Hogyan lehet biztonságban maradni az internet korszakában?

Én: Mennyire megbízható vagy??
Google Assistant: Szerintem nagyon megbízható vagyok ��


Ezek az asszisztensek megbízhatók??

Szereti a csatlakoztatott eszközök kényelmét is, hogy megkönnyítse a mindennapi feladatokat, például a vásárlást és a számlafizetést?

Nos, biztos, hogy nem élvezheti a lehetséges csalások kockázatát, amelyek ezzel a kényelemmel járnak. A csatlakoztatott „dolgok” növekvő száma a felhasználók életében azt jelenti, hogy a nem biztonságos eszközök által okozott veszély is növekszik. A jövőben a tárgyak internete valószínűleg olyan konkrét módon egyesíti a fizikai és a virtuális világot, amelyet jelenleg nehéz megérteni..

Az A tárgyak internete az Internet terjedésének harmadik hullámaként fordul elő. A szám azt mutatja, hogy az 1990-es évek internetes hulláma 1 milliárd felhasználót kötötte a világ minden tájáról, míg a 2000-es évek hulláma további 2 milliárd felhasználót kötötte össze..

biztonságban maradj

A tárgyak internete (IoT) eszközöket jellegüknél fogva könnyű megtalálni a hackerek számára, mivel ezen eszközök és alkalmazások többségét nem a biztonsági és adatvédelmi támadások kiszolgálására fejlesztették ki, és ez sok biztonsági és adatvédelmi kérdést vet fel a IoT hálózatok, például az elszigetelés, az adatok stabilitása, a hitelesítés, a hozzáférés korlátozása és a titoktartás.

A tárgyak internete eszközeit minden nap betolakodók és támadók célozzák. Egy becslés azt mutatja, hogy az IoT eszközök 70% -át rendkívül könnyű támadni. Ezért nagy szükség van egy erős mechanizmusra az internethez csatlakoztatott eszközök védelmére a hackerek és a betolakodók ellen.

Hogyan kockáztatja az IoT az ön számára?

# Az intelligens otthonok kockázata

Az IoT intelligens otthoni szolgáltatásai nap mint nap növekednek, és a digitális gépek hatékonyan tudnak kölcsönhatásba lépni egymással az Internet Protocol (IP) címek segítségével. Az intelligens otthoni eszközök okos otthoni környezetben is kapcsolódnak az internethez. Ahogy a gépek mennyisége növekszik az intelligens otthoni környezetben, a rosszindulatú támadások esélye is növekszik.

Ahogy az összeköttetésektől való függőségünk növekszik, fontos tudatában maradni. Négy dolog, amelyeket megnézhet, hogy megvédje az IoT hálózatát és magát.

Az intelligens háztartási készülékek független kezelése esetén a rosszindulatú támadások esélye is csökken. Jelenleg az intelligens otthoni eszközök bármikor elérhetők az interneten keresztül, bármikor. Tehát növeli az ezen eszközök elleni rosszindulatú támadások esélyét.

A házak többségében manapság intelligens eszközök vannak. Ezek lehetnek intelligens hangszóró, kamera, orvosi felszerelés, mosógép, fagyasztó stb.

# Az iparágak kockázata

Az IoT méltányos lehetőséget adott jelentős ipari folyamatok és alkalmazások létrehozására, az intelligens tárgyak internete szállítási folyamatában az engedéllyel rendelkező személy felügyelheti a jármű meglévő helyét és mozgását..

Ahogy az összeköttetésektől való függőségünk növekszik, fontos tudatában maradni. Négy dolog, amelyeket megnézhet, hogy megvédje az IoT hálózatát és magát.

A felhatalmazott személy tovább tudja megjósolni az autópálya forgalmát és annak jövőbeli helyét. A korábbi szakaszban az IoT-t alkalmazták az egyedi objektumok azonosítására. Az utóbbi időben a kutatók az IoT kifejezést szenzorokkal, globális helymeghatározó rendszer (GPS) módszerekkel, mobil eszközökkel és szelepmozgatókkal társítják..

Az új tárgyak internete technológiáinak felismerése és szolgáltatása elsősorban az adatok adatvédelmétől és az információk biztonságától függ. Az IoT lehetővé teszi számos tényező összekapcsolását, nyomon követését és ellenőrzését az ilyen fontos információk és az automatikusan összegyűjtött egyedi adatok között. IoT környezetben a magánélet védelme kritikusabb kérdés a hagyományos hálózatokhoz képest, mivel az IoT elleni támadások száma nagyon magas.

Mit tudsz csinálni?

