti vagy blokkolhatja. Nagyszerű dolog, hogy INGYEN elindíthatja, ami elegendő otthoni használatra. Miután a beállítás befejeződött, a Cloudflare megkezdi a forgalom szűrését, és megmutatja a „Hozzáférés korlátozva” oldalt, ha azt blokkolni szándékoznak..

A Cloudflare DNS konfigurálható Windows, macOS, Linux vagy hálózati útválasztón. Ha több eszköze van, akkor az útválasztón történő megvalósítás biztosítja az összes csatlakoztatott eszköz védelmét.

ESET szülői felügyelet

Egy másik nagyon lenyűgöző DNS-szűrő szolgáltatás, ESET szülői felügyelet, zökkenőmentesen működik asztali és mobil eszközökön. Dióhéjban, ez a következő szolgáltatás:

 • Blokkolja a nem megfelelő felnőtt tartalmakat
 • Korlátozza a képernyő idejét
 • Megakadályozza a gyanús szoftverek letöltését
 • Nyomon követi a böngészési viselkedést
 • Nyomon követi gyermeke telefonszámának helyét

Mindezekkel a lenyűgöző funkciókkal egy 30 napos ingyenes próbaverziót is kap. Ezt követően kiválaszthatja a fizetett terveket, amelyek évi 49,95 dollárra kezdődnek.

SafeDNS

Egy fejlett internetes biztonsági pajzsmal, amely teljes körű irányítást biztosít a gyermekei böngészési viselkedéséhez, SafeDNS a nevét jelenti. Ez egy díjnyertes eszköz, amely megvédi családját a különféle számítógépes fenyegetésektől.

Néhány nagyszerű szolgáltatás a következő:

 • Biztosítja a megfelelő böngészést felnőtt, visszaélésszerű és rosszindulatú források blokkolásával
 • Három különböző szűrő létrehozásának képessége a család különböző korcsoportjai számára
 • Időmérő tartásával korlátozza a képernyő használatát
 • Blokkolja a spam és bosszantó hirdetéseket
 • Képes szűrni az adott vagy az egész hálózatot
 • Jön egy Android app

Mindezen kiváló szolgáltatások mellett a SafeDNS 15 napos ingyenes próbaverziót kínál. Ezt követően a prémium tervek 19,95 dollárról indulnak évente.

Sophos

Az olyan cégek dicsérték, mint az IGN és a Mac World, Sophos Home egy másik kiváló DNS-szűrő, amely a vírusok, a rosszindulatú programok és más káros fenyegetések könnyű mesterséges intelligenciával való blokkolásával jár. Mac és PC számára is elérhető, és széles körű védelmet kínál, ideértve:

 • Szülői felügyelet
 • Bankbiztonság
 • Személyiségvédelem
 • Böngészésvédelem
 • Magánszféra védelem

Arra készül, hogy lépést tartson a böngészési szokásain keresztül napi szinten felmerülő valós idejű fenyegetésekkel. Töltse le és ingyenesen használja korlátozott funkciókkal, vagy válasszon egyet a fizetett csomagokból, évi 45 dollárral kezdve.

Nyit

Nyit az egyik vezető DNS-szolgáltató, amely ma van. Valójában, kutatás szerint, Három amerikai iskola az OpenDNS-t használja hálózata védelmére. A szolgáltatás lenyűgöző tulajdonsága, hogy miután engedélyezte a DNS-szűrőt, minden olyan eszközt, amelyet azóta csatlakoztat, megvédi a különféle fenyegetésektől..

Bármilyen eszközt csatlakoztathat, akár laptop, okostelefon vagy táblagép. Ez a szolgáltatás két különféle ingyenes díjcsomagot és egy másik két fizetett csomagot kínál, melyek 19,95 dollár / év.

Net Nanny

Egy másik DNS-szolgáltatás, amely mesterséges intelligenciát használ a rosszindulatú források online egyszerű blokkolására. A Tom útmutatója szerint, Net Nanny az 1. számú listán szerepel a többi szülői felügyeleti alkalmazás között. Ez önmagában megmondja, mennyire jó ez a szolgáltatás.

Rengeteg nagyszerű funkciót kínál, ideértve:

 • Figyelemmel kísérheti gyermeke böngészési szokásait
 • Korlátozza a gyerekek képernyőidejét egy ujjal
 • Blokkolja a gyanús webhelyeket
 • Kezelje, amit a gyerekek böngészhetnek az interneten
 • Blokkolja a felnőtteknek szóló tartalmat
 • Lehetőség bizonyos URL-ek tiltására

Használhatja a Net Nanny-t Mac OS, Android, IOS és Kindle rendszereken. Különböző tervei vannak a különböző eszközökre vonatkozóan, ezért érdemes megnézni azokat árazási táblázat egy jobb ötletért.

Kör

Egy fenomenális eszköz, amelyhez interaktív alkalmazás tartozik, Kör az egyik legjobb lehetőségnek kell lennie ebben a listában. Az olyan márkák dicsérték, mint a Forbes, a TechCrunch és az USA Today. Különféle védelmet nyújt gyermekei böngészési szokásaihoz, például:

 • Korlátozások beállítása a telefonjuk használatához
 • Nézze át, amit gyermeke egész nap böngészett
 • Lehetőség az internet kikapcsolására lefekvéskor vagy tanulás közben
 • Képesség arra, hogy szükség esetén további képernyőidővel jutalmazza gyermekeit
 • Szüneteltetheti / folytathatja az internetet, amikor csak akarja

Úgy gondolom, hogy ennek a szolgáltatásnak a legnagyobb értékesítési pontja az az alkalmazás, amely hozzá tartozik. Nagyon szórakoztató és intuitív, hogy továbbra is használni szeretné. Az alkalmazás mind IOS, mind Android rendszeren működik.

A lista többi DNS-szűrőjével ellentétben a Circle egy fizikai eszköz, amelyet Ön megkap, miután megvásárolta. Az összes szolgáltatás egyéves előfizetésével 129 dollárba kerül.

Következtetés

Remélem, hogy a fenti DNS-szűrőeszközök segítenek elkerülni az internetes fenyegetések áldozatává válását. A szűrőeszközök mellett érdemes lehet a VPN-szolgáltatásokat is használni személyazonosságának védelme érdekében.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map