Minden eszköz megad egy belépési pontot a támadáshoz. Ha mondjuk, az otthoni intelligens termosztát veszélybe kerül, akkor az információt szolgáltathat a hálózatához csatlakoztatott összes eszközről. Gondolj az IoT-ra mint karakterláncra: Egyszerűen olyan erős, mint a leggyengébb láncszeme.

Hogyan lehet biztonságban maradni az IoT korszakában?

Ahogy az összeköttetésektől való függőségünk növekszik, fontos tudatában maradni. Négy dolog, amelyeket megnézhet, hogy megvédje az IoT hálózatát és magát.

# Rutin készítése a fenyegetések figyelésére

Tudja, hogy egy jó víruskereső egy hónap alatt mintegy 3-4 milliárd cyberatámadást képes megállítani, vagy mondhatjuk, amelyeket még soha nem azonosítottak?

Ahogy az összeköttetésektől való függőségünk növekszik, fontos tudatában maradni. Négy dolog, amelyeket megnézhet, hogy megvédje az IoT hálózatát és magát.

Folyamatos innovációra van szükség ahhoz, hogy a támadók előtt ne csak az interneten, hanem a közösségekben és az otthonokban is álljon. Bármely IoT biztonsági szolgáltatási platformon megkeresheti, amely mesterséges intelligenciát és gépi tanulást használ a fenyegetések észlelésére és elterelésére, és megőrizheti otthoni hálózatát.

# Biztonságos-e az otthoni hálózat?

Ha az otthoni hálózat biztonságos, akkor az adatok is. Nyilvánvalónak hangzik! Jobb?

Számos létfontosságú lépés van, amelyeket meg kell vizsgálnia a támadók további távol tartása érdekében.

Ahogy az összeköttetésektől való függőségünk növekszik, fontos tudatában maradni. Négy dolog, amelyeket megnézhet, hogy megvédje az IoT hálózatát és magát.

Alapvetően ki kell dolgoznia, hogy ellenőrizze, van-e a router legújabb firmware-je, és megváltoztatta-e az alapértelmezett jelszót. Ezután megvédi a hálózatot, így a radar alatt repül. Legyen biztonságos, és rendszeresen változtassa meg a Wi-Fi jelszavát, hogy elkerülje a támadásokat. Ezenkívül ne felejtse el kikapcsolni a Wi-Fi-t, ha nem használja. Egyszerű!

# A tevékenységek elrejtése

Valószínűleg a legjobb módszer az IoT korszakában a biztonság fenntartására a VPN használata. De mit csinál egy VPN??

Ahogy az összeköttetésektől való függőségünk növekszik, fontos tudatában maradni. Négy dolog, amelyeket megnézhet, hogy megvédje az IoT hálózatát és magát.

Nos, egy virtuális magánhálózat (VPN) megakadályozza mások és hackerek számára, hogy megnézhessék, mit végeznek online. Védi az internetkapcsolatot, és titkosítja az elküldött adatokat, megőrizve az adatvédelmet.

Tehát, ha otthonától távol tartja a Wi-Fi-t, akár kávézóban, akár más helyben van, ügyeljen arra, hogy a VPN-t futtassa a kommunikáció magánéletének védelme érdekében. VPN nélkül minden küldött és fogadott üzenet, beleértve a jelszavakat és az intim adatokat, rossz kezekbe kerülhet.

# Vásárolja meg a megfelelő eszközt

Tekintse meg a blog elején tárgyalt forgatókönyveket, amelyek megmutatják, hogy az IoT hogyan gyakorolható ön ellen.

maradj biztonságban

Azok elkerülése érdekében fordulhat, ha olyan kutató és felfedező eszközöket készít, amelyek jó hírű márkákból származnak, és amelyek a kiberbiztonságot részesítik előnyben. Az adatvédelem érdekében kapcsolja ki a nem működő fényképezőgépeket és mikrofonokat. Ha az Ön moduljai szoftverfrissítéseket kapnak, akkor szerezze be azokat, mert ezek javíthatják a biztonságot. Ezenkívül mindig hozzon létre erős jelszavakat fiókjaihoz és eszközeihez.

Átnéz:

Az IoT alkalmazások biztonságának komolysága szempontjából biztosan fontos a biztonsági rendszerek telepítése az IoT eszközökbe és a kommunikációs hálózatokba. Ezenkívül a betolakodókkal és a biztonsági kockázatokkal szembeni védelem érdekében javasoljuk, hogy ne használjon alapértelmezett jelszavakat az eszközökre, és hivatkozzon az eszközök biztonsági követelményeire az első futtatás előtt. A nem szükséges szolgáltatások letiltása csökkentheti a biztonsági támadások esélyét.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